Kızıldağ hocam adamların işi gücü dalavere.
rakamlarla oynayarak halının altına süpürme derdindeler.
içerdekiler yiyor ama yabancılar gerçeği görüp paralarını sokmuyor
Printable View
Kızıldağ hocam adamların işi gücü dalavere.
rakamlarla oynayarak halının altına süpürme derdindeler.
içerdekiler yiyor ama yabancılar gerçeği görüp paralarını sokmuyor
Küçük bir ilave yapayım. Varlık raporu yapıyoruz sene 2017 ve her gün bana gelir imza atarım. İşler az bozulur gibi oldu. Patronun yiğeni, stoklara kdv ekledi, öyle dengeledi. Karşı çıktım, kdv bizim değil, ve varlık raporu güncel stok fiyatları ile değerlenmeli. Kabul etmedi. Varlık artı 5 milyon dolar falan. Rahip krizi geldi. Stokalr ve Çelik düştü. Varlık 4 milyon, eskiden yapılan hedge amaçlı forward lar yapılmadı. 5 lirada yaptık, varlık 3,5 milyon dolar. Kur 6,5 üsten gitti varlık 4 milyon. Bir sabah geldi kur 10 olacak bankacı söylemiş. 2 milyon dolar 7,20 den yapıldı. 3 ay sonra kur 6,2 ve varlık 2 milyon dolar. Yiğeni şirket ayrılacak masaya oturdular gerçek rakamlar üzerinden ve tabiki kdv etkisi kaldırıldı varlık 500 bin dolar, 2 yılda kazandığım 5 milyonu yeğen Azeri 6 ayda sıfırladı gitti. O yüzden kar ciro sanal nakit döngüsü esas. Bu covit ile insanlarımız artık evde dahi nakit tutuyor tutacakta.
Çok güzel şeyler yazmışsınız sayın Kızıldağ. İş dünyası tecrübeniz konuşmuş, teşekkürler, istifade ettik. Adeta akademik bir yazı dizisi olmuş..tekrar tekrar teşekkür. Çok emek var..
Sayın TH. neden portföy yapmıyorsunuz da tek bir hisseye yatırım yaparak affedilmez bir hata yapıyorsunuz ?
Hem de tüm nakitle . Hem de sıradışı yüzyılda bir olacak bir vakanın tam ortasında iken. . Yabancının öngördükleri ve bildikleri birşeyler var. Belki BİST i 0.9 veya 1 sentte iken alacaklar. Bunu izliyoruz. Siz bu riski neden alıyorsunuz?
Hem de size bunları satan el , yani yabancı Merrill , City bunları kaçarcasına neden size satıyor. Bir şeylere güvenmiyorlar. Gördükleri riski biz algılayamıyoruz belki. Büyük para oyuna girmeden yüzde 50 pozisyon asla bozulmaz ! Büyük köpek balığı varken denize girilmez.
Evet ,THY ucuz. Fakat neden ucuz ? Belki bir müddet sonra pahalı olacak. Szin çok güzel bir teziniz var. Şirketler dikiz aynasından izlenmez dediniz. Avrupada ki, ABD deki emsalleri batıyor batmasa da keş nakitle hormonlanıyorlar. yani dünya sağlık örgütünde insideriniz mi var ? 2 yıl diyorlar. Belki 100 kişilk uçağa 20 kişi koyacaklar. Evet devlet baba bunu batırmaz diyorsun. Fakat uçak kalkmıyor, kimbilir normale dönmesi ne kadar zaman alacak. Ort. %5 karlı sektöre niye naktini harcıyorsun, belki o şirket yıllarca kar getirmeyecek. Diğer fırsatları kaçırma...
Tek teziniz , cenral banklar anormal para bastılar, bu para nereye gidecek diyorsunuz. Tüm dünyanın GSMH ı , tüm dünyanın borçlarını karşılamıyor ki ..
