Hızlı giden atın kaçınılmaz sonu!!!
Printable View
İyi akşamlar,
Sizce ideal stop-loss yüzdesi ne kadar?
Herkesin kendi alacağı riske göre belirlediğinin farkındayım, asıl merak ettiğim dalgalanmalardan etkilenmemek için en az kaç olmalı? (Örn: %5 belirledim, hisse 5 indi 6 çıktı durumunu yaşamamak için)
Düşük-orta-yüksek risk almak isteyenler için fikirlerinizi merak ediyorum [emoji3526]
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Abi vallahi ilk defa kötü havada rahatım
Minnettarım öğrettiklerin için
Saygılar
Mi A1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
yarın , borsaya yeni giren ky nin tecrübe kazanacağı bir gün olacak gibi duruyor.:)
Mükemmel bir öngörü ve yorum, tek kelime ile harika. Önemli ekonomi yorumcularının neredeyse tamamı piyasaların düzelmeye başladığına inanmıştı. Tam bu anda ters köşe yaptılar. Böyle kaotik havada bu kadar net, duygudan uzak objektif ve doğru bir yorum yapmak herkesin harcı değil üstat. 10 üzerinden 10:bravo:
İşte teknik analizi bunun için kullanıyoruz. Kısa vade için kısa vadeli a-sat sinyalini, orta vade için orta vade sinyali kullanıyoruz. Bu sinyalleri isterseniz trade için, isterseniz hedge pozisyonu aç-kapa için kullanabilirsiniz.
Herkes kendi yatırım stiline göre, kendi hareket tarzını belirleyebilir (Mesela baştan beri, riski az, daha az takip gerektiren, her ay düzenli alım yapma yöntemi de pek çok arkadaşın tercih ettiği bir yöntem).
Twitter da da çok yazdım son zamanlarda...İnanılmaz bir kafa karışıklığı var. Bunun en temel sebebi de arsızca basılan paralar, ve mb başkanlarının söylediği ne gerekiyorsa yapacağız söylemi (whatever it takes). FED den tutun, ECB ye, oradan BOJ a..hepsi aynı kafada.
Böyle olunca oratda büyük bir serseri para oluyor...önce borsaları şişiriyor, sonra petrole giriyor...altın alıyor..satınca da sürü hareketiyle fiyatlar tepetaklak oluyor.
Şu ortamda, en güvendiğim yatırım aracı altın olmaya devam ediyor...diğer enstrümanlarda son dönemlerde yaşadığımız tüksen çıkış ve düşüşler devam edecek bence.
Unutmayalım...sene başında 2020 makro beklentilerimi paylaşmıştım, salgın sonrası da büyüme borsa beklentilerimi güncellemiştim..şu ana dek, bu projeksiyonlar çerçevesi içinde hareket ettik (yani şahsen kafam net, sadece abartı hareketler yine de biraz şaşırtıyor beni..bu kadar da olmaz diyorum bazen).
İdeal stoploss için bir yüzde belirleyemezsiniz.
İdeal stoploss, Teknik veya Temel analiz sonucu bulunmuş (belirlenmiş) destek seviyelerinin aşağı kırılması üzerine kurgulanmalıdır.
Örneğin, desteği 10.00 olan bir hisseyi 10,05 den alanla 10'40'dan alan kişilerin stoploss oranları (yüzdeleri) farklı, ama değerleri (10.00) aynı olacaktır. ( bu iki kişiyi de teknik ve temele hakim kişiler olarak varsayıyoruz.)
Syg, svg.
Sn Cautionary, son zamanlarda herkesin bildigi icin dile getirmeyecegim ic ve dis sebeplerden dolayi cok biz bize kaldik
Altin harici, bu ortamda ezberleri bozmak gerekirmi diye dusunmuyor degilim. Yoksa sakince beyaz yaka yatirim bilincimizle yola devam mi?
Sizinde dediginiz gibi bu ortamda arsizca basilan ve guya reel ekonomi canlamdirmak icin kullanilmasi planlanan cok serseri para var.Ama en azindan kisa vadede bu paranin cogunu kimlerin ne amacla kullandigi ortada. Bazen kendimi ilk defa rulet masasina oturmus birisi gibi hissediyorum. Eminim benim gibi piyasalari ve teknikleri az cok bilen ve nispeten tecrubeli sayilabilecek benzer dusuncede arkadaslarda vardir. Simdiden tesekkur ederim
İndir kaldir akşamüzeri ver ele
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dün uyuz eşek aksa bile tavan oldu. Petkim’le birlikte orta vade portföyüme giren, performansı en düşük şirketlerden...bir haber, bilanço vs yok...orta boy paralı bir spek girmiştir..ptesi %5 düşebilir...serseri hareketler aksa ya kadar geldiyse düşünün durumu. Ki bu kağıt kolay hareket etmez, 3-4 senedir yakın takibimde, ilk kez tavan olduğunu görüyorum.
