Arbitraj faizi düşmüş.
GUBRF ve GARAN'a girenler kar ile çıktı bence.
https://i.hizliresim.com/n0eebn5.jpg
Printable View
Arbitraj faizi düşmüş.
GUBRF ve GARAN'a girenler kar ile çıktı bence.
https://i.hizliresim.com/n0eebn5.jpg
Diyelim ki kira vermiyor büyük şehirde.
Bu sefer de ya okul taksidi vardır ya başka bir masraf.
Anadoluda git çocuğunu devlet okuluna ver bedavaya okusun 30 kişilik sınıfta.
Devran dönüya.
GUBRF'de alım satımlar etkili bence.
https://i.hizliresim.com/4dlqc74.jpg
İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran:
Kur artışı bekleyenlerin yanılacağı bir yıl olacak.
Şu an Türkiye’de pozitif faize geçildi. Açıklanan enflasyon geçmişin, verdiğimiz faiz gelecek 3 ayın. Buna dikkat edin. Dolarda kalanın aleyhine bir durum olabilir.
Bu yıl devalüasyon beklentim ‘sıfır’. Olacağını sanmıyorum. Seçim ekonomisi beklemiyorum.
Türk Lirası’nın aşırı değerleneceği bir yıl olabilir.
İhracatın etkilenmemesi için Merkez Bankası döviz alımı yapabilir.
Eskiden bankalar kredi vermekte zorlanıyordu. Şimdi bankalarda iştah var ama müşteriler yüksek faizden dolayı tereddüt ediyor. İlk defa TL mevduatlar, TL kredileri geçti tarihte. Yani çok fazla mevduat toplamaya başladık ama krediye dönüştüremiyoruz.
Faiz seviyesi şu an yeterli. Ancak daha da yukarı gitmesi istihdam ve büyüme için risk. Bazı sektörlerde istihdam kayıpları olabilir. 45 seviyesi ile birlikte bu yaşanabilir. Şu an tekstil gibi alanlarda bunun işaretlerini görüyoruz.
Enflasyonda bu şekilde yüzde 3’lük gerçekleşmeleri yakalayabilirsek Merkez Bankası’nın hedefini 36-42 bandında yakalarız. Ben burada başarı görüyorum.
Endekste dün kalan 7510,36 da ki gap destek olarak çalışsa yeter. 7553,85 üzerinde kapanış yapabilirse de daha olumlu olur.
yüzde kırksekisssssssssss efendimis...
https://media.giphy.com/media/ie8I61aEWnJCM/giphy.gif
Bu işin öbür tarafı da var akcay, faiz yedin zokayı yuttun, gel bakalım yanaşşş derlerse napacan cehennem zebanileri
dünki gap kapanır mı ?
:drunk:
Adnan Dalgakıran BBHT'de biraz önce söyledi bizde firma sayısı çok fazla. Makina imalatında Almanya'nın 10 katı firma ile 10 da bir ihracatımız varmış.
Belki marka çıkarıp üreticilere fason imalat yaptırmalı.
Daha önce sadece Eczacıbaşı hijyenik kağıt bez vs üretiyordu şimdi 4-5 tane var.
50 milyon dolarlık kendi markan ile ihracat için en az 5-10 milyon dolarlık pazarlama tanıtım arge vs gideri olabilir. minimum 100 milyon dolar üzeri ciro o zaman şart olur.
Bir şekilde daha büyük şirketlerin desteklenmesi lazım, onun için en uygun yer borsa ve şeffaflık. Kim destekleniyor vatandaşın bilmesi lazım.
Yahu şu avatarını inat etti değiştirmedi
değişmezse adam sopayı bırakmaz
gümüş ons şelale yine........
haftasonu dediğim gibi- ilk günün günahı olmaz yani dün şöyleydi böyleydi falan unutmak lazım onu.. bugün çarşamba yine krediciler en aşşağaya versin diye satış baskısıyla başlattılar, ama fazla abartma ihtimalleri yok bence.. bu arada 30-endeks 8106 gap kapandı ama 100-endeks gap 7510 gap korundu şu dakkaya kadar
dün cansız kalan bankalar bugün nispeten daha iştahlı, günün dibi buralarsa, bizi yukarıya taşıyacak olan bankalar olur gibime geliyor
İstihdam önceliği olduğu için bizde sermayenin büyüyüp verimli olması önemli değildir. O yüzden parçalı olsun küçük olsun ama çok olsun amacı taşır. Aslında Kobi desteklenmesi çok iyi birşey, rekabet ve gelirin tabana yayılması güzel ama bir yerden sonra iyilerin dev şirket haline gelmesi için teşvikle eşik atlamasi saglansa belki daha iyi olur. Lakin öncelik kamunun kucultulmesidir. Önce en büyük parcalansin. Verimsiz istihdam en kötüsü.Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu sene gümüşün senesi. Short çok tehlikeli deli ralli bekliyorum orada ama ben kagitciyim işim olmaz emtia ileRedmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
koskoca hocalardan dahamı iyi bilicen bak helal demişler... :)
kar payı olursa helalmiş faiz olunca harammış...
https://i.hizliresim.com/oi9s5lp.png
Bence her üründe optimum bir büyüklk var, yurt içi ve yurt dışı satış yapan firmalarda optimum büyüklük desteklenmeli.
İnşaat motor güç olduğu için inşaat malzemesi üretmek risksiz görülmüş çok fazla malzeme üreten firma ve müteahhit çıkmış ama yurt dışı satışlar ürün kg fiyatları düşük olduğu için çok karlı ve yüksek değil.
Otomotiv yan sanayi daha şanslı ama orada da Valeo, Bosch vs gibi bir marka çıkması lazımdı.
Sürekli fakirleşmek de sürekli alt gelire yönelik ürün geliştirilmesine neden oluyor gibi. Orada Çin, Hindistan, Vietnam, Bangladeş vs var.
Öte yandan savunma sanayi, havacılık şanslı olduğumuz konular. Oyun yazılımında da iyiymişiz. Dizi sektörü de öyle deniyor.
Gerçekten muazzam bir topic. Ülkenin tümü şu topic kafasında olsa Uzaya gideriz. Herkes aklının erdiğince canının istediğini değil bildiği doğruları paylaşıyor. katkı veren herkese teşekkürler.
7460-70 denemesi kesin gibide daha altı olurmu izleyelim
Yeni uyandım. Salça dan başlayıp faizin hükmü ile devam edip Ayşe Hatun da biterse çok gülerim.
Dünyanın en cömert insanı Bozkurt reis benim bir kuzu kes ricamı bir kuzu az olur kime yetecek üç kuzu keseyim milletin karnı güzelce doysun oldu. Bonkör reisimiz üç kuzu çevirme yaptıracak.
Bu doğru ise cidden pes....
Bugün itibariyle Sahibinden sitesi ne yazık ki uğrayanlar tarafından hüsranla sonuçlanıyor. Sabah yaklaşık saat 9:00'dan beri açılmayan site için yeni bir bilgi elimize ulaştı.
sahibinden.com domaini yıllık dönem ödemesi gecikince boşa düştü ve Florida'dan bir network şirketi olan Network Solutions LLC tarafından 2025 yılına kadar satın alındı.