Sayfa 937/1252 İlkİlk ... 4378378879279359369379389399479871037 ... SonSon
Arama sonucu : 10014 madde; 7,489 - 7,496 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. Selka Abi sen de iyi gaz veriyon Amma bizim motor kara sanzuman dagılmasın sonra bak

2. Kapitalizmin kitabını ilk Almanlar yazmış, Amerikalılar uygulamış. Bizler ise sanıyorum yanlış anlamışız. Yanlış anladığımızın farkına varmak çözüm için atılacak ilk adım olmalı. Yoksa gerisi uçan halıda seyahate benzer. Kapitalizm denen meretin kuralları ne yazık ki yerkürenin her santimatrekaresinde aynıdır.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

3.  Alıntı Originally Posted by mebes Yazıyı Oku
    Üstad yazınızı sürekli takipçi ci ler denim. Doların 3.00 'dan 3.94 ne geldiği noktada çok faylanmistim . Türk varlıklarını n değer kaybedeceğini çok isabetli şekilde belirmiştiniz . Ondan sonra sizler ve bizler kaybettik. Keşke hiç pozisyonu bozmasaydık. Maalesef kaybettik . Inşaallah bundan sonra doğru yolu buluruz ...
    Sn.Mebes hükümetin 3,96 TL den sonra geri gelen USD ın 3,71 TL lere kadar süreci iyi yönetmesi ve USD ın aniden 3,96 TL ye gelmesini ciddiye alması gerekirdi..

Oysa ben hükümetin büyümeden taviz verip ekonomiyi sakinleştirmesi gerektiğini düşünürken USD 3,76 TL ler de iken Türkiye'de büyüme %11 gelmişti...

%11 gibi saçma sapan hormonlu bir büyüme ekonomide ne enflasyon bırakır, ne USD...

Zaten USD ın yeniden 4 TL ye sıçraması 1 iş günü idi..

Ertesi gün USD almaya karar verseniz 4,35 TL olmuştu.. Belki geri çekilir o vakit alırım dediğimiz de 4,50 olmuştu.. Burası tepe geçti arık dediğimizde 1 günde 4,90 TL ye gelmişti..

O ara Bakanlara Vize Krizi, Papaz olayı, tweet derken 5 TL ile 6 TL arasını ben hatırlamıyorum bile...

6,35 TL ye 15 dakikada ulaşmış akşam gece yarısı 7,11 TL yi bulmuştuk...

Şimdi geldiğimiz yer 6,11...

Bırak USD Almayı; ne olduğunu bile anlamadık...

Eğer USD kurunu 5,60-5,70-5,80-5,90 filan hatırlayan varsa yazsın...

Bende 5-6 TL arası USD da yok...

O derece...

4.  Alıntı Originally Posted by Moruk Yazıyı Oku
    Selka Abi sen de iyi gaz veriyon Amma bizim motor kara sanzuman dagılmasın sonra bak
    Sn.Moruk inan ki gaz vermiyorum..

Demek istemem; şudur...

Bardak ın yarısı dolu, yarısı boş...

Boşa geçirilecek 1 gün dahi yok...

Büyümeden vazgeçip TL ye yeniden itibar kazandırıp, nüfus kontrolüne geçmemiz şart...

Eğer hükümet yetkililerinden birisi büyümeden asla taviz vermeyeceğiz gibi şu FED faiz artırım süreci ve ABD ekonomik yaptırımında bu saçmalıkları yaparsa TL BİTER...

O sebeple işin ciddiye alınması şarttır..

Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Geçen gün bir grafik görmüştüm.. Borç alınan her 3 USD ın 2 si gayrimenkule gitmiş. Oysa, borcumuz USD faizi USD.. Likit... Yani karşılığında ev yada daire ödemeyeceğiz...

Nakit USD ödeyeceğiz..

Batan batsın.. Her şirket kurtarılacak diye bir şey de yok..

2015 Yılında Ankara Çayyolunda lüks bir sitenin emlakçısı havuz kenarındaki kumu Antalya Lara dan özel getirttik deyince; şaşkınlıktan küçük dilimi yutacaktım...

Ortalama maaşların 3,000 TL düzeyinde olduğu memlektte; 85 metrekare dairecikleri bu millete 900,000 TL ye 2015 yılında pazarlayan eski adı ile emlakçı yeni isimleri ile broker lar vardı...

3,000 TL vs 900,000 TL= 85 metrekare ev.

Bu data verisi bile ekonomimizde ANAMOLY olduğunu göstermeye yeterdi...

Lara dan DENİZ KUMU.. ANKARAYA...

Sanki dersin Kadın Mısır Kraliçesi KLEOPATRA; adam ROMA İMPARATORU SEZAR...

Saçma sapan tipler, BMW, Land Rover, Audi, Mercedes sahibi oldular...

