vermez. zaten suan tcmb_mevduat 21,92 % politik faizi 24 250baz dengeler olağan usd kırpırdamaz..
tayyip baba, zengin dostu, fakirin düşmanıdır. 700 çakar attığı taş kuş ürkütsün.. müdür kovuyon borumu.. 700 çakacaktır.
Printable View
vermez. zaten suan tcmb_mevduat 21,92 % politik faizi 24 250baz dengeler olağan usd kırpırdamaz..
tayyip baba, zengin dostu, fakirin düşmanıdır. 700 çakar attığı taş kuş ürkütsün.. müdür kovuyon borumu.. 700 çakacaktır.
Konut kredi faizleri 1.20 ye düserse, bi 50.000 daha koy o konut fiyatının üstüne.
.................
Ek 22879
ABD Başkanı Trump'ın siyasilerin baskılarına rağmen Türkiye'ye S-400'ler konusunda yaptırım uygulamada "tereddüt" etmesine neden olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile G-20 zirvesinde yaptığı toplantı gösterildi. Kaynaklara göre Erdoğan, Trump'ı hem övdü, hem de NATO ve İncirlik ile tehdit etti.
Öyle olursa almam.
Kiram sonuçta yüzde 30 artmayacak.
Geçen sene yüzde 9 artış yaptı idi ev sahibi.
Kimsenin yıllık geliri yüzde 30 civarı artmadi artmadığı gibi alım gücü düştü.
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
burdayız sayın tinaz. sizinle bu üslubu sevdim.
ama genel olarak baktığımızda yüksek kur düşük faizi doctirinini benimsemiş bunlar.. 1 ay içinde 186 milyar usd ye sadece kişi olarak gerçek kişiler 248 milyon usd katılmış... çoğu benim olduğundan fazla kişi almamış.. bu nedenledir ki. 400<700 arası bir arttırım kaçınılmaz olacaktır. ha bu arada müdür kovması attığım taş kuş ürkütmeli manası taşıyor benim için.
adam 10 dolardaki jefferson gibi "i kill the bank" gibi faize tefecilere bankalara savaş açmış durumda..
Onu bunu boşverinde yeni başlığı kim açacak, bir netleştirelim derim
400<700 arası ha.
Ehi ehi.
Allahta sizi güldürsün.
açayımmı :D yok ben daha yeniyim. oylama yapalım.
700 bp indirirse atakan acsin
benim oyum tinaz'dan yana
200-300 puan düşerse 500 bin ve üstü parası olan yine mevduatta kalır. 500 bin paramı lan it dediğinizi duyar gibiyim ama küçük il ve ilçelerde buyuk para .
Mesela Zonguldak ta yasiyorsun 500 binin var. Vadeliye koydun aylık 7-8 bin gelirin oluyor.
200-300 puan düşerse dövizde de hareket olmaz kimse yine dövizini bozdurmaz.
Yani bir anlamı olmaz maksat piyasayı canlandirmaksa eğer .
Yok biz kontrollü gideceğiz faiz ve döviz konusunda ise mantıklı bir hareket.
Genelde yanilirim ama en az 500 puan indirimi bekliyorum.
Bürde şu husus var. Dolar 1 ay evveline dek 6.10-6.20 civarıydı. Ve bu kur fiyatlarda zam etkisi yapmamıştı.
Şimdi arada 50 kuruş var
Ve bu 50 kuruş marjı kapattıracak derecede faiz indirimini hesaplayıp ona göre artırım yapabilirler
Bu da bence 350-450 puan arası bir yere denk geliyor.
500 bin her şehir için büyük para hocam , büyük şehirlerde ortalama 100 kişiden kaçı 5 bin üstü maaşa çalışıyor , istanbulda 15 milyon kişi var bunların en az 11 milyonu hayatında bir arada göremez bu parayı..8 bin faiz getirisi ile ülkenin heryerinde güzel yaşanır lakin Türk Lirası yeri gelince bir günde %20 değer kaybeden para birimi şahsen TL mevduatta asla tutmam bu parayı..
