ulkeyi batirmiyor tamam
Iyide 2000 senesinde ise baslayan birisi 99 da baslayana gore 17 sene daha fazla calisip emekli olacak ayni hakka ayni maasa sahip olacak
Simdi soyle bana revami bu?
Printable View
Merhabalar eşim 1998-1999 Eğitim ve Öğretim döneminde bir ilköğretim okulunda Ücretli öğretmen olarak çalıştı ancak e-devlet'ten baktığımızda o döneme ait herhangi bir SGK'sının yapılmamış olduğunu gördüm. Çalışmış olduğu okula gittim ancak okul arşivlere bakma konusunda oldukça isteksiz davrandı. Ne yapmam gerekiyor? Lütfen yardımcı olur musunuz?
M2006C3MG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
İşçi Alacaklarında Zamanaşımı Süresi Ne Kadardır?
Kıdem tazminatı, ihbar tazminatı ve yıllık izin alacaklarına ilişkin davaların hakkın doğumundan itibaren (iş sözleşmesinin feshinden itibaren) mülga 818 S.K. md. 125 uyarınca on yıllık zamanaşımına tabi tutulduğu 6098 S.K. md. 146 uyarınca da genel zamanaşımının 10 yıl olarak belirlenmişken 7036 sayılı İş Mahkemeleri Kanununda 12.10.2017 tarihli değişiklikle getirilen Ek m. 3 uyarınca kıdem tazminatı, ihbar tazminatı ve yıllık ücretli izin alacaklarının 5 yıllık zamanaşımına tabi olduğu düzenlenmiştir.
Fazla çalışma, Hafta tatili, Ulusal bayram ve genel tatil günleri ücret alacakların da ise hakkın doğumundan zaman aşımı süresi 5 yıldır.