Sayfa 944/999 İlkİlk ... 444844894934942943944945946954994 ... SonSon
Arama sonucu : 7990 madde; 7,545 - 7,552 arası.

Konu: Viop - XXI

1. Ons cortladım delimiyim neyim.
    Atatürk olmasaydı ingilizler bize ayasofyada cuma kıldırırlarmıydı acaba?
    Allah ondan razı olsun. Kimse demiyor ben diyeyim bari.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
     Alıntı Originally Posted by Kfy96 Yazıyı Oku
    Binlerce mi ?
    ENDÜLÜS DEDİĞİNİZ KOCA BİR DEVLETTİR.ORADA müslümanlar 800 YIL boyunca medeniyet sürdürdüler.bakın bakalım İSPANYADA GERİYE NE KALMIŞ.

3.  Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    AYASOFYANIN ne zaman yapıldığını biliyoruz.
    mesele şu: ORTAÇAĞDA ASİL KURAL ŞUDUR: FETİH YAPILAN HER ŞEY İMPARATORA AİTTİR VE İSTEDİĞİ TASARRUFTA BULUNUR.
    BU kural dahilince onbinlerce cami kiliseye döndürülmüştür..bizzat bizans ve endülüste.

FSM de bu kural gereği kiliseyi camiye döndermiştir ve 400 yıl böyledir..işin aslı bu kurala tabidir.
    Sene 1453 değil.. bu ilkellikten çıkamadınız.. katolikler için ayasofya kutsal mekandır.. burda zaten namaz kılınıyor, ezan okunuyor.. kubbelerde duruyor, tasarım da.. hem ekonomik olarak, milyonlarca turist çeken bir mekan.. sultan ahmet boştur, ayasofya doludur... burda oy güdme amaçlı böyle bir hatayı görmezden gelecek kadar kör değiliz..
    Kaldı ki şahsımın kendisi de aya sofya için; istikametimi kaybetmedim demiştir... demekki istikametini kaybetmiş..

4. Bu sıra Yunanistan’ı takip ediyorum
    Haber siteleri gazeteleri forumları felan

Arkadeşler adamlar Türkiye ile yatıp kalkıyor

çılgın yazılar var

Şahsen bu Yunanlar gaza gelirse

Ağır bedel öderler DİE düşünüyorum

Kulisler de dönen söylentiye göre
    Türk silahlı kuvvetlerimize
    En ufak şeyde indirin demişler

Yani olurda gemimize felan mermi düşerse

Yerle bir edilebilir yunanlar

5. Yazmayım diyorum dayanamıyorum. Son mesajım olsun bu konuda. Atatürk Ayasofya'yı hangi sebeple müzeye çevirdi biraz okuyun, araştırın. Hazıra konmadan, ahkam kesmeden önce. Yediğinizi, içtiğinizi, HATTA soluduğunuz havayı borçlu olduğunuz birine karşı bu kadar nankör olmayınız.

6.  Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    mesele şu: ORTAÇAĞDA ASİL KURAL ŞUDUR: FETİH YAPILAN HER ŞEY İMPARATORA AİTTİR VE İSTEDİĞİ TASARRUFTA BULUNUR.
    BU kural dahilince onbinlerce cami kiliseye döndürülmüştür..bizzat bizans ve endülüste.

FSM de bu kural gereği kiliseyi camiye döndermiştir ve 400 yıl böyledir..işin aslı bu kurala tabidir.
    Kfy96 dost haklı insanlar okumadığından afaki yorum yapıyo
    1453 istanbulun fetih müteakip ora tam 473 sene camiydi zaten
    İnsanlar niye hop oturup hop kalkıyo ki

7.  Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku

Zaten resmen cami; tapuda da cami görünüyor. Cumhuriyetin ilk yıllarında son derece akıllıca bir iş yapılarak müze niteliği eklendi, çünkü burası özel bir mekandır, insanlığın ortak mirasıdır. Ve bu kararla Türkiye o günden bu zamana kadar milyarlarca usd kazandı.

Cami olarak kullanılan ve fiilî ihtiyacı karşılayan bir bölümü varken neden müze vasfı öldürüldü.
    Olay aslına döndürmekse bu hem rasyonel bir karar değil hem de aslına döndürmek böyle bir şey değil, aslı kilisedir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    Ya burada siyasi konuşmayın..yada birilerinin farklı düşünmesine katlanın.

Ha hakaret yok..

Sayfa 944/999 İlkİlk ... 444844894934942943944945946954994 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •