Sayin osmanli sahne de aliriz biz de her yol var , insaat da yapariz borsamizi da oynariz .. kimseden cekincemiz yok desifre olmak gibi bi sikintim da yok 😉
Printable View
Sayin osmanli sahne de aliriz biz de her yol var , insaat da yapariz borsamizi da oynariz .. kimseden cekincemiz yok desifre olmak gibi bi sikintim da yok 😉
Ahtapod sorun yok.
Bu öyle 21 25 meselesi değil. Birileri satar birileri alır.
Sektör içerde yarıya düşerken FMİZP bu sene üretime ara vermedi bile.
Kaldı ki ben geleceğe yönelik bir perspektif çiziyorum.:yes:
TOFAŞ neden gidiyor? FROTO 61'i geçerse ne olur?
EGEEN temettü ile 600 liraları bile gördü sayılır.
Biz de birşeyler yapmalıyız artık.
O eski ağızlar gitmiş. Stress, gerilim...
Herkesin ağızı bal küpü mubarek.
E ne diyelim. Biraz biz de umutlanalım.
Zihnimizde hayalleri zorlayalım.
Sonumuz CUMBURLOP olmasın da :)
Ben hala inanmiyorum bu kagidin 30-40 li seviyelere gelecegine. Umarim yanilir ve kose olurum :)
Hiçbir zaman hayal kurmadım.
Önce bir geçen seneki bilançoyu fiyatlasın.:yes:
F/K PD/DD ortada.
Geçen yıl F/K 13-14 lerdeydi. Şimdi kaç?
Hasılat KAR rekoru ortada.
BFREN ile buyrun kıyaslayın.
Fabrikanın gerçek değerini zaten katmıyoruz.
Uygun dille o işe dikkat çekeceğim.
Fabrika degerini 3 senedir haykiriom burada sayin osmanli kimse orali olmadi ama Ciddi konu 😉
Bir 3 sene de ben yazacam herhalde. :kmk: Önce SPK'ya.
Ama başka konular da var.
Yazacak materyal çok şükür.
Düzgün bir yükseliş olmadı.
Burdan düzeltme hoş olmaz. Sıkıntı yaratır.
Düzeltmelerin amacını biliyoruz.
İstenilen etkiyi yaratmaz.
Bu da bugün için son mesajım olsun. :)
Bu günlük bu kadar.
Yarın daha iyi bir gün olması dileğiyle.
Sayın Muhip57 haklı olabilirsiniz. Yarın, öbür gün, diğer günler ...
Dediğim gibi ben günlük bakmıyorum.
Alan ya da satan tarafta olmayacağım.
Günlükçüler de bu şekilde bakarsa kazanamaz.
O sebeple bu topikte hep yatırıma vurgu yapıyorum.
Günlükçü sayısı 0 olsa emin olun aşağı yukarı hareketler de çok azalır.
Günlükçüden kazanan manipülatördür.
Şirketin durumu ortada. Sektör keza aynı. Hareketlilik başladı. Faizlerdeki düşüş ve ihracatla veriler çok pozitif.
Geçmişte düşüşler çok oldu.
Zamanında EGEEN 4-5 lira iken de insanlar benzer endişeleri taşımıştır.
FROTO, TRKCM'ın yatırım yaptığı dönemleri hatırlarım.
Yatırımlar sebebiyle bilançolar kötüydü. FROTO 1-2 lira aralığında bunaltırdı.
Şimdi verdiği temettüler bile o hisse fiyatlarını katlıyor. Kimblir kaç defa bedelsiz bölünme de oldu.
VW neden geliyor? 2022'de bitecek yatırımlarla herhalde 2030'a kadar kazanma hesabı yapmıştır değil mi?:yes:
Ne zaman harekete baslioz ya bahceli cikar ya trump bi sey oluo . Piston yukseldigi zaman bilin ki borsa sallanacaktir oyle bi indikator oldu . Tam hareketlendik derken trump sagolsun limon sikti yine
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...9939d46f7a.jpg
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hocam aslında ters mantık çalışmalı.
