TCMB kasım ayı cari işlemler verilerini açıkladı!
Buna göre cari işlemler hesabı kasımda 986 milyon dolar fazla verdi. Beklenti 1.05 milyar dolar fazla yönündeydi.
Cari işlemler hesabı 12 aylık dönemde ise 33,93 milyar dolar açık verdi.
Printable View
TCMB kasım ayı cari işlemler verilerini açıkladı!
Buna göre cari işlemler hesabı kasımda 986 milyon dolar fazla verdi. Beklenti 1.05 milyar dolar fazla yönündeydi.
Cari işlemler hesabı 12 aylık dönemde ise 33,93 milyar dolar açık verdi.
Aslında çok çok haklısınız....Ama yine de bulunsun diyerek başlık açtım...katkılarınızı beklerim...
http://www.hisse.net/topluluk/showth...24#post3038324
YKB dolar bazında%14 yakın faizle borçlandı Hazine 7,8 ile borçlandı Yabancıya imtiyaz Utanmadan yerli yatırımcıya mevduat ve tahvile %4 faiz diyorlar stopaj vergisi çabası
Ykb ortakları koç ile italyanlar değilmi.?
9k dolar akbank 32 gün temdit 2.85 bağlandı
Dünyanın hiçbir yerinde mevduat yatırım aracı olarak görülmez. Enflasyona karşı bir korunma aracıdır. Ülkemizde mevduat artık bankalar tarafından korunma aracı değil eritme aracı olarak kullanıldığı için, aslında risk alındığı için yatırım aracı olması gereken dolar korunma aracı haline gelmiş oldu.
Yazılarım yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir
YKB borçlanması konusunda :
1-)Faizi şartlardan bağımsız olarak düşünmemek lazım, AT1 denilen bono normal bir bono değil, sermaye yeterlilik oranı belli bir seviyenin altına düşerse bononun değeri geçici de olsa düşürülebiliyor.
2-)Bono o kadar riskli ki, Avrupa'da bireysel yatırımcıların alması yasak:
https://www.euromoney.com/article/b1...ou-should-know
3.000tl'ye kadar kartla tv alımında taksit sınırı 9'a çıktı -bn
faiz konusunda ana amaç zaten faizi mümkün olduğunca düşürmek.. ekonomik modelleri buna dayanıyor (inşaat) . hatırlarsanız 24 haziran öncesinde indireceğiz demişti.. ancak arttırmak zorunda kaldılar.. onlar hafife alıyor ancak 500 milyar dolar borç hafife alınacak bir şey değil.. yabancılar bu kadar yuksek borç için sorgulama yapıyor, ödeyebilirler mi diye ve buna istinaden CDS ler artıyor..
yıllık %7.5 ile borçlandılar.. dolar cinsinden.. herhalde yakın-orta vadede bu getiri az riskli yatırım ürünleri arasında açık ara lider olur..
ana unsur bu borç. illüzyona kapılmamak lazım.. bu kadar borç olduğu sürece, ve her sene arttığı sürece, bu borçların ödenmesi ana gündem olacak.. ara sıra üfürükten gündemlerle bahar havası estirecekler medyada.. ancak gündemi takip edenler 2-3 ayda bir bu borçlanma takvimleri, seküritizasyon kredileri gibi haberlere dikkat ederek (algıda seçicilik) gerçek gündemi yakalayacaklar..
bu borcun ödenmesi için ise dolar ihtiyacı var.. piyasadan almak zorundalar.. ya da dışarıdan borçlanma ile.. her halükarda doları olanlar gerek talebi olan bir şeye sahip oldukları için gerekse faiz geliri ile makul ve sürekli getiriler almaya aday..
(matriks)
aktif tahvil: %18.88
politika faizi yukarıda kaldı.. masada kartların tekrar dağıtılacağı zaman yaklaşıyor büyük ihtimal.
Risk şu; bankanın sermaye yeterlilik oranı belli bir rakamın altına gelirse, rakamları atıyorum, 100$'lık bono 90 dolar ediyor diyebilirler.
Şunu da unutmayalım 650 milyon dolarlık ihraç yapıyor 400 milyon dolarını kendileri alıyor, eğer bir kıyak varsa başkaları da yapmış oluyorlar.
YKB'ni yerinde olsaydım vatandaşı öpmeden önce 3 kere düşünürdüm, çünkü en ufak hatalarında kendilerini öpmeyi bekleyen biri var.
Vakıfbank usd 5.10
Denizbank usd 4.00 verdi
Vakıfbank 32 gün bağlandı....
sermaye yeterlilik oranı için sermaye arttırması daha iyiydi, ky için. 650 milyon dolar için %40 gibi sermaye artırımı yeterli oluyordu. kafası biraz çalışan bir insan dolar bazında % 13.75 le faiz alıp sermayesini güçlendirmez. ama faiz kendi cebine giriyorsa ne ala. kimse enayi değil. bedelli sermaye artırımından farkı ne oldu, koç ve ortağı için. bedellide karşılığı ilk seneler yoktu, temettü yok. buna karşılık şimdi temettüyü 2019 senesi için almış olacak.
Muhasebe ya da vergi açısından avantajı olup olmadığını bilmiyorum. Benim asıl söylemek istediğim sadece faiz oranına bakmamak lazım, senior unsecured ile subordinated bonolar arasında bile ciddi faiz farkı olabiliyor ki onlarda değer düşürülmesi gibi bir şey yok. Bedelli sermaye artırımı yapsalar daha iyi de olabilirdi, nedir karar vermelerine sebep olan faktörler bilmiyorum.
Böyle bir yola neden gittiklerini kamuoyuna açıklamaları gerekir.
Saygılar.
Vakıf tl %22
Vakıf usd %5
Enpara 21. 25 düşmüş aylık . MB indirecek faizi herhalde
Hocam şimdi diyelimki benim yurt dışındaki bankalarda gizli dövizlerim var bu ülkeden gizlice para kaçırmışım. ve bu para boşu boşuna yurt dışındaki bankalarda bekliyor. şimdi böyle bir fırsat sunuluyor yüksek getiri. ben 5.10 yurt dışı yatırımcı ile anlaşıp bu milyar dolarları alabilirmiyim. yani paramı aklamış olabilirmiyim. bilmediğim için soruyorum.?
4 ocakta 24,25ten bağlamıştım. şimdi 23,25 olmuş. bir puan düşmüş bir haftada. faiz indirimi loading.
sabah teb mt aradı. marifetli hesabım 45 gün tanımlıymış. oysa ki 26 eylülde marifetli hesabımın süresi dolmuştu.
şu aşamada teb marifetli günlükte 23,5 oranla hiç fena sayılmaz.
Bu tahviller standard tahvil değil. şartları var ve riskli. AT1 tahvil sınıfı (coco tahvil) aşağıda bilgisi var.
"Hükümetler bankaları kurtarmak zorunda kaldıklarında, 2009 Avrupa borç krizinin ardından Coco bonoları son derece popüler hale geldi. Coco tahvilleri, bir bankanın bilançosunu güçlendirmek ve yeni düzenleyici gereklilikleri karşılamak için birinci sermaye oluşturmak için bir yol olarak teşvik edildi. Bir bankanın sermayesi belli bir eşiğin altına düşürürse, coco tahvilleri sermayeye dönüştürülür veya bankalara karmaşık borç verenlere zarar verecek şekilde silinir."
https://tr.routestofinance.com/what-are-coco-bonds
Burger aradı neredesiniz bekleriz tekrar diye,
24 Veriyoruz Diyor Eskiden Özel Oran Veriyordunuz , Haftaya Ppk Sonrası Ara Dedim.
Arkadaslar bir sey soracagim.
Citibank Turkey websitesine girdiginizde konut icin faiz oranlari 0,89 ve ihtiyac kredisi de 30 bin tl ye kadar 1,15.
Ben bu rakamlara bir anlam veremedim. Borclanmada tl cinsinden. Sizde bir bakar misiniz.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.