Fiba'dan nitelikli yatırımcılar için VDMK oranları, Pazartesi-Salı talep toplayacaklarmış.
1 ay: %23
2 ay: %23,50
3 ay: %26
123 gün: %26,50
151 gün: %27
181 gün: %28,50
231 gün: %30
251 gün: %31
271 gün: %32
Fiba'dan nitelikli yatırımcılar için VDMK oranları, Pazartesi-Salı talep toplayacaklarmış.
1 ay: %23
2 ay: %23,50
3 ay: %26
123 gün: %26,50
151 gün: %27
181 gün: %28,50
231 gün: %30
251 gün: %31
271 gün: %32
Yemyeşil bir borsadan herkese günaydın.
Darmstadtlının tuzu kuru Türkiye’de kağıtlar dağıtılmadan ufak ufak her masada olmak lazım.
Amac ulkeyi yonetilemez bir durumda secim ile muhalefete teslim etmek..
Muhalefet eli mecbur IMF'i cagiracak..
Aci receteyi uygulamak zorunda kalacak..
Sonra da 2002 de oldugu gibi ilk secimde hazira konacaklar.
Biraz da karisiklik yaratirlarsa 2015 haziran secimleri sonrasi Aralik'a kadar yaptiklari gibi bu senaryo calisir..
Herkesin cok dikkatli olmasi lazim..
Syg,
Daha bir telefon yenileyemedim...
Kaldim 7-8 senelik note 5 ile...
Pilini mi degistirtsem ne yapsam??
Yenisi 25K :(
Syg,
Demir Yumruk operasyonunda tutuklanan örgüt lideri Eryılmaz'ın hâkim Sazak ile sevgili oldukları ortaya çıktı
-------------------------
takip etmek gerekir , terfi mi alacak , yoksa sürgün mü
https://twitter.com/t24comtr/status/...byEdz3eGSu-4qA
Bu ulke batmaz..
Bize kalsa batar da bize birakmazlar..
Bize birakilacak kadar onemsiz bir ulke degil, mesela Afirka'nin ucra kosesindeki bir ulke gibi degil yani...
Bu hem sans hem de felaket malesef.
Ne oldururlar ne de öldürürler..
Bunu hic aklindan cikartma..
Bir noktada ne yapmalari gerekiyorsa yaparlar ve kurtarirlar.
Kurtarmazlarsa kendileri icin bu isin cok daha maliyetli, cok daha kotu olacagini bilirler..
Syg,
Dün gece Bloomberg te Ege Cansen Ekonomi Politikaları Başkanlığı’na getirilen Prof. Dr. Bilge Yılmaz gazetedeki bir röportajında seçim sonrası sermaye kontrolü olabileceğini aktarmıştı.
(Bunu neden yapmış olabilir diye düşünürken aklıma iki olasılık geldi: 1- Buna gerçekten inanmış olabilir 2-Hükümeti dolar çıkışı ile seçim öncesi siyaseten daha da zorlamak için)
Diğer konuk Asaf da konunun belki yanlış anlaşılmış olabileceğini belirtse de mevcut durumdan kurtulmak için sermaye kontrolü seçeneğinin olabileceğini belirtti.
Bilmem, ben mi yanlış anladım.
Böyle bir düşünce doğru ise, bir kısım endişe sahibi insanın tam da seçim öncesi beklemek yerine seçimden 3-4 ay öncesinden dolarlarını sistem dışına çıkarmak isteyebileceği senaryosu olabilir mi?
Anketi Rizede veya Sultanbeyli de vakit namazları çıkışı cami çıkışında yapmış olmalılar. Ben İ.Melih ten de kuşkulanıyorum.
Anket sahibi şirket çalışanlarını TUİK veya MB na almak lazım...
https://www.memurlar.net/haber/10384...-sasirtti.html
....Gelelim, "Bu pazar cumhurbaşkanlığı seçimi olsa, kesin oy vereceğiniz aday aşağıdakilerden hangisi olur?" sorusuna.
İlk sırada yüzde 43.7 ile Başkan Erdoğan var. Onu yine Mansur Yavaş takip ediyor; yüzde 21.6... Kılıçdaroğlu 14.5, Akşener 5, Ekrem İmamoğlu yüzde 4.5. Geriye kalanlar arasında yıldızı yükselen tek isim; yüzde 2.2 ile Fatih Erbakan.
HOŞ GELDİN KÖLELİK... (19.YY da Osmanlı dahil tüm ülkelerde yaygındı)
https://halktv.com.tr/makale/iyi-par...e-donus-689068
İyi Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale, toplantıda Suriyeliler bahsi açılınca çarpıcı bir soru yöneltti.
Sorusu şöyle:
Suriyelilerden rahatsız mıyız?
Özlalenin gözlemi şöyle:
İnegöldeyiz, mobilyacılıkla ünlü. 'Allah Suriyelilerden razı olsun diye başladı Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı. Onlar geldikten sonra maliyetlerim düştü ama onları eşimin, kızımın dolaştığı yerde görmek istemiyorumdedi.
Kahramanmaraş'tayız. Organize Sanayi Bölgesinde konuşuyoruz.Allah Suriyelilerden razı olsun. İşçilerime uzun zamandır zam yapmıyorum dedi (birisi.)
