https://m.bloomberght.com/bddk-konut...elledi-2325900
Konuta cansuyu geldi gelsin yeni zamlar
https://m.bloomberght.com/bddk-konut...elledi-2325900
Konuta cansuyu geldi gelsin yeni zamlar
50 Tane Tarım bakanı değişse de bu ülkede bu gerçek hiç değişmiyor.
Şubat ayında hep aynı senaryo....
Yerli Muz fiyatı < Soğan fiyatı
Yine Polatlı depo baskınları gelebilir...
5, 10, 20 MİLYON TL ve üstündeki konutları ucuz banka kredisi ile teşvik etmenin kamusal yararı nedir?
Seçim sonrası, devalüasyon olursa tamamıyla bedavaya gelecek olan bu kredilerin kamu bankalarına olan zararının faturasını kim ödüyor olacak?
Bu hamle büyük yatırımcıya ait olan paranın altına veya dolara gitmesine yönelik bir önlem midir?
Bilen var mı?
Güllüoğlunun reklamlarını dönüyor.
2,5 kilo baklava 1400 TL.
Bayrama hazırlık....
Deprem sonrası ilk anket Bursa'dan: Cumhur İttifakı 15 puan kaybetti
Deprem felaketi sonrası ilk seçim anketi ORC'den geldi. Bursa'da yapılan ankete göre Cumhur İttifakı kentte 15 puan oy kaybetti.ORC araştırma şirketi 11 ili vursan deprem felakati sonrası Bursa'da yaptıkları anketin sonuçlarını kamuyoyla paylaştı. Anket, 15-19 Şubat'ta 3 bin 420 kişiyle görüştü. Anket sonuçlarını göre Cumhur İttifakı 15 puan kaybederken Millet İttifakı ise oylarını artırdı. Anketin sonuçları şöyle:AK Parti: Yüzde 37,CHP: Yüzde 25,1,İYİ Parti: Yüzde 20,3
https://www.gazeteduvar.com.tr/depre...ri-1605224?p=9
Bence Reis şu berbat durumlara rağmen bursa halkı nezninde , harika teveccühe sahip...
CHP bir oy oranına takılmış kalmış gibi...
Sahibinden de takip ediyordum 2 aydır lüks konut satışı durmuştu şimdi ise 5 ila 10 milyon arası konutlarda yüzde 80 kredi çekme imkanı veriliyor bu inanılmaz bir para pompalama
demek maaşlarında yükseldiğini göz önüne alırsak kur sabit giderken hücum olacaktır evlere evi satan da eline geçen tl yi altına yeşile gömmeyeceğini düşünmek saflık olur
DOVİZ DÖNÜŞÜMLÜ kur korumalarda aldığın güne kur düşerse + %8.5 tl faizi alıyorsun
Doviz azda çıksa çok da çıksa düşse de fark etmez yatırdığın doviz + %11 bileşik dolar faizi alıyorsunuz.
Euroda ise bu oran %6 larda.
Onun için size evrak filan vermezler.
Bazı bankalar bu faizi teşvik primi diye peşin öder.
Bazısı ise vade sonunda usd veya euro olarak öder.
aa güvenirsin güvenmezsin ben bir senedir bağlıyordum .
Eskiden adı kur korumalı opsiyondu
Sıfır konut için bir cansuyu ancak bu daha çok gerçek satış değerini gösterebilen sıfır konut satıcılarına yönelik bir durum. 5 milyona satılan bir konutta, enflasyon muhasebesi yapamayan yap-satçı müteahhitler sanıyorum ki 1 milyondan yukarı kredi kullandıramazlar.
2. el için bakarsak 2-5 milyon arası konutlarda %50 kredi kullanılabiliyor. Yani peşinat çok yüksek. A ve B enerji sınıfı konutlar için kullanılabilecek kredi oranları sırasıyla %60 ve %55 ancak bu sınıflara giren 2. el konut zor bulunur. Bulsanız dahi peşinat yine yüksek.
2. el konutta geriye 1 milyona kadar olan konut kredileri kalıyor ki konut değerinin %90'ına kadar verilen krediler 1 milyona kadar olan ev fiyatlarını artırabilir. Burada umuyorum ki ilk ev olması vs. gibi sınırlamalar uygulanır.
Kredi faiz oranları %1,99 olursa 1 milyon tl kredi için aylık geri ödemenin 21.963 TL, kamu bankalarındaki %1,29'luk oranda ise 16.429TL olacağı gözden kaçırılmamalı.
Ben bu işlemi ocak ayında yapmıştım , şu an yapılıyor mu bilmiyorum.? Ağustos vadeli idi.
Bu gün kupon ödemem yapıldı MT ye alternatif ne var dediğimde KKM olayını bahsetti.