500 bin 1 yıl önce bugün 103 bin dolar ediyorken şu an 87 bin dolar ediyor geçen sene bugün faizler %15-16 civarındaydı TL'nin getirisi kendisinin olsun şu yönetim gitmediği sürece elimde bulundurmam..
Bugün ev alacak paranı bankaya verirsen anaparana anca enflasyon kadar faiz alırsın, onu da gerçek kazanç sanıp yersen anaparanı yemiş olursun.Bugün alabileceğin evi yarın alamazsın.. Banker faciasında süper emekli tezgahında bozdurulan evler bir daha asla geri alınamadı.. Evden alacağın kira senin gerçek kazancındır..
Her varlığın önemli olan alım noktası.
Sizin dediginiz fiyattan alan için sorun yok.
Keyif gıcır.
6 ve üstü alanlarda o parayı mevduata koysa idim diye düşünüyor.
Piayasa çok dengesiz.
Bende bu yüzden olası iyi bir faiz indiriminde alayım evi diyorum oturmak için .
Ödeyeceğim miktar belli olur en azından.
Ona gore hareket ederim.
Direk peşin alacak nakitim yok olsa da kiraya vermek için de sittinsene ev almam.
İnsan ile uğraşması kadar zor bir şey yok bana göre.
100 puan ındırırler yada hıc ındırmezler fazlasına.... yemez
Uzun vade de yukarıdan alan dolari eninde sonunda enflasyona yedirmez parasını ama bekleyebilmek önemli.
Piyasaların ve günlük siyasetin bu kadar inişli çıkışlı olduğu bir dönemde buna sabretmekte zor.
bugünkü mb haftalık repo ihalesine teklif gelmedi. daha önce böyle bir durum oldu mu hatırlamıyorum..
Neye kime niye çakacak. Hayal görmeyin. Ani ve fazla dalgalanma kimseye yarar getirmez.
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
500 puan faiz indirimi bekliyorum...24 ten 19 a...
bu kadar dolarcının fiyatta sıkıştığı bi dönem yoktur heralde gerçekten rezalet bekleyen kazanacak o bi gerçek fakat ülke bu kadar kötü durumda olmasaydı keşke euro dolar gibi bi para birimimiz olsaydı diye içinden geçirmiyor değil insan gerçekten çile çektiriyorlar yönetenlerin hatasını bizler çekiyoruz ne işimiz var bizim dolarda yoksa bıktım gerçekten şu ülkeden düşüşler alım fırsatı bu saatten sonra bunlar yüksek kur düşük faiz modeline geçiş yapacaklar çok belli trt de çıkan ekonomist bile aynısını söyledi vedelide dursan faizi düşürecekler dolarda dursan terste bırakıyorlar kısa vadede gerçekten artık şu ülkenin başından bi gitsinler.
5,70 ler civarını mesken yaptı...
Piyasa ve onun kulağı delik uzmanları , kuru sıçratacak bir durum duysalar bekleseler, kur buralarda durmazdı diye düşünüyorum.
Çünkü çok kısa vadede iyi bir kazanç olurdu.
Bu durumdan kaynaklana rasyonel bir yaklaşımla 200 - 300 azami baz puan indirimi bekliyorum.
Böyle bir duruma zaten piyasayı alıştırdılar.
Sonrası Eylüle kadar kur nane olabilir...
250 indirim olacak dolar 5,65 civarı olur
Adam sabahın ikisinde halkbankın sistemini açıp, birilerine ucuz dolar aldırdı ya.
Bu kadar da olurmu demeyin.
Yapar bunlar.
Yalnız kallavi bir indirim gelmezse beton gümler. Yandaş beton torunlar, ağaoğlu, sinpaş, kiler vesaire şuan yüksek faiz indirimi gelsin diye ellerini açmış dua ediyorlardır.
Saat 14:00'de ekonomide makas değişecek
https://www.yenisafak.com/ekonomi/yu...-gitti-3497587
300 indirim bekliyorum. Kur az çıkabilir..indirimler yıl sonuna kadar yayılır bence..ytd
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yeni başlığı webster açsın dolar 4 olmazsa bende bir daha siteyi bile açmam. Adam doğuştan abdestsiz[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
MI MAX cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.