Programdan çıkıyor mu çıkmaya zorlanıyor mu :oleyo:
DDKKM’de vade sonu kapatılsını neden tercih ettiniz ki? İlginç bir tercih olmuş. Sonuç olarak 30.06.2023 itibari ile hesabınızda gram altın olmadığı için ne kendi bankanızdan ne de başka bankadan DDKKM yapamazsınız artık.
Özetle DDKKM’sini dövize dönen biri DDKKM’ye elveda demiş oluyor.
Hukumet tam 7 yildir herseyi yanlis yapiyor . Arkadasim doları devalue edip geri niye sariyorsun alici topluyorsun .
Dolar 18 mi yap 10 gunde 40 lira birak kalsin . Kimse elini suremez . Sen karınxa adimlarla 26 yap sonra 30 bekler sonra 35 ...
Yada 8 den 18 yapiyor 12 ye dusuruyor aptallik bu .
Bu isleri 10 gunde bile degil 3 gunde yapacaksin . Ve oynamayacaksin .
Talep enflasyonu kesilecektir . Pesinede 50 60 faizi yapistir . Asgari ucreti 200 dolara dusur . Ucuz isci gucu yakala carkini ordan dondur .
Sen asgari ucreti 450 dolar yapmissin . Dolar herkes gidecek diye bekliyor 45 faize herkes burnunu bukuyor eeeee .
Suan 27 mi usd nin olmasi gereken yer 50 60 dir . 50 60 yaparsin faizide 60 70 yaparsin . Kimse ne dolar alabilir dolari olanda satar gider mevduata . 60 dan sonra tekrr 30 a indirme . Inerse herkes mevduattan cikar yine alir .
1 kere talebi keseceksindolar ederinde diyecek herkes bitti gitti
Usd ye talebi kesmek istiyorsan yontemi budur . 2 liradan 27 liraya geldi 7 yilda . Talep kesildimi yok . Niye . Hep diri tuttun . Ogretmen ocakta 50 55 bin maas alacak 2 bin dolar yani . Komedi . Yapma abi .
Sefaletmi yasiyoruz zenginlikmi belli degil . 100 milyon nufusla 50 dolar maasi olan afgan suriye 450 dolar verip para biriktirmelerine imkan veriyorsun . Onlari statu mal sahibi yapmak icin ugrasiyor hukumet .
60 lira dolar . 75 faiz . Talebi kes . Isteyene krediyi ver faiz orani budur de . Gorelim . O patronlar kredi alip dolar alabiliyormu .
Kimseye dokundurtmadan dolari 100 e kdr cek 2 yilda . Faizide 75 den 50 ye ceksende kimsenn eli dolara gitmez asgari ucreti 200 dolar seviyesinde tut .
Bu sayede kirada evde arabada doyuma ulasir usd nin degerini buldugunu dusunup . 300 bin dolara aldigin ev 150 bin dolara duser . Gercek fiyatlamasina gelir . Turkiyenin tum sorunu dolarin yavas olmasi gercek degerinde olmamasidir . Buda talep enflasyonu yaratmaktadir . Baska hicbirsey degil
Bu dediğini Türkiye Cumhuriyeti tarihinde sadece Kemal Derviş yaptı(Doğru da yaptı).. Onun dışında herkes şu anki kafa ile hareket etti(İnönüden günümüze).. Neden yapsın ki bunu?? Niye diğer hükümetler gibi 10 yıllarca para basıp, doları tutup(sabit kur vs) günü kurtarma peşinde koşmasın ki?? Niye??
Hiç kimse Yerel seçimlere kadar bu siyasal islamcı iktidardan, ülkeye yarar sağlayacak akılcı bir ekonomi modeli beklemesin. (Sahsen ben çook uzun zamandır bu oportünist, popülist iktidardan hiçbir beklenti içinde değilim de artık baktılar ki ülke batacak zorunlu olarak akılcı politika uygulayabilirler.)
Sizin nicki gördükçe büyük şef datlı konuştu diye bir karikatür vaddı, o aklıma geliyor 😂
[QUOTE=Şakir;6543277]Usd ye talebi kesmek istiyorsan yontemi budur . 2 liradan 27 liraya geldi 7 yilda . Talep kesildimi yok . Niye . Hep diri tuttun . Ogretmen ocakta 50 55 bin maas alacak 2 bin dolar yani . Komedi . Yapma abi .
Sefaletmi yasiyoruz zenginlikmi belli degil . 100 milyon nufusla 50 dolar maasi olan afgan suriye 450 dolar verip para biriktirmelerine imkan veriyorsun . Onlari statu mal sahibi yapmak icin ugrasiyor hukumet .
60 lira dolar . 75 faiz . Talebi kes . Isteyene krediyi ver faiz orani budur de . Gorelim . O patronlar kredi alip dolar alabiliyormu .
Kimseye dokundurtmadan dolari 100 e kdr cek 2 yilda . Faizide 75 den 50 ye ceksende kimsenn eli dolara gitmez asgari ucreti 200 dolar seviyesinde tut .[/QUOTE
Piyasalardan uzaksın sanırım.
Doları 100 yap millet 500 olacak diye saldırır
Doları 500 yap 2000 olacak diye saldırır
Ne zaman döviz aşırı artsa döviz bürolarının önünde kuyruk oluşur.
Doları frenlemek için sürekli gerileteceksin
Geriletmede elin güçlü ise oluyor.Üretim üretim ama ara mal alacaksın yine gebesin
Arjantinde dolar uçuk rakamda ama ekonomiyi düzeltemiyorlar
Kısacası olmaz dediklerin
KKM'nin Merkez Bankası'na maliyeti sıfırdır
Ekonomi basınında çok ilginç bir olay yaşanıyor. Benim izlediğim ekonomi yazarlarına ve onların yazdıklarını doğru kabul eden diğer yazarlara ve muhalefet liderine göre "Kur Korumalı Mevduat" (KKM) Merkez Bankası'na şimdiye kadar yaklaşık 800 milyar lira maliyet yüklemiş.
Ege Cansen
https://www.sozcu.com.tr/2023/yazarl...irdir-7788416/
Ege Cansen: KKM, Merkez Bankası’na menfaat sağladı
Ekonomi basınında çok ilginç bir olay yaşanıyor. Benim izlediğim ekonomi yazarlarına ve onların yazdıklarını doğru kabul eden diğer yazarlara ve muhalefet liderine göre “Kur Korumalı Mevduat†(KKM) Merkez Bankası’na şimdiye kadar yaklaşık 800 milyar lira maliyet yüklemiş. Ben ise (galiba tek başıma) böyle bir maliyetin olmadığını yani külfetin sıfır olduğunu savunuyorum. Hatta KKM’nin Merkez Bankası’na menfaat sağladığını söylüyorum. Ya ben yanılıyorum ya da KKM’nin Merkez Bankası’na yük tahmil ettiğini iddia edenler… Bana cevap vereceklerin kıvırtmalarına, sıkışınca tartışmayı başka bir alana (mesela AKP’nin kötü ekonomi politikasına) kaydırmalarına izin vermemek için soruyu açık bir şekilde tekrarlamak istiyorum: Kur Korumalı Mevduat, Merkez Bankası’na parasal bir külfet yüklemiş midir?
https://www.diken.com.tr/ege-cansen-...nfaat-sagladi/
[QUOTE=ozgur cocuk;6543520]aynen.
Dolar 5 tl de iken çekin 10 tl ye herkes satar dolarını yazan edenlerler grubundan sanırım bu arkadaş...:oleyo:
TR nin ithal i çok büyük oranda enerji madde hammadde ara mamül ....yani zorunlu..dolar yükselince enflasyonun yükselmesi de o yüzden zaten.
enpara neler yapmış öyle
günlük 28%
32 gün tüm tutarlarda 33,5%
mevduat faizleri her zamanki gibi leş seviyelerde..şuan minimum 50 olması gerekirdi
[QUOTE=büyükşef;6543542]Son 10 yılda.!!!
%1350 TL devalüasyon yemiş.!!
Cari açık yinede fırlamış.!!!
Sorun verimsiz üretim.!!!
100 birim üretimde .!!!
İthal hammadde aramal birim oranı %70~
Yani dışarıya göbekten bağlı.!!
Ar-Ge yatırımı sıfıra yakın.!!!
Türkiyede büyüme.!!!
İthalatla.!!!
Tüketerek hormonlu büyüme var.!!!
Ürettiğinden çok tükettiği için .!!!
Batakhaneye saplanmış.!!!
Çıkamıyor.!!!
Kimin eli kimin cebinde belli değil.!!!
Çürümüş toplum.!!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!
Son 7 ayda ara malı ithalatı yüzde 5 artarken tüketim malı ithalatı yüzde 68 arttı. (Kaynak: Dünya gazetesi)
Meali: Dolar çok ucuz
Nedeni: KKM, EYT, emekli maaşları vs. Karşılıksız para basımı ile emisyon artışı
Etkisi: İthal malların ucuz kalması, yerli sanayici-üreticinin haksız rekabetle mücadele edememesi
Sonucu: Enflasyon-ürün ve hizmetlerde kontrolsüz fiyat artışları, Vergi artışları
Çözüm: Mutlak Devalüasyon
ıto agustos % 8.80
Hepiniz komiksiniz . Dolar 5 iken 10 yapip geri 6 ya dusurdu . Niye dusuruyorsun . Pesine asgari ucrete zam yapiyor niye yapiyorsun asgari ucrrte zam yerine faizleri artirsan zaten pahaliligin onune gececeksin . Arti ucuz is gucu ile elemanda calismaya cark donmeye devam edecek .
Super zekalar arjantin ile kiyasliyor bu ulkeyi . Dolar 100 olursa kuyruk olur 500 olurmus sen boyle asgari ucrete zam yaptikca kuruda boyle tutup tutup kaldirdikca tabi 500 bekler .
