Sayfa 183/472 İlkİlk ... 83133173181182183184185193233283 ... SonSon
Arama sonucu : 3776 madde; 1,457 - 1,464 arası.

Konu: SGK Emeklilik İşlemleri

1. Çoğunluk 40 yaşında evleniyor, çocuk sahibi oluyor. Bunlar 40 yaşında emekli ediyor. Bazıları da bunu hak görüyor. Evet ülkeyi batırma hakkına sahiptiniz, bunuda kullandınız.

2. tüm emeklilerin ve eyt kapsamında emekli olacakların yenı yılda maaşlarının tavan yapmasını dilerim
    ''Yatırım Tavsiyesi Değildir'' görüşlerim tamamen şahsi düşüncelerim olup beni bağlar

eksik primi olanlar var. mesela kişi sadece 1000 gün prim ödemiş, emeklilik şartlarına ulaşması mümkün değil.

sgk bu primleri iade ediyor. nasıl ? brüt ücretin %9'u (4a) işçinin kendi ödediği pay, ayrıca işveren payı da var. sgk %9 olan işçi payını her yıl belirlenen güncelleme oranı ile günümüze taşıyor ve bunu iade ediyor geri almak isteyen ve emekli olamayacak kişiye.

buradan ne sonuç çıkıyor ? sgk bu primleri yıllar içinde not etmiş senin paran olarak (senden ödünç almış) ve zamanı geldiğinde veya istediğinde sana iade ediyor.

başkasının parasını değil. senin paranı. emeklilikte aynen böyle bir şey. yıllar içinde ne kadar ödediysen onun bir kısmını sana iade ediyor taksit taksit her ay. devletin bu işlemden zarar etmesi imkansız. zaten senin primlerini 25-30 yıl boyunca SIFIR REEL faizle kullanmış (ve hatta negatif faizle). şimdi bunu iade ediyor. gerçek değerinden az bir biçimde. olay bu kadar net.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

4. Eyt’ye karşı olan ve Eyt’nin ülkeyi batıracağını belirten arkadaşlar yabancılara yapılan yardıma, beşli çeteye aktarılan paralara, taahhüt garantili köprü,yol, hastaneye neden şurada harcadıkları emeğin bir kısmını ayırmadı. Saçma sapan burada vatan millet Sakarya muhabbeti yapmayın ve Eyt’lileri de bu ülkeyi batırıyorlar cahilliğini bir kenara bırakın.

Sent from my iPhone using Tapatalk

5.  Alıntı Originally Posted by kiliTTasi Yazıyı Oku
    Eyt’ye karşı olan ve Eyt’nin ülkeyi batıracağını belirten arkadaşlar yabancılara yapılan yardıma, beşli çeteye aktarılan paralara, taahhüt garantili köprü,yol, hastaneye neden şurada harcadıkları emeğin bir kısmını ayırmadı. Saçma sapan burada vatan millet Sakarya muhabbeti yapmayın ve Eyt’lileri de bu ülkeyi batırıyorlar cahilliğini bir kenara bırakın.

Güzel kardeşim kimse Eyt ye karşı değil. 48-55 arası bekleyenleri emekli edebilirdi. 43 gibi saçma bir rakamın ileride nelere yol açacağını sizde göreceksiniz. Bu arada bizde 2-2,5 sene önce emekli olanlardanız. Ayrıca beşli cete diye bir şey yok, uydurmayın, hepsi bir yere bağlı. Hatta beşli çete üyeleri malı görünüp, malı olmayanlardan. Gerçek mal sahibi tek kişi. 😆😆

6. bazı forumlardada yazdım bende eyt lıyım..5 yıl en az 1999 yılındakı kanundan dolayı hak kaybım oldu..bunu da telafi etsınler..emeklı 1 yıl önce oldum..geç gelen bir kanun..
    ''Yatırım Tavsiyesi Değildir'' görüşlerim tamamen şahsi düşüncelerim olup beni bağlar

7.  Alıntı Originally Posted by kiliTTasi Yazıyı Oku
    Eyt’ye karşı olan ve Eyt’nin ülkeyi batıracağını belirten arkadaşlar yabancılara yapılan yardıma, beşli çeteye aktarılan paralara, taahhüt garantili köprü,yol, hastaneye neden şurada harcadıkları emeğin bir kısmını ayırmadı. Saçma sapan burada vatan millet Sakarya muhabbeti yapmayın ve Eyt’lileri de bu ülkeyi batırıyorlar cahilliğini bir kenara bırakın.

Eyt ye karşı olanların çoğu yıllardır Eyt beklemiş, o sırada emekli olmuş ama düzenleme bugün çıktığı için kızanlar. Bana vurmayan kimseye vurmasın şeklinde klasik Türk tipi kötü niyetli bakış.
    Talan,soyguna 1 kelime etmez, çalıyor ama çalışıyor derler.. Hakkı yenenlerin hakkı geri verilince dertlenirler.... Kendine yaramayan başkasına nasıl yarar di mi?
    Onlara vursaydı şimdi caddelerde Reis diye koşuyorlardı...

8.  Alıntı Originally Posted by emregunes Yazıyı Oku
    Eyt ye karşı olanların çoğu yıllardır Eyt beklemiş, o sırada emekli olmuş ama düzenleme bugün çıktığı için kızanlar. Bana vurmayan kimseye vurmasın şeklinde klasik Türk tipi kötü niyetli bakış.
    Talan,soyguna 1 kelime etmez, çalıyor ama çalışıyor derler.. Hakkı yenenlerin hakkı geri verilince dertlenirler.... Kendine yaramayan başkasına nasıl yarar di mi?
    Onlara vursaydı şimdi caddelerde Reis diye koşuyorlardı...
    oyle bır dusuncem yok.. emeklı olmadan once bende cok kanun cıksın ıstedım.. emeklı olduktan sonra benım sorunum kalmadı ,tek sorun(olsada-olmasada) bızede muktesep bır hak ihdas etsınler..
    buda ımkansıza yakın...

Sayfa 183/472 İlkİlk ... 83133173181182183184185193233283 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •