Gerçekten üstad seni dinlemedik. Merkez bankası ve bu politikayla ezildi Türk mevduatcisi. Üzgünüz yapacak bir şey yok. Haramzadelerin oyuncağı olduk. Bundan sonra ne yapılabilinir?
Printable View
https://pbs.twimg.com/media/DlPdSxEXoAAMWhv?format=jpg
Real GDP falls nearly 10 percent in the median emerging market after the onset of real depreciation on a scale similar to what the Lira has seen. Turkey grew fast last year due in large part to the government-sponsored credit impulse.
İyi iste onu da limit eksi Sonsuza gidip Duvara toslamadan nasıl yapmaliların recetesını yazdık bizde. Fenamı ettik
Burdaki iktisadi Uygulama ve yaklaşım alman fakultelerinddki dersler gibi degil
Geçen gün bir grafik görmüştüm.. Borç alınan her 3 USD ın 2 si gayrimenkule gitmiş. Oysa, borcumuz USD faizi USD.. Likit... Yani karşılığında ev yada daire ödemeyeceğiz...
Nakit USD ödeyeceğiz..
Batan batsın.. Her şirket kurtarılacak diye bir şey de yok..
2015 Yılında Ankara Çayyolunda lüks bir sitenin emlakçısı havuz kenarındaki kumu Antalya Lara dan özel getirttik deyince; şaşkınlıktan küçük dilimi yutacaktım...
Ortalama maaşların 3,000 TL düzeyinde olduğu memlektte; 85 metrekare dairecikleri bu millete 900,000 TL ye 2015 yılında pazarlayan eski adı ile emlakçı yeni isimleri ile broker lar vardı...
3,000 TL vs 900,000 TL= 85 metrekare ev.
Bu data verisi bile ekonomimizde ANAMOLY olduğunu göstermeye yeterdi...
Lara dan DENİZ KUMU.. ANKARAYA...
Sanki dersin Kadın Mısır Kraliçesi KLEOPATRA; adam ROMA İMPARATORU SEZAR...
Saçma sapan tipler, BMW, Land Rover, Audi, Mercedes sahibi oldular...
Avrupaya işim icabı devlet 100 defa göndermiştir.. Şirket CEO su adam Opel CORSA ile gelir, akıllı olmayan telefon kullanır, 750 yıllık evde otururdu.. Tuğlası bie 750 yıl önce yapılmış...
O zenginlik içinde; zenginlik paçalarından aşağıya akarken; yaptıkları Tasarrufa bak...
2010 yılında AB eksi faiz vermesine rağmen Avrupalı parasını harcamaya canı çıkarken bize 1600 TL ye çalışan tipler; Marlboro sigara, I Phone telefonu masa üzerine koymak için yarışmaları...
Millet olarak ta görgüsüzlüğümüz had safhada idi... Eşime o zaman bu BMW ler bu lüks araçların hepsi satılacak demiştim..
Lükste birbirimiz ile yarışmak adet haline gelmişti...
2010 -2015 arası marka bir daire oturmak, lüks bir araç kullanmak hayata karşı atılmış en güzel golün ispatı kanıtı olmuştu...
İlerisine bakmadan... Oysa maç 90 dakikadır...
Şimdi önümüze BANKALAR faturayı koydu.. Geçenlerde baktım. Akbnk 225 milyar TL, Garanti 260 milyar TL, Ziraat 363 milyar TL, İş Bankası 333 milyar TL kredi vermiş..
Faizi ile şimdi istiyorlar..
Yaklaşık 196 milyar USD bankalara ödenecek....
Bu durumda Ali Ağaoğlu geçenlerde eletrik santrallerimi satacağım borcumu ödeyeceğim dedi..
Ağaoğlu, elin parası ile (Magazin programlarında 1.Karım 2.karım 3.Karım 4.Karım diye) gerdek yapan en somut örnek diye verdim..
Her neyse;
Hükümet bu noktada büyümeden taviz vermeyeceğim dediği an; TL nin %100 satılıp; etrafınızda her ne ucuz ise onu almak en mantıklı yol olacaktır...
İster, hisse, ister altın, ister leblebi, ister kahve...
Ben ucuz beton kovaliyorum.elimdeki tl ler ancak o ise yarayacak , ama.henuz beton da ucuzlamadi , adamlarin umudu var hala..
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Üstad yazınızı sürekli takipçi ci ler denim. Doların 3.00 'dan 3.94 ne geldiği noktada çok faylanmistim . Türk varlıklarını n değer kaybedeceğini çok isabetli şekilde belirmiştiniz . Ondan sonra sizler ve bizler kaybettik. Keşke hiç pozisyonu bozmasaydık. Maalesef kaybettik . Inşaallah bundan sonra doğru yolu buluruz ...
Selka Abi sen de iyi gaz veriyon Amma bizim motor kara sanzuman dagılmasın sonra bak
Kapitalizmin kitabını ilk Almanlar yazmış, Amerikalılar uygulamış. Bizler ise sanıyorum yanlış anlamışız. Yanlış anladığımızın farkına varmak çözüm için atılacak ilk adım olmalı. Yoksa gerisi uçan halıda seyahate benzer. Kapitalizm denen meretin kuralları ne yazık ki yerkürenin her santimatrekaresinde aynıdır.
Sn.Mebes hükümetin 3,96 TL den sonra geri gelen USD ın 3,71 TL lere kadar süreci iyi yönetmesi ve USD ın aniden 3,96 TL ye gelmesini ciddiye alması gerekirdi..
Oysa ben hükümetin büyümeden taviz verip ekonomiyi sakinleştirmesi gerektiğini düşünürken USD 3,76 TL ler de iken Türkiye'de büyüme %11 gelmişti...
%11 gibi saçma sapan hormonlu bir büyüme ekonomide ne enflasyon bırakır, ne USD...
Zaten USD ın yeniden 4 TL ye sıçraması 1 iş günü idi..
Ertesi gün USD almaya karar verseniz 4,35 TL olmuştu.. Belki geri çekilir o vakit alırım dediğimiz de 4,50 olmuştu.. Burası tepe geçti arık dediğimizde 1 günde 4,90 TL ye gelmişti..
O ara Bakanlara Vize Krizi, Papaz olayı, tweet derken 5 TL ile 6 TL arasını ben hatırlamıyorum bile...
6,35 TL ye 15 dakikada ulaşmış akşam gece yarısı 7,11 TL yi bulmuştuk...
Şimdi geldiğimiz yer 6,11...
Bırak USD Almayı; ne olduğunu bile anlamadık...
Eğer USD kurunu 5,60-5,70-5,80-5,90 filan hatırlayan varsa yazsın...
Bende 5-6 TL arası USD da yok...
O derece...
Sn.Moruk inan ki gaz vermiyorum..
Demek istemem; şudur...
Bardak ın yarısı dolu, yarısı boş...
Boşa geçirilecek 1 gün dahi yok...
Büyümeden vazgeçip TL ye yeniden itibar kazandırıp, nüfus kontrolüne geçmemiz şart...
Eğer hükümet yetkililerinden birisi büyümeden asla taviz vermeyeceğiz gibi şu FED faiz artırım süreci ve ABD ekonomik yaptırımında bu saçmalıkları yaparsa TL BİTER...
O sebeple işin ciddiye alınması şarttır..
selka herşeyi anlıyorumda bu kadar işi bilmene rağmen TL de paranın erimesini aklım almıyor.... bu dediklerini ben 2007 yılından beri hep söylüyorum. 2003-2013 arası TR için utanç yıllarıdır.2015'e dek bu balonu tutmaya çalıştılar ama artık balon GÜMLEDİ,tam da düşündüğüm gibi GÜMLEDİ ve GÜMLEYECEK.daha yolun başındayız. gelişme ve sonucu yaşayacağız.
banka makaslarından dolayı 5-6 arası kimsenin pozisyon alabildiğini düşünmüyorum bende de 5,10-7,20 arası yok
selka ben nisan başı bunlar seçim kararını açıkladığı an sağlam bir dolar alımı yaptım 4.05 ten. sonra bir ara 4.22 düşürdüler oradanda düğünler için altın aldım. sen son 4,75 di geçen ay o zamanda elimdeki tüm TL yi bastım gbp ye. hep avantajlı diplerden aldım ve bu heriflerin sistemini çözdüm artık. elime tl geçince hemen almıyorum pusuya yatıyorum.
https://m.media-amazon.com/images/M/...82,268_AL_.jpg
2008 Amerika krizini anlatan film,
izlemeyenler için tavsiye edilir....