Şunu demeye çalışıyorum..başı boş hareketler artık iyice canımı sıkıyor...bu işin sonu iyi bitmeyecek bence.
Arkadaşlar konu ile ilgili değil ama GSS ödemesini otomatik yapabilen varmı banka üzerinden ? Bende 4 banka var ama beceremedim birtürlü. Her ay webden ödeme yapmak istemiyorum.
Mi A3 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Forumu sessiz takip edenlerden biriyim emeği gecenlere ve zaman ayiran herkese cok tesekkur ederim ...
Asagidaki paylasim Sayin Ozgur Demirtas tarafindan yapildi ben kendi adima cok begendim faydali olmasi dilegiyle herkese bol kazanclar ....
https://youtu.be/7sn7-xDf438
SM-G960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yeni girenler icin faydali olabilir.
Benim icin pek bir sey ifade etmiyor.
Etf mi aliyoruz?
Bist100 endeksi olarak bakamam ben yatirimlarima.
Syg,
Evet,,,dün beğenmediğimi yazacaktım, kendini beğenmiş demeyin diye yazmak istemedim:)
Bir de takipçi sayısı çok fazla, youtuber lığa da özendi baya...Havaya girmiş gibi geldi bana...bahse girerim çekim öncesi, makyaj vs baya bir zaman harcamıştır..kapanışta öpücük gönderecek, gerdan kıracak diye düşünmedim değil:)
Hemen adamın CV si, kariyeri vs demeyin..onları zaten biliyoruz..ben sadece finans piyasaları konusunda, belli bir mesafeyi almış kişilere hitap etmiyor demeye çalışıyorum. Zaten çoğunluğa hitap etmesi için fazla derinlere inmemesi gerekiyor sonuçta.
Tr globaldan ayrisiyor gibi suan. Bizdede ardindan satis dalgasi gelir mi
SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Başlıklar itici geliyor bana, izleyesim gelmiyor.
Borsaya öyle bakılmaz böyle bakılır diye başlık mı olur?
Yada paramı kaç yılda ikiye katlarım diye başlık mı olur?
Bunlar youtuba'da ergenlerin izlenmesini artırmak için merak uyandırmaya çalışılan basit başlıklar ki finans piyasası basit değildir.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
videoyu izledim çok faydalı geldi bana. size de bol kazanclar dilerim
Paylaştığınız için teşekkürler sn investment34. Genelde tüm branşlardaki akademisyenler gibi videoyu hazırlayan şahsiyette aynı hataya düşmüş. Çünkü bist endeksi 100 tane hissenin işlem hacmine göre fiyat ortalaması olması nedeniyle, her bir emtia fiyatıyla birebir karşılaştırılması yanlıştır. bist-100 endeksle ancak emtialardaki fiyat artışı olan enflasyonla (emtia fiyat artış endeksi) karşılaştırılması uygun olur kanaatindeyim. Çünkü bistte bu listedeki emtiaların gerisinde kalan hisseler olduğu gibi emtia fiyatlarını sollayan hisseler de mevcut... :yes:
Herkese merhaba sessiz takipçilerdenim gönderileri okuyarak biseyler öğrenmeye çalışıyorum. Kıdem tazminatı ile ilgili çalışmaların gelecekte emeklilik hayatımız ile ilgili sonuçları ne olur? Şuan gündeme gelmeye başladı.
