kuru kurusuna %30 USD olmaz bence 32 gün vadeli %60 derim
%50 TL mevduat silindikten sonra
Euro da da oranın yüksek bence...
Printable View
sabah hareketli olacak gibi
https://finance.yahoo.com/quote/TRY=X?ql=1&p=TRY=X
3.7047+0.055 (+1.51%)
ulen dolar kıpraşma 15-20 ün dediydik sana...alacağın olsun....yarın dolara geçecem mecburen..3,88 den sattıklarımı yerine koyma zamanı geldi...
3,7146 :whistling:
3.715 ufo gören masum köylü...... :oleyo:
almak isteyen gün içinde 68 lerden alir diye dusunuyorum
SM-C7000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Fransız Cumhurbaşkanı Charles De Gaulle uyandı ve müdahale etti. Ülkesi Fransa'daki Dolarları bir uçağa koyup atlayıp Amerikaya gitti, Amerikan Merkez Bankası Fedin kapısına dayandı... 'Al bu dolarını, ver altınımı' dedi fakat Amerika'nın o kadar altını yoktu ve Fed, Fransa'ya dolar karşılığı altınları veremedi.
Esas hikayede ise ABD dışışleri bakanı De Gaulle'ye siXXir git demiştir ve o da kös kös dolarlarıylan Fransaya dönmüştür!
Valla tebrik ederim....
ilk alımım 3,50 ler şuan da almak için geç kaldım diye düşünüyorum o yüzden dokunmuyorum.....
SM-C7000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn Hocam daha da yukarı gidecek gibi.. Ama USD alım yeri bence geçti... Şu an 3,6480-3,6250-3,5850 olarak 3 destek noktası verebilirim...
İnanın yukarıda ne olur Allah (C.C) bilir... Direnç 3,75 idi ama bu banka olayı ve reuters in haberi hiç iyi olmadı. Azıcık normale dönebilseydik 3,52 de FULL lerdim ama şu koşullarda o da çok zor...
Kısaca BİLEMİYORUM...:wu:
USD'ye geçiş için 3.50 veya biraz olsun yakınlarını beklerken 4.00'den almayız değil mi ne dersin sevgili selka üstad :)
Yuzde 20 usd
Yuzde 80 gold
Hepsi yastik alti
sN.Bir Esnaf 3,70 den alıp 3,85 TL den satıp kar edebilirsin ama çok riskli.. Bence burada kim ne derse desin kafadan atıyor demektir.
Bakın size yarın şöyle bir senaryo dahi yazabilirim...
Siz 3,70 TL den USD alıp öğleye kadar 3,80 TL den kar ettik derken, ABD elçiliğinden vize kararını kaldırdık diye ajanslara haber düşse yeniden 3,64 TL ye 10 dakikada görür bu sefer zarar yazarsınız...
Ben şu vakitten sonra USD da düşük maliyetli değilseniz alım satım kumar derim. Çok da kazanabilir çokda zarar edebilirsiniz...
Volatalitenin yükseldiği zamanlardayız... Yani hız yüksek; önümüz sisli görüş oldukça düşük. Yolun devamı düzde olabilir keskin virajda...
Kusuruma bakmayın yardımcı olamadım ama inanın %100 emin olsam %80 ihtimalle yazı yazardım. Kimsenin zarar etmesini istemem...
Kalın sağlıcakla...
Rica ederim ne kusuru. Sizin alaka gösterip fikir beyan etmeniz bile yeterli.
Al-sat benim düzeyimde bir yatırımcı için çok riskli.
Al-sat yapmak değil niyetim.
biraz olsun uygun bir yerinden yakalayıp toplam birikimin (alınacak kur fiyatina göre) %50 ila 70'ini USD'ye çevirip uzun vadeli bırakmayı planlıyorum (32şer gün mevduat şeklinde)
%100 USD. kesin ve net. 2019 sonuna kadar böyle gidecek. USD faizler şöyle %6-7 olsa daha da güzel olacak. 2019 sonunda %9-10 olma ihtimali var. rüya gibi dimi ama olacak.
gece gece bu zıplamanın sebebi ne ola ki?
3.7xx lerin düzeltme olduğu 3.5xx lere düşeceğini öngören teknikçiler var. Herkes kendi kararını verir. Alım için 3.5xx leri bekleyeceğim.
2 hafta önce bahsettiğim zıptıçıktı formasyonuna devam ediyor.Bu 2 haftada 5 kuruş altı 4 kuruş üstü görmüş,kutu kutu pense oynayıp suyu bulandırma hareketleri.Aga purosunu yakıyor,al evladım diyor alıyorlar,vişne suyunu yudumluyor sat evladım diyor satıyorlar.O da haber bekliyor yani.Olursa önümüzdeki hafta sonu biraz kıpraşır.Kusura bakmayın yazdıklarımın hiçbir dayanağı tekniği falan yok ama zaten işin teknik bir tarafı olsa bu işi bilen arkadaşlar bir sürü grafik çalışması dökmüş olurlardı.
Amma ve lakin bir müddet sonra alım düşünenlerin hali,kız istemeye giden istenmeyen tüyün hali gibi olacak
https://www.youtube.com/watch?v=YCay_iOK-8g
Dökülmüş grafik çalışmaları var zaten buraya dökülmemiş sadece sizin deyiminizle. Grafiklerde güzel bir düşüş dalgası var. Dolar düşüş trendine girdi diyor teknikçiler. Almayı düşünenenler alır zaten. Şimdi almayı düşünenler varsa ful almayın en azından. Teknik işlerse 3.5x lerden alım için TL. olması fena olmaz.
Buna inanıyorum ben. Gündem değişir, veriler gelir gider, piyasa kanununa göre hareket eder. Herkes inandığına göre davranırsa kendinden başkasını da suçlamamış olur. İyi olur aslında.
Türk Gibi ŞEYTAN (eskiden uyanık derlerdi...):Cumhuriyet altınlarını oyup içini pirinçle doldurdular
Cumhuriyet altınının piyasa fiyatı 1000 TL’yi bulunca dolandırıcılar da sahtekârlık için akla ziyan bir yol buldu. Gerçek Cumhuriyet altınının içini oyup altın rengine yakın olan pirinç madeni ya da gümüşle dolduruyorlar.
http://www.haberturk.com/cumhuriyet-...rdular-1682823
Bir Bu Eksikti :İtalya'nın "en tehlikeli gıdalar" listesinde en çok Türk ürünü var
Övgü Pınar Roma
http://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-41707023
Haber kuyumculardan öte halk için, zira altının özgül ağırlığı 19,35 gr/cm3 İçine doldurdukları pirinç 8,7gr/cm3 Bu durumda cumhuriyet altını ya biraz kalın olacak yada aynı kalınlıkta ise hafif olacak.
Kuyumcular bunu yemez yani. Ama tanımadığınız yerden alacağınız altın için dikkat etmekte fayda var hatta her evde hassas terazi ve kumpas olmalı ikisi 150-200tl ye edinilebilir.