SN.Power ben bir ihtimal hükümetin durumu düzeltme şansı olduğuna inanıyorum yada inanmak istiyorum, bilemiyorum...
Ama bu şansı elde etmenin 1.kuralı büyümekten vazgeçmeleri ve MALİ disiplin uygulamalarıdır..
Ama büyümekten vazgeçmeyiz derlerse; o vakit dönülmez işlere girebiliriz...
öyle bir ihtimal yok.öyle bir niyeti olan damadı başa koymazdı. bu size bir ipucu vermeliydi. 3 çocuk ve büyümeden geri adım tek adam rejimlerinde asla olmaz.tarihteki tek adamlara bakın hepsi aynı.büyüme büyüme büyüme nüfus daha çok nüfus.... nitelikten ziyade nicelik onları tatmin ediyor.
Ankarada yaşıyorum.Birkaç emlakçıya haber verdim kelepir dükkan vs düşerse alırım diye.Güzel bir dükkan gelmişti 3 M istedi önce sonra 2.8 m olur dedi dolar 4 civarı iken.
Geçwn sordum fiyatı 3.2 m dedi dolar yükseldi diye.İşin ilginci hem kiralık hem satılık ilanı var ama aylardır böyle bekleyen bir mülk.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Emin olun gayrimenkul sektörü biraz at kafadan tutarsa durumu. Antalya da da durum ayni. 2.8 m tl olan dükkan şimdi 3.8 m tl. Hadi alabildim diyelim tutacak firma nerde?
SM-E500H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Millet olarak beton severiz. Bu sevgi bitmeyecek. Yandık
[QUOTE=TOPRAK-SERDAR;2563485][IMG]https://m.media
Tavsiye güzelde
İyi de bu morgic krizi ve muteakibi amerikayi fonlayarak onu kurtaran dünya ülkeleri şimdi niye ağlıyoki
O esnada almiycaktin borç fon mon
Şimdi tabi atlattı amerika riski
Dünyanın başı dertte
Kendi düşen ağlamamali ya
2008 Amerika krizini anlatan film değil o
Sizi nası kekledim belgeseli
Hep vardı ve olacak bu .Sadece bankerler zamanı ve böyle dönemlerde betona ilgi azalır.Onun dışında insanlar paralarını hep betona yatırmışlardır.Çünkü riski en az olandır .Birde bizim millet sabırsız millettir.Beton alıp hemen kira almaya başlarsın .Hisse alıp 5 yıl bekleyen görmedim .
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Evler kalitesiz ve ucuzdu. Arabalar çok pahalıydı, mevcut üretim imkanları ile arabalar ucuzladı yeni teknikler ve büyüyen metrekarelerle evler degerlendi. Nüfus da arttı. Faiz de düşüktü; daha ne olsun...
Ev = araba günleri de geri geliyor elbette. Evin işçiliği ucuz, arsası ucuz, döviz pahalı faiz yüksek olunca ev = araba olur belki ama geçici olur tahminime göre.
eşitlik henüz sağlanmadı ama olacak, faiz uzun yıllar yüksek olacak. şu an gençlerin g.tler yere inmiş durumda,3 sene öncesine kadar ev ev diye anıranlar.şimdi bu faizlerle aklından bile geçiremiyor. ne de güzel oldu. hele araç kredileri of of. tüketici kredileri %48 :kahkah:mükemmel oldu.dahada beteri geliyor.cash döviz sahibi kral olacak.
İTÜ, KTÜ ve YTÜ gibi üniversiteler teknik üniversitelerdi ve en çok patent buradan geliyordu. İTÜ kimleri mezun etmedi ki? En kıymetli mühendisler ve teknisyenler bu teknik üniversitelerden çıkardı. Buraları sosyal bölümler açarak çöp ettiler.
Geçen televizyon seyrediyorum. Bu tipleri gördüm ümidimi kaybettim. YTÜ de normalde sadece mühendis, teknisyen veya mimar yetişirdi. Felsefe bölümünün işi ne? Yıldız Teknik Üniversitesi adı üstünde tekniktir. Hangi iyi aile çoçuğu bu teknik üniversitelerde sosyal bölümler açtıysa vatan hainidir. Aynı şekilde İTÜ ve KTÜ de de sosyal bölümler açılmış. Tam bir kahpelik ve kepazelik. Bizim teknisyene ve mühendise ihtiyacımız var. Goygoycu zaten çok Türkiye de. Fazlasına gerek yok.
