%1 mi??
Ne kadar artar??
Syg,
Yanlış başlığa yazdım pardon
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Merhaba arkidişler,
Sizlere taptaze iki vadeli mevduat oranı bildiriyorum. Tutarımız 500 bin ABD Doları üzeri ve vademiz 32 gündür.
1) Ülke: Türkiye
Banka: Work Bank
Oran: %0,60
2) Ülke: Alamanya
Banka: Commerzbank
Oran: %0,05
Dün itibariyle 5 yıllık iflas riski primimizin (CDS) 598 baz puan olduğunu hatırlatmak isterim (kaynak: paragaranti).
Hepinize selamlar
5 puan artar ...faizlerin 15 olması gerekir.mb ruyamda gordum.koşa koşa gidiyordu.elinde faiz arttırımı kağıdı vardı:)
Dudu senin kanadadaki eve kiracı buldum.aile sabah cıkıyor aksam geliyor.evide kirletmezler.
Bundan 11 ay önce ana paramı 500 gün vade ve yüzde 24 faizle enflasyona endeksli mevduata yatırmıştım. Daha vade bitimine 5-6 ay var.
Şayet o tarihte 5.6x lerden dolar alsaydım, şu an faizden kazancımı amorti etmiş ve dolarda kalarak devalüasyon korkusundan uzak güvenli bir yaşantım olacaktı.
Umarım, 6 ay sonra paramın vade sonunda sözde enflasyon 7-8 lerdeyken dolar 8-9 TL olmaz...
5,6 seviyelerinde iken liranın "bir şekilde" değer yitirme ihtimali içeride bizler tarafından belirtiliyordu. Şimdi daha yüksek sesle dışarıdan da belirtilmeye başlayınca kaygı oluşuyor. Genelde çok bilinen trade işlemleri para kazandırmaz mantığı...
Bu nedenle bugün yeni mevduatınız dönse bununla yine 7 seviyesinden TL satıp $ alır mıydınız diye merak etmiştim. Tabi tamamı değil ama %43'ü de olabilir :) Şu an vade sonu dolar başa baş noktanız 7,5 civarında....
Sadece bir fikir alış verişi gibi forumdakilerin fikrini almak isterim...
dovize donseniz satamıyorsunuz.faizi yukseltince hemen dusuyorve bankalar ucuza alıyor.spread yuksek oluyor.faizi kovalamak daha iyi.....
Hergun doları takip etmekten sinir strese girmektense yüksek faizle bağlayıp arkana yaslanmak daha iyi bence... Zamaninda hepsini denemiş biri olarak... Borsa altin dolar keske faizler birazdaha cazip olsa hicc saga sola gitmem
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bazı bankalar acıkça yeni TL istemediklerini belirtiyor. (Ref: Dünya Gazetesi)
Dünkü oranlar:
+1mio : Finans: 9.2 Deniz: 9.1 Garanti: 8 Deniz Kaptan 9.75 (1mio ya kadar)
https://t24.com.tr/haber/merkez-bank...r-eridi,875601
Eski bankacı Kerim Rota, Twitter’da yaptığı yorumda Merkez Bankası'nın Mart'ta rezervlerden 14.1 milyar dolar daha satıldığını kaydederek son 15 ayda net uluslararası rezervlerden 65.7 milyar dolar harcandığını belirtti.
"Bu hızla giderse rezervleri tüketecek"
Londra’daki yatırım şirketi TD Securities’ten Cristian Maggio da Bloomberg’e yaptığı değerlendirmede, "Rezervler bu hızda azalmaya devam ederse Haziran ortasında altın dışında rezerv kalmayacak. Temmuz’un 3. haftasında da tüm rezervler erimiş olacak” yorumunu yaptı.
Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch ise Merkez Bankası’nın brüt rezervlerini dikkate almak gerektiği görüşünde. Brüt rezervler bankaların Merkez Bankası’nda tuttuğu karşılıkları da kapsıyor. Merkez Bankası, bankalardan Swap yoluyla sağladığı dövizi de rezervlerinde gösteriyor...
Fitch, MB dolar alanların doları ile almak isteyenlerin önüne set çekebilir mi demek istemiş?
