Soruyorum ustad hazirmisiniz
Printable View
Soruyorum ustad hazirmisiniz
Kurumsallığın ve şeffaf bir muhasebe sisteminin olmadığı, şirket patronlarının bizzat kendi hisseleriyle haşır neşir olduğu, "siyaseten ve ekonomik olarak oldukça kaygan" bir piyasada 15 milyonluk sermaye ile, tahta yapmadan, başkalarından tırtıklamak suretiyle fon yönetmek her babayiğidin harcı değildir. Hassaten tebrik ederim güzel iş çıkarıyorlar.
Ek 23130
Yukarıdaki veriler DEĞİŞKEN FONların yılbaşından itibaren portföy büyüklüklerindeki değişimi göstermekte. Görüleceği üzere diğer fonlara kıyasla hesap verilebilirliği zayıf olması nedeniyle kurumlar bu alana ciddi sermaye enjekte etmekteler. Hayırlara vesile olsun. Piyasadaki volatilitenin önümüzdeki günlerde giderek artacağına delalet.
veysel bey ile dün bende görüştüm fonun kısa zamanda çok hızlı çıkış yakaladığını buna bağlı olarak fon toplam değerinin büyüdüğünü ve bunun sonucunda fonun bir duraklama yada düzeltme gibi bir durum içine girip girmeyeceğini sordum
vereceğiniz cevapla ciddi bir miktarla fona gireceğim deyince bana "fon yöneticisiyle görüşüp size döneceğim" dedi
5 dk sonra arayıp "endeks şu an %1 e yakın ekside buna rağmen bugünü(dün) pozitif kapatacağız sadece hisseye yatırım yapmadığımız için viop,ters pozisyon vede açığa satış işlemlerinden dolayı endeks eksiyken bile pozitif getirilerimiz olacak o yüzden hiç tereddüt etmeden alış yapabilirsiniz"dedi
ayrıca fonun eksi getirilerinin olabileceğini ama 3-6 ay arasında sabredilmesi gerektiğinin altını çizdi
fonun uzun süre yatay getiri sağlayıp mayıs'tan sonra neden böyle hızlandığını sorduğumda ise yılbaşından sonra yönetim ve strateji değişikliği olduğunu şuan fonu 2 uzmanın yönettiğini operasyonda da 1 kişinin işlemleri yaptığını söyledi
olayın sadece doğru hisseyi yakalamak olmadığını açığa satış ve viop un yeri geldiğinde diğer enstrümanların getirilerde önemli faktörler olduğunu belirtti işte bu yüzden piyasa negatif olsa bile biz pozitif getiri sağlayabiliyoruz dedi
6 ağustos'ta GPG ile TCD arasında gittim geldim forumdaki çoğu kişi gibi "garantici" yanım ağır basınca GPG aldım
ve malesef 23 gündür GPG de neredeyse günlük repo oranı kadar getiri elde ettim
bu noktada bir karar vermek gerekiyor
risk olmadan %16-20 ler mi?
hafif riskli %21-26 lar mı?
yoksa risk alarak %28 ve üzeri mi?
GPG şimdilik duruyor ama dün ciddi oranda TCD aldım
çok sevdiğim bir söz var
"insan pişmanlık duyacaksa yaptıklarından duymalı yapmadıklarından değil!"
herkese bol kazançlar dilerim
yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir!
TZL %18.8 civarı mk
GPG günü tahminen yüzde 0,17 değer artışı ile 1,255428 seviyesinde tamamladı
GPG Eral bey'in twitter açıklaması
Ek 23131
veysel bey ile dün bende görüştüm fonun kısa zamanda çok hızlı çıkış yakaladığını buna bağlı olarak fon toplam değerinin büyüdüğünü ve bunun sonucunda fonun bir duraklama yada düzeltme gibi bir durum içine girip girmeyeceğini sordum
vereceğiniz cevapla ciddi bir miktarla fona gireceğim deyince bana "fon yöneticisiyle görüşüp size döneceğim" dedi
5 dk sonra arayıp "endeks şu an %1 e yakın ekside buna rağmen bugünü(dün için) pozitif kapatacağız sadece hisseye yatırım yapmadığımız için viop,ters pozisyon vede açığa satış işlemlerinden dolayı endeks eksiyken bile pozitif getirilerimiz olacak o yüzden hiç tereddüt etmeden alış yapabilirsiniz"dedi
ayrıca fonun eksi getirilerinin olabileceğini ama 3-6 ay arasında sabredilmesi gerektiğinin altını çizdi
fonun uzun süre yatay getiri sağlayıp mayıs'tan sonra neden böyle hızlandığını sorduğumda ise yılbaşından sonra yönetim ve strateji değişikliği olduğunu şuan fonu 2 uzmanın yönettiğini operasyonda da 1 kişinin işlemleri yaptığını söyledi
olayın sadece doğru hisseyi yakalamak olmadığını açığa satış ve viop un getirilerde önemli faktörler olduğunu belirtti işte bu yüzden piyasa negatif olsa bile biz pozitif getiri sağlayabiliyoruz dedi
6 ağustos'ta GPG ile TCD arasında gittim geldim forumdaki çoğu kişi gibi "garantici" yanım ağır basınca GPG aldım
ve malesef 23 gündür GPG de neredeyse günlük repo oranı kadar getiri elde ettim
bu noktada bir karar vermek gerekiyor
risk olmadan %16-20 ler mi?
hafif riskli %22-26 lar mı?
yoksa risk alarak %28 ve üzeri mi?
GPG şimdilik duruyor ama dün ciddi oranda TCD aldım
çok sevdiğim bir söz var
"insan pişmanlık duyacaksa yaptıklarından duymalı yapmadıklarından değil!"
herkese bol kazançlar dilerim
yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir!
Ekonomilerin global anlamda resesyonda olduğu bir konjonktürde, Türkiye gibi gerek jeopolitik, gerekse de siyasi & ekonomik & piyasa hassasiyetlerine sahip bir ülkede, % 75 hisse pozisyonu taşıyıp satış valörünü 1 günle sınırlamak gayet ciddi bir cesaret. Yatırımcıların ani bir satış kararı durumunda pozisyon zararını geçtim, milletin parasını ödeyecek parayı nereden bulacaklar sorusunun cevabı önemlidir. Fonun mevcut büyüklüğü şimdilik bir risk gibi durmuyor ancak yine de önemli. Bir yatırımcı her şeyden önce alınan riskin ne olduğunu sorgulamalı ve ona göre karar vermeli. PPF gibi sıfır riskli bir yatırım anlayışının konuşulduğu bir başlıkta, yatırımcıların risk algısının bu derece agresife evrilmesi ise tez konusu ..
Hakikaten ilgiyle izlemedeyim.
YFV Brut MK: 11.34
Fiyat : 0.017032
Kotu geldi.
Bugün bir miktar GPG ve TCD alımımı yaptım.
TCD daha riskli olduğu oranını düşük tuttum. Genel fon portföyüm FIL, GPG ve TCD oldu şu durumda. Yalnız toplu alım yapma alışkanlığım yok. Her zaman ortalama yaparım. Bir süre boyunca aylık eklemeler yapıp ve FIL'den de bir miktar para aktarıp fonları istediğim oranlara getireceğim. FIL'i tamamen satmam muhtemelen çünkü valörsüz işlem görmesi büyük avantaj.
Bakalım nasıl olacak.
Bu arada GPG'nin tarzına bayıldım. Twitter'da sorulara cevap vermeler falan, müthiş bence. İnsan kendini kalın enseli yatırımcı hissediyor.
Hay aksi ya. Altının fiyatı da bugün iyiydi niye böyle olduysa bu yfv... dün ne güzeldi.
Shangil ben tzl lerin bir kisminı satıp yerine yfv aldım. Sen neler yaptın hocam, tzl devam mı? Oran konusunda benim hatalarım oluyor, o sebeple civArı yazıyorum.
verytired yeni den yorulmasin diyorum:)
valla benim param sizler gibi yuksek degil ogrenciyim ama biraz birikimim var. birde ben turkiyeli degilim elim kolum acik degil. mesela bir hisse senedi hesabi acmak icin banka bulamiyorum rahat acamiyorum.
ben ppfden disari ciksam artik fon dusunmerim. cunku baska fonlar birgun 50% verip kesin bir gun eksi vere biliyor. zaten hisse senedi ala bilirim. benim dolarim daha yuksek miktarda varim onunla ne yapa bilirim bilmiyorum. yuksek demek tl ye gore!
doviz bloke kredi verirse ziraat alirim. hatta dusuk kurla
mesela 3000 dolara 16000 tl verirse 1.5 faizle alirim
😃 temenni için teşekkürler. O günden bu yana hala yorgunum. :)
Yani evet, o durum elini biraz sınırlıyor. Dolara gelince, benim tek bildiğim arBitraj. Yani dolar miktarını arttırmak. Ama onda da düzenli takip, grafik bilgisi vs lazım bildiğim kadarıyla. Ama sen borsadan bahsettiğin için bence kesin fincan, kulp, bardak vs biliyorsundur 😃
Fona gelince, yani öngörememek kötü kısmı. Bazı fon çeşitleri ise öngörülebilir. Henüz tam anlayamadım. Zaten yorgunum, bu da yorgunluğa tuz biber 😃
Altin yada kiymetli maden fonlari icin yaziyorum. Misal bir gun 17 den hatta 18 den sonra altin bir miktar yukseldi evveli dar yatay gidiyordu. Sayet bu sekil gunu bitirirse bu fiyatlama yarin sabahki fiyatami yansir yoksa persembe gunku fiyatami yansiyor
Az önce mkk hesabıma giriş yaptım. TCD bugünkü fiyata göre %1 civarı değer kaybetmiş görünüyor.
Hatali oldu.Fiyat guncellenmemis.