Köy yanar ****** taranır lafı var ya, Allah kimseyi bu duruma düşürmesin.
Printable View
Köy yanar ****** taranır lafı var ya, Allah kimseyi bu duruma düşürmesin.
Xbank in 31 aralik kapanisi cok onemli bir aksilik olmazsa bankacilk rallisi baslamadi . Eger bankalar batacaksa x bank da 3000 ler gorulebilir . 3500 4000 hedefli bist 100 devam . Istenen katiilim gelmezse 10000 e kdr yolu var .
Daha henuz birsey baslamadi bence .
Aga boşverin doları, dolar dolmaz o kendi halinde. Endekse tikkat edin. Çok can yakacak. Çok fazla vakti yok. Tepeden yüzde 50 geri çekilme cepte. Vadeli-varant anında bitirir. Alın güzel kazandığınızı bakın keyfinize artık. Şahsi fikrimdir. Dostane uyarıdır.
Ben bunu bir bankaciya söyledim. Dolar 9 10 felanken. Dedim ki abi kitaba göre parabolik formasyon 11 e doğru bitiyor heran bitebilir dolar 5 e düşer. Kendisi Türkiye de ne zaman fiyat düşmüş dedi. Dedim abi formasyon felan.
...
Gerçektir.
Az önce bir arkadaşla internetten bir ürüne baktık 579 TL idi. Ofisime inince alayım dedim. 7-8 dk sonra aynı ürünü 30 tl zamlı alabildim. Güleyim mi bilemedim...
Teknik analiz diye birşey yoktur
O katilim gelirse bist e ele verip buyuk bedelli furyasi baslayacak alanlarin ziriltisi dinmez . Buyuk cokus dalgalari boyle baslar ralli ile
Artık o kadar eminim ki teknik analiz diye birsey olmadığına.... Bu ne abi.
Araba kısmını bilmiyorum ama ev kısmı çok hareketli. Ben inşaat yapıyorum bağdat caddesinde aynı zamanda. Her hafta birileri arıyor, elinde ev kaldı mi diye. Eş dost veya onlardan telefonumu alanlar. Elimde ev fln kalmadı, öle bi talep oldu ki zaten kalması mümkün diil. Ama hala var talep. Enflasyonist ortamda da durulacağını sanmam bu talebin.
Son sattığım dairelerde de genelde eurobond ve dolar bozuyordu hep alıcılar zaten. Bizim çakal tayfa dolarda olduğu için dolar bozdurup ev alan çok oluyor. Ayrıca krediler bence fena değil. Asgari ücrete %50 zam yapılan ülkede, özel bankadan bile %20 altına ev kredisi alıyorsunuz sonuçta Bir nevi bedava para demektir...
2017 de başlayan cyle bitti savrulma barları. 100 endeks tepe maksimum 275 görünüyor. Vadeli formasyon bitti, üzerine geçerse endeks 275 yuksek ihtimal. Bir ay olmadı iki ay. Sonra 2023 e kadar sürecek düşüş. Cyle lar 6 yıl kabaca. Şahsi fikirlerimdir. Yatırım tavsiyesi değeldir.
https://i.resmim.net/SC9Z2M.png
12 Kasım 2021 : 1 Dolar 9,97 TL
17 Aralık 2021 : 1 Dolar 16,42
Sizin yapacağınız ekonomi modelini diyesi geliyor
bu kadar müdahale tık yok.
likiditeyi bol tutarsan olacağı bu
kusura bakmasın kimse , bu gerizekalılıktan başka bir şey değil
"yatırım tavsiyesi değildir"
Galiba Pala dayı da oluruna bıraktı gibi Endeks nereye kadar gider diye mi bekliyosa ??????. Yada Yılbaşı Hindisine de göz dikmiş olabilir:halay::party:
Burada bir arkadas vardi istanbulu finans merkezi yapiyordu . Atasehire 4 duvar dikince finans merkezi olmuyor bir yer . Agaoglu varlik fonuna 1.3 milyar dolara satti gecen sene o 4 duvari . Unutuldu demi paraya bak . Kendn yapsan atasehiri alirsin o paraya .
Mogollar ve emeviler donemini ayni yasatti sagolsunlar. Tarih okumaya gerek yok
Ereğli mayisdan beri eğim aşağı. 2016 dibine doğru yönlendirme olursa dolar bazlı obo oluyor. Heralde böyle birşey olması için kimsenin bizden alışverişi ithalatı kesme durumunda olabilir. Veya global kriz olursa kimse demir çelik almaz buhran olursa obo çalışır.. bu işler iş değil..
Huplettiler. Boyle bir şaklabanlik olamaz. Merkezin anahtari alacaklarda kasa bos ne yaoacaklar. Kaldik biz bize bokumuzda boncuk sayariz artik.
TCMB'nin 3 ay vadeli döviz karşılığı TL swap ihalesinde teklif 3 milyar 290 milyon dolar oldu
TCMB'nin 3 ay vadeli 1 milyar dolarlık döviz karşılığı TL swap ihalesine 3 milyar 290 milyon dolar teklif geldi.
İhalede swap puanı minimum 5456.35, ortalama 5756.38, maksimum 6022 oldu. Swap puanı teklif ortalaması ise 5504.69 olarak gerçekleşti.
Yeni ekonomik model hiperenflasyon ile sürünün, yemeyin içmeyin ama borçlarınız da kuşa dönsün modeli sanırım. Sadece bireyselmiş bu
https://twitter.com/DummiesEconomy/s...64100417945600
Yeterli değil korkak politika , pısırık işler zarar getirir ekonomi bakanı olsaydım 500 baz puan faiz indirirdim ve ülkede 6 ay döviz alım-satım bürolarını kapatır 6 ay süre ile döviz alış satışını yasaklardım.Sadece ihracaat ve yurtdışına çıkanlar hariç.Öyle kulak çekmeyle olmaz böyle şeyler Osmanlı Tokatını iyi atacan.
Keşke az daha dursaydi altın 1000 olsaydı 995 de kaldı.. ikindi namazını bekleseydi 1000 görürdük..
Aracı kurumların telefonları durmuyormuş bana da alın bana da alın diye
Herkes kredi çekip borsa’ya giriyormuş çevresinde bu sözleri duyan var mı?.