Acı cekilecekse 1 kere cekilecek . Usd 60 100 arasi faiz 70 100 arasi . Asgari ucretde max 300 dolar .. ederi 200 dolar . Baskada vermeyeceksn . Zaten usd yi ne alan olur ne soran bunu 1995 de gorduk 2001 de gorduk
Hukumetin derdi kacak gocmenleri zengin etmek statu sahibi mal mulk sahibi yapmak . Yoksa eksi rezerve 450 dolar asagri ucreti kim niye odesin .
Kekliyotrlar yerli milli ayagina
https://geoim.bloomberght.com/2023/0...7417ac676b.jpg
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
https://www.hisse.net/topluluk/showt...59#post6449359
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
TL kkm donusu icin ilgilisine...
Garan kampanya yapmis. TL kkm vade donusunde , paranin yarisini tl duz mevduata donerseniz eger paranin yarisina yillik yuzde 42 faiz veriyorlar. Vade suresi 3 aylik. Diger yarisini yuzde 28 oran ile tl kkm yapiyorlar.
https://i01.sozcucdn.com/wp-content/...9/01/adsiz.png
Kur korumalı mevduatların toplamı geçen hafta 39 milyar 29 milyon TL geriledi. KKM hesaplarındaki toplam büyüklük 3 trilyon 36 milyar TL oldu.
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Detaylı bakmadım. ama
Şu anda iphone 14 46 bin
2019’da çıkan iphone 11 ise 20 bin civarında
4 sene telefon kullanım bedeli yaklaşık 26 bin
Sadece telefonu kullanmak için aylık 500 TL harcıyoruz. Aradaki 26 bini %5 reel getiri sağlayacak bir şeye yatırsanız. Toplam kayıp 600 TL yapıyor.
Karşılığında ne aldığınız ise ayrı bir tartışma konusu.
Tapatalk kullanarak iPhone 20 aracılığıyla gönderildi
süper zekalı birey ;
usd 60-100 arası yapınca dışarıdan mecburen aldığın herşeyin fiyatını mecbur yükselteceksin
ektiğin ürünün bile gübresi ithal,enerji vs hep dert
ürünün fiyatı artmak zorunda olunca da doğal olarak enflasyon oluyor.
Şu an sana 3.000 tl maaş vereyim yada versinler çalışırmısın da asgari ücret artmasınmışşşş...Hikaye okuma
dolar 27 tl senin hesabına göre 100 tl yi baz alırsak senin maaşın 3.000 tl.şu olması lazım şu an
SEN ÇEK O ZAMAN ACI REÇETEYİ 1 KERE
tek katıldığım kaçak göçmenler ki onlarda kaçak değil hepsinden herkesin haberi var.
4-5 ay önce göçmen sayısı 13.456.000 idi ama resmide bu rakamı telaffuz kimse etmiyor
Göçmen şubede polis tanıdıklarınız varsa öğrenin gerçek rakamı....
Birde kaçak girenler var hesaplayın bakalım
30 yıldır 10.000 pkk lıyı bitiremedik bir kaosta bitirirsin 15 milyonu
hadi bakalım
Son kez yazacagim .ornekle . Sen usd yi ortalama 75 liraya getir . Asgari ucret 150 dolar olacak . Eylul ayinda yap bunu . Ekim kasim aralikda kademeli artis ile faizi 80 e cikarirsan ne olacak . Hazir yilbasi umutlari asgari ucret vs zamlari gelecek ..
Faizi 80 bandinda tutarsab dolar 50 60 bandina geriler . Dolar geriledikce yilbasi zammi icin asgari ucreti 250 dolara denk getirecek zammi yapacaksn .
Bu olunca turkiye dunyanin ucuz isgucu gocmen nufusu ile makinalasacak ulke olacak . Ihracatin durmaz . Ithalatin kesilir alim gucu ve faiz yuksekligi ile . Turizm patlar . Enerjiye fazla para veririsin ancak carki cevirecek istikrarli dunyaya hizmet sunarsin .
Asgari ucret 200 lu seviyelerde oldukca kimse dolara elini surmez . Faizler kendiliginden geriler . Enflasyon tepeden dususe gecer .
Turkiye kriz yasamadan hicbir zaman duzelmez . Oyun icinde oyun var . Bir ogretmen maasi yilbasinda 2 bin dolar olacak . Ama alim gucu sifir niye cunku kur olmasi gereken degil vatandas malini kafasina gore fiyatliyor ucuz pahali kavrami yok
Dibi gormedik . Yabanci biraz mallandi . Aldikalrini verir dibi yasatir .
Alıntı:
Biri Bodrum'da koy alır.!!!!
Öteki. Uçak alır.!!!
Birisi ABD de çiftlik alır.!!!
Diğeri gemicik alır.!!!
Öbür arap limanları alır.!!
Diğer Arap marinaları alır.!!!
Ötekiler tez yazmadan prof ünvanı alır.!!!
Bir diğeri altın madeni alır..!!!
Bunları destekleyenler ise.!!!
BİM e giderken 25 krş vermemek için.!!!
Yanına poşet alır.!!!
kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!