15 yıllık aracıma 11 bin TL den aşağı trafik sigortası yok.
Ancak 10 bine kasko teklifi var.
Hükümet ve sigortacılar işin ucunu artık iyece kaçırmış.
Printable View
15 yıllık aracıma 11 bin TL den aşağı trafik sigortası yok.
Ancak 10 bine kasko teklifi var.
Hükümet ve sigortacılar işin ucunu artık iyece kaçırmış.
https://resmim.net/cdn/2024/12/21/Di3Wtj.jpg
Araba Jaguar galiba, 15 yıllık Opel Astra Sigorta+Kasko.
Zamanı geldi sayılır.
CHP yönetimini Sigorta Şirketlerini Kamulaştıracağız sözünü vermeye davet ediyorum.
Kanada devleti federal bir devlettir, bu devlet province ve territories lerden olusur, bunları eyaletler ve bölgeler olarak türkçeleştirmek mümkün.Bunların kendi parlamentoları vardır ve özerktirler.
Ağır kış şartları nedeniyle kaymalar ve kazalar çok olur. Sadece toynakları donduğu için geceleri asfalt otoyollara çıkan geyikler nedeniyle yılda 3.000 kaza olur Kanada'da.
Sigorta şirketleri her şirket gibi kar etmek için kurulur.
Ontarıo eyaletinde sigorta satan şirketler özeldir, ancak British Columbia'da devletin yani Kamunundur.
Ontario'da Ay'da 300 dolara aldığınız sigorta Biritish Columbia'da Ay'da 60 dolardır.
O nedenle bu soygunu durdurmak lazım.
Sigorta şirketlerini kamulaştırmak lazım.
Denilebilir ki, oh ne güzel bu hırsız takımına yeni bir kaynak daha oluşur.
Bunlar için demiyoruz, CHP eğer iktidar olursa diyoruz.
Bu çok hayati bir konudur, bu yönde kamu oyu oluşturulmalıdır.
Trafik sigortasında basamak uygulaması olduğu için fiyatlar çok değişebiliyor , poliçe döneminde kaza hasar bunlar basamak değiştiriyor ve prim artıyor
1990 yılıydı, Eyalet secimlerinde, programında Sigorta Şirketlerini kamulaştıracağız sözü veren. NDP partisi ve Bob RAE seçimi kazandı.
NDP Kanada'nın sosyal demokrat partisidir.
Seçim öncesi iki söz verdi, Trafik sigortalarının kamulaştırılması ve Kira Kontrol yasası.
Özellikle sigorta konusu çok büyük ilgi gördü ve Bob RAE Premier ( eyalet başkanlarına verilen isim ) oldu.
Ancak bu sözünü tutamadı, sordular neden ? Çok sayıda sigorta şirket çalışanı işsiz kalacaktı dedi.
O günden beridir, dünyanın en puşt siyasetçisi bizden cıkar demiyorum.
Öğrendim ki, dünyadaki bütün siyasetçiler puşt,sade bizimkiler değil.
Öyle değil.
Sigorta ülke genelinde geçerli değil.
Her eyalet kendi bölgesi için yasa çıkarır.
1990'lı yıllarda çok sayıda Ontario'lu taşındı British Columbia'ya.
Sadece sigorta prim ödemesi değildir tabiki, Vancouver'in iklimi de daha yumuşak.
O yıllarda iş imkanları da orada daha iyiydi, hatta Ontario campanya yapmıştı, gitmek isteyenin uçak parası bizden diye.
Ha bir de Polis kontrolde sigortan varmı diye bakar, onu hangi eyalletten aldığına bakmaz ancak adres değiştirdiğin anda 15 gün içinde ehliyetteki adresi değiştirmen şart.
Sanıyorum, giden adres değişikliğini hemen yapar ki, ucuza aylık sigorta alabilsin.
Ben 3 ay önce kasko artı zorunluyu 18 kusura yaptırdım 8 kusur zorunlu 10 kusur kasko
Zeytinyağı başlığı diye geldim, kendimi sigorta acentesinde buldum.
[emoji23]
Amerika Turkiyeden nasil cocuk ithal ediyor
https://www.instagram.com/reel/DBcUA..._web_copy_link
Arabanın vizesine yaptırdım. 1821 tl
Kredi kartı ile ödedim. 1.899.38 tl.
Odeme hizmet bedeli adı altında 77.74 tl aldılar.
Devlet bi bunlara söz geçiremiyor.Uzun yıl kredi kartı ile ödeme almadılar. Baskı ile kabul ettiler bu kez %4 kusur fark yansıtıyor .
Yazıklar olsun buna göz yumanlara.