Ben bu dönemi en az 10 şirkete bölerek , naktin yüzde 30-50 arasında trade ederek geçiriyorum. çok da istifadem oldu. TEKFEN , ŞİŞE uzun vade ..Demir çelikleri yeni düzende gümrük vergleri ile korumacı bir döneme girileceği düşüncesiile riskli buluyorum. Bankaları ise mevcut hali ile pahalı buluyorum. 2001 krizini unutmuyorum. Bu krizin o şartlardan daha ağır buluyorum. Çünkü dış borcun GSMH ya oranı daha düşüktü. Dikiz aynasından bakmıyorum. ileri bakınca krizin bütün yükünü almış/ alacak bir sektör olarak görüyorum. Yıllarca sendikasyonla yurt dışından döviz bularak bildiğiniz yerlere giden kredileri fonladılar. Şimdi ne diyor sayın bakanımız özel bankalara; krediye temkinli davrandılar diye çok üzülüyorlarmış. Şimdi yabancı nasıl algılasın bunları. Toplayıp bu hisseleri yukarı mı sürsünler yoksa seviye gözetmeden sana satsınlar mı ?
Milli savaş uçağını da bu kamburbank fonlayacakmış..
Merak ediyorum bankanın içinde ne kalacak..
Hepsini vermekle doğru karar almışım.
Bunun kalemi kırılmış adeta..
Benim anlamadigim bir sey var
Borsaya kote sirketlerin mali musavir kullanmasi yada adi neyse onu kullanmasi sart. Teftis sirketleri var auditing deniyor bunlar sart
Dunyada 6 buyuk yada simdi 5 oldu sirket var bunu yapan. Bunlar bu uc kagida nasil goz yumuyor ben onu anlamadim
Bu hikayelerde bir yanlislik var ama nerede cozemedim
Cunku o firmalarin hepsi franchise, merkeze bagli degil. Parayi verene istedigi raporu cikariyor cogu. Cin'deki Deloitte olmayan sirketlere milyar dolar degerlendirmeler yapti, ABD borsalarina acti. The China Hustle adli filmi tavsiye ederim.
TH tombikte uzun sure tasiyicilik yapacak muhtemelen. Havacilarin zamani gecti, simdi realite ile karsi karsiyalar.
10 tane hisse ile de Turkiye gibi yerde yatirim yanlis bence. Maksimum 3 olacak hisseler.
son yükselişe yabancılar katılmadı.
tam tersi çoğu hissede satış tarafındaydılar.
acaba tüm kumar iddia işleri kapalı olunca herkes evde borsaya mı akın etti.
Yabancilar kac senedir yok. 2018'den sonra hic yok. Biz tahtalari takip ediyoruz, 2014'de bayagi vardi mesela, islemler belli oluyordu. Ondan sonra azaldi, 2018'den secim ile bitti. Yabanci kurumlardakilerin hepsi yerliler.
Koydum ya arkadasi. Evde kalmis yapacagi sey yok, tavandan TAV almis. Sonra felegi sasmis, d.tunu kurtarmak icin de ertesi gun tabandan da almis. Ortadan kayboldu. Muahahahah. Gelin gelin, sizleri de hallederiz.
Bravo çok doğru bir tespit. Aynısını VİOB topiğinde geçen ay yazdım...
Borsayı 10 yıl önce takip eden biri şu an ki tahtalarla karşılaştırdığında saniyesinde çözer..
Garan'ın her kademesinde 2013 yılında milyon lotlar olurdu şimdi 200-300 bin lot..THY 400-500 bin lot olurdu şimdi 100-200 bin lot civarı..Hemen hemen hepsinde böyle..
Hükümetin her noktada Türkiye'yi ele geçirme senaryoları neticesinde Ergenekon, Balyoz, Fetö, rahip olayı, darbe vs yabancı hep azaldı çünkü hep kriz ortamında oldu ülke son 10 yıldır..Tabi mal yiyen yerli hırsızlar da sürekli yukarı sürmeye çalıştı ama bu hem net hem de gerçek bir yükseliş son 5 yıl içerisinde hiç oluşturmadı..Bundan sonra da yeni yabancı bu ülkeye gelmeyecek hatta azalan yabancı da fırsat buldukça kaçacak..
