daha düşerleri var zaten.
Printable View
Bu arada tüm EM bankaları göreceli aynı durumda
https://i.hizliresim.com/I4dEXj.png
YTD
meta trader 5 i kurdum..... usd tl yi oradan takip edeyim diye.... arıyom arıyom yok
sonradan aklıma geldi.... fx piyasasından tl yi kaldırmışlardı.... kendi kendime ne küfür ettim ya...
paramızı kimse adam yerine koymuyor artık....
Ancak yarın öğlen atarım. Ekran ofiste... 10 lirada 1 yıl beklemiştim temettü alıp yüzde 10 karla sattık. Sonra 5 liralara düştü eşek kafa işte almadık oralarda... akmerkezde de o kadar bekledim. Yüzde 100 felan yapıp satmıştım. O da dursa beşe katlamıştı para. Asıl hesabımda 100 lot isyat var 2014 den kalma. Kazanç oranı yüzde 1.500 gösteriyor :)
Bankalarda o bist100 un 98 e vurduğu gün ve ertesinde deli hacim gördüler
Elbette ki sattılar
Ama o satışı da alan vardi
Onunda benim gözümde tek bir anlamı var
Aynısı kchol de de vardı mesela
O yüzden ezbere bakmamak da lazım bu işlere
Bankaları endeks saldığı zaman göreceğiz. Bugün biraz salınca hemen düştüler. Ben hala güvenemiyorum.
Buyur dostum... Aylık
Hisse tam tamına 10 sene 5-7,5 arası gitmiş gelmiş... İyi mal toplamışlar...
Mantık yürütürsek, bu adamlar dipten en az 20 kat yapmadan bırakmaz bence.... AMA bence...
Kent gıda da 2009-2020 arası 11 sene yataya sardı.... sonra nereler gitti... Bence gideri var daha
https://i.hizliresim.com/HzBEV9.png
patron kızıyor.
al-sat deme diyor.
bu nuh acayip bir şekilde çıkmış.17.35 sonrası balonu bile var.
düşerse eğer 12.70 var desteği.
grafiği burada
https://invst.ly/rsa6p
Avrupa bankalarının grafikleri Amerikan bankalarına göre daha iyi gözüküyor
Anlaşılan o ki Avrupa endeksleri yükselirken bankaları da arkalarına alarak yukselmisler
Amerikan bankaları için aynı şeyi demek mümkün değil
Dolar bazında en iyi getirisi olan hisse hem de en yakın takipçisi ile kıyaslanmayacak ölçüde açık ara getiren hisse Ford
Ne altın ne dolar ne başka bir hisse ne şu ne bu
Uzun vadede hepsini tam sollamis
Ondan başka da işte hisse dediğin böyle olur
Alıp yatacaksin yatırım yapma mantığıyla ve o da artacak diyebileceğim tek bir hisse bana göre yok bistte
Onunda bu özelliği buradaki ortagindan değil kendi gücünden kaynaklanıyor bence
Yani bu Ford un Türkiye deki ortağı berber Rüstem abi olsa onun grafiği yine aynı olurdu
Kaç senedir bunu derim kaç senedir bunu doğrular ama tek bir lot almisligim da yoktur
Belki de ondan öyle artıyor ben almadigim için :kahkah:
CNN Türk'te konuşan Albayrak'ın açıklamalarından satır başları şöyle:
Aylardır küresel iklimde muazzam bir fırtına kopmuş durumda.* Türkiye serbest piyasa ekonomisine geçtikten beri kur üzerinde ekonomiye ölçmeye girdi. *
"Türkiye 2. çeyrek performansıyla daralma yaşayan ülkeler içinde en az etkilenen ülkelerden birisi olacak. İkinci çeyrek pozitif olacak.
"Kur algısıyla ekonomiyi ölçme algısı var. Bunun eski dönemlere kıyasla bugün çok daha az etkilediği süreçteyiz. Bunu daha az etkilesin diye Türkiye'de ekonomik bir dönüşüm var. 2 yıl önce de bu seviyedeydi, tekrar indi, çıktı.*
"Dünya yanıyor, Türkiye'nin güllük gülistanlık olduğunu iddia etmiyoruz. Biz krizlerden daha çok kriz lobisiyle uğraşıyoruz. Türkiye her gün batıyor. Battık bittik lobisi yine aynısını söylüyor. Algı üzerinden. Etkili değil ama bizi azınlık bir kesimimiz var, sosyal medya ile yatıp kalkan.
Bayram serbestliği vakaları çok arttırmamış. Yada kalem ellerinde olduğundan böyle görünüyor.
Verilere göre,*Türkiye'de son 24 saatte korona virüs nedeniyle*18 kişi daha hayatını kaybetti,*1212 yeni vaka tespit edildi.*Böylece toplam can kaybı 5 bin 891'e, toplam vaka sayısı ise 244 bin 392'ye yükseldi.
