Tamamen bilmedigim icin soruyorum.
Fonlardan kesilen bu yonetim giderinden kurtulmak icin siklikla fonlar arasi gecis yapmak (likit fon vb icin)faydali olabilir mi?
Printable View
birkaç sene önce altın fonu alıp sattım...sonra akbank ake kodlu fonuda aldım ve sattım....hepsinde satarken bu yıllık aidatlar alınır...stopaj otomatikmen düşer....önceden 1 yıl bekleyince stopajdan muaftı..şimdi nasıl bilmiyorum..
belirli bir orandan yüksek miktarda hisse senedi içeriyorsa 1 yıldan uzun süre tutulursa stopaj yok. diğerlerinde stopaj her zaman var. yıllık yönetim ücreti de günlük hesaplanıp fon fiyatından düşer. kaçış yok, her yol tutulmuş. biz mesai saatlerinde kendi işimizle uğraşırken milleti nasıl söğüşlerim diye bütün mesaisini bu konuları düşünerek harcayan ve bundan para kazanan bir meslek grubu var. bunların en başarılılarını ekonomi kanallarında her gün görebilirsiniz...
O zaman stopaji yuzde 10 degil ge, yuzde 12 gibi dusunmek gerekir oylemi☺☺
eurobond fonunda da yoktu....ama öyle bir durum varki bu fonu satıyorsun ancak 3 iş günü sonra hesabına geçiyor...tam bir rezalet..tabi şu an değişmiş olabilir...iyi fonları ve tahvilleri nitelikçi yatırımcıya satıyorlar..yani çok parası olana....sistem ky nin kaybetmesi üzerine kurulmuş sanki..
Sanırım devlet sırrı :)
Ben de faizdeki paranın dışında geçen ay garanti ve iş bankalarındaki paralarla aynı miktarlarda çeşitli fonlardan aldım, smart temkinli, smart dengeli, smart büyüme, gelişmekte olan ülkeler hisse fonu, teknoloji hisse fonu, karma fon.
Kimi zararda kimi de likit fonla aynı getirdi şimdilik.
Mevduattan şaşmamak lazım. Tüm fon piyasası mevduat müşterisini mevduattan koparmayı hedefliyor. Zira bunu büyük oranda başarırlarsa kontrol onlara geçiyor.
Denklem çok basit mevduatta anlaşma tarihinde vade bitimi için getiri sabit, bu da kontrolün ve pazarlık gücünün para sahibinde olduğunu gösterir.
Fonda ise kar meblağı fon yöneticisinin kararına bağlıdır para sahibinin pazarlık gücü sistematik olarak zayıflatılmıştır.
Şahsen mevduat temditleri arasında ihtiyaç duyacağım 8-10kTL için sadece en az kayıplı likit fon kullanırım.
Onun dışında da fonlara bulaşmam.
Nisan basinda gelecek temettuler icin TL ye 15.00% dolara 4.5% verecek kimler kaldi?
Bu oranlari bulamazsam temettuleri tekrar hisse aliminda kullanacagim.
Syg,
Ing e-turuncu hosgeldin faizi USD icin %4.5, GBP %3 :
https://www.ingbank.com.tr/tr/bilgi-...-faiz-oranlari
USD-GBP sepet yapip, Ing'ye gecmeyi dusunuyorum. Euro faizi dusuk ama AB'deki kira ve markette bazi kalemlerdeki fiyat artisi gozumden kacmiyor. Yakinda o da kipirdar.
Saygilarimla.
YKB'de biraz param vardı..Hoşgeldin faizi olarak 14'le başladık..Bir sonra vade geldiğinde baktım oran 12'ye düşmüş..
Ayrıca sanırım YKB 1 gün de valörden çalıyor..
Hiç hoşuma gitmedi..
VB 32 gün %14,50
15.00% ve 4.5% bulamazsam enpara gunlukte bekletip tekrar hisse aliminda kullanacagim.
Syg,
Ing bank 165k usd 32 gün %3.60
Hoşgeldin faizi sürem doldu.
%4 ü zorladım vermedi.
İki yatırım bankasından aldığım teklifler aşağıda , siz olsanız hangisini tercih edersiniz ?
Aktif-------- 45 gün vadeli ( adı bonoda olsa vadeli ) 600K için 17 veriyor.
Nurol ------ 90 gün vadeli ( içeriğini söylemedi ) 17,75 veriyor.
malum diğer mevduat bankaları en yüksek 14,75 ( ıcbs ve Fiba )
parayı ing'ye taşıdık bakalım e-turuncutaki yüksek faizler hakikaten 1 sene sürecekmi...
özele , güzele gerek yok. Klavye başında nöbet tutmuyoruz, işimiz gücümüz var. Ayrıca durup dururken burayı karıştırmaya da gerek yok. Daha önce de bu tip şeyleri çok yaptılar. Oranı alamayanlar veya faizden dövize insan aktarmaya çalışan bir grup her orana çamur attılar. Chuky de bu yüzden bıraktı gitti. Bankacılık derya deniz. Ayrıca her bankanın gün içinde değişebilen ( kendi mali döngüsüne göre ) oranları olabiliyor. Müşteriye özel oranlar olabiliyor. En önemlisi de ; Müşteri ile konuşurken , müşterinin neye fit olacağını çözümlüyorlar. Fazlasını neden versinler. Sonuçta ticaret. Ben yazdım, doğrusu, eğrisi herkes keyfine göre tartışabilir.
yazdım demekle olmuyor genel mudurlukle konuştum kım vermıs telefon ısım verın dedı ustune 100.000 hesabınıza gecelım bankada böyle bır oran yok dendı konuşmalar kayıtlıymış ayrıca yanı atıp tutma arkadaşım bıldıgın varsa ver ozelden kımle konuştuğunu bızde burda hakkını verelim ama ben aldım adamına gore muamele yapıyorlar fıkrı saçma senın 600k ıle bır başkasının 600k parası banka ıcın aynıdır, kaldıkı 1 mılyona bıle o oran yok dendı... syg..