Pek yazmam ama bu gün yazasım geldi Topitpta at gözlüğü olduğunu sanmıyorum onu menfaatleri yönlendiriyor sanırım o kadar cahil olduğunu sanmıyorum.
Printable View
Pek yazmam ama bu gün yazasım geldi Topitpta at gözlüğü olduğunu sanmıyorum onu menfaatleri yönlendiriyor sanırım o kadar cahil olduğunu sanmıyorum.
soylemeye calisılan nekadarini aldigi degil; bu satis baskisi thy dada ayni oranda 2015/16 da gercekleşirken panik ve öldük bittik atmosferi hakimmiş...şuan thy nın durumunu son 5/6 ay icin siz degerlendirin !...olur demiyorum fakat mazisel benzerlik ortada diyorum...zamaninda 2015te thy nin yasadigini yasattiranlar bu gun halkb a aynisini yasattiriyor olabilirmi diyorum...
Borsada olmayacak diye bir şey yoktur üstelik bizim borsa yabancılara peşkeş çekilmiş ky. aleyhine her karar alınmışken ky nın hisseleri sorgulaması çok yanlış. Bildiğin bir şey varsa ona göre davranırsın aksi taktirde fikir yürütmek başka bir şey yürütüğün fikre körü körüne inanmak başka bir şeydir. Piyasa hangi yöne diyorsa o yöne hareket edeceksin. Halk bankasının hikayesi var bunu kullanmak istemeleri kadar doğal ne olabilir. Teknikte 6 küsürlü fiyatları da görülme ihtimali var diye oraya gider mi palaya kalmış sen beşe de gider on beşe de gider mantığıyla bakacaksın piyasa her zaman haklı çıkmıştır.
Hastanelerde asansörü bekleyen insanlar hangi yöne gideceğine bakmadan biniyorlar nasıl olsa gidecekleri kata gidecekler mantığıyla hareket ediyorlar. Ne yazık ki borsada da bu zihniyete olanlar az değil.
Drexty'den birsey ogrenmis olduk develer hakkinda! Yine guzel anlatmis.
Gecen haftalik takas. 20 milyon lot. Korkunc. Bunlar gercek yabanci kurumlardan basildi. Biyikli da olabilir tabi, o baska.
Milletin ocagina ot tikadi bu banka artik. Piyadadan kredililer, kaldiraclilar, vs. hepten batirilmistir herhalde.
http://666kb.com/i/dt4cncyo93m4beo06.jpg
Sn. Drexty şunları gördükçe içim sıkılıyor gerçekten.
Adamlar satsın bitirsin de kurtulalım diyeceğim malları bitecek gibi değil fiyat kuruşlara düşer onlar mallarını bitirmeden.
Bizim yerliler adamların gücüyle başedemez.
Diliyorum ki yabancılar çıkıyor hisse daha çok düşecek süsü vermek amacıyla numara yapıyorlardır ve bu satışlar sahtedir.
Aksi takdirde yani gerçekten hala satıyorlarsa ya çok düşük seviyelere gideriz ya da çok uzun süre düşük kalırız.
th dxy azdı yine yarın bizim borsaya verirler yine.
ne dersin bu işe?
parite şelale yaşıyor.
Hep ayni klişe laflar. FETÖ belasını TR'nin başına kim sardı acaba? FETÖ'ye "Ne istediniz de vermedik?" diyen Kılıçdaroğlu muydu? Ben siyasetten pek anlamam ama FETÖ'yü bu ülkenin başına bela edenler maalesef 1 numaralı FETÖ savaşçısı ilan ettiler kendilerini. Peki, Türkiye halkı bunları yedi mi? Galiba yediler. Hep demişimdir, kitleler balık hafızalıdır ve onların kaderi & varoluş nedenleri manipüle edilmektir. Yazık, sizin ülkeniz ve milletiniz bu tür katakullileri hiç hak etmiyor. Keşke halkınız biraz uyanık davransa ve başına gelenleri tarafsız bir gözle analiz edebilseydi.
Ben çok istememe rağmen siyasi yazı yazamıyorum işim nedeniyle, daha geçen hafta bir iş arkadaşım sosyal medyada paylaşımı nedeniyle soruşturma geçirdi ben de ifade verdim. Dolayısıyla sadece yazılanları izlemekle yetiniyorum.
Sn. Trendhound yazınıza karşılık şu sevdiğim sözü iliştireyim buraya, sizin gibi bir ingilizin sözü:
"Education makes a people easy to lead, but difficult to drive; easy to govern but impossible to enslave"
Dört dörtlük bir analiz olmuş eline sağlık. Ortadoğu'da olan biteni çok basite indirgeyerek gayet net bir şekilde özetlemişsin. Ancak adamlar ne geçmişten ders alıyorlar ne de akılcı davranmaya yelteniyorlar. Demek ki Allah cc Ortadoğu'da yaşayanların kaderini böyle çizmiş, o zaman birbirlerini öldürmeye mahkumlar demektir, statükoyu değiştirmek mümkün olmadığına göre kaderlerine razı olacaklar. Allah cc nasıl adına ABD denilen zorba ülkeyi dünyanın süper gücü yaptı ise Ortadoğu halklarını da bu süper güce köle olarak yaratmış işte. Yaradan böyle hüküm vermiş elden bir şey gelmiyor. TR iç siyaseti ile ilgili yazdıkların da %100 doğru ancak halk bu gerçekleri görmekten aciz maalesef.
bunun nedeni abd tüfe verisinin fed'in hedefine ulaşmış olması, 10 yıllık abd tahvillerinin yıllık getirisi hala %2.97 nin altında şu anda, beklentilere baktığımda haziranda bir faiz artışı olasılığı %40 dan az gözüküyor, DXY 92.24'de ve 2017'nin başında gördüğü 105'in oldukça atında, BİST'te son günlerde şahit olduğumuz satışlar pekala devam edebilir
Maalesef takım tutar gibi partili olma alışkanlığımız var.
Gerçekten de tüken hem de lüks tüketen toplum olduk. Kazandığımızdan, hak ettiğimizden fazla lüks yaşayan toplum olduk.
Yaşam standardımızın kazandığımıza orantılı şekilde olması lazım. Medya ve internet in bize sunduğu üstelik de siyasetçilerimizin
bizi getirdiği nokta bu. Borçlanarak lüks içinde yaşamaya çalışıyoruz. Ülke geleceği için önemli olan 24 Haziran seçim arefesinde de
kutuplaşma hat safhada, iktidarın ya iyi icraatlarını yada kötü yönleri ön plana çıkartıyoruz. Gerçekler siyah beyaz değil. Gri yönler de var. Mevcut hükumet altyapı yatırımları yaptı. Bu sadece inşaat sektörünü değil bir sürü yan sektörü hareketlendirdi. Aynı şeyi Amerika da büyük buhrandan sonra yapı. Hatta Trump şimdide aynı şekilde alt yapı yatırımlarını ön plana çıkartmaya çalışıyor.
Ülke olarak üretime, teknolojik üretime önem vermeliyiz. Bu konuda yapacak çok iş var. Ayrıca devlette hukuk, adalet sistemi, devlete güven yeniden tesis edilmeli. Hatta Sn. Cumhurbaşkanı da bunları söyledi. Muhalefet de kişi düşmanlığı üzerinden siyaseti bırakıp Ülkemizin ihtiyacı olan Hukuk, Adalet, Ekonomi üzerinden söylemler yapması lazım. Hepimiz ülkenin iyiliğini istiyoruz. Gerçekçi ve objektif olmalıyız. Güçlü Türkiye ancak beraberce ve kısır siyasi çekişmeleri bırakarak olur. (Diğer tarafta da paylaşmıştım )
Evet, 1834 yılında Lord Chancellor görevini yürütmüş olan (Başbakanın tavsiyesi üzerine Kraliçe tarafından atanan Bakan) Henry Brougham'ın meşhur deyimidir. Adam ne kadar da güzel ve de anlamlı laf etmiş. "Eğitimli insanları köleleştirmek imkansızdır" diyor özetle. Bunun tersi de doğrudur: "İnsanları köleleştirmek istiyorsanız onları eğitimden uzak tutun, cahil kalmalarını sağlayın."
HALKB tahtasındaki al-satçı büyük oyuncularla aracı kurumlar, OFAC belirsizliğinden yola çıkarak şu 2 varsayıma banko oynuyorlar:
1) Hisse ve dolayısıyla da banka sahipsizdir. Ne ana hissedar, ne Yönetim ne de diğer mevcut büyük hissedarlar hisseye sahip çıkıyor. Sanki mevcut anormal satış baskısından ve hissenin düşmüş olduğu tarihi taban seviyelerden memnunlar gibi bir hal içindeler.
2) Tahtada kalıcı yönde alıcı yok.
Durum böyle olunca tahtada istedikleri gibi at koşturabiliyorlar. Tahtadaki işlemlerin suni olduğunu düşünüyorum, tamamen günlük veya çok kısa vadeli "al-sat veya sat-al kârlarına" odaklanmış olmalılar.
2018 1Ç itibariyle özkaynaklar 26 milyar tl yi aştı. Hisse başına 21 tl yapar. Bakıyoruz hisse 8.17 yi görmüş ve 8.27 den kapatmış. Defter değerinin %39'undan işlem görüyor hisse yani %61 iskontolu.