Belli başlı kaliteli kağıtlarda Froto, Ereğli,Tüpraş gibi kalacak çünkü orada da zaten maliyetleri 0 seviyelerinde...
Banka kredileri tükendiğinde cekler faktoring edilir. Legal tefecilik. Oda bittiğinde alacaklar temlik edilir, bu da bir faktoring yöntemi. Sonra nakit döngüsü yine temin edilemezse kesilen faturalar temlik edilir. Bazı kurumlar bununlada yetinmezse mal alışını uzun vadeli sözleşme ile finans kurumalarına yaptırır. Her şey nakit döngüde gizli. THY bilançosunu açıp baktığınızda pahalı olduğunu göreceksiniz. Şirketler tabiki inceleniyor ama bu son 7-10 yıldır yapılıyor. Bağımsız denetimler eli ile. Bağımsız denetimi ymm ler yapıyor. Siz başka bir ülkedeki rasyoları değiştirip BDDK eli ile karşılık ayırma yada kredi yüzdürme usullerini ülke olarak kendinize uyarlarsanız, yabancı bunu anlamaz. Değişim kanuni yapılıyor. Nakit sağlama güçü azalırsa uçak kirası veya taksidi ödenemez. 100 milyon dolarlık uçağı sahibinden.com da satamazsınız. Amortisman kuralları değişti. Hızlandırılmış var 10 yıla yayılmış var. Şirketlere gerek yok, son 1 yılda alınan BDDK kararları sadece yüzdürme üzerine kurulmuştur. Hayatın durduğu çok alanda, iki temel sorun var. Biri eski hıza ne zaman ulaşılacak, diğeri boş geçen dönemim kayıpları ne sürede telafi edilecek. Şayet siz durduğunuzda zarar yazmıyorsanız bu işlem üzücü olmaz. Ama sizin gelir garantili köprü ve yollarınız var. Bunlar para basılarak karşılanacak. Fonlar bunu bildiği için sizin bilançolarınıza BDDK rakamlarınıza güven duymaz ve siz imf yi tam da bu nedenle getiremezsiniz. Sizin şirketleriniz yönettiğiniz devletten kısmen daha likittir. Likit olmama durumu özellikle varlık fonu ile merkez bankası kayıtlarında yer almaktadır. Avrupa ülkeleri veya bankaları duruşu nasıl fonlanacağını öncesinde açıkladı. Siz ise kısa mesaj numarası verdiniz.
Şöyle sayın 666 dostum. Şişe, Tekfen gibi 4 ana hisse var. Diğerleri tamamen tekniği ve tweter pazarlayıcı sayesinde alınmış ve de kriz günlerinde oyalayıcı ,taşıması çokk kolay ve derin hisse gibi start up lar ile başlatılan hubvc Ulusoyun , su, süt , market, acsel vs. ile son derece 3-5 bin lotlar alınmış iseler. yeni keşf ettim bu kumarhaneyi. Çok salakça bir şey. Sadece 81 .000 düşüşünde , baktım. Tamamen saf bir çocuk mantığı ile .Dümdüz yani ; D/D -F/K bilanço vs. bakmadan , virüs bu , korkmuşuz , korkudan ne beslenir. insanlar makarna vs peşine düşmüş. bu algı kullanılacak dedim. Sonra bir baktım ki , 2-4 bin lotlarla 17 tane hisse olmuş. Kendime güldüm. 1-2-3 -5 hafta baktım , kanatlanmışlar adeta. Bu 11 hisse 57 .000 TL. net kar bırakmış. Yani beygir gibiler. En son deparıda Göltaş attı perşembe günü . Alışım 10 .90 perşembe 15 gösteriyordu. en geri kalan beygir o yani. O kadar güldüm ki, önüme gelene anlatıyorum. Yaşım 59. Otuz yıldır ilgiliyim. Böyle birşey görmedim. . 6 sını tamamen ,5 ini yüzde 80 poz azaltarak karların tamamın yakınını realize ettim. BİST te 102 binde direnci hesap ederek. Halk Bankası , İşC , Vakıf ; Yapı Kredi, Ereğli, Şişe , Soda vs den vsden sonra hem adrenalin hem neşe hem para kattılar. .Bu kağıtlara 100 bin üzeri para koysa idim. Asla rahat taşıyamazdım. çünkü hiçbir mantığı yok. 5-6 D/D 50 F/K lı şirket mi olur bu ülkede..Merakda etmiyor değilim Ulusoy un 50 * 60 mı olacak. KENDİ KENDİNİ BESLEYEN BİR PONZİ mantığı , Gazinoya benzeten bir arkadaş var. Diyor ki kumarhaneler ve kahveler kapanınca millet buaya akın etti. Gerçekten yerli açılan hesapsayısında anormal artılar varmış. Yani yatırım değil onlar sayın 666. ADRENALİN . Baba hisselerde yabancı var ve satıyorlar. Bu çok net. Akıntıya karşı kürek çekmek gibi. 124 bin endekse çıkarken bunu gördük. Şartlar değişmeden de gelmeyecekler. Şartlar da hepimizn malumu. Çoğu siyasi, hukuki, kurumsallık, denetime tabi olma ve ve en önemlisi GÜVENİRLİK.
Selamlar efendim.
Muahahahaha. Yeni mi kesfettin kumarhaneyi??? 1 ayda coinden beter 10 kat 20 kat artmis seyler yahu. Kumarhanenin Meccasi burasi.
Ben de yeni bir kumar teknigi bulmustum. Portofyu 500'e bolecektim, butun hisselerden alacaktim. Bunun bir avantaji da milletin tahtasina dadanip yuksek lotlarla alinca baskilamalarini onlemekti.
Her ay sonunda 2 kat + artmis olani satacacaktim, yariya dusmus olandan bir daha alacaktim (en fazla 4 kere). Sonra yapmam gereken islemlerin coklugundan korktum, vazgectim. Keske vazgecmeseymisim aslinda. Amac portofoyu 1 senede %100 artirmakti, herhalde %500 falan artirmis olurdum.
Cok guzel tespitler var ayrica yazinda. Niye hicbir zaman para sokmayacagimiz batak seyler kanatlandi mesela? Cunku birincisi herkes saglam hisselere gecti. Ikincisi de 2 senede onlari satan satti. Yabanci gibi uzun vade durani, yani yukselince mal yemeleri ihtimali kalmadi. TAV'da adam 1 senedir araliksiz hemen her gun satiyor. 18 milyon lotu vardi, Investek. Bunlar kurumsal yatirimcilar, cikma karari verince cikiyorlar. Karin bol olsun.
Gerçekten öyle. 2001 krizini hemen arkası idi. Ziraat yatırm Eminönü şubesi seans salonu vardı. 40 yaşlarında yüksek matematik mezunu bir arkadaş vardı. Büyük ekranda işlemler yapılıyordu. Tüm senetler ekrandaydı. Sürekli al - sat emirleri veryordu kafadan . Çok şaşrdım. Tvan senetleri satıyor düşenleri alıyordu. o zamanın parası ile 3 milyon üzeri nakit koymuştu. Konuştum kendisi ile uzun sohbetler ettik. muazzam bir hafıza vardı. Hangi sebedi nerden ne zman aldığını ve ne zaman kaça satığı tarihi bir zaman dilimi içinde hafızasında idi. . Bu kendisine has bir meleke ve hafıza idi.bu yeteneğini kullanıyordu. Nu işe de Kriz öncesinde sattığı 400 bin Tl lik bir nakitle başlamıştı ve zamanlaması krizertesi olduğu içinde adeta senetlerle sörf ediyordu..
Cok guzel bir calisma yapmis bu arkadas. Bunlar patronla anlasmali olmak zorunda zaten. Bu Reysas'in okuz patronu halka arzda taban yapmisti kagidi. Ortagimiz teknoloji bilmiyor da yanlis tusa basmis falan demisti.
Burda gostere gostere yapilmis, insanlar nasil olayi cakmamis anlayamadim. Organize olanlar boyle yapmiyor.
Ama nasil orda Doce'den aldi, Ak Yatirim'dan basti 19 milyon lotu demis.
Simdi 0.76'dan alinan mallarin 12'den alicisi kim peki? Onlar da bu tweeter geyiklerinin muhtemelen 10-20 bin alip yaydigi takipcileri.
Ben iyi calisma yapmistim asinda. %1 kottan cikarilma olayini falan da icine koymustum. Bayagi bir kafa patlatmistim olasiliklara.
Ondan onceleri vardi Ayan Binbasi. Arkadas diyor senet almak icin tek kriter "Bu hafta tavan tavan gitmemis olmasiydi". Cunku oteki hafta o tavan tavan gidiyordu.
Kesinlikle patronsuz olmaz:ok:
Yıllar önce yine böyle bir operasyon var Uşak'ta..Speğin biri ne var ne yok toplamış ama patrondan habersiz:)
Patron Türkiye tarihinin en büyük bedellisini yaptı bunu çıkarmak için...Sonra anlaştılar ve bedelli iptal oldu:one:
Böylece büyük bir operasyon tamamlanmadan bitti...
Burada profesyonel eller var...0,70'lerden ne var ne yok almışlar sonra 3 ay kadar nadas dönemi olmuş yani hemen düğmeye basmamışlar...Düğmeye basıp sattıklarında ise aldıkların 40 Milyon lotun sadece 5 milyonunu satarak amorti etmişler..Bu şu demek geriye kalan 35 milyon lotu 0 liraya kadar nereden satarsa satsınlar kar yazar...Yazık tabi üzülüyor insan bunları alan insanlar var..
İşte temettü veren büyük kağıtların farkı bu. Bugün Ereğli'de ve Tüpraş, Ford, Tofaş gibi kağıtlarda da yabancının maliyeti 0 lira..Ama çok keskin düşüşler yaşasalar da belli bir yerde durmak zorundalar çünkü Ereğli'yi mesela 12'den 6 'ya getidiler dünya mal satıp..Ben ereğliyi 6 dan alsam 5 den hatta 4 den alsam 5 yıl içinde temettülerle maliyetimi 0'a veya hadi 1 liraya çekerim...Ama buralarda öyle bir şansın yok.
Video güzeldi gerçekten.
Baska bir calismam daha vardi aslinda. 1 sene icerisinde %20'lik marj icinde hareket eden hisseleri tespit ediyordu matriks formulum. Bunlara da duzenli para sokmayi dusunuyordum her 3 ayda bir. Paranin miktari artinca ugrasamadik boyle geyiklerle, ama ziplama yapacak hisseleri cok guzel bulunuyordu. Tek gereken zamandi.
bunların bir kısmını yaptım.
hisselere karlarını bırakıyordum.
sonraki hisseye geçiyordum.
bir baktım ekrana 88 hisse olmuş.
bist ekranı gibi kontrol edemedim
sonra 5-10 indirdim.
Soyle birsey Matirk'te KHN bolumu icin yukardaki kumar icin:
if(((HHV(H,200)-LLV(L,200))/C)>0.20,2,0)+if(((HHV(H,30)-LLV(L,30))/C)>0.10,3,0)+if(C<REF(C,-1),4,0)
Son 200 gun en yuksek ile en dusuk arasindaki fark hissenin son fiyatindan %20 fazla ise 2 puan veriyor... vs.
Isler kesat, kumara vurduk isi. Su gemicime bakayim ne yapmis. Inek uzun sure evde kalamaz, cruise gidip dunyayi gezmek zorunda hisseder kendini.
16'dan 14'e inmis. Burada bile kagidin piyasa degeri bizdeki butun bankalardan fazla. Dunya kadar bankan olacagina, findik kadar gemin olsun dememisler bosuna.