Sokak arasındaki küçük esnaf bile almıyor. "Ödeme hizmet bedeli" ni.
Türkiye cumhuriyeti çalışanları asgari ücretin açıklanmasını kapıda bekleyen dilenciler gibi dört gözle bekliyorlar moruklarda emekli maaşlarının ne kadar olacağını kapıda bekleyen dilenciler gibi dört gözle bekliyorlar siyasal islamcılarla mafyanın siyasi ayağı suriyede zafer kazanmış gibi kabadayılık yapıyorlar kürtler yüzünden amerikayla hırlaşıyorlar bir avuç kürt var devlet olsa ne olur millet olsa ne olur krallık olsa ne olur imparatorluk olsa ne olur amerikayla takışırsanız büyük bedel ödersiniz para piyasaları allak bullak olur enflasyon patlar faizler patlar şirketler batar sokaklar gasp soygun hırsızlıktan cinnetten cinayetten geçilmez ev sahipleri kiracı katliamına başlarlar sokağa çıkmaya korkarsınız
Yafff, bu melesbikcinin (bisiklet tekerlikcisi) umugunu Reha Kaya bile sikamamis ki halaa ahkam kesiyor. Bende Rehayi vurdumu oturtan olarak biliyordum. Sn Tinaz sen ne diyon bu ise?
Ben artık birşey demiyorum Sn.Hayalim,
Reha Bey kendi dünyası içinde haddini bilen, sürekli okuyan araştıran, doğruları söyleyen mert bir arkadaş, gerçekten yeri geldi mi de kodumu oturtan biri.
Öbürü gerçekten hasta bir adam, son 20 yıldır, hiç bilmediği anlamadığı konularda sürekli biz de birşeyler biliyoruz fikrini anlatıyor.Kendinle barışık biri değil,ABD'de yaşıyor, intibak edememiş, iyi okuyan bilen her kim varsa ona muğber olup onur kırıcı şeyler yazıyor, bir eğitim uzmanı gibi profesörleri yargılıyor, köylü bunlar diye köylülüğü aşagılıyor, oysa 1950 den bu yana gelen tüm neslimiz köylü.Köylü olmak, orada yetişmek onursuzluk değil.
Geçen, bu ABD'liler ataist dedi çıktı, okuyan bir ilahiyat profesörü sanır.
Oysa ki, ataist nedir deist nedir bilmez, o gün kızmıştır bir ABD'liye yazmıştır.
O nedenle gülüp geçmek lazım.Zavallı biri, yazık etmiş hayatına, ne diyelim.
Aynen öyle. Benim de kazasız, hasarsız aracıma trafik sigortası için geçen yıl 3.500 TL ödemiştim (ki o zaman da enflasyonun çok üzerinden artış idi), bu yıl en düşük 8.500 TL yuh mk.
Hayatımda ilk defa trafik sigortası yaptırmazsam ne olur? diye google da araştırma yaptım. Artık iyice abarttılar.
Muğla 'da Ambulans Helikopter düşmüş.
2 pilot,1 doktor,1 sağlık görevlisi yaşamını yitirmiş.
Babacan: Bir avuç insan para kazansın diye milyonlar pahalı konutlarda oturuyor! Erdoğan'ın masaya yumruğunu vurması gerek.
https://www.karar.com/guncel-haberle...tlarda-1918942
Aman dur..!
Onun yumruğu sadece garibana, emeklıye,işçiye kalkar.
Araçlarda taksit kısıtlaması....
Değeri 1.2-2 milyon arası olanlara max. 12 taksit
Değeri + 2 milyon arası olanlara 0 taksit
Benzer sınırlama telefonlarda da var.
Meali: Ülkedeki Dövizi fazla tüketmeyin. Dolara baskıyı daha uzun süre yapacağız mıdır?
Babacan a göre konut fiyatları daha da yükseltilirse konuta erişim zorlaşacağından fiyatlar stabil olur.
ÇUVALLARLA LİRA, BAVULLARLA DOLAR SERBEST
https://www.karar.com/guncel-haberle...tlarda-1918942
Belli bir miktarın üzerindeki alışverişlerde bankadan işlemi geçirmek mecburiyeti var biliyorsunuz. 10 bin liralık bir işlem yapacaksanız burada nakit işlem yapamazsınız. Bankadan geçirmek zorundasınız. Peki 15 milyon lira daire alın. Bankadan geçirme mecburiyeti yok. Nakit işlem yapabiliyorsunuz tapularda hala. Yani isterseniz bir tapu müdürlüğüne şöyle gidin 2 saat bir gözleyin. O çantalar içerisinde dolarların dolaştığını, çuvallar içerisinde Türk liralarının gelip gittiğini göreceksiniz. Ya 15 bin liralık alışveriş için sen bankadan geçireceksin diyen bir maliye niye 15 milyonluk alışverişte çuvallarla para taşımasına izin veriyor? Çünkü o çuvallarla para taşımasının bir arkasında lobi var. Gerçek fiyatıyla tapu değerinin örtüştüğü alışveriş Türkiye'de çok az şu anda. Bütün bu kayıt dışı gelir. Bütün bu kayıt dışı nemalar şunlar bunlar ne oluyor? O kayıt dışı geliyor tekrar kayıt dışı bir şekilde gayrimenkul yatırımına dönüyor. Biraz da fiyatların şişmesinin sebebi de o."
