ssk: saðlýk + emeklilik þeklinde iki ayrý kesinti yapýyor. bu iki ayrý kesintinin teoride harcanacak yerleri de ayrý.
saðlýk primleri saðlýk sistemi için harcanýyor. senin için hazýr hastane ve doktor besliyor devlet. ok.
buna zaten kimse itiraz etmez. yani saðlýk primin ödendiði ay zaten harcanýyor.
ancakkk. emeklilik kesintisi senin için kaðýt üstünde devlet tarafýndan biriktiriliyor (aslýnda harcýyor). sonra sana emekli olunca ( ki onun þartlarýný da kafasýna göre deðiþtiriyor iþçi aleyhine) bu parayý taksit taksit vereceðim diyor.
burada gereksiz yere ajitasyon yapan bir kesim ise eyt üzerinden ülke ekonomisini kurtaracaklarýný sanýyor (verilmemeli imiþ bunlara göre).. bak bakkk bakk. uyanýk. o zaten benim param. kafa almýyor galiba bazýlarýnýn. devlet bana iyilik yapmýyor. iþçi devleti yýllarca finanse ediyor emeklilik primi ile. enflasyonla zaten eziyor geri verirken ama neticede o para iþçinin parasý: dolayýsýyla eyt lilerin sonuna kadar hakkýdýr. benim için ideal olan aslýnda bana topluca (bir kesinti yapabilir %10-20 artýk neyse) emeklilik paramý vermesi, emeklilik hakkýndan feragat edebilirim. ama o da hükümetin iþine gelmez. böyle taksit taksit verecek. iþi bilmeyenlerde sanki eyt liler devlete yükmüþ gibi konuþmaya devam edecek.
Bizim alamadýðýmýz maaþlarýda verseler di iyi olacaktý![]()

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri