Bir de 1 milyon yani. 1 kuruş ayırmam.
Yazılarım yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir
Printable View
Bence TL mi dolar mı cevabını verebilmek için bu hesaplardan daha çok ülkemizle ilgilil gelecek beklentilerimize bakmak lazım.Önümüzdeki ay veya yıllarda üretim ekonomisi ile cari açığı azaltacaksak o zaman TL değerlenir yok eğer bugünkü gibi üretmeden tüketmeye devam edeceksek TL ezilecektir.Yoksa atalarımızın güzel sözü girer devreye ve evdeki hesap çarşıya uymaz
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu durumda dolar daha avantajli gozukuyor...cunki dolar faizi %7 uzeri baglamak bazi malum bankalardan mumkun...kaldiki 1 yil sonra dolar kuru 7 tl civari olmasida hayalcilik olmaz...uzak bir seviye degil..bunun uzeri her kur tl mevduati geciyor....hele 7 tl uzeri bir kur seviyesini 1 yil tamamlamadan 4-5 ay sonra gordugumuzde birde tl faize gore vade kazancinda oluyor...
Dolar 5.75
Sabah açılış 5.66
Bu kadar paniğe değdimi ???
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ekonominin kaosa süreklendiğini söyledim, panik lafını sen uydurdun. Bugünleri öngören bizler tedbirimizi de aldık zaten. Yani panikle işimiz olmaz. Bekle biraz kaos sürecinin daha başındayız, ekonomi devamlı kötüye gidecek ama testere formatıyla.
Ben bu aşamada "ihtiyatlı kötümser" olmayı öneriyorum. Sürecin sonunda ihtiyatlı kötümserler, iyimserlerin malına çökecek. Son 2-3 yılda kötümserlikleri nedeniyle dövizde duranların, iyimserlikle paralarını betona gömmüş olanlara yaptıkları bu işin provası yalnızca. Devamı gelecek, ülke ekonomisini bu hale getirenlerden çözüm bekleyen "iyimserler" piyasalardan dayak yemeğe devam edecek.
ürkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), dolar cinsi tutulan zorunlu karşılıklara, rezerv opsiyonlarına ve serbest hesaplara uyguladığı gecelik faiz oranını %1,50’den %2’ye yükseltti. TCMB, 18 Aralık 2017’den bu yana söz konusu faiz oranını %1,50 olarak uyguluyordu
Bu durum dolar faizini artırabilir mi?
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
26.5 la aktife atın gitsin ne işiniz var dolarla kazanan kazandı zaten.gece mışıl mışıl uyuyun yazık değilmi bir kemoterapi ucuza mal olmuyor herşey para değil sağlıkta önemli :) aşırı yatırım tavsiyesidir.artık dolardan bir cacık olmaz bu kanıya vardım.
Aktife atsam parayı asıl o zaman uyuyamam[emoji3]
Diger yandan unutmayin kemoterapi ilaclarida dolar fiyatina endeksli[emoji3]
Ve bir anekdot;
Yıllar önce altın alırken kuyumcu, altın bir
rakamı görmüşse emin ol kısa sürede ayni rakamı tekrar gorur demişti.
Tecrübe çok nadir yanıltır
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
teb marifetli hesap da hoşgeldin faizini 24'e çekmiş.
ıcbc 32 günlüğü 26.5 tan 26.25'e çekmiş.
en para 32 günlüğü 24 'ten 23'e çekmiş.
ing e-turuncu 23+2 hoşgeldini 22+2'ye çekmiş.