Mersin Gümrük İdaresi çalışanlarına yönelik soruşturma kapsamında düzenlenen "Zincir" operasyonunda gözaltına alınan 114 zanlı adliyeye sevk edildi.
Kaynak : Anadolu Ajansı
Resimde sanırsın ki miting yapılıyor. 114 zanlı 114 polis eşliğinde yürüyüşleri var.
Sanırım 30 küsüru da devlet memuru idi.
Gümrüklerde "rüşvet almanın dayanılmaz hafifliği"
Ben öğrenci iken yurda kesin dönüş yapıyorum.
Devleti düşünerek normal uçakla gelebileceğim halde çok daha ucuz diye charter dan bilet almışım.
Neyse, Dalaman a indik. Uçak turist dolu bir ben Türk üm.
Kesin dönüş yaptığımdan 3-4 valiz ve bir adet orada aldığım 37 ekran sony tv var. Ama o valizlerin altında saklı.
Gümrük memuru kimseye bakmadı. Sadece beni durdurdu. Arama yapacağız dedi.
Ben de öğrenci olduğumu söylesem de bu TV yi bırakmak zorundasın dedi.
Bir de bak bunun gümrük vergisini ödesen TV den daha pahalıya gelir diyerek imalı şekilde rüşvet istedi.
Ben de ülkem beni eğitime göndermiş ve milliyetçilik duyguları ile kabul etmedin al TV yi dedim.
Bu gümrük memuru adım gibi eminim ki malikane sahibi olmuştur yediği rüşvetlerle.
Halbuki içinde dünya kadar kitap olan ve en az 60-70 kilo olan bu bağajı İskoçya da charter uçağını benim öğrenci olduğumun empatisi ile hiçbir ücret ödemeden almışlardı.
Ülkede Müslümanlık sözde olunca insanlığa malesef dönüşemiyor.
Benim 40-50 yıldır ve Osmanlıdan beri olan bir şey olan Gümrük memurlarının rüşvet alması bilinirken bu gümrük memurları atanmak için de mi ayrıca gn. müdürlere-bakanlara rüşvet veriliyor?
Hükümet, 2023'te 61 milyar TL olan para cezası gelirini, 2025'te tam 262 milyar TL'ye yükseltmeyi hedefliyor.
Vergi ve trafik cezalarında gaza basılacak.
Nefes.com.tr
Işıklara girerken yavaşlayın. Kırmızıda iyi çarpıyorlar.
Kent içi EDS lerden iyi vergi toplayacaklar....
ESD leri neden her kentte ilgisiz yerlere yaptılar
Şimdi anladınız mı?
EDS = VERGİ DAİRESİ = PETROL İSTASYONLARI
Fikirtepe nin son haline bakın
https://www.facebook.com/share/r/14zTG9woGf/
Bahçeli: Şam fethedildiyse Kudüs'ün fethi de yakındır" dedi.
Kaynak : Anadolu Ajansı
Şam ı biz mi fethettik?
Fatih i kim?
Ordulu Cemal Enginyurt, HTŞ nin elinde keleşli motosikletli militanları Şam a kadar geldiler diyordu.
Putin ise 500 militan karşında 35 bin kişilik Suriye ordusu kaçtı gibi bir şey söylemişti.
Daha önce yazmıştım gecen yaz bir arsa satmistik alıcı emlakciydi. Ben tapu dairesine gitmedim kuzenr vekalet vermistik o gitti. Anlattigina göre adam cuvalmi kutu mu ne öyle birşeyle gelmiş. Bankaya gidip iki saat para sayılmış
Nakit para ve kripto yasaklanmadikca mafya yaşamaya devam eder vergi kaçağı durmaz uyusturucu durmaz. Ama nakit yasaklanmaz çünkü tepedekilerde işleri nakitle hallediyor.