New York borsası olumlu verilerle yükseldi
12 Ağustos 2020, 23:51
ABD'de endeksler beklenenden iyi gelen ekonomik verilerin etkisiyle günü yükselişle tamamladı
*
New York borsası kapanışında, Dow Jones endeksi 300 puana yakın değer kazandı ve yüzde 1,05 artışla 27,976,55 puana yükseldi.
Endeksler, teknoloji hisselerinin öncülüğünde yükseliş kaydetti. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına yönelik teşvik paketine ilişkin görüşmelerin ne zaman başlayacağı belirsizliğini korurken, beklenenden iyi gelen ekonomik veriler piyasalardaki pozitif seyri destekledi.
ABD'de bugün açıklanan verilere göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), temmuzda beklentileri geride bırakarak aylık yüzde 0,6 ve yıllık yüzde 1 arttı.
ABD federal hükümetinin bütçe açığı ise temmuzda 63 milyar dolara gerileyerek beklenenden fazla daraldı. Bu dönemde bütçe dengesine ilişkin piyasa beklentisi, bütçenin 193 milyar dolarlık açık vermesi yönündeydi. Bütçe açığı, haziranda ise 864 milyar dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmıştı.
çoookkk hisse var..... Ama hisse işi spek e bağlı...
Sen gram altının vadelisini alsaydın ford mord hikaye kalırdı....
ya da dolar vadelide 1.30 lardan almaya başlasaydın şuan paran en az 100 kat yapmıştı... Çıktıktan sonra doğru dürüst düşmemiş bile.... Hiç bir şeyden etkilenmemiş... Bastımı gaza gidiyor...
Ayrıca ASELSAN fordu zirve yönünden bile 3 e katlamış.... bence iyi araştır...
Hesaplamalarıma göre arkadeşler
Yarın baya kişi terse gelecek die düşünüyorum
Vura kaça oynaşmaya devam arkadeşler
Aldığımızı üstten / Sattığımızı alttan alıyorsak hiç sorun yok 😀
Arkadeşler bu sitede
2 nickli arkadeşler var
Dikkat ediniz 🙏
Salak yerine yatıyorum ama yemiyorum 💓
Kimmiş bizde bilelim
Damat zaytung haberi gibi saka yapmis
Dolar yuksek ne olacak
Damat maasini dolar ile mi alıyorsun
Isi cok zor bu ulke insaninin ama hakettiler başkanlıga oy verenler daha da kotuyu hakettiler
Cümleten hayırlı sabahlar bol kazançlar dilerim
Yatarken 7.32xx rakamdaydı dolar şimdi kalktım yine aynı para
Saatlerce aynı fiyatta tutanları tebrik ederim hani
Yatarken 7.32xx rakamdaydı dolar şimdi kalktım yine aynı para
Saatlerce aynı fiyatta tutanları tebrik ederim hani[/QUOTE]
Dolar yükselişine devam edecek gibi bakan da yüksekse ne oldu 2 sene öncede aynı yerdeydi demiş dinlemedim duydum..
ya müdür, 12 bin küsür mesajın var. bunların % 90 ı ile sağa sola kurşun sıkmışsın. :)
devamlı ama devamlı eleştiri. hep eleştiri.
bende muhalif im ama sen habire saydır da saydır. devamlı saydırıyorsun.
eğer yurtiçinde bir yerde yerleşiksen senin ikametini İP numarandan tesbit edip evinden alırlar bir gün sabaha karşı. (bunu şaka yollu yazıyorum ama daha önce bu muameleye maruz kalanlar var)
hocam devamlı saydıracağına biraz da kağıtlarına yoğunlaş, taşıdığın hisselerin finansallarını inceye karlılığı nasıl bunlara kafa yor mesela.
sonuçta para yatırıyorsun yatırımına kafa yor neden sisteme kafa yoruyorsun ki?
ve zaten ne kadar yorarsan yor hiç bi şey değişmez :yes:
1235'de tutundu ve göstergeleri bir miktar soğuttu. Ancak kanal alt bandının dışında kaldı. 1270 - 1290 beklentimi koruyorum. Bu tepki yükselişi bittiğinde global borsalar ile birlikte yeni bir düşüş dalgası beklentim devam ediyor. 1370 stoploss olmak üzere 1270'den itibaren short açmaya başlayacağım.
https://www.linkpicture.com/q/LPic5f...4269206422.png
vicente dostum,
arkadaş geçende bir şey yazmıştı yine sitemkar cevap yazmıştın.
ben avukatı değilim
yazdıklarında sonuna kadar haklısın eleştirilerin hepsi gerçek fakat burada arkadaş seni uyarıyor sana değer veriyor ki itin biri şikayet eder başını ağrıtır senin seni bu trollere kurban etmek istemediği için yazmış.
yoksa sana karşı bir kastı olmadığını düşünüyorum.
yazmaya devam et dobralığını seviyorum.
ama dikkat et kendine itin biri canını sıkmasın.