TCMB repo ihalesi açtı.
Printable View
TCMB repo ihalesi açtı.
londra sert!
TCMB 28 Mayıs vadeli miktar yöntemiyle repo ihalesi açtı, tutar 17 milyar TL.
Bütün likidite açığına 24'ten fonlama yapmayacak gibi.
Ne yapılıyor ne amaçlanıyor vallahi çözemedim gevşerken sıkılaşıp sıkılaşırken tekrar gevşiyoruz
Noluyor merkeze ula bilmesek adamlar çaktırmadan dolar long açtı diyeceğim bugün dolar ıitekleyip duruyorlar.
kamu bankaları doları satmasaydı, şuan 6.40ları konuşuyorduk. sürekli müdahele geliyor ama kuru sıkı. sadece zamanı erteleme. sadece istanbul seçimleri için herşey.yurtdışında yayın organları herşeyi görüyor ama bizde hiçbirşey bilinmiyor.
vatandaş şaşkınlıkla izliyor :) elinde kalmadı, yabancıyıda kaçırttın. ne ile müdahele edecen. dövizi stoplayarak mı.
dövizi durdurmak için gelecek satılıyor, işin özü.
Üst bantı uzun süre sürdürmesi 12 Haziran için faiz artımı şeklinde baskı yapabilir. Bu baskıdan kurtulmak için çok riskli olmasına rağmen üst bantı kapatıyor.
Zira eğer 12 Haziran'a kadar %25.50 ile giderse politika faizini %24'te tutması sadeleşme politikasını terk ettiği anlamına gelir.
Faiz politikası nefes al nefes ver nefes al nefes vere döndü akciğerler kontrol ediliyor sanırım
Dolar artmasın diye yabancı küstürün,
adamlar satsın hisselerini.
bugün -2.5ları görürsek hiç şaşırmam
Nereye gider kur sizce peki dolari baskilamayip 6.20lere mi oturtucaklar
Şuan doları bu seviyelerde tutmuyorlar.Kendi yön belirlemeye çalışıyor. Tabiki ülkenin jeopolitik durumu yönünü tayin ediyor.Tutacak parada kalmadı ki zaten :)
Kamu satışını gerçekleştirdi ve 6.25lerden 5.95lere değdi.
6.02lerde dolanıyordu bir katalizör çıktı.6.07lere geri geldi ve güç topluyor.bir anda artmaz.aralarda küçük-orta yatırımcı satış yapıyor.
Dolar/tl gücünü siyasetten ve abdden alıyor.
Seçimin heyecanına az kaldı. Ben mayıs sonu demiştim bundan 20 gün önce.
Yavaş yavaş hareket başlıyor.
BIST ile döviz arasında her zaman ters kolerasyon olmayabilir.
Ama 6 mayıs BIST, 93k bugün yine kendini 85xxx lere yasladı.
8k düşüş.
Dolar 5.98'ler.
Bugün 6.07.
Basit de düşünülse detaylı da analiz edilse rakamlar manasızlaşıyor.
Hiçbirşey olmasa bile mutlaka bişey oldu :)
iktidar herkesin mekanızmasını bozdu.
şuan bişey olduğu yok çünkü kasa boş.
yani ne bekliyorsunuz swap faizi düşünce bir anda 6.30a mı vuracak.
eğer siyasi olaylar artarsa dolar artar bukadar basit.
seçimin harareti başlasın ozaman görün artışı.
Buradan çıkardım.
Gerçi siz de demediniz duruşun sebebi bu satışlar diye. Kısmen diyor olabilirsiniz bu mesajınız ile.
Meblağ yüksek olsa da küçük-orta yatırımcı 4-5 gündür bekliyor faiz de kaybetti karı çok ahım şahım olmayacaktır 5-6 kuruş fark ile.
Takip ederim sizi.
16 Mayıs'tan beri Ptesi salı hareket bekliyordunuz.
Görüşleriniz değerli.
Perakende sektöründe iş yapan kim varsa bugün iffet yaparlar.
mgros, carrefour, bim şu güven endeksine temel gıda harici tr de insanların çikolata bile almaması lazım.
Bence kasa bos cds i dusurup normallestiricekler ulkeyi yoksa dis borcu ceviremezler zaten mb kasasi bos bence tutamayacaklarini anladilar yakinda faizle baskilamayi deneyebilirler
dostum müdahele dediğim piyasaya sürülen 4.5 m $ bunun piyasaya etkisi ne kadar büyük biliyormısunuz. Dış basında nasıl yankı uyandırdı. vatandaşın dünyadan haberi yok.
piyasaya sürülen tutar çok yüklü bir meblağ.
küçük-orta yatırımcının alabileceği bir tutar değil. büyük balık gelmesi lazım.
yabancı hisseden çıkıyor ve bekliyor şuan nezamanki dolar alırlar ozaman artar döviz.
yabancı bişeyi bekliyor.zaman gösterecek bunu.
Şimdi ben dediğim daha önceki konularla bağdaştırarak söyledim. Yani 6.11leri bekliyorum ama 6.07-6.10larda ara ara durabilir. 6.05lere düşerse bu küçük orta yatırımcının satışlarından olur. Güç depoluyor bu seviyelerde. Ya bir süre 6.07-6.10 bandında duracak yada kendi 6.11üstüne atıp 6.25lere dokunacak
Arz talep kanunu temelde böyle işler ama...
Bazı önemli şartlar da var tabi...
1. Her türlü şeffaflık ve bilgi akışı olacak.
2. Piyasada bir yanda devlet ve de büyük kurumlar olmayacak.
3. Alıcı ve satıcının sayısı fazla olacak.
Ayrıca...
Mal bekleyebilir (bozulmaz, akmaz kokmaz, stoklanabilir) durumda ise bekleyemez durumdaki mala göre fiyatı daha bir kontrol edilebilir maldır.
Daha burada dikkate alınacak bir çok irili ufaklı faktör var.
Dolar bence çok farklı bir mal.
Yabanci trump s400 isini bekliyor onlarda sasirdi ne yapacaklarini gel gel yapip mal kitlerler o zamana kadar faiz artisi olabilir 12 haziranda zaten sonrasinda secim var secim oncesi pozisyon alirlar 6.24leri bi dahaki hafta goruruz sanirim
Elin arabı bile uyandı.
https://www.dunya.com/gundem/suudi-a...-haberi-445669
Suudi Arabistan Riyad Ticaret Odası Başkanı Ajlan Al Ajlan "Türkiye'ye gitmeyin ve yatırım yapmayın çağrısı" yapıyor.