İskandinav ülkelerinden biraz ümidimiz var nakiti yasaklamak uzereler ama tam yapamadilar hala. Birde tek başına naktin yasaklammasi birşey ifade etmiyor kriptoyuda yasaklamalari lazım ama ona cesaret edemezler birileri çok destekliyor kriptoyu bakın Trump bile destekliyor
İlginçtir bizim burada Amerika'da ilk defa bir dilenci gördüm kırmızıda durmuş elinde pankarta yazmış naktiniz yoksa app ten para alıyorum diye çok komik geldi bana
Asgari ücretin haline bakın bütün dogu Avrupa bizi geride bırakmış hemde bu dolar iç piyasada olması gerekenin yarisi olduğu halde böyle
Dolar gerçek fiyatina gelse afrikayla esitleniriz heralde
https://www.facebook.com/share/v/19kPgdcpkp/
2024 stoklar sayesinde birazda bazı ürünleri hayatımızdan çıkararak geçirdik. 2025 e yine stoklarım ile giriyorum muhtemelen stoklar olmasa o bana girmişti. Özellikle medikal malzemeler de ki fiyat artışı çok abartılı en son aldığım slikon sonda beybi slikon sonda 11*22-34-45 TL idi. Şuan 100 TL bandında. Artık bez hariç marka seçmiyorum ucuz hangisi ise alıyorum. Medikal ürünler bazen ya bulunmuyor ya da afaki fiyatlar ile bulunabiliyor. Akp döneminde her türlü stok yapmak şart.
BMW, Mercedes i üreten Almanlar salak değil ki...
Nüfusu dağıtınca göç, bölgesel işsizlik, trafik sorunu olmuyor.
Trafik çok önemli bir mesele.
Zira insan yaşamından yiyor. Yani sizin verimliliğinizle doğrudan ilgili.
Üstelik mal ve hizmetlerin maliyetine önemli düzeyde etki yapıyor.
Dahası ve en önemlisi sizin toplam ülke enerji maliyetinizi önemli ölçüde aşağı çekip hava kirliliğini önlüyor. Biz ise Araplara fazladan her yıl onlarca milyar dolarlar aktarıyoruz. Bu parayı aktarmasak zaten cari açık sorunu çözülür.
Üstelik kozmopolit bir alanda her türlü uyuşturucu, mafya şebekeleri, bölücü örgütler takip edilemediği için fink atıyor.
767 bin m2 vatan toprağı olup kaynaklarını bu kadar kötü kullanan başka bir ülke yok.
Atatürk döneminde yerinde kalkınma için Köy Enstitüleri kurulmuştu.
Sağcıların değer verdiği Adnan Menderes bunları kapatıp yerlerine imam-hatiple doldurdu.
Demiryolu değil emperyalist ülkelerin pazarı olsun diye karayoluna önem verildi.
Zira araba satılmak zorundaydı.
Yatırımlar hep büyük kentlere yapıldı.
Ve köyden kente göç ile kentler gecekondularla işgal olundu.
Sonra bunlar yeşili olmayan sıkışık düzende apartmanlarla dolduruldu.
Hala bir şey değişmiş değil.
İstanbul un nüfusunu min 2 milyon daha artacak kanal projesi gündemde.
Sağdaki Siyasetçiler Betona, ranta doyamıyorlar.
Benim dairemin birisinin odası full stok mal dolu,eğerki,tahıl tipi ürünlerse tarihine bakıyorum,2 sene raf ömrü olanları stokluyorum,yağlarda öyle,sıvı yağlarda öyle 2 senelik kullanım tarihine bakarım,tereyağlar doğru dondurucuya,3 derin dondurucum mevcut,temizlik kağıtları 1000 adetten fazladır,benzin,mazot bidonlardadır,1 bidon 180-85 litredir,bazen eve tanıdıklar geldiğinde valla sendeki mallar bir bakkal dükkanında yoktur diyorlar,öyleya zaman kötü kolla dötü :yes:...bu hükümetten önce stok nedir bilmezdim,çünkü günü birlik zam olmazdı :notr:
Bu iktidardan önce nüfus oranına göre asgari ücret %15 cıvarıydı,şimdi %50 en aşağı,o 15 oranı için baştakilerini tenkit ediyorduk,çoğunu sendikalı yapmak için uğraşıyorduk,şimdi bunları yapmaya kalksan teröristsin düzen bozucusun doğru ifadeye,adamlar yargıya uyduladıkları baskıylan halkı sindiriyorlar,üstelik yetmez gibi baskıyı dahada artırmak için özel anayasa mahkemesi peşindeler,utanmadanda çok daha özgür olacağız nağmeleri yapıyorlar,doğru çok özgür olacaklar eğerki muhalefedi kandırıp referanduma götürürlerse :seyt:
Giydirmeli MTV’ler açıklanmış;
Ahanda link.
https://www.sondakika.com/ekonomi/ha...-zam-18184805/