çok haklısınız devlet ve hükümet ,hükümeti kuran siyasi organizasyon kendi ayağına kurşun sıkıyor.bunun bedelini seçimlerde ödeyecekleri inancını taşıyorum.yazık oluyor milletin malına yazık edenler utansın!tabiiki utanacak yüzleri varsa.halka 8 dolardan arz et 2 dolara düşünce seyirci kal. böyle bir hükümet yeryüzüne gelmiş değil.bizler yatırımcılar olarak batık bir devlet bankasına ucuz diye atlayan ve avlanan balıklara döndük.artık bu hissenin 5-6 tl lere bile ineceğine inanmaya başladım.
Sizin medet umduğunuz CB profili unfortunately,"347 yeterlilik olmadan CB olamaz" dediğiniz kişilik....Atatürk ün partisinin düştüğü hale bakın ...Böyle mantık RTE olmasında kim olursa olsun mantığıdır...Ha ondan sonra da ona oy veren eğitimsiz koyun mantığını atın artık ...Yeni nesil Amerikan kölesi olmak nedir bilmez ancak bizler biliriz Sn TH.
Öte yandan dünyanın en büyük ve de en toksik bankalarından Deutsche Bank'ın özkaynakları 2018 1Ç itibariyle 66 milyar Euro, piyasa değeri ise 25 milyar Euro. Demek ki Deutsche defter değerinin %38'inden işlem görüyor aynen HALKB gibi. Ancak bu 2 banka arasında çok büyük farklar var. Öncelikle Deutsche'nin toplam aktifleri 1.8 trilyon dolardır, Halkınki ise sadece 80 milyar dolar yani Deutsche'nin 60 da 1 i. Deutsche'de bilanço dışı tutulan 60 trilyon dolara yakın derivatif pozisyon mevcuttur. Esas problem işte burada. 60 trilyon dolar diyorum, AB'nin yıllık GSMH'sının 6 katı yapar, Almanya'nın yıllık GSMH'sının 17 katı yapar, bankanın özkaynaklarının 750 katı yapar, bankanın piyasa değerinin 2000 katı yapar.
Son derece riskli enstrümanlardır derivatifler. Risk yönetimindeki en ufak hata bilançoya büyük hasar verebilir. Bir de şu var: Deutsche Bank sürekli zarar açıklayan bir bankadır, öte yandan HALK sürekli kâr açıklayan bir banka. Mesela 2017'nin son çeyreğinde 2.2 milyar Euro zarar açıkladılar (1 çeyreklik yani 3 aylık zarardır bu). 2016'da 1.5 milyar Euro zarar, 2015'de ise 7 milyar Euro zarar açıkladılar. Adamlar TR'deki sportif A.Ş. ler gibi her sene zarar açıklıyorlar hem de kallavi zararlar bunlar öyle az buz zarar değiller. Ek olarak özkaynakların 750 katı, piyasa değerinin 2000 katı kadar, 60 trilyon dolarlık derivatif pozisyon taşıyorlar ve hisse hala defter değerinin %38'inden işlem görüyor yani HALKB ile ayni rasyo üzerinden.
Bu arada İngiliz kıdemli TR analisti Timothy Ash "CB seçimleri 2. tura kalır, 2. turda RTE alır" demiş. Bence Tim yanılıyor. Her şey İYİ olacak diye öngörüyorum. Zaten Tim'in bugüne kadar TR için öngördüklerinin çoğu gerçekleşmedi, bu öngörüsünde de terso olmasını bekliyorum.
Her şey İYİ olacaktır
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
16 Mayıstaki karar duruşmasından sonra OFAC icraata geçer ve Mayıs sonu/Haziran ayı itibariyle bir karara varırlar diye düşünüyorum. Keseceği cezayı Demokles'in kılıcı gibi bankanın tepesinde tutmanın ne onlara ne de bankaya bir faydası var, bu mevzuyu bir an önce açıklığa kavuşturmaları icap eder.
Çok doğru. Dünyanın en saygın yatırım bankası olan Goldman Sachs bu konuda açık ara ile dünya lideridir. Kendi yatırımcılarını sürekli yanlış yönlendirip durur ve bundan hiç geri kalmaz. Ellerinde boşaltmak istedikleri mal varsa, AL reytingi ile o malı pazarlarlar. Mala girmek istiyorlarsa, o mala SAT reytingi verirler. Ama millet artık alıştı, Goldman ne öngörüyorsa veya neyi tavsiye ediyorsa tersini yapmaya başladı herkes. Son zamanlarda Goldman, ABD'nin SPK'sı olan SEC'ten boyuna ceza yiyip duruyor yatırımcıları yanlış yönlendirme nedeniyle. Ama adamlar cezayı ödüyorlar ve böylece de sorumluluk almaktan yırtıyorlar (alın size yüce ABD adaleti), akabinde de "neither accept nor deny" (yanlış yönlendirdiğimizi ne kabul ediyor ne de ret ediyoruz, sorumluluk almıyoruz) türünden bir açıklama geliyor Goldman'dan ve mevzu kapanıyor. Tam bir komedi anlayacağınız.
