atın beni atın beni dedi
güneysuya haber verdik
güneysuda sahiden attı:)
sanırım bu art niyetini anladı:)
Printable View
Biraz önce son partiyi de 5.6 tan verdim milletim için dolareleri. Bundan sonra 5.30 5.40 arasını bekleyeceğiz.
ucuz patates sogan alayım dedım şoka bime a101 gittim hiç bir şey yok..diger marketlere baktım salatalık 7 domates 8 sogan 7 patates 5 tl sonra dondum dolastım mahalledekı markete gittim salatalık 4.90 domates 5.5 sogan patates 5 lira biber 14 lira..
5.30-5.40 arası tarih oldu artık bence o seviyeleri ekonomi gözle görülür şekilde iyiye gitmeden amerika ile ilişkileri düzeltmeden yabancılar türkiyeye yatırım yapmadan görebiliceğimizi sanmıyorum 5.56 ya düştü az önce fakat tekrar yükselme başladı niye ucuz dolar bulunca saldırdı millet tekrar bu algı düzeltilmeden türk lirasının değer kaybetmeyeceğine halk inandığı zaman o seviyeler hani belki bi ihtimal :)
ımf ile anlaşılsa doalr ne olur:)
Yahu gece fx de x3 swap var.
Lot başına yurt dışı bazı kurumlar hala 3000-5000 TL arası alıyor yerli mail atmış 550 TL lot başı diyor ve bugün x3 swap diyor.
Dolar 18,00 a bankalar arası piyasa kapanan doğru düşmesinde ne yapsın. 18,00 dan sonra spread açılsa kol gibi 300-500 pips spreadden girecek yada swap yese minimum 1500 tl girecek bu swap işinden dolayı hergün 18,00 a doğru kol kesen kesene longlardan kaçan kaçana.
Adamlar usdtry yi trade edilemez hale getirerek çözüm arıyor bu kadar basit.
Sonrada dolar neden düştü ula düşer tabiiki.
Bu kısmı merak ediyorum açıkçası, sizlerin düşüncesi nedir acaba ?
Bu adamlar milletin canını çıkaracak bir şey açıklaması lazım ki yabancılar seçim ekonomisi bitti kemer sıkma başladı desin . E bu durumda içerideki destek azalır keza Devlet Bahçeli nin ne zaman erken seçim kararı alacağı belli olmaz .
E haydi yumuşak bir şey olsa , yabancının hayal kırıklığı iyice artacak , son birkaç senti nasıl alırız derdine düşecek.
Arayı buldular diyelim , çoğu beyaz yakaya azı çalışmayana girecek bir paket açıklandı. Şu şartlarda bu da ekonomiyi tutmaya yetmez .
Son şık ise kimse bir şey anlamasin diye şu şöyle olacak bu böyle olacak deyip , nasıl olacağını aciklamamak galiba. Değişen her bir gündem esnasında bir şey kitlemek.
Sözün özü, bu paketi kim satın alıyor bilmem, bence kendi paketlerini kendileri satın alıyor.
Al bak...Bunu fiyatlıyor...Gelen TSUNAMİ yi...2023 e kadar sürecek...
VİDEO yu iyi izleyin baştan sona...
http://www.diken.com.tr/imamoglundan...-4Ef56YfLLjqok
Alıntı Originally Posted by stonhand Yazıyı Oku
bankada tutulan dolarların aslında doların artmasını değil düşmesini sağladığını
Bunu aciklarmisiniz?
@DurmusYillmaz
''Yurttaşlar ceplerideki paranın itibarının hızla yok olduğunun farkında.Rasyonel birey böyle davranıyor.Dövize dokunanların eli hiç bir zaman yanmadı henüz.Enflasyon kul hakkıdır''
https://twitter.com/DurmusYillmaz/st...22725758488576
çok basit bankada hesap üzerinden doalr alırsan fiili oalrak piyasadan çekmezsin defter üzerinde işlem yapmış olursun
oysa bankadan doları çekersen dolara fiili talepte bulunmuş olursun
10 milyar doalrlık dth açarsın döviz yerinden kıpırdamaz
ama 1 milyar doalrlık mevduatı çekersen zıplatırsın
Tesekkurler
Ayni tahmin ettigim gibi
Ancak eklemek istedigim birsey var. Bunu cuurency spek yapan adamlarla yapilan bir soyleside dinlemistim. Onlara gore halkin elindeli veya fiziki pitansiyel doviz talebi bankalararasi doviz piyasasinin binde biri bile degilmis
O yuzden halk ne kadar alirsa alsin veya satsin piyasayi yonlendirecek hacim olmuyormus.
İstanbul il seçim kurulu geri kalan 15 ilçede de geçersiz oyların sayılmasına karar verdi.
Süreç dediğim gibi ilerliyor. Bu sayım sonunda Yıldırım hala gerideyse geçerli 8 küsür milyon oy da sayılacak.
Sevgi selini görüyorlar ve korkuyorlar...TSUNAMİ geliyor...
http://www.diken.com.tr/imamoglundan...-4Ef56YfLLjqok[/QUOTE]
Amerikalı pompacı s400 konusunda ilerleyeceğimiz bir yol bulabiliriz demiş.
Bütün yapılanlar bir plan dahilinde ilerliyor öyle görünüyor
Merhaba,
S400'den vazgeçme yolunda yumuşama yok gibi.
NATO toplantısını dinliyorum.
Selamlar.
AK Parti sözcüsü Çelik: ABD Dışişleri Sözcüsünün seçim süreciyle ilgili açıklaması kınanacak bir açıklama.
Kınayın o zaman hatta nota çekin ama müzik notası olmasın!
Nerde incirligi kapatacak got bunlarda. Anca agliyolar koyunspor
SM-G570F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.