Tabi bir de fiziki olarak olmayan gerçek dolar mevduatının özel sektörün borçlarının geri ödemelerindeki etkisinin ne olacağı önemli .
Yüksek faiz nerde
*moody's/cochrane: Tcmb'nin ekonomiyi teşvik etmek için en azından bir kez daha faiz indirimi yapacağını öngörüyoruz
Elbette bu amcalar için ilaç gibidir faiz indirimi. Bir de açıklama yaparak yön veriyorlar. Yerlilerin parası nasıl olsa bedava. Faiz sıfır bile deseler bankada tutacak çok insan var. Hatta bankada unutulan paraları gördükçe bu tiplerin çok olduğu görülecektir.
Hiç bir şey yapamayan insan bile eksi faiz yerine gider mahalle bakkalına '' Al kardeş sana 10 bin tl, bu parayla un, yağ, şeker al- sat , bana 5 ay sonra paramla birlikte kardan %60 ver '' der. İnanın kazanır.
Zaten stagflasyon olacak durgunluk ve enflasyon.yani faiz =salatalik .mal daha pahalanacak.birde az uretim olursa oooo...
Burgan gulduren bugjn %11 den 10.25 e
Dusurmus onceden mesajla haber verilirfi
Artik mesajda gondermiyorlar
Fiba kirazda 70 gun %11 ama bosta fazla
Para birakiyor.burgan az bosta birakiyordu
Simdi faizj dusurdu kiraz daha cok getiriyor
Kiraza dondum
Resmen bu isin ciki cikti gjnlukmevduat.fon
Pff oraya buraya uc kurus fazla alicaz diye
Ugras dur. Biktimbu isten
ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Adamlar formulle bankalara baski kuruyor.devlet tahvili alicaksin diye.hem kura hem faize baskinin sonucu naniktir.
Yine fatura mevduatciya cikti.formul mormul bize girdi.faizleri dusurdu bankalar.niye rekabet etsinler.enayi mevduatci varken.enflasyon dusecekmismismis.
Akbank/akyatırım dan korteks tahvili. 97 gün %15 , 195 gün %16 (aylık faiz ödemeli)
Ben özel sektör tahvillerine mesafeliyim. Dünya göz den bir tokat yemiştim.
TRSAKYB62014 Aktif Yatırım Bankası Iskontolu 15.06.2020 46 75 21.42 - - - - - Tahsisli Satış
TRFAKYB62011 Aktif Yatırım Bankası Değişken Kuponlu 19.06.2020 50 75 0.10 8.96 - TLREF TL Gecelik Referans Faiz Oranı 1-Ay Tahsisli Satış
TRSAKYB72013 Aktif Yatırım Bankası Iskontolu 01.07.2020 62 150 20.89 - - - - - Tahsisli Satış
TRFAKYB72010 Aktif Yatırım Bankası Finansman Bonosu 08.07.2020 69 400 23.51
BONO mu alsak
arkadaşlar başına gelmiş vardır belki hem ders olsun.
cuma günü vade dönüşü vardı geçen hafta.
banka aradı dediki valörler pazartesine atacak. ok dedik,
pazartesi valör falan atmamış cumadan dönmüş.
haliyle üçgün zarar
acemi bankacı iki günlük zarar dedi
alacağız mailleşiyoruz falan henüz gelmedi
ayrıca iki ay önce garanti bankasında cumartesine bağlanmış dönüş içinde iki günlük zarar vardı
onlardan kem küm ödemediler
normalde prosüdür nasıl işler başına gelenler bilgi paylaşabilirmi? ,
bu arada bddk yazdık garantideki durumu haber bekliyoruz.
Merhaba Kenan hocam ,
İş günü harici temdit etmesi sistemin açığı demettir.
Bazı bankalar Arife gününe bile temdit yapmıyor bile .
Bankanın hatası olduğu için farkı tanzim etmeniz gerekir
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Ayrıca MB başkanımız Enflasyon beklentimiz %8,5 dan %7,4 e düştü demiş. Artık TÜİK mesajı almıştır herhalde
Hangi marka fondoten kullaniyorlar acaba !!!SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.