YTÜ Felsefe Prof.Dr. Teyfur Erdoğdu
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/i...9wZyrvgOKLEXr3
YTÜ Felsefe Prof. Dr. Caner Taşlaman
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/i...X9HXwQb8D1pSwQ
Dolarmi tlmi mesele bu
SM-A510F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn.SadeceGrafik Türkiye'nin sorunu eğitim değildir.. ELimizde çok fazla mühendis, dr, avukat, mimar, teknisyen olduğunu düşünüyorum. Fazlası ile...
Bizde sorun bu mevcut eğitimli kişilerin kendi meslek alanlarında çalıştırıp, iş gücüne katamamamızdır...
Bu işte; siyasi politikalar ile olur...
Türkiye de temel sorun,
Türkiye'de ortalama bir mesleğe sahip olup ta ortalama bir gelir düzeyine sahip, ortalama kişilerin siyaset ile uğraşmamasıdır...
Genelde ya çok alt gelir gruplarından, yada çok üst gelir gruplarından, siyasi düşünce olarakta çok keskin marjinal aşırı sağ yada çok keskin aşırı sol görüşlü kişilerin siyasete hakim olmasından kaynaklanıyor.....
Bu sosyolojik profillerde başa gelince aşırı uçlu siyaset politikaları ile ülkeyi hem ekonomik hem siyasi hem askeri hem hukuki olarak geriyor...
Yoksa Türkiye'de çok ciddi bir mühendis, dr, avukat, mimar, hakim, savcı , teknisyen açığı olduğunu düşünmüyorum.
http://m.hurriyet.com.tr/dr-beyhan-i...ullan-40931512
Yüksek faiz yüksek enflasyona sebep oluyormuş o yüzden faiz artışı çok tercih edilmezmiş bu yorumları okudukça dolar alma isteği daha da artıyor insanın
Yatırım tavsiyesi değildir
Kart borcu vardı o hafta. Pazartesi 5.10'dan dolar alıp bir kısmını ödemiştim. Heyet nasıl olsa anlaşır hafta sonuna kadar düşer kalanını da hafta sonuna doğru öderim demiştim. Cuma sabah 5.70'ten 5.90'a geldi Albayrak'ın konuşma beklenirken. Erdoğan konuşmaya başladı, yastık altındaki dövizlerinizi bozdurun dedi, orada film koptu. Burada almak lazım diye aklımdan geçti ama o günlerde kambiyo kontrolü veya döviz mevduatların TL'ye çevrilmesi çok sık gündeme gelir olmuştu. Erdoğan da o kadar hiddetli konuşuyordu ki ben cesaret edemedim dolara girmeye. Kesin bir şey yapacaklar diye işkillendim. Sonrasında da Albayrak'ın konuşma vardı malum. Ucu çok açık bir ortam vardı o gün. Ancak sonuç olarak hiçbir şey olmadı. Albayrak'ın konuşmadan da bir şey çıkmadı. 7'leri görmüş olduk. Kart borcunun bir kısmını Cuma 6.90'dan ödedim bu konuşmalar sürerken. Ateşi söner nasıl olsa, bir kısmı yine dursun Pazartesi öderim dedim, sonra makaslar açıldı, ateşin sönmesi de fayda etmedi, kalan borcu artık son ödeme tarihi Pazartesi 7.00'dan kapattım. Böylece muhteşem bir risk dengeleme stratejisi izlemiş oldum. Pazartesi dolar 5.10'ken mevduatları bozup dolar alsaymışım kaç yüz bin lira cepteydi şimdi. Neyse, iş işten geçtikten sonra şöyle yapsaydım böyle etseydim demenin bir anlamı yok. Artık önümüzdeki maçlara bakacağız. Eylül'de OVP PPK derken doğru adımlar atılırsa veya böyle bir beklenti oluşursa belki dolar biraz düşer, biz de düştüğü yerden alırız kısmetse.
Döviz Mevduat oranı TL Mevduatı geçmiş.
Oran derken ben faiz anladım sanırım dth sayısı toplamda tl mevduatı geçmiş dediniz