Sorun, tam da bu maalesef. "Sorun" olarak gör/e/memek.
Printable View
Vay be... aya sofyada ülkeyi yönetenler dip dibe namaz kılıyor... dışarda dip dibe binlerce kişi...
Sağlık bakanı da çıkmış, sosyal mesafe sosyal mesafe diyor...
Sonra halka ceza keserler, kurallara uymuyorsunuz derler...
Ah bu siyasal dinci kafaları... resmen sonsuz bir labirent bu iş...
Dua etsinler ordan 1 kişi coronalı değildir... bu kış çok çetin geçecek belli oldu... önlemimizi alalım..
Yaşlı nüfus 2021 i görürse öpsün başına koysun.. bu yıl nüfus baya azalır, sgk rahat eder diye düşünüyorum..
Yunan ne kuduruyordur ya
En çok ona seviniyorum
https://www.haberturk.com/akbank-14-...753279-ekonomi
hadi iyisiniz üstat :)
Doğru bir noktayı yakaladın Ariston.
Yabancı payındaki ciddi düşüşün de nedeni bu.
Yerlilerin küçük hisseleri ciddi değer kazanırken yabancı payının yüksek olduğu büyük hisseler değer kaybetti.
Hisse değeriyle ağırlıklandırılarak hesaplanıyorsa reelde yabancı payı bu kadar azalmamıştır.
Bademler Ayasofya sebebiyle bugunu arti kapatmak isteyecektir.
Mescidi Aksa'yı yahudi ibadethanesine çevirseler, Yunanistan'daki en önemli camiyi kilise yapsalar ne hissederdiniz?
Kutsalıma dokunma demek kolay da biz niye insanların kutsallarına dokunuyoruz? Hem de bir hiç uğruna ve her yıl 400 milyon TL maliyete katlanarak.
Ayasofya zaten camidir.Tüm varlıklar fetih yapan İmparatorundur. ve zamanın imparatoru (FATİH SULTAN MEH.) BUNU CAMİ YAPMIŞTIR.400 SENE CAMİ OLARK KULLANILMIŞ VE O ŞEKİLDE TASARLANMIŞTIR.
tarihte binlerce cami kiliseye çevrilmiştir.BALKANLARDA,İSPANYADA(endülüsten kalan binlerce cami) binlerce camiden eser yok.
mesele NAMAZ meselesi değildir.Namaz her yerde kılınır.toprakta,çayırda vs.
mesele FETİHİN SİMGESİ OLAN bir yerin 400 yıl aradan sonra emperyal bir planın yerel parçası olarak camiden başka şeye dönmesidir..
olan işin aslına dönmesidir.
Yunan almana borcu ödemiyo ya
Belki Alman ricacı olmuştur
Şunların bas ümüğüne diye
Yoksa biz üst üste bu kadar pek dik çıkmazdık heralde
Navteks +hayasofu cami
Haya Hayalı olma
Sofu inançlı kişi
Hayasofu cami
Kulağa daha hoş
Ayasofya kulağa cami ismi olarak tam tınıyı veremiyo
Hayırlı cumalar
Yahu abi habire erken seçim diyip duruyorsun. Böyle bir şey imkansız..
2023 e kadar adam zaten başta..
2 sene uzatmak için 3 seneyi riske mi atacak, 2 sene sonra tekrar seçim mi yapacak...
Azıcık mantık yahu 2020 deyiz...
Kriz olur, bilmem ne olur seçim olur o ayrı.. ama şu durumda olmaz..
Ne mutlu
Eğer isim babası olursam da
neden seçim olsun..şu seçim merakını anlamam..C.BAŞKANI halka 3 yılı var. neden hakkından feragat etsin.
ben olsam yaparım 3 yıllık kalkınma planı.hedef 2023 diyerek.gerekirse bu konuda kaynak bulurum.
sloganımızda hazır: '' yıl 2023 olsun borsa 2023 olsun ...''
BORSA ZİRVEDE ,EKONOMİ DÜZGÜN OLUNCA SEÇİM OLUR.
(BU ÇOK KONUŞULAN BİR SENARYODUR.)
Can çıkar, Huy çıkmazmış...
Gerçekten tam da aslına dönmüş, İslamiyet henüz doğmamışken İstanbul'a cami inşa etmek müthiş bir öngörü :plc:
Ayasofya'da zaten namaz kılınabiliyordu ve tamamının ibadete açılmasına hiç ihtiyaç yoktu.
Konu; mekanın aslına dönmesi falan değil, birilerinin şov yapıp oy toplama çabasıdır.
AYASOFYANIN ne zaman yapıldığını biliyoruz.
mesele şu: ORTAÇAĞDA ASİL KURAL ŞUDUR: FETİH YAPILAN HER ŞEY İMPARATORA AİTTİR VE İSTEDİĞİ TASARRUFTA BULUNUR.
BU kural dahilince onbinlerce cami kiliseye döndürülmüştür..bizzat bizans ve endülüste.
FSM de bu kural gereği kiliseyi camiye döndermiştir ve 400 yıl böyledir..işin aslı bu kurala tabidir.
Biraz daha okuyun derim
Buraya yazmadan önce...
THY bilançosu ne zaman açıklanacak bilgisi olan var mı arkadaşlar...
Ons cortladım delimiyim neyim.
Atatürk olmasaydı ingilizler bize ayasofyada cuma kıldırırlarmıydı acaba?
Allah ondan razı olsun. Kimse demiyor ben diyeyim bari.
Sene 1453 değil.. bu ilkellikten çıkamadınız.. katolikler için ayasofya kutsal mekandır.. burda zaten namaz kılınıyor, ezan okunuyor.. kubbelerde duruyor, tasarım da.. hem ekonomik olarak, milyonlarca turist çeken bir mekan.. sultan ahmet boştur, ayasofya doludur... burda oy güdme amaçlı böyle bir hatayı görmezden gelecek kadar kör değiliz..
Kaldı ki şahsımın kendisi de aya sofya için; istikametimi kaybetmedim demiştir... demekki istikametini kaybetmiş..
Bu sıra Yunanistan’ı takip ediyorum
Haber siteleri gazeteleri forumları felan
Arkadeşler adamlar Türkiye ile yatıp kalkıyor
çılgın yazılar var
Şahsen bu Yunanlar gaza gelirse
Ağır bedel öderler DİE düşünüyorum
Kulisler de dönen söylentiye göre
Türk silahlı kuvvetlerimize
En ufak şeyde indirin demişler
Yani olurda gemimize felan mermi düşerse
Yerle bir edilebilir yunanlar
Yazmayım diyorum dayanamıyorum. Son mesajım olsun bu konuda. Atatürk Ayasofya'yı hangi sebeple müzeye çevirdi biraz okuyun, araştırın. Hazıra konmadan, ahkam kesmeden önce. Yediğinizi, içtiğinizi, HATTA soluduğunuz havayı borçlu olduğunuz birine karşı bu kadar nankör olmayınız.
Zaten resmen cami; tapuda da cami görünüyor. Cumhuriyetin ilk yıllarında son derece akıllıca bir iş yapılarak müze niteliği eklendi, çünkü burası özel bir mekandır, insanlığın ortak mirasıdır. Ve bu kararla Türkiye o günden bu zamana kadar milyarlarca usd kazandı.
Cami olarak kullanılan ve fiilî ihtiyacı karşılayan bir bölümü varken neden müze vasfı öldürüldü.
Olay aslına döndürmekse bu hem rasyonel bir karar değil hem de aslına döndürmek böyle bir şey değil, aslı kilisedir.
Ya burada siyasi konuşmayın..yada birilerinin farklı düşünmesine katlanın.
Ha hakaret yok..
Eskiden Ankara'da Solfasol diye bir yer ismi çok geçerdi, ismi Zülfazıl'mış,
https://tr.wikipedia.org/wiki/Solfas...C4%B1nda%C4%9F
“Ayasofya gerçi bizim İslamî geleneğimizin bir parçasıdır. Hristiyanlar şayet tek bir kütle olsalardı bu mümkün olabilirdi ama Kilise o kadar çok bölünmüştür ki artık mümkün değildir. Böyle birşey Ruslar’ın, Yunanlılar’ın ve Anglikanlar’ın Ayasofya için bizim toprağımızda birbirleri ile savaşa tutuşmalarına sebebiyet verir; neticede sizin barış için düşündüğünüz jest sonsuz bir arbedeye, bir mücadeleye sebebiyet verir. Bununla beraber Hristiyanlığı dünyanın gözünde onore edebilmek için gücümüzün yettiği çabayı göstermeye çalışacağız. Ayasofya’yı cami olarak muhafaza etmemiz Katolik Kilisesi’ni hakikaten incittiği takdirde orayı müze hâline getirebilir veya ebediyyen kapatabiliriz. Hristiyan dünyasını kasten incittiğimizi hiç kimse söyleyememelidir”.
Mustafa Kemal Atatürk
Bi daha yazayım.
ayasofya imparator kilisesidir.
ayrıca, her şehirde en büyük kilise, imparatorun tasarrufundadır,
ayrıca batı roma miladi 380 de ekümenikliği papaya verinceye dek,
doğu romada ise fatihe kadar,
fatih doğu roma imparatoru ise,
ottomanlı yıkılıncaya dek,
emparator, hem dünyevi, hem uhrevi alemin başıdır.
Dilediği tasarrufta bulunur, atama ve azil yapar.
roma kanun hükmünde gararname, miladi eksi 80. :he:
Onlar da biliyor bunu, o yüzden bağırırlar çağırırlar ama aksiyona gelince yapamazlar bir şey... AB arkalarında, bunu da biliyorlar... Bu tür durumlarda ilk kurşunu atmayacaksın, o zaman haksız duruma düşerler işte... Gider oraya buraya ağlar sızlar yine alırlar ekonomik yardım, askeri aksiyona girmezler dangalağın biri emir-komuta dışına çıkmadıkça kafasına göre...