Originally Posted by
Lonely_Trader
Geçmiş yıllara bakarsak , açıklamaları ve genel kurulları Nisan ayında yapıyor..... DAğıtımı Mayısın ilk 2 haftası içinde gerçekleştiriyor.
Benim tahminim en az brut 1.10 tl hisse başı kar dağıtmasını bekliyorum , nette 0.90 kuruş hisse başı olacaktır...
Şu an kendi hesaplamalarıma göre 10.20 kapanıştan 1 tl temettüyü çıkardığımda 9.20 tl olarak baz alıyorum . 2017 karı hisse başı 1.55 oluştu..... 2018 de Hazirandan itibaren yeni yatırımında devreye girmesi..... Eur/usd parite avantajı ve Eur/tl avantajlarıyla , en az 2018 de hisse başı 1.80 tl kar oluşmasını bekliyorum.... bu en düşük beklentim.... 9.20 /1.80 = 5.1 F/K oranı ile VESBE nin şu an kelepir denecek fiyatlarda olduğunu düşünüyorum .....
Zaten şu anda birileri BOT bağlamış durumda senede.... durmadan bot işlemleri gerçekleşiyor.... Onun haricinde çakallar ve kurtlarda pozisyon alma derdindeler.....şu anda bize düşen sabırla beklemek.....
Bu değerlerden mal kapma peşinde olan Spek bozuntularına notum ancak avuçlarınızı yalarsınız..... Yalamaya devam edin....
---------------------------------------------
Yatırım tavsiyesi değildir...