Sayfa 914/1003 İlkİlk ... 414814864904912913914915916924964 ... SonSon
Arama sonucu : 8019 madde; 7,305 - 7,312 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri ( ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - VIII

1.  Alıntı Originally Posted by riko66 Yazıyı Oku
    Vay anasına Köylü Pazarı mı hakkaten mi /essahtan mı ?

NEREDEYSE MARKET FİYATINA YAKLAŞTI

Muğla'nın Marmaris ilçesinde perşembe günleri açılan ve köylü üreticilerin yetiştirdiği ürünlerin satıldığı pazarda fiyatlar neredeyse market fiyatlarına yaklaştı.

Pazarda 30 liranın altında meyve yok.
    Taze yufkanın tanesi 10,
    mantar, bamya ve kara incirin kilosu 100 TL.
    Eskiden ucuzluğuyla bilinen köy pazarları bugün normal semt pazarlarına dönüştü. Özellikle yaz meyve ve sebzelerinde kilo fiyatı 30 liranın altında ürün olmaması herkesin alım gücünü aşırı derecede etkilemiş durumda.

İŞTE KÖYLÜ PAZARINDAKİ BAZI FİYATLAR

Köylü pazarında bir bağ maydanoz en ucuz yerde 20 TL.
    Taze mısırın koçanı 10-20,
    ejder meyvesinin tanesi 15-20,
    avokadonun tanesi 15-25,
    el açması taze yufkanın tanesi 10,
    kiloyla satılan ürünlerden peynir 200-385,
    mantar 100, bamya 100,
    kara incir 100, taze fasulye 70-80,
    barbunya 70-90, şeftali 35-50,
    ncir 70-80, sivri biber 50-75,
    üzüm 35-50, erik 40-50,
    muz 30-50, armut 40,
    kayısı 60 lira.

https://www.sozcu.com.tr/2023/ekonom...lmadi-7790052/
    Köylü pazarını geç, ben önceki hafta bir köydeydim bir haftalığına, birkaç kilo biber domates alalım dönmeden dedik, hemen atladılar tarladan alın diye tanıdık varmış arabaya oturdular yarım saat bir tarlaya gittik geldik, tarladan ürünü kendimiz topladık, biber 50 domates 20 lira kilosu. Kalite ve lezzet de vasat, markette görsem mecbur değilsem almam.
    Daha da köylüden birşey alırsam iki olsun, marketten fiyatına bakar seçerek alırım. Köylü de tüccara satsın bakalım o malı o fiyata verebiliyor mu..

Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    Emeklilerde 3 alt gruba bölündü...Memleketi kılcal damarlarına kadar bölecekler a.q

1-3600 ve/ya 1800 günden ; EYT den 40 yaşında emekli olup 7500 alanlar;
    2-Memur emeklisi
    3-Tavandan veya ona yakın prim yatırıp 3+1 alan beyaz yakalı veya kamu işçi emeklileri

7500 cülere %40 zam alırken 2-3 nolular %25 zam almıştı...Şimdi 2 numaralıya zammı yapıştırıp onları da seçimden önce ihya edecekler a.q ...

Tavandan prim ödeyip emeklilikte çalışmam diyen kesimi de ayakta dikiyorlar a.q

Adam diyor ki özelde isen boşuna yüksek prim yatırma hatta ay sonunda maaşını zarfla al , vergide verme; ssk primide sana da işverene de yük getirmesin...Bas asgariden gitsin....
    7500 ustu Bağ-Kur /SSK emeklileri nerde, onları da en az 10 k yapar.

Enpara bende günlük hariç tüm miktarlar da
    32-46 gun 33.50
    92 181 gün 35.50
    1.9.23- 30.9.23 iyiki bizimlesiniz faiz oranlarından yararlanıyorsunuz yazıyor

4.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Köylü pazarını geç, ben önceki hafta bir köydeydim bir haftalığına, birkaç kilo biber domates alalım dönmeden dedik, hemen atladılar tarladan alın diye tanıdık varmış arabaya oturdular yarım saat bir tarlaya gittik geldik, tarladan ürünü kendimiz topladık, biber 50 domates 20 lira kilosu. Kalite ve lezzet de vasat, markette görsem mecbur değilsem almam.
    Daha da köylüden birşey alırsam iki olsun, marketten fiyatına bakar seçerek alırım. Köylü de tüccara satsın bakalım o malı o fiyata verebiliyor mu..
    Zincir marketler tüm ülkede aynı fiyata mal satıyorlar. Dolayısıyla herkes için bu fiyatlar çıpa görevi görüyor.

Tapatalk kullanarak iPhone 20 aracılığıyla gönderildi

5.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Köylüsünden holdingine aç köpeklik yapan herkes sürüm sürüm sürünsün..

6. Merhaba. Acaba yurtdışı şirketler ve yurtdışı kamunun borçlanma araçlarında yatırım yapan fon var mı? TC'nin kamu borçlanmasını kabul edebilirim. Ancak yurtdışı özel sektör borçlanma araçlarını arıyorum. Türkiye'deki şirketler riskli bana göre.

---Edit --- Varmış bir sürü. Bir tanesi:

https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=TLE

7. TL kkm dönüşü H ile başlayan İngiliz bankası %50 TL kkm % 50 düz mevduat yapılırsa mevduata 45 oran, %100 TL mevduat yapılırsa 55 oran teklif edildi. 92 gün 55 oranla bağladım. 5 m üzeri bakiye.

8. Yalnız kişiye özel felan diye söylüyorlar, başkasına ne oran söylendiğini bilmiyorum. Yanlış yönlendirmiş olmayım.

Sayfa 914/1003 İlkİlk ... 414814864904912913914915916924964 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •