doların ateşi çıktı 7.33 mt4
Printable View
doların ateşi çıktı 7.33 mt4
Dolar Corona olmuş
Önce ateşi çıkar ardından da solunum cihazına .....
bu seferde yunan dalgası vuracak sahile herhalde.
uyanıklar.kurt dumanlı havayı severmiş.
Bakanın konuşmasını dinleyen burada bize ekmek yok deyip dolarını alıp gider. Sıcak para istemiyorlarmış.
Vadelide 126-128 aralığını ben önemsiyorum
Orada yüksek gerilim hattı var
Üstüne oturursa zaten eski zirvesini de hedefler orta vadede
Sıcak para zaten en büyük virüs
O sıcak para buraya geliyor ardından da burada şerbetini cekmeye başlıyor
Şişiyor şişiyor şişiyor
Sonra hoop yurt dışına
Orada mideye indiriyorlar
Olan bizim şerbete oluyor
bu gece sopaladılar viop shortçuları.
beni de
Yani 40 milyar dolar yakmadan önce bu dolar takıntısına girmeseydiler iyi olacaktı.
Yabancı ucuzundan aldı,
ve ne yaptı?
kaçtı.
bildiğin topuk.
ayşe teyze ne yaptı?
aldı ve bankaya yatırdı.
mb rezervine katkı yaptı.
hükümet ne yaptı?
sen misin mb rezervine katkı yapan, al sana gambiyo, al sana para çekme ücreti,
öz vatanımızda ikinci sınıf olduk asdas. :he:
Zaten bunu çok net anladı sıcak para ve çoktan çıktı gitti. Tahvilde ve Borsa da inanılmaz çıkış oldu tarihi resmen.
Bence baştan bu yola tevessül edilmesi hata idi, onu da yapan bu bakan değildi, ülkeye ciddi yatırımcı ve ciddi yatırım çekilmeliydi ne var ne yok satıp savıp sıcak parayı davet edince ülkenin üretimi bitti içi boşaldı kısada belki iyi göründü ama işte uzun vadede bedelini şu an ödüyoruz kronik işsizlik, kronik fakirlesme, sürekli cari açık şeklinde.
Ben düşük faiz / yüksek kur / kalıcı fakirleşme ( hak ettiğimiz fakirliğe inme diyelim ) politikalarını destekliyorum. Iktidar faizi düşürüyor ama kuru serbest bırakmadı o da bence bu bakanın çok ciddi hatası oldu. Sabitleyecekse de 8 gibi bir yerde sabitlemesi uygun olurdu. Gerçekleri dolar satarak örtemeyiz neyse gerçek onunla yüzleşmek gerekir.
Bu Ayşe teyze de ne antika bir teyzeymis yav
İşi gücü altın dolar tahvil borsa falan
Kafayı bunlarla bozmuş
Böyle Ayşe teyze mi olur la
Otursun evinde torun torba baksın
Valla dövizin bu duruşuna vadeliyi iyi almışlar.
Kaç gündür dolar yükselir borsa düşer izlenimi verip yine beyin yakarlarsa şaşırmamak lazım.
Bu koronabuna çıktığından beri pala beyin yakıyor. Eskiden böyle değildi.
Tabzonspor yöneticileri Rizespor yöneticilerine gitmiş. Bir türlü bütçeyi denk getiremiyoruz sürekli borç, siz ne yapıyorsunuz kasa dolu.
Biz maçlara girişi serbest tutıyoruz tribünler full doluyor, sonra kapıları kilitiliyoruz maçtan sonra çıkmak isteyenler 250 TL ödüyor.
Bence seçimler sonuçlanana kadar sıcak papara gelmez. İş Yatırım'dan Serhay Gürleyen yabancı duraklasa da satışa devam ediyor, ara verdiğinde borsa yükseliyor, satış yaptığı hisseler düşüyor, çok çok ucuz fiyata gelenleri dahi satıyorlar dedi.
Bizde Ayşe teyze, yabancı İshak amca faiz ile geçiniyor, onların derdini anlamadan faiz maiz yok demek de sakat.
Bu tip işler önceden bir takvime bağlanıp uzun vadeli stratejik hedef olarak açıklanması gerekir.