İşte bu yüzden kurumların & bankaların verdiği hedef fiyatların ve tavsiyelerin hiç bir kıymeti harbiyesi yoktur. Bu gerçekten yola çıkarak şunu da vurgulayabiliriz: Aracı kurumların takas işlemleri çoğunlukla manipülasyon amaçlı kullanılır ve onlara güvenilmemelidir.
trendcim halkb yatırımcıları için anket açtım ceza bekliyormusunu bekliyorsanız kaç dolar diye
alın size anket herkes görüşünü yazsın ne kadar ceza bekliyorsunuz
http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=23806
Yeni nesil Amerika'ya kole olmak nedir bilmez diyorsun da...
Bunu onun icat ettigi internetde, onun icat ettigi bilgisayardan; San Fransisco'sundaki Cloudflare'inde host edilen, Michigan'da yazilan Litespeed web serverlarini kullanan bir site uzerinde, adama $1,500 dolar vererek aldigin Iphone'undan yapiyorsun.
Bos kalan vaktinde de adamin Facebook'unda salliyorsun, adamin Instagram'inda da taciz edici resimlerini atiyorsun. Bir iki de tweet arada... oh Royal Flush. Don rengine kadar butun bilgilerin var adamda.
2008 senesinde Iran PetroEuroya gecmek icin Kish adasindan Petrol Borsasi acacakti. O sirada Araplar da dolardan euroya gececegiz dediler, Israil'e verip veristirmeye basladilar. Daha birkac ay gecmedi, bin kilometrelik mesafede 6 degisik yerden FLAG, SEAMEWE4, FALCON fiberoptik kablolari kesildi.
3 hafta hicbirinde internet yok. Insanlar zombi gibi dolastilar, ne yapacaklarini bilemediler. Butun isler durdu, ekonomi felc. 10 sene gecmis aradan, sorun bakalim Euroya gecmisler mi bizim Araplar.
Bu ulkeyi disardaki dusmanlarina karsi koruyacak akilli insanlar gerekiyor.
valal dalga değil para kaybeden adamla dalga geçilirmi burada dalga geçeceğim tek adam trenddir onunlada 20 yıllık bi forum muhabbetimiz olduğundandır
bu ciddi bir naket herkes birşey yazıyor toplu halde dursun istedim.
özellikle mal pazalayanlar yada troller ilginç şeyler yazıyorlar bakalımfikri beyan edebilecekler mi
GT-N7100 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Eline saglik
SM-J700F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dünkü saçma satışın altında büyük ölçüde kabine değişikliği spekülasyonu vardı yani piyasa Mehmet Şimşeğin gidişini fiyatladı yarın bir tepki alımı muhtemel, umarım bizimkiler papazı salar, biraz rahatlar piyasa...
Sayın TH. bence cuma günü ayın son günü pozisyon kapama, algoritme robotlar ve teknik ile Başbakanın speküle edilen toplantısı İsrailin Hamada İrana ait tesisleri vurması, Netanyahuya savaş ilanı yetkisi verilmesi vs. bahane edilerek çok sert bir satış yapılarak dolar bazlı tarihi dipler çoğu hisse senedinde test edildi. Tabi yukarıda yazdığınız dolar endeksi ve 10 yıllıklar endişe verici. Ancak TL endeksi de dip seviyelerde burdan satan ucuz TL. ile ne alabilir. Hava. Piyasa yapıcı gözü ile ajandaya bakıldığında en önemli tarih Hakan Atilla beyin davası olarak gözükmekte. Bu tarihe kadar ne kadar speküle edeceklerse edecekler. Belki içerden davayı takip edenler erken sinyal verebilirler. City nin cuma günü 6 milyon lot alışını anlamlı buluyorum. Bundan sonra seçim belirsizliğinin azalması, anketler vs. ile iç piyasa hareketlenecektir. Bankalar öncülüğünde sert yükselişler bekliyorum. Bu tarih, mayıs Fed toplantısından sonra da olabilir. Aynı tarihte goldie de yükselişle beraber olur ki 10yıllıklar ve dolar endeksinde dönüş de aynı tarihlerde olacağını bu sefer dolar endeksinde 85 lere , 10 yıllıklarda 2.6 lara, DOW un realizasyonunu bitirip 29 binlere BİST in ise 130 binlere sert yükselişlerle gideceğini tahmin ediyorum. Bir trend olarak başlayacağını, olayların dahi trendlerden bağımsız olacağını, bu satışların konsolide olduğunu, servetlerin böyle el değiştirdiğini öngörüyorum..Tabi NŞA ( normal şartlar altında) ...YTD