oranlarda son birkaç günde bu şekilde bir düşüş söz konusu,yüksek faizi anlaşılan dolarcılara borçluyuz,%45 lerle kredi verenler 24-25 yani enflasyonla kafa kafaya mevduat faizi veriyor,2 gün sonra merkezin faiz artırımı yapmayacağını varsayarsak tl'de kalmak hele 1 ay sonra stopajlarda eski haline dönerse avantajsız hale gelir ve kur bu seviyelerde katiyyen kalamaz,yerel seçim arefesinde güçlenen dolar piyasasında doların 6 lira altında uzun süre kalabileceğini sanmıyorum bizim ülke buna müsaade etmez,sadece bugün 22-23 kuruş volatilite yaşanmış,24-25 ve üzeri faizleri alalı daha 2-3 ay oldu oranları hemen gevşetmeleri krediye muhtaç reel sektörün ne kadar zor durumda olduğunun ilanı aslında,zaten her gün gelen konkordato haberleri,güven endeksindeki düşüş haberleri,otomotivdeki ve konuttaki büyük daralma,hazinenin %7.5 faizle borçlanması,piyasada paranın dönmemesi...bazıları pembe tablolar çizebilir ama benim gördüğüm imf defterinin de uzunca bir süre açılmayacağı düşünülünce biz daha çok kara gece yaşarız,yapısal reform olarak sadece rahibi bıraktık,polisiye önlemlerle 2 ay geçici enflasyonu düşük çıkarma gayreti var o da tutarsa,ocaktan sonra ne olacak merak ediyorum.bu ülkede parayı faize koyarak huzurlu uyunmuyor maalesef sigorta niyetine biraz doların varsa rahat uyunuyor ben bunu dolar 7.15 olunca bir kez daha anladım o yüzden bir miktar dolar her daim olmalı diye düşünüyorum hele böyle 30 lu oranlardan 2 haftada 25 li oranlara gelinen ortamda.
Kontrol etmedim ama Bu oranlar gercekse eger bunun tek aciklamasi var MB faiz indirecek..
Ve indirdigi gibi bu guncel oranlar uzerinden indirecekler..Bu son birkac gunde yaptiklarinin tek sebebi mb toplantisina mumkun olan en dusuk faiz orani ile girip cikacak indirim karari ile dah fazla indirebilmek..
10 yıllık süreç sonunda şu anda aktif olarak Türkiye’de ise iPhone kullanan 10 milyona yakın kişiye ulaşıldı.
Dolarin Gerçekten düşecegine İnananlar var mi :).
Yeni çıkacak İphone Xr İle Tofaş Arabayi Takas etmeyi Düşünen Bir Altyapı var...
Son günlerde dolardaki artışın nedenlerinden biri faizlerin düşürülmesi. Enflasyon altında parasının eriyeceğini düşünen yerleşikler haklı olarak dolarize oluyorlar. Kim göz göre göre parasını bankaya verip erimesini izlemekle yetinmek ister ki?
Yazılarım yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir
Bu grafigim cok iyi calisti. Kisa vadeli beklenti olan - short term forecast - gerceklesti 5.88 ile.
Simdi 5.74 - 75 uzerinde bir kalicilikta ilk hedef 5.92 - 95 arasi olacaktir.
[IMG]http://666kb.com/i/dy27z13kd6ilxz48z.png[/IMG]
Fitch 5 bankanın notunu teyit etti - Ekonomiden güncel haberler
https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonom...-etti-2698542/
İnsanlık tarihinin en büyük ekonomik krizi yaşanacak. Dolar'a değil,altına yatırım önemli! - YouTube
https://www.youtube.com/watch?v=YfBBQl76OkQ
Halk Faktoring
105.000.000 TL Finansman Bonosu ihracı
120 gün vade
Yıllık Bileşik Getiri %31,31
ytd.
syg,
parasal sıkılaştırma yapan bir merkez bankasından nasıl olur da faiz indirimi gelir böyle bir beklentim yok
100-150 bp artırır.
Reis kendi maasina yuzde 26 zam yaptirmis. Enflasyonu onemsiyor demek ki.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merkez bankası toplatısı ne zamandı?
Güven Varlık Yönetimi A.Ş.
40 Milyon TL
92 gün
Finansman Bonosu İhracı
Yıllık Bileşik %31,07
ytd.
syg,
Aktifte ..döviz hesabi actim günlük repo olarak aciliyor.. Ben bunu 10 gunluk yapip 5 inci gun bozarsam butun mevduat faizi bosami gidiyor.. yoksa günlük gibimi oluyor bilen varmidir aramizda
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Faiz indirimi + stopaj indiriminin sonu = enflasyon canavarının zincirini kırması
Şu an için faiz indirimini mümkün görmüyorum. Merkez Bankası bekle ve gör diyecek.