Avrupaya işim icabı devlet 100 defa göndermiştir.. Şirket CEO su adam Opel CORSA ile gelir, akıllı olmayan telefon kullanır, 750 yıllık evde otururdu.. Tuğlası bie 750 yıl önce yapılmış...

O zenginlik içinde; zenginlik paçalarından aşağıya akarken; yaptıkları Tasarrufa bak...

2010 yılında AB eksi faiz vermesine rağmen Avrupalı parasını harcamaya canı çıkarken bize 1600 TL ye çalışan tipler; Marlboro sigara, I Phone telefonu masa üzerine koymak için yarışmaları...

Millet olarak ta görgüsüzlüğümüz had safhada idi... Eşime o zaman bu BMW ler bu lüks araçların hepsi satılacak demiştim..

Lükste birbirimiz ile yarışmak adet haline gelmişti...

2010 -2015 arası marka bir daire oturmak, lüks bir araç kullanmak hayata karşı atılmış en güzel golün ispatı kanıtı olmuştu...

İlerisine bakmadan... Oysa maç 90 dakikadır...

Şimdi önümüze BANKALAR faturayı koydu.. Geçenlerde baktım. Akbnk 225 milyar TL, Garanti 260 milyar TL, Ziraat 363 milyar TL, İş Bankası 333 milyar TL kredi vermiş..

Faizi ile şimdi istiyorlar..

Yaklaşık 196 milyar USD bankalara ödenecek....

Bu durumda Ali Ağaoğlu geçenlerde eletrik santrallerimi satacağım borcumu ödeyeceğim dedi..

Ağaoğlu, elin parası ile (Magazin programlarında 1.Karım 2.karım 3.Karım 4.Karım diye) gerdek yapan en somut örnek diye verdim..

Her neyse;

Hükümet bu noktada büyümeden taviz vermeyeceğim dediği an; TL nin %100 satılıp; etrafınızda her ne ucuz ise onu almak en mantıklı yol olacaktır...

İster, hisse, ister altın, ister leblebi, ister kahve...
    selka herşeyi anlıyorumda bu kadar işi bilmene rağmen TL de paranın erimesini aklım almıyor.... bu dediklerini ben 2007 yılından beri hep söylüyorum. 2003-2013 arası TR için utanç yıllarıdır.2015'e dek bu balonu tutmaya çalıştılar ama artık balon GÜMLEDİ,tam da düşündüğüm gibi GÜMLEDİ ve GÜMLEYECEK.daha yolun başındayız. gelişme ve sonucu yaşayacağız.

6.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Sn.Mebes hükümetin 3,96 TL den sonra geri gelen USD ın 3,71 TL lere kadar süreci iyi yönetmesi ve USD ın aniden 3,96 TL ye gelmesini ciddiye alması gerekirdi..

Oysa ben hükümetin büyümeden taviz verip ekonomiyi sakinleştirmesi gerektiğini düşünürken USD 3,76 TL ler de iken Türkiye'de büyüme %11 gelmişti...

%11 gibi saçma sapan hormonlu bir büyüme ekonomide ne enflasyon bırakır, ne USD...

Zaten USD ın yeniden 4 TL ye sıçraması 1 iş günü idi..

Ertesi gün USD almaya karar verseniz 4,35 TL olmuştu.. Belki geri çekilir o vakit alırım dediğimiz de 4,50 olmuştu.. Burası tepe geçti arık dediğimizde 1 günde 4,90 TL ye gelmişti..

O ara Bakanlara Vize Krizi, Papaz olayı, tweet derken 5 TL ile 6 TL arasını ben hatırlamıyorum bile...

6,35 TL ye 15 dakikada ulaşmış akşam gece yarısı 7,11 TL yi bulmuştuk...

Şimdi geldiğimiz yer 6,11...

Bırak USD Almayı; ne olduğunu bile anlamadık...

Eğer USD kurunu 5,60-5,70-5,80-5,90 filan hatırlayan varsa yazsın...

Bende 5-6 TL arası USD da yok...

O derece...
    Sn. Selka aynen . Merkez müdahele eder dedik. Maalesef bağımsız merkezin hiç bir enstrümanı yokmuş. Saf olarak bizler merkeze gittik . Aynen size katılıyorum.

7. banka makaslarından dolayı 5-6 arası kimsenin pozisyon alabildiğini düşünmüyorum bende de 5,10-7,20 arası yok
    ?

8.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Kapitalizmin kitabını ilk Almanlar yazmış, Amerikalılar uygulamış. Bizler ise sanıyorum yanlış anlamışız. Yanlış anladığımızın farkına varmak çözüm için atılacak ilk adım olmalı. Yoksa gerisi uçan halıda seyahate benzer. Kapitalizm denen meretin kuralları ne yazık ki yerkürenin her santimatrekaresinde aynıdır.
    Hocam sen rahat ol yırtıcaz evelAllah
    Zor olacak biraz tabi

Sayfa 937/1252 İlkİlk ... 4378378879279359369379389399479871037 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •