6,69 gelir TÜİK’den
6,69 gelir TÜİK’den
9.09 geldi 58.94
Bugün tarihi bir gün
TÜİK İTO ENAG içerisinde en yüksek aylık oranı TÜİK açıkladı
Gece affını ister
hsbc 5 milyon ustune 23 teklf etti 3 ay. simdi aradim ayip dedim utanin biraz aylik enflasyon 10 dedim.
H ile başlayan bankada bu düzenlemeden bir hafta önce kkm dönüşüm oldu, bekle gör stratejisi gereği günlük gitmeye karar verdim.
Sonrasında bu düzenleme geldiğinde konuştuğumda 50'li oranları ancak kkm dönüş gününde hemen tekrar bağlarsak verdiklerini ertesi gün bile bu oranların geçerli olmadığını söylediler...
Mevduatçının elini kolunu bağlayan saçmalıklar...
Düzenleme de sadece kkm dönüşlerini esas alan bir formülasyon mu var, düz mevduat tabanın ne kadar yüksek olsa o kadar iyi olmuyor mu? Bankalar düz mevduat konusunda rekabeti bir kenara bırakmış varsa yoksa mevcut ellerindeki kkm yi düze döndürme davranışına girmiş durumdalar...
Sırf öyle başa böyle tarak ayağına şu H ile başlayan bankada KKM yapasım var KKM oranlarını artırmak için...
Sizin muhatap olduğunuz garip memur ! da sömürülen bir vatandaş sonuçta. Sistem sömürü üzerine kurulmuş. Ayıp falan yok. Kim kimi becerirse kazançlı.
Bankaya koyacak kadar param olmuyor. Hiç bir şey bilmesem tuvalet kağıdı alıyorum. Yağ- şeker alıyorum. Sarı teneke topluyorum.
Sözde merkez bankası %7.5 faiz artırdı.!!!
Artırdığı faiz havada kaldı.!!
Enflasyon sadece Ağustos ayında %9.1.!!!
Sonuç: merkez bankasının düzmece faiz artırımı.!!!
Ağustos enflasyonu ile karşılaştırıldığında.!!!
Real bir artış yerine.!!!
% 1.6 faiz indirmiş.!!!
TL enflasyon karşısında.!!!
Mum gibi erimeye devam ediyor.!!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Garip mi degil mi bilmem beni de ilgilendirmez ama dusuk orandan musteriyi baglayanlar bu oranlari iteleyenler cok guzel kaymakli primler aliyorlar bu sebep ile parasal konularda bu akis acisi fayda getirmez musteri temsilcilerine onlarin velinimeti oldugunuzu hatirlarmaniz bu sekilde davranmaniz daha faydanizadir
SM-M526BR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ağustos ayı sonu itibariyle doların adil değeri (fair value) min 35.4277 çıkıyor. Sizin yıl sonu dolar kuru beklentiniz nedir?
KKM devam eden banka kaldı mı?
Şimşek mcqueen başkanın verileri doğru açıklayın adam olun adaaamm dediği doğruymuş demek TÜİK 2 aydır 9-9 oranlar açıklıyo
Ziraat
Düz mevduat TL %35
H ile başlayan banka KKM dönüşlerine %55 verirken dışarıdan düz mevduata %26 veriyor 32-90 gün arası, hem de kayda değer miktara...
Küfredilecek durumlar...
Kkmciye 55 düze 35 işi devam ederse düz mevduattan dolara dönen miktar kkmden mevduata dönenden epey fazla olacak
Vakbank
TL vadeli mevduat oran % 37
2 M+ 32 gün.. bugün bağlandı..
Not: işlemi yapan akrabam , zinhar ben değilim..
Bugun yapi kredi ddkkm donusune istersen %4.5 prim (KKM faizi %25) istersen %10una TL faiz %39dan, kalanina %5.5 dedi.
Sabah burada ingiliz bankasi %55 veriyor diyince mus tm aradim . Yazistik konustuk . Iceride kkm varsa veriyor . Benim yok disaridn mevduat getiricem dedim .
Disaridan mevduat kabul etmiyoruz oran yok dedi .
Simdi bu ilerizeka seviyedeki ekonomiden sorumlu kisiler . Kkm de 120 b dolar varsa disarida 1 t dolar donuyor .
Bunlar harbiden sakat . Komple fiziki dolar euro aldim cekildim .
Beklentim once dovizlerin sonra mevduat + super bono kozunun ortaya cikmasi ..
Sonrasimi sonrasini soylemeyeym
Arjantinde bu gün.!!!
https://bluedollar.net/informal-rate/
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
TL ciler enflasyon 3 haneli.!!!
Yeni müjde.!!!
Burgan Bank, 32 gün vadeli TL mevduatta yıllık oranı %48 e çıkardı.!!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
https://pbs.twimg.com/media/F5M4noOX...g&name=900x900
1978 yılından bu yana Temmuz-Ağustos gıda enflasyonu.
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
işçi bayaramı nedeniyle ABD -Kanada borsalarının kapalı olduğu
bugün yani 04.09.2023 tarihinde
Kapalıçarşı Ağa sokak toptan döviz-altın piyasaları nasıl kapattı ?
ABD Doları 26.7500 26.7550 26.7450 0.0200 0.07 17:02:40
Euro 28.8550 28.8800 28.8300 0.0800 0.28 17:02:40
Altın 1,699.36 1,699.95 1,698.78 0.46 0.03 17:08:19 ( % 100 saflık birim yani gram fiyatı )
Altın Kg-Dolar 63,210.00 63,220.00 63,200.00 -30.00 -0.05 17:08:19 ( 995 gram% 100 saf altın fiyatı veya %0.995 saflıkta 1.000 gram altın fiyatı)
............
BORSA İSTANBUL
KIYMETLİ MADENLER ve KIYMETLİ TAŞLAR PİYASASI GÜNLÜK BÜLTENİ
4.9.2023 - 4.9.2023
Günlük İşlem Hacmi Sıralaması
Altın
UGURAS KIYMETLI MADENLER SAN.DIS VE TIC.A.S.
AHLATCI DOVIZ VE KIYMETLI MADENLER YETKILI MUESSESE A.S.
ISTANBUL ALTIN RAFINERISI A.S.
IAR DOVIZ VE KIYMETLI MADENLER YETKILI MUESSESE A.S.
KUVEYT TURK KATILIM BANKASI A.S.
Kıymetli Maden Önceki Kapanış En Düşük En Yüksek Kapanış Ağırlıklı Ortalama İşlem Hacmi İşlem Miktarı İşlem Sayısı
ALTIN
Standart İşlemler (Piyasa toplamına dahildir.)
TL/kg 1.705.000,00 1.656.000,00 1.741.000,00 1.656.000,00 1.669.747,16 2.454.720.084,80 1.469,92860 25
USD/ons 1.947,10 1.930,00 1.935,00 1.930,00 1.930,31 24.391.569,72 393,02500 9
https://www.borsaistanbul.com/datfil...230904&lang=tr
Benim kişisel fikrim borsa yönetimi
şahısların doğrudan en düşükmaliyetle işlemyapmasını sağlayacak imkanı sonuna kadar tanımalıdır...
gurup şirketlerinin sahte fiyat oluşturmaları nedeniyle birbirleriyle al-ver yapmalarına müsaade etmemesidir.
burada bariz şekilde işlem sıraalmasında arka arkaya dizlimiş İstanbul Altın Rafinerisi ile gurup şirketi İAR'ın eğer birbirleriyle AL-VER yaptıkları saptlanırsa işlemleri borsaca iptal edilmelidir...
Altın ve parların sistemde kalmasını teminen vatandaşın boşta kalan para ve altını için TC Hazinesi veya muteber yerel-Yabancı devlet bankaları döviz-tl-altın bazlı borçlanma kağıtlarıyla REPO imkanı sağlanmalıdır.
Bireysel yatırımcıların
muhtemel kazançları STOPAJ yoluyla vergilendirilmeli ( tercihen SIFIR) ,
Zarar durumda sırtları sıvanarak KAR-ZARAR kardeştir yazan bir SMS mesaj atılmalıdır
KKM den çıkıp mevduata geçme işlemi tamamlandığında operasyonun son aşamasına geçilebilir gözüküyor.
Baskılama süreci bitebilir o zaman.
No limit.
Ben 5 senedir. Burgan banka ile çalışıyorum ben sorduğumda 32 güne 48 hiç vermediler. En yüksek 39 dediler. İyi oranmış.
Bu kkm dönüşünde tl mevduata dönen arkadaşlar dolarını fazisiz hazineye kullandırttıktan sonra son bir kıyak olarak enflasyon altı faizle mevduat mi yapiyor?
https://twitter.com/turhanbozkurtv/s...457758665?s=12
Haber kaynağı.!!
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
dönüşler için ilk etapta 40 45 verilecek, birçok yerden bu oranları duydum. , belli ki ilk etapta böyle bir oranda anlaştı bankalar.
HSBC ve JPMorgan'ın ardından BofA Securities Türkiye için yıl sonu enflasyon tahminini
yukarı yönlü revize etti.
Bloomberg HT'nin ilgili haberi:
https://www.bloomberght.com/bofa-tur...seltti-2337737
Meali: Faizi yüzde 20-30 larda, doları da sabit tuttuklarında satın alma gücünde ve "sizin servetiniz" en az yüzde 50 daha erimeye devam edecek.
Para erimesin diye evde stok yapacak alan kalmadı.
Yok air-frier, yok robot süpürge ne kadar gereksiz şey varsa alındı.
İthal Sıfır araç aldık. Garajda duruyor.
Tüm millet bu halde.
Ekonomiyi yönetenlerin tek bildikleri halkın elindekileri eritip popülist, yanlış kararların bedelini halka ödetmek.
Artık yeter.
Hangi kafa, bu kadar cari açık, borç, enflasyon varken dolar yerine yüzde 20-30 la TL geçer?
Bir bxktan anlamıyorlar...
Ha, damat, ha nebati ha boğaziçi ekolü.
Farkı ne?
Syn virtue ;
Sen haklısın ama adamında bir hesabı var faturayı birikimi-nakti- olana kesmek...
Dün döviz tarafında ropörtajda kadın ne diyor yağ kuyruğu vardı ; aynı ekol iktidarda olduğunu söylemiyor ;
Birde yalan konuşuyorlar ; Ben o dönemi iyi hatırlıyorum , bizim orada ne yağ ne ekmek kuyruğu vardı;
Herkes teneke teneke terayağı eritip stokluyordu ,şimdiki gibi margarin de değil...Tereyağına parası yetmeyen kuyruk yağı eritip stokluyordu...
Neyse abisinin üsküdar meydanda sebze kuyruğu , et kuyruğu oluşturduğundan bahsetmiyor . kurunun yanında yaşta yanıyor...
Qnb de bugün kkm dönüşüm vardı .43 teklif ettiler.o da 32 gün .normal mevduat 33 lerde .milletin tasarruflariyla dalga geçer oldular.43 un 32 gün sonra devamı vvar mi diyorum.kem kum ediyor bankacı olabilirde olmayabilir de.ne yani dedim ben çocuk muyum yalama şekeri mi verdiniz , bir ay .sonra bakacağız duruma.