Allah Afgan çobanlardan razı olsun dedi, Erzurumlu. Neden' diye sordum. Kürdü çağırdığımız zaman çobanlık yapması için, ailesini getiriyor, çoluk çocuğa karışıyordu. Afgan çobandan memnun olmadığımız zaman jandarmayı arıyoruz ve sınır dışı ediyorlar dedi.
Ege köylerinde Çocuğum tezek kokmuyor artık Suriyeliler yüzünden dediler.
Hepimiz biliyoruz ki, Anadoluda, ama İstanbul ve Bursada insani olmayan koşullarda 1500-2 bin liraya Suriyeli çalıştırılıyor. Senin rekabetçiliği kurduğun sistem, küçük ve orta ölçekli işletmelerin kayıt dışında kalarak çatır çatır Suriyeli ve Afgan çalıştırdığı bir sistem.
Bankaya konut için bir kredi sordum. Benim yaşımdakilere 1 milyonluk kredi için 70 bin TL den fazla yaşam sigortası primi çıkıyor.
Aklıma geldi.
Devlete ödemeleri gereken 1.1 milyar Euroluk borcu 25 yıl ertelenen İstanbul Havalimanının konsorsiyumu sahipleri için yaşam sigortası yaptırmışlar mı?
25 Yıl sonra çoğu muhtemelen ölmüş olacak.
Mevduat faizleri bugün patır kütür düşmüş
Merak edip şimdi baktım şaşırtıcı şekilde tüm para arzının %23'ü hala gerçek kişi TL mevduatı.
Eskisine göre epey düşük bir oran. Ama içinde bulunduğumuz şartlara göre de oldukça yüksek buldum.
Bankalar hangi saiklerle bu mudiyi ikna ediyorlar iyi irdelemek lazım.
Düzeltme: Bu %23 oranın içinde resmi olarak KKM'de var sanırım. KKM'yi düştükten sonra oran %16.26'ya düşüyor.
Yani gerçek kişiler için kur koruması olmayan klasik TL mevduatın tüm para arzına oranı %16.26.
Yine de şu anki şartlara göre yüksek.
Yapı kredi
TL
32 gün üzeri
%20
https://d.merhabahaber.com/news/1226287.jpg
Yakında ilaç darboğazı kaçınılmaz.!!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Üzerinde oturduğun servetin 200 de 500 de birine sahip olamayan insanlar bu forumu okuyor yazıyorken ve sesleri çıkmadan telefon işlerini çözerlerken , güya piyasanın berbatlığından dem vurur gibi yapıp da , 25K dan aşşa telefon kullanmam diye yazmak da ne demek..(senin kıç cebinde taşıdığın o telefon asgari ücretlinin 5 aylık köpek gibi çalışmasının karşılığı..)
5K 7K ya cillop gibi , her işini görecek , milyonlarca insanın kullandığı telefon lar var al bunlardan birisi kullan..Madem 25K veremeyecek durumdasın!!!!..
Ahlaksızlığın terbiyesizliğin edepsizliğin ikiyüzlülüğün laubaliliğin sonradan görmüşlüğün vucut bulmuş halisin..
İnsan bari susar ..Lafını bile etmez gider siparişini verir alır kullanır..
İşin komiği BOSPO da adamı bana savunmuş..
Gel burada hükümeti ekonomik politikalarını sabah akşam eleştir..
Ama bütün servetini de son 10 senedir hükümetin bu aptalca ekonomik kararları neticesinde elde etmiş adamı gel bana karşı savun..
Kimse neyi neden savunduğunu eleştirdiğinin bile farkında değil..:halay:
valla agzınıza sağlık.bende son zamanlarda iyice bıkmıştım onu yedim bunu yedim muhabbetinden.git bıst forumlarında yap muhabbetini şuraya 2 satır oran yazmazsın ama evini arabanı yedigini anlatır durursun..ben ve ben gibiler buraya oran görmek yada paramızı başka ne şekilde koruyabiliriz diye girip okuyoruz.gerisi boş ego.
dolar alış 18.235, ekim 2023 satış 30.00 mk 53.77
başkasının hissesi kimseyi ilgilendirmez....
Bakan Nebati: Borsa İstanbul’da 13,6 milyar TL yabancı yatırım girişi gerçekleşti
Neyse cevap vermeyeyim..
Agizimi bozduracak bana su mubarek cuma gunu...
http://share.matriksdata.com/shareMa...08191640011540
Her nokta bir gun
Bovespa ile bir zamanlar birlikte giderdik.
Şimdi o 115 bin BİST 300 bin.
Biraz şişmiş görünmüyor mu?
Merhaba.
Son 3 aydır Burgan on Hesaptayim %23 Faiz veriyor. Kkm geçmek daha mı mantıklı yoksa bununla devam mi önerirsiniz. Pek bilgim yok bu konuda. Yardimci olursaniz sevinirim.
%16 Kkm faizi diyor kur artişi daha yüksek olursa sanirim kur olani veriyor Kkm olan %16 verilmiyor. Mantıgı nedir. Geçmeli miyim.
Dolar mevduati tutmaktan daha mi mantıklı bir olay?. Yardimci olursaniz sevinirim.