Ben de çıkış özgürlüğü olduğu için DİBS de kalmaya devam ediyorum.
İşlem sadece şubeden yapılabiliyordu. Netden yada mobilden olmuyor.
Ayrıca alt limit 250K USD olarak yapılabiliyordu.
Sayın Kentuf ,ben KKM yapmadım , sadece MT ye sordum
KKM yaparsanız ana paranız kadar USD alacak TL hesaba yatar dedi.İsterse 50 TL olsun USD
Çünkü para TL ye çevriliyor, ve usd çok artarsa sadece extra %8,5 TL faizini alamıyorsun
Diğer ana parana işleyen %15-16 gibi tam bilmiyorum faizini de alıyorsun.
Paranı da saat 11 kadar bildirirsen (vade sonunda) USD olarak vergisiz makassız yerine dolar olarak koyabiliyorsun demişti..
bağladığın günkü doviz kuru diyelim dünki gibi 18.880 idi
üç ay sonra kur bu değerin üzerinde ise TL FAİZ almıyorsun. Altında ise Tl faizide alıyorsun kur geliri dışında.
vade sonunda sizi bir gün önce arayıp opsiyonu kapatıyorsa banka ( aslında hazine ) işlemi kapatıp sizin adınıza stopajı keser
ertesi gün vade bitiminde parayı hesabınızda kur dönmüş ve faiziniz hesabınız hesabınıza geçmiş şekilde görürsünüz.
VERGİ OLAYI ŞÖYLE komle dovizin bağlandığı bu enstrümanda
BANKANIZ SİZE KESİN BEN SİZE BU FAİZİ VERİYORUM DEMİŞSE .YANİ KURDAN BAĞIMSIZ KUR DÜŞSEDE ÇIKSADA
siz vade sonunda stopajı ödenmiş şekilde NET faiziniz hesabınzı geçer.
Bankanın size araması bu opsiyonun bir gün önce kapatılması için rutin işlemdir.
Aslında herşey hazine kontrolünde olduğu için formalite tamamlanması.
Yani kur düşsede çıksada size faiz ödeyen bir sistem ve opisyon çeşidi henüz icat edilmedi. BİZ ETTİK O AYRI MEVZU
BEN ÖNCEKİ YAZILARDADA DOVİZE DÖNÜŞÜMLÜ KUR KORUMADAN BAHSETTİM HEP.
ÖNCEKİ ADINI OPİSYONLU KUR KORUMA
DDM DE DİYORLAR.
Merhaba
Ankarada fiziki altın alımı için nispeten güvenilir ve makul yer bilgisi olan var mıdır acaba? Şimdiden teşekkürler
640 liraya 1 kilo kaliteli peynir 1 kilo kaliteli siyah zeytin 1 kilo kaliteli yeşil zeytin 1 kilo tahin pekmez 3 kilo kokteyl domates alırsın 15 gün doya doya kahvaltı yaparsın kim yerse yesin fıstıklı dürümü ben almayayım
EYT yasası aslında hükümetin hangi yolu seçeceğini gösterecek.
https://twitter.com/atillayesilada1/...jgI6wBD3lTh44w
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
95tl kilo :he:
Enkaz altında kurtulan peynirler spota mı düşmüş ?
Altınkaynak yetmiyormu.Ulusta halin karşısı.Piyasayı belirleyen kurum
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Nihayet popülist olmadan gerçekleri yazabilen biri çıkmış :)
benim iş yerimde 43 yaşında tiplemeler var 99 girişli olup dört gözle EYT bekliyorlar.
şimdi bu ne kadar mantıklı gerçekten ? bi insanı 43 yaşında emekli edecek kadar zengin ve refah içinde yüzen bir ülke değiliz.
en azından 50 yaş altı emekli edilmemeli kesinlikle.
Ne suudi arabistan gibi petrol fışkırıyor, ne rusya gibi doğalgaz fışkırıyor bu topraklarda.
bu mağduriyetin temel sebebi yaşar okuyanın milletin canına okumasıdır.
yasa çıkmadan önceki sigortalıları kademeli olarak yumuşak geçişle transfer etmek yerine çubuğu birden sapladı :oleyo:
EYT gündeme her geldiğinde sigortalıların ortak beklentisi 50 yaş alt sınır beklentisi vardı...Ama İktidarın oya ihtiyacı olacak ki Demirel gibi herkesi emekli etmeyi tercih ettiler...
Açıklanan Kira yardımına bakınca gerçekten yaşlı insanlara maaş adı altında sosyal yardım yapılıyor...
Neyse İktidarın ihtiyacı olduğundan yasa bu şekilde çıkacak....
Hayırlısı olsun diyelim...