Originally Posted by
yorgun nihilist
bu dolar düþecek diyenlerin tek argümaný var "ama dolar yükseldi" 4.90 lardayken de 6 ay önce çok yükseldi alýnmaz artýk deniyor,5.10-5.70 arasýnda her gün düzeltme bekledim almak için gelmeyince 5.72 den girdim burada da paylaþmýþtým,dolar düþtü diyelim emin olun hükümetin yapacaðý ilk ama ilk þey faizleri düþürmek olacaktýr,yani hala tren tam olarak kaçmýþ deðil herkes ister 3-4 iken dolara girseydim 1 sene sonra dolar için 6 lira olsa da alsak demeyeceðimizi kim bilebilir,hangi realist argümanla bunu diyebilir,7.30 olmasýna raðmen faizi (örtülü hariç) artýrmayan mb gerekeni yapacak,trumpýn görevinden azledilmesini bekleyip abd batýyor diye salavat zincirleriyle dolara savaþan medya kumkumalarý mý dolara müdahale edecek ,6.10 olan kura karþý dolarýn beli kýrýldý diye hükümet mi gerekeni yapacak,bugüne kadar zaten hep bloomberg izleyip gerekenler yapýlacak diye yanýldý yukarýda arkadaþ hesaplamýþ dolar sabit bile kalsa %20 faizden 4 yýl açýk ancak kapanýyor, hayal aleminde yaþayanlarý geçin ben 20-30 filan demiyorum ama en geç 2 sene içinde çift haneleri bekliyorum,arada mecburi faiz artýþlarý olmasýna raðmen bunu bekliyorum,dolar 2 liradan 7 liraya gelmesine bakýn her yükseliþte zeybekçi,naci aðbal ,þimþek þimdi de diðerli köpük,sentetik,geçici,spekülasyon,kabul etmiyorum saçmalýklarý ile geçiþtirildi,ben tamamen tl de kalýp risk alacaðýma dolarda %60 oranda kalýp dolar riskini alýyorum.isteyen istediði yorumu yapsýn,dolarýn artmasý için 20-30 madde yazabilirim buraya düþmesi için ne yazacaðým "ama dolar çok yükseldi artýk alýnmaz" . alýmlarým 3.46-4.85-5.72-5.94 1 dolar bile satmadým %4 usd günlük faizde,rakam koymadým ne zaman imf ile anlaþýrýz,fed faiz artýrýmýný bitirir,hükümet deðiþir bu durumlara göre satabilirim.banka makas oranlarý o kadar yüksek ki artýk al-sata müsaade etmiyorlar,þu an dolar düzeltme yapýyor swap kararlarý olmasaydý bile düzeltme ihtiyacý vardý þimdi yine pusuda,5.50 altýna geleceðini kesinlikle düþünmüyorum(branson serbest kalsa dahi)
Yer Ýmleri