Bu şirket İHRACATÇI ve KUR yükselince rekor bilançolar açıkladı.
Şu anda da kur yükseliyor.
Tabi bu işin borsa tarafı.
Önemli olan ülkemizin iyiye gitmesi ve sınırlarımızın güvenliği
Bence bu da geçici bir durum. Bölgede ittifaklar var.
Trump zora girince gündem değiştiriliyor olabilir. Tipik siyaset.
Trump efendinin son tweeti kullandığı maşayı incitmemek içindir. Zaten hükümette ciddiye alıp cevap vermedi. Asıl dikkate alınması gereken sabah saatlerindr verilen mesajlardır. Borsada kolay para yok illaki dalgalanmalar olacak. Yaşanan onca şeye rağmen dolar hala 6 liranın altında. (S400 f 35 yaptırımlar suriye vs.) Piston düzeltme yapacaksa bunu kullanabilir. Bi bakarsın düşen endekste yükselenlerin içinde yer alır. Panikle hareket eden hata yaparki panik yapacak bir durumda söz konusu değil bence.
Yine de bir umut 21,40 ın üstünde kapadı
önmeli
Dovizin artmasi olumlu da borsa dagilirsa en fazla 3 gun dayaniriz:) gecen yine ne guzel hareket ederken bahceli denen zat cikip secim dediydi Simdi de sari pipi cikti .
Anladığım kadarıyla FMİZP'nin, ana ortağına (Federal Mogul Powertrain) kiraya verdiği fabrikada da üretim yapılabiliyor.
Tersinden bakarsak ana ortak, 15.355 metrekarelik bu fabrikayı neden kiralasın? 2 milyon liradan fazla kira vermiş.
"Şirket elinde kalan 16.355 metrekarelik alanın 15.355 metrekarelik kısmı (%93) ilişkili kurulusu olan Federal Mogul Powertrain Otomotiv A.Ş.'ye kiralamaya devam etmiştir. Binaların kiralanan kısımları dökümhane, işleme ve diğer binalardan oluşmaktadır. Şirket'in kiralanan bölümde herhangi bir üretim faaliyeti bulunmamaktadır."
https://cdn1.imggmi.com/uploads/2019...74d90-full.png upload
Bilançodan Alıntı:
Bu fabrikaların belki de ikincisi de FMiZP'ye ait. Kiralanan kısım da sonuç olarak İzmit te.
http://www.federalmogulpowertrain.co...es/IzmitTesisi
"İzmit tesisleri, bugün dünyanın en önemli markalarına orijinal ekipman piston üretmektedir. 16 tip pistonla üretime başlayan fabrikamız bugün üretimini yaptığı pistonların büyük bir bölümünü orijinal ekipman olarak Avrupa ve Amerika'ya ihraç etmektedir. Izmit fabrikasında Orijinal Ekipman olarak yılda 12,400,000 adetlik piston üretilmektedir.
İzmit Tesislerinde ;
Ford, Renault, GM, Mercedes-Benz, Volkswagen, BMW, FIAT, WM gibi dünyanın en şöhretli otomotiv markaları için piston üretimi yapmaktadır.
© 2019 Federal-Mogul PowerTrain"
Trump: Türkiye üzerinde çok fazla baskı* olduğunu düşünüyorum, onlar uzun yıllardır PKK ile mücadele ediyorlar.
****** hemen bizede bi öpücük göndermiş 😆 dengesiz adam. Bu p.çin sözlerini keriz silkelemede kullanırlar anca.
Uzun lafın kısası arkadaşlar: O fabrikada muhtemelen VW de dahil birçok markaya ana ortak tarafından piston üretimi yapılıyor olabilir. Bu durumda fabrikayı kiralayacağına kendin üretim yap. Elindeki EURO nakti de borç vereceğine kendin kullan.
Belki de bir 100 milyonluk hasılat ta ordan elde edilebilir.:yes:
Şirket toplantılarında bunu belirtmek gerek.
daha öncede dediğim gibi.federal moğul un,veya tenneconun fmizp in bist e oluşuna getirisine götürüsüne ihtiyaçlarının olacağına hiç ihtimal yok.fmizp in türk ortağı,derelilere gelince,borsada olup işlem gören toplam hisse değeri 40 milyon tl civarı,bu 40 milyon tl lik hissenin 20 milyon tl lik kısmı derelilerin elinde olsun.senede iki kez yüzde on hareket yapsın.ve dereliler bu işten 4 veya 5 milyon kazansın.peki federal moğul veya tenneko gibi dunya markası olan bir markanın ortağı olan kişi bu 4 veya 5 milyon için katakule çevirmeye gerek duyarmı.ben kesinlikle derelilerin boyle bir katüküle içinde olabileceklerine hiç mi hiç ihtimal vermiyorum.ancak mademki bu hisse haspekader bist e köte olmuş,hisseyi idare eden brokr,ide,spekolatoruda vardır.son demek istediğim hissenin sahiplerinin bu hisseye ne ihtiyaçları vede hisse üzerine hiçbir etkileri yoktur..
Olsun, ben yine de o at suratliya ayarim ondan nefret ediom. Birisi okul mokul hayir isi cok yapiosa bilin ki vicdanini hafifletiodur . Bu dereliler boyle bana kimse savunmasin Bu mendeburu. Kimbilir ne kadar vergi kaciriodur
Arkadaşlar bu ifade bilançodan alınmıştır.
Burdan anladığım 1000 metrekare kendilerinde.
15.355 metrekare ise ana ortağa kiraya verilmiş.
Bu konuyu acaba bir kardeşimiz şirketten doğrulatabilir mi?
Yani fabrikanın GERÇEK değeri bir tarafa, FMİZP nin üretim yaptığı yer sadece 1000 metrekarelik yer midir?
Bu ortamı çok iyi kullandı.
İyi bir düzeltme - dökme yaptı, yapıyor
VW hem Manisa hem Ankara hem de FORD yatırımı/ortaklığı var.
Yılda 300.000-700.000 araç arası üretim konuşuluyor.
Bu sebeple çok önemli. Oralarda üretim varsa kiraya vermek yatırımcıyı da zarara uğratmak demektir.
Kendin üret.
Düşenleri toplayıp yukarı kökler gazı.
19. 50 lere dokundu döndü.
Herkes rahatladı.
Kulpçu, fincancı, Çanakçı,... Herkes rahatladı.
Okuyunca sanırsın şirket Mars'ta halka açılmış. Biri bir yerde diğer ortak ta başka gezegende gibi.
Halbuki bunlar tamamıyla dip dibe olabilir.
Koca alanı yerleşke olarak kullanmıyorlardır herhalde.:kmk:
Sen yılda 1.5 milyon piston üretiyorsun ana ortak 12.4 milyon.
10 mislinden fazla. İnşallah düşündüğümüz gibi değildir. (Ya da öyledir diyelim)
Ana ortak Federal Mogul Powertrain in ortaklık yapısını öğrenmek önemli.
Osmanlı bu şirketin yapısını öğren alkışlayalım seni.
Kim kimin ortağı, kim küçük kim büyük, asıl sahip kim.
Kasa hangisi..
https://cdn1.imggmi.com/uploads/2019...07918-full.png upload
Ekran görüntüsünü atıyorum. Soracak arkadaşlara kolaylık olsun.
Aşağıda da ana ortağın linki ve üretim adedi ile markalar gibi bilgiler var.
http://www.federalmogulpowertrain.co...es/IzmitTesisi
Bu konu açıklığa kavuştuktan sonra geçtiğimiz yıllarda ana ortağın elde ettiği KARlar üstünde düşünmek gerekir.
Sonuç olarak bu şirket borsaya açıktır.:cool:
https://cdn1.imggmi.com/uploads/2019...0b6d6-full.png upload
SPK geçen hafta AVOD da böyle bir karar almıştı.
Şirketin kararları sebebiyle zarara uğrayanlar hukuk mücadelesi başlatabiliyordu.
Tabi bizim şirketimizde böyle bir durum yoktur da SPK nın bu konulara önem verdiğini belirtmek için yazdım.