Borsa ile geçmiş dönemde kötü hatıralarım oldu ama krizden önce tekrar yatırım hesabı açtım. Hesabı açtım bir ay sonra covid krizi çıktı bu da benim şansım artık her ay maaş ile düzenli alım yapıyorum kriz döneminde altın bozup portföye katkı yaptım. Kötü hatıralarım birer tecrübe oldu Kütahya porselen de 6larda alım yapmıştım Pegasus vardı Alcatel vardı aslında hep güzel hisseler seçmişim ama vadesini bekleyemedim ( para lazım olmuştu ) şimdiki alımların tasarruflar üzerinden gerçekleşiyor en önemlisi eşimin desteğini sağlamış durumdayım :) portföyümde soda var birleşme kararı aldı. Hektas var sayın dudunun incisi. ASELSAN Alarko toaso kordsa ozkgyo mevcut. Şuan küçücük bir yatırımcıyım amacım oğluma tasarruf bilinci kazandırıp bilinçli bir yatırımcı olmasını sağlamak. Herkese ağız tadıyla yiyebileceği hayırlı bol kazançlar dilerim. Fillerin altında ezilmemek dileğiyle. sayın cauti ve sayın dudu adını sayamadığım diğer değerli forumdaşlar portföyümü değerlendirmekten geri durmayınız yatırım tavsiyesi olarak almayacağım söz :)
Redmi Note 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aynen öyle portföy göndersek küçük dilini yutacak... hocayla tanıştık sunum yapmıştı bir etkinlikte ( ben de kendi alanımda teknik bir sunum yapmıştım :) ) biraz muhabbet şansımız oldu bence popüler olmak adına böyle anlatıyor boş bir adam değil de ne söylersem ilgi çeker diyip ona göre konuşuyor.
Ne enteresan bir ülkeyiz meşhur proflarımız bistte yatırım yaparken şunlara dikkat edin vs. Diye millete bilgi vereceğine biri tuvalet kağıdıyla kıyaslar biri limonla
SM-A205F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Borsa denince bist100’deki 100 hissenin tamamını alıyoruz mudur yahu borsa yatırımı?
İhlas, metro , hürgzt falan da bist100’de?
Az çok bu işi bilen kim alır bu çöpleri ?
Özgür hoca Mart ayında borsalar dip olacak hisseler çöp olacak temalı bir sürü video çekti. Bu videolara bakıp hisselerini satanların ocağına incir ağacı dikti.
Bir ters indikatör olarak hala borsa hakkında yorum yapabilmesi de ne bileyim...
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Geçtiğimiz yıl değil, bu yıl Mart ayında, yani en dipte, daha çok düşer borsalar demişti...özellikle ABD borsaları için demişti bunu, sonra V çıkışı yaptı ABD borsaları:)
Bu çok önemli değil, zaten ekonomistlerin, bilim insanlarının borsa tahmini yapması da saçma...para babaları borsaları elinde oyuncak gibi oynatıyor..ekonomist de veri analizi ile borsa tahmini yapmaya çalışıyor.
Dünyada aşırı büyüklükte serseri para var.,bu bedenle, rasyonel bazı çıkarımlar ile borsa şuraya gider, buraya gelir demek kolay değil...en azından bir süre daha borsaların panik ve çoşku halleriyle saçma hareketler yapması muhtemel.
Bir süre daha borsalar, ekonominin göstergesi olamayacak...sadece piyasanın ruh halini yansıtacak...bu dönemde, fırsatlar kaçıyor diye aceleci işlemlerden uzak durmak lazım.
Mart ayı derken borsaların dip yaptığı 2020 Mart ayı demek istemiştim. Daha da dip yapacak diye çok video çekti.
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Hocam,
Videoyu dinlemediğim için önceden tahmin eden bir kişi denk gelince şaşırmıştım.
En dip bizler için yorucu olabilir. Yapabilirsek dizden alıp omuzda satmak ciddi bir başarı olsa gerek. Diğer yandan fırsatlar her zaman olacaktır. Önemli olan psikolojimiz bize bu konuda destek olsun...
Abi gerek yurt dışı borsalarına (o komisyonlarla satın alan varsa, helal olsun) gerek kripto paralara ilgini bildiğim için, senden hiç beklemezdim. :)
Bence limon üzeri getiri BIST'te sadece bir hayal. :)
Bu arada gayrimenkul ile ilgili videoyu nasıl yorumluyorsun?
Özgür Demirtaşâ€™a çok takılmayın, kendisiyle yüzüyle görüşme fırsatım da oldu alanında çok başarılı ve bilgili. Bunu kimse inkar edemez.Üstelik borsada Limonu, sarımsağı geçen şirketler olduğunu o da biliyor ancak bu video ve Twitter’daki söylemler sadece ve sadece dikkat çekerek popüler kalma çabası. Bu adam popüler kaldıkça, şirketler,topluluklar onu konuşmaya çağıracak ve servetine servet katacak. 1-2 saatlik konuşmadan ona ödenen paraları duysanız inanamazsınız.
O yüzden ben bu tip popülist ekonomistleri takmıyorum. Alacağımı alırım, yoluma bakarım.