Sigara benim çocukluğumdan beri helaldi, babam da dedem de içerdi. Şimdi birden haram ilan edildi. Önceden söylenir 50 yıl sonra haram olacak şimdiden tedbir alın denir.
90 larda borsa da dolar da her şey de artardı. Borsa daha çok artardı. Babam borsadan bize ev almıştı çok sevinmiştik :)
Geçen evin parasını mevduata koysak ne olurdu diye baktım 2 milyon cıktı. Altına baktım 5 milyon. Dolara baktım 4 milyon
Hemen aradım pederi dedim baba bizi bitirdin bitirdin bizi be :)
O musakkayi yedi bir süre uğramaz
dow
günlük.
işin sonuna gelmiş olabilir.
https://i.hizliresim.com/TnDO21.png
dolar koptu gidiyor.... Kimseyi takmıyor.... Stres yok, panik yok... Bu A.q endeksinden bi cacık olmaz....
ister büyük kağıt olsun, ister küçük... Hepsi aynı şekil
Dolar piyasasına kimse hakim olamıyor. Allahtan Türkiyede fiyatlanmıyor
AZ olsun, sağlam olsun, benim olsun :)
Olur olur cacık olurda ne şekilde ne semalde olur bilemeyiz
Dow un Haziran'da yaptığı düzeltmeyi bist100 e kanırta kanırta Ağustos ta yaptırdı
O kadarını söyleyeyim
Olan bankalara oldu ki onlarında öyle olmasını istedi demek ki sıcacık paracilar
Yabancı takas ne alemde bı bakmak lazım
Fransa lideri Macron:
Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin adımlarına karşı, Yunanistan ile beraber askeri varlığımızı arttıracağız.
Tutmayin guccuk enisteyi gelsin
takas ayrı bir dert, kim almış satmış ayrı bir dert, yabancımı satmış ayrı bir dert, para girişi ayrı bir dert, para çıkışı ayrı bir dert, dow çıkmış inmiş ayrı bir dert, 3 kağıtlar ayrı bir dert..... dert dert dert dert...
Dolardayım 1-2 aydır.... ne kadar rahatım.. hiç bir şeyden etkilenmiyor... al verdimi gidyor, sat verdimi minik bir düzeltme yapıyor....Hep yukarı
Bu arada yarın sabah doları büyük ihtimal 7.40 ın üstünde göreceğiz.. saatlik, 2 saatlik, 4 saatlik hepsi sağlam al verdi
Doğrudur Dostum. Bende altın olarak kabaca hesapladığımda şimdi burdaki 600 lira en az 2 milyon olurmuşu görünce iyice canım sıkıldı. Boşuna kendimizi geriyoruz. Nerden bulaşmışız bu pisliğe. Borsaya giriyorsan her sene en az yüzde 50 kazanmıyorsan çıkıp gideceksin. O kazandığınıda borsada tutmayacaksın gidip ya altın ya tarla alacaksın. Borsada paranı arttırmayacaksın. Gün gelir adamı yerler 20 yıllık kazanç 3 günde pul olur.
O bit yavrusu zaten Yunanistan a iki sene önce fırkateyn kiralamaya başladı
Avarel Yunan da bunlara diyemiyor ki
Hem senin degnekciligini yapacağım hem de üste para vereceğim , naaaa alırsın diyemiyo
Hadi de ki degnekci olmak hoşuna gidiyor
La bari üstüne para verme
.
Ooooooo Laguna
Hadi iyisin bak akbank adr si yüzde 5 artmış
Sattım deme şimdi :)
Olması gereken de o. Endekstende sıfırı attılar. Döndüler bastılar milletin iyice midesini bulandırıp nefret ettirdiler. Belkide bankaları iyice tiksindirmek için dibe vurmuşlardır. Düşünsene 5.10 lardan akbankı satıyorum. Niye, çünkü 4.50 lere bastılar 5.10 lara gelince -10 zarardan kurtulduk. Bu kodamanları dünkü gibi bir hafta boyunca durmadan almaları lazım ki millet ne oluyor dur bi satayım derken alıp götürsünler. Aynı mart nisanda küçük hisselerde yaptıkları gibi. Başka türlü gitmez...