Dün investing de bir hisseye girdim ve bu hisse 1 liradan 22 Lira olmuş!!!!! Sözün bittiği yer, kendi düşen ağlamaz dedim. 100 kişi üstüme saldırdı, kaydımı sildirdiler siteden🤣 adamlar müthiş organize ağalar... Hepsi kemik gibi. Hiç olumsuz yazı yazamıyorsun... Kuzey kore yönetimi gibi ellerinde kudret. Şaştım kaldım billahi. Sitede bunlara
toz kondurmuyor... Bida daha şaştım. Nasıl bir düzen içinde güzel ülkemin borsası??? Bu çetelere dur diyecek kimse yokmu? 1 liradan 22 Lira olmuş bir hisseye realize edilebilir, fazla tamaha gerek yok diye bile yazmıyorsunuz.
sorun sorgulama eleştiri kültüründen gelmeyişimizden
Ağam, küfür yok, hakaret yok. Sadece 1-22 liraya dikkat çektim. Kemal sunalın filminde ( meraklı köfteci) der ya hani : bi insaniyetlik yapalım dedik😁tekme tokat, galiz küfürler... Anam anam. O küfürü, hakareti edenler aynen yazıyorlar orada. Nasıl bir düzen, nasıl bir kumpas, nasıl bir tezgah.. Kim içinde, kim dışında anlayamadım. 🙏
100 sene geçmiş üzerinden ne değişti.
İttihatçılar tarafından 1910 yılında henüz 26 yaşındayken öldürülen gazeteci Ahmet Samim ölümünden kısa bir süre önce, 10 Şubat 1910’da çalıştığı gazete “Saday-ı Milletâ€te şunları yazar:
“Bizde garip bir halet-i ruhiye var. Matbuat Osmanlılığın faziletinden, şevketinden, şan ve kudretinden bahsettikçe vazifesini ifa etmiş oluyor, bunun haricine çıkıp da şu şu kusurlardan, filan ve falan şeydeki zaaf ve acizden bahsetti mi, o zaman fena bir hattı hareket takip etmiş oluyor, garazkar oluyor. Hatta bazı garip düşünenler görülüyor ki garazkarlığı kafi görmeyerek sizi ihanetle, hain bir maksada hizmetle ithama kadar varıyorlar.
Gazeteler hükümetin zaafını da gösterir, safvetini, şevketini de... Zannedersek vazifesini de her hususta bunu icap ettirir. Bu noktayı anlamak, takdir etmek lazımdır.â€
Bu yazıdan kısa bir süre sonra öldürüldü.
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar. Her doğru her yerde söylenmez. Uğur mumcu söyledi öldürüldü. Nazım söyledi sürgüne gitti. Borsamıza gelirsek vallahi Kemal sunalın zübük filminin yeni versiyonu daha modern şekilde oynanıyor. Tıpa tıp aynı. Hem dolandırıyorlar hemde her sözlerinde Allah kazancınızı daim etsin vs. Sözlerini hiç eksik etmiyorlar. Dini bütün yatırımcı kitlesi ( ky) bu tuzağa çok çabuk düşüyor. Gerçek inançlıları tenzih ederim ama dini müthiş kullanıyor bu zübükler.
Muahahaha. Cok kolay bu isler internet ortaminda. Ben tek basima sirket yonettim kac sene. Degisik adlarda hem sekreteri, hem satis elemani, hem muduru, hem teknik elemani oldum. Sirketi telefonla bir ararsin, sanki IBM'i aramissin. Kadin sekreter aciyor (aylik 20 dolarik servis), beklemede tutuyor, bagliyor, toplantida diyor, vs. Isin iliginc tarafi bunu yaparken de hangi gorevim (ve ismim) varsaydi, ona uygun hareket ediyordum. Bazen satis elemani kendimden, teknik destek kendime aktariyordum musteriyi, vs.
adam ingiliz aklıyla kamuya yatırım yapıyor.
ingiltere de şeffaf rakamlar 2+2 =4 yapar
Türkiye de doları ikiye bölerek düşürürler.
Şurada yazılanları okuyunca hiç bir iştahım kalmıyor borsaya... tüm portföyü boşaltıp çıkasım var ıcbc ve akbank hariç 5 hissem karda çıkıp gitsem mi acep ülkeye reset çeksek ne güzel olur.... ülkemizin lübnan gibi iflası etme riski var mı yav bu çakallar türkiye batsın diye para felan vermez gibi geliyor bana