Sayfa 923/998 İlkİlk ... 423823873913921922923924925933973 ... SonSon
Arama sonucu : 7982 madde; 7,377 - 7,384 arası.

Konu: DoLARDA YÜKSELİŞ KAÇINILMAZ XXIV

1. Yafff, bu melesbikcinin (bisiklet tekerlikcisi) umugunu Reha Kaya bile sikamamis ki halaa ahkam kesiyor. Bende Rehayi vurdumu oturtan olarak biliyordum. Sn Tinaz sen ne diyon bu ise?

2.  Alıntı Originally Posted by hayalım Yazıyı Oku
    Yafff, bu melesbikcinin (bisiklet tekerlikcisi) umugunu Reha Kaya bile sikamamis ki halaa ahkam kesiyor. Bende Rehayi vurdumu oturtan olarak biliyordum. Sn Tinaz sen ne diyon bu ise?
    Ben artık birşey demiyorum Sn.Hayalim,

Reha Bey kendi dünyası içinde haddini bilen, sürekli okuyan araştıran, doğruları söyleyen mert bir arkadaş, gerçekten yeri geldi mi de kodumu oturtan biri.

Öbürü gerçekten hasta bir adam, son 20 yıldır, hiç bilmediği anlamadığı konularda sürekli biz de birşeyler biliyoruz fikrini anlatıyor.Kendinle barışık biri değil,ABD'de yaşıyor, intibak edememiş, iyi okuyan bilen her kim varsa ona muğber olup onur kırıcı şeyler yazıyor, bir eğitim uzmanı gibi profesörleri yargılıyor, köylü bunlar diye köylülüğü aşagılıyor, oysa 1950 den bu yana gelen tüm neslimiz köylü.Köylü olmak, orada yetişmek onursuzluk değil.

Geçen, bu ABD'liler ataist dedi çıktı, okuyan bir ilahiyat profesörü sanır.

Oysa ki, ataist nedir deist nedir bilmez, o gün kızmıştır bir ABD'liye yazmıştır.

O nedenle gülüp geçmek lazım.Zavallı biri, yazık etmiş hayatına, ne diyelim.
    Son düzenleme : Tinaz; 22-12-2024 saat: 11:35.

3.  Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    15 yıllık aracıma 11 bin TL den aşağı trafik sigortası yok.

Ancak 10 bine kasko teklifi var.

Hükümet ve sigortacılar işin ucunu artık iyece kaçırmış.
    Aynen öyle. Benim de kazasız, hasarsız aracıma trafik sigortası için geçen yıl 3.500 TL ödemiştim (ki o zaman da enflasyonun çok üzerinden artış idi), bu yıl en düşük 8.500 TL yuh mk.

Hayatımda ilk defa trafik sigortası yaptırmazsam ne olur? diye google da araştırma yaptım. Artık iyice abarttılar.
    Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.

4. Muğla 'da Ambulans Helikopter düşmüş.
    2 pilot,1 doktor,1 sağlık görevlisi yaşamını yitirmiş.

5.  Alıntı Originally Posted by boymatlı Yazıyı Oku
    Aynen öyle. Benim de kazasız, hasarsız aracıma trafik sigortası için geçen yıl 3.500 TL ödemiştim (ki o zaman da enflasyonun çok üzerinden artış idi), bu yıl en düşük 8.500 TL yuh mk.

Hayatımda ilk defa trafik sigortası yaptırmazsam ne olur? diye google da araştırma yaptım. Artık iyice abarttılar.
    8500 ü hangi şirketten teklif ettiler?
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

6. Babacan: Bir avuç insan para kazansın diye milyonlar pahalı konutlarda oturuyor! Erdoğan'ın masaya yumruğunu vurması gerek.

https://www.karar.com/guncel-haberle...tlarda-1918942

Aman dur..!

Onun yumruğu sadece garibana, emeklıye,işçiye kalkar.

7. Araçlarda taksit kısıtlaması....

Değeri 1.2-2 milyon arası olanlara max. 12 taksit

Değeri + 2 milyon arası olanlara 0 taksit

Benzer sınırlama telefonlarda da var.

Meali: Ülkedeki Dövizi fazla tüketmeyin. Dolara baskıyı daha uzun süre yapacağız mıdır?

8.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Babacan: Bir avuç insan para kazansın diye milyonlar pahalı konutlarda oturuyor! Erdoğan'ın masaya yumruğunu vurması gerek.

Aman dur..!

Onun yumruğu sadece garibana, emeklıye,işçiye kalkar.
    Babacan a göre konut fiyatları daha da yükseltilirse konuta erişim zorlaşacağından fiyatlar stabil olur.

ÇUVALLARLA LİRA, BAVULLARLA DOLAR SERBEST

Belli bir miktarın üzerindeki alışverişlerde bankadan işlemi geçirmek mecburiyeti var biliyorsunuz. 10 bin liralık bir işlem yapacaksanız burada nakit işlem yapamazsınız. Bankadan geçirmek zorundasınız. Peki 15 milyon lira daire alın. Bankadan geçirme mecburiyeti yok. Nakit işlem yapabiliyorsunuz tapularda hala. Yani isterseniz bir tapu müdürlüğüne şöyle gidin 2 saat bir gözleyin. O çantalar içerisinde dolarların dolaştığını, çuvallar içerisinde Türk liralarının gelip gittiğini göreceksiniz. Ya 15 bin liralık alışveriş için sen bankadan geçireceksin diyen bir maliye niye 15 milyonluk alışverişte çuvallarla para taşımasına izin veriyor? Çünkü o çuvallarla para taşımasının bir arkasında lobi var. Gerçek fiyatıyla tapu değerinin örtüştüğü alışveriş Türkiye'de çok az şu anda. Bütün bu kayıt dışı gelir. Bütün bu kayıt dışı nemalar şunlar bunlar ne oluyor? O kayıt dışı geliyor tekrar kayıt dışı bir şekilde gayrimenkul yatırımına dönüyor. Biraz da fiyatların şişmesinin sebebi de o."

Sayfa 923/998 İlkİlk ... 423823873913921922923924925933973 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •