bu arzda asagi yukari herkes tarafindan beklenen bir durum, supriz yok yani sn. Batman
yatırım tavsiyesi değildir
Printable View
En çok dusenler son bir yilda arz olanlar dotcom balonu gibi tipki
180 tanesini atman uzun sürer belki 50-60 tanesini atman yeterli buraya 🥸🥸🥸
https://www.memurlar.net/haber/96706...ci-sirada.html
Yine bir konuda birinci olmuşuz.
Bir de en çok kripto kullanımında avrupa 1. olmuşuz.
Ülkede kumarhaneleri kapatmaları iyi olmadı.
Bir kaç gün önce ülkede kripto para kullanımın yasaklanması ardından gelen bu 2 milyar dolarlık yerli kripto olayı manidar değil mi?
2 ay önce yıl sonu 6.75 bekliyordu anlı şanlı bankalar, derecelendirme kuruluşları, zibilyon tane anket yapılan finansçılar, boy boy...şaka gibi ülkeyiz yaw..gerçi yedik mi, yemedik de, hani diyor ya, alayınız gelin, topunuz gelin uleynn :cool:
yarın biz kapalı malumlar açık. bakalım malum adam tam dönmüş mü. dans.
Biri aşağıdaki yorumu yapmış. İmzamı atıyorum.
Bu ülkedeki kumarbazlar bitmez.
Önce banker vakası (ki ben de dolandırıldım)
Sonra içi boşaltlıp borsda batmış şirketler
Daha sonra çiftlikbank
Küçük hisselerin 100 lerce kat değer kazanması
şimdi borsaya girmesi ardından haftalarca tavan çeken halka arzlar...
yeni olarak da yerli kripto...
Devlet bunlar için tek kuruş harcamamalı.
Batan batsın.
Nasrettin Hocanın kazan hikayesi geldi aklıma. Kazanın doğurduğuna inanıyorsun da öldüğüne niye inanmıyorsun demiş Hoca. Paraların katlanarak çoğaldığına inanıyorsan birgün buharlaşacağına da inanmak lazım.
128 milyar dolar mevzusu 2018 den beri devam ediyor/konuşuluyor, şimdi karşı atak geliştiriyorlar yok borsaya operasyon çektiler, borsa o yüzden düştü falan filan..
O carry tradecileri ürkütmeyecektiniz, onların payandası kalkınca bankalarda, Tüpraşta filan, havada kaldı endeks, zaten son atağı yapmak için güç toplamaya çalışıyordu, yoksa 1800 ler kesin gelirdi..
Carryciler ürkünce, diğer yabancı da ürktü, sonra herkes ürktü, uçlarda yaşıyoruz, Tüpraş 129 u görecekti, yalan oldu..Neymiş Naci araştırıyormuş, çağır araştırma de, araştır ama açıklama dalağını şaparım de, senin adamın değil mi yaw, bu Damat yakacak alayımızı..
Adam benden alıntı yapıyor diyorum adam yoktu diyor bu başlıkta okuduğunu anlama sorunu var sanırım ben kaçayım en iyisi
Jmk sende bu kaçıncı nick artık karar ver kabak tadı verdin artıkın
Kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in, yaklaşık 2 milyar dolarla yurt dışına kaçtığı iddia edildi. Siber suçlarla mücadele ekipleri şirketin merkezinde inceleme yaptı. Özer'in 20 Nisan Salı günü Arnavutluk Tiran'a gittiği belirlendi. / HaberGlobal
memlekette faiz yüzde 20 olsa ne yazar.. dolarla bir ayda bunu kazandırdıktan sonra.. ülke yansa umurlarında değil yazık
Tweet alıntılamayı öğrendim..
Ne desteği verecek anlamadım ama, girme şu alengirli işlere, malzeme vermeee, sadece bekle
Türkiye 5Y CDS 420
22 April 11:30
Büyük Resimde yön hep yukarıya.!!!:oleyo:
8 altına kayış farklı bir şey, DXY düşüyordu korole olur salınır değer 7.90 lara, kamu bankaları satar falan filan...ama nedense ayrıştı salmadı altına, şimdi de DXY dönüş sürecine girecek..
Bunlar yıl sonu diye alayı koro halinde çığırıyordu, onu diyorum asıl, herkes balina bize sardalya sürüsü muamalesi, böyle öngörü açıklanır mı yaw...sesi kesti hepsi, unuttururlar bir süre kendilerini, balığız ya biz balık hafızası bizimki, sonra başlarlar yine koro halinde..
Borsa maymuna döndü.
Borsayı indiriyorlar, kaldırıyorlar sonra tekrar indiriyorlar....
Bana bir ülkenin para kontrolünü verin,
kanunları kimin koyduğu umurumda bile olmaz.!!!!
...MAYER AMSCHEL ROTHSCHİLD
https://i.idefix.com/cache/600x600-0...00325206-1.jpg
Daha halkbank temyiz kararı, sözde ermeni soykırım tasarısı, rusların işin bokunu çıkarıp 150bin asker yığması var. Var oğlu var....
Herşey olagan gitseydi bekliyorum.
Bundan sonra atmasyon yapıyorum diye başlayan tahminlerim başına ülkede 2 milyar dolarlık kripto batağı olmaz ve halka arzlarda yaşanan saadet zincirinin patlamaya başladığı hafta olmazsa gibi ifadeler de eklemek lazım.
Burada tahmin yazmayıp ağır abi gibi mi olmak lazım?
mb'nin yanlış sinyali ( ortada düşen eflasyon yokken piyasayaya yoklama çekmesi faizin gıdım gıdımda olsa düşürülmesi)
mb'nin rezervinin sorgulanması ve cevabının oyuncuları ( fx oyuncuları ve döviz/açık pozisyon taşıyıcıları/ arbitraj/ her türlü finansal operayon çeken Londradaki çocuklar... ) tatmin etmemesi.
dışileri bakanının üst perdeden s-400 açıklamaları
düşen kovid rakamlarının 60 binlerin üzerine çıkması
dönmeyen piyasalar
şirketlerin- vatandaşların borç sorunu
terkedilmiş fabrikalar, tarım alanları ( malüm dışarısı çok daha avantajlı , neden üretim yapıpta yorulacaksınız ki, , nasıl olsa dövizimiz var)
imf'ye gitmemek üzere ayak diretilmesi...
kısa zamanda köşeyi dönmek isteyen milyonalrca vatandaşımızın varlığı ( kripto para vugunu peşindeki 400.000 vatandaşın parasının aniden buharlaşması...)
say say...
piyasalar bütün bunları TL aleyhine notlandıryor...
en büyük tehlike İMKB'nin ani bir şelaleye dönmesi
tıpkı bir zamanalar taban üstüne taban çeken alıcısız İMKB...
onun için tren yine
ÇUF ÇUF'a başladı...
Alıntı:
Nostalji.!!!:oleyo:
1990'dan 1992'ye kadar İngiliz sterlininin Almanya'nın eurodan önce kullandığı para birimi olan Alman markına karşı sabitlenmiş bir döviz kuru vardı.
Ancak 1992'de değişen piyasa güçleri İngiliz sterlininin değer kaybetmesi yönünde baskı yapmaya başladı.
İngiliz otoritelerinin döviz rezervi tükenmek üzereyken sterlinin desteklenmesi bırakıldı ve sterlin sert bir kayıp yaşadı. Bu kaybın yaşandığı gün İngiltere için Kara Çarşamba olarak tarihe geçti.
Soros Kara Çarşamba öncesinde yaklaşık 10 milyar dolar değerinde sterlin borç aldı ve sonra bu sterlinleri Alman markı almak için kullandı.
Kara Çarşamba sonrasında Alman markı sterline kıyasla daha değerli hale geldi ve sonuç olarak Soros tarafından alınan sterlin cinsinden 10 milyar dolarlık borcun geri ödemesi değeri artan marklarla daha ucuzdu.
İşte bu sayede Soros yaklaşık olarak 1 milyar dolar kazandı.
Soros'un buradaki öngörüsü İngiltere'nin döviz rezervlerinin tükenmeye başlaması oldu. Bu öngörü ile Soros sterlin satarak İngiltere'yi de sterlindeki satış dalgasına karşı koyamayacağına ikna etmiş oldu.
Turkey - feels like the country is about to enter a huge storm, with a captain at the helm who thinks a headwind wind blowing into the sails produces forward momentum. I am of course referring here to monetary policy settings and relationships.
https://twitter.com/tashecon/status/1385156874274750468
her zaman bizden güzel parlar kazanan tim kardeş , mb'ye kuşkulu işler yapma diye uyarıyor...
yuh be asgari ücret 300 eur'un altında , ortalama emekli maaşı 150 eur....
nereye gidiyor bu ülke...
Bu durumu amatör tüy siklet boksörün, ağır siklet şampiyonuna kabadayılık yapmasına benzetiyorum. Gerçeklerle hayaller arasındaki fark apaçık ortadayken kimileri kendisine yalan söylenmesine razı, hatta o yalanları içselleştirip rüya görüyor. Polyannalar ülkesi. Hayırlısı olsun.