günlükteki boşluğu da alıp öyle dönmüş..:)
Printable View
günlükteki boşluğu da alıp öyle dönmüş..:)
Pınarın kuyruğuna yapıştı, hiç hoş olmadı, bakmayın tavan olduğuna...
Kesinlikle al sat tut yat tavsiyesi değildir...
Olası satıs düşünceye kadar full devam 2 nci çeyreği görmek istiyorum ytd
SM-J810F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tavana kitlerse seriye baglar
Sanırım ağırlık ortalamayı dengeye getiriyorlar cok aşağıda kalmıştı
Hayırlısı olsun kar cep e yakışır, ben bir süre devam edeceģim, en buyük hatamız bir gün onceden emir verip 15.52 den satmak vardı. %99 hissettigim halde yapamadim. Nasip diyelimSM-J810F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Petundan önce yapışti, bugün boyle geçerse iyi
Uluun la tkuruyu kıyasladigimda hayret ediyorum
Dolar 7.23 an itibariyle uluun bence ucuz kaldi. Ihracatci firma olmasi hisseye mutlaka katki yapacaktir. Bu kadar silkelemeyi umarim yeterli görmüslerdir.
Dolara göre su anki halka arz fiyati 10.20 ben buna bakarim. 2 liradan buraya geldi diyenler biraz net bakmayi deneseler korku tufani yaşamazlar. Sonucta borsa her türlü kategülle dönecek.
Hisselerinin bendeydi.
-- 5 sdet askıda fatura ödenecek
-- 10 adet Ramazan paketi dağıtılacak.
Allah kabul etsin hayırınızı.
Redmi Note 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aynen... hayırlısı olsun.
Ortaklik gelirse ayrışacagız yaşar grubundan.
Uluunu oyun hamuruna çevirdiler.Potansiyeli olan başka kağıt kalmadı
çok şok enteresan günler yaşıyoruz. hiç görmediğimiz işlem hacimleri şok market bile 150 milyon hacim yapmış.. değişik işler...:)
uluun 4-5 gündür devre kestirerek düşüyor. dün de spk olağan dışı fiyat ve hareket sordu. sizce bugün ceza yer mi,, ne dersiniz?
ne enteresan günler arkadaş yahu... şok tayım vallahi.... :)
Arkadaşlar bu ortaklık işinde neden YABANCI kelimesine bu kadar kitlendiniz. Haberde sadece ortaklık diyo. Yabancı kelimesi geçmiyor. Şu algı olayını yapmayın lütfen. Ayrıca bu kadar hareket birliği, tabanlar, tavanlar ve hacim. İkizi gibi hareket ettiği ve ayrışamadığı kağıt. Ortak acaba Petun mu olur sorusunu aklıma getirmiyor değil.
Rabbim utandırmadı destekten döndü ama çok sevinemiyorum onu da söyliyim...
pınar grubuna yapışma görüntüsü hoşuma gitmiyor...
grup olayı pnsut ü de berbat etti...pnsutün grafiği de çok hoştu ama gitti pınar grubunun arkasından düştü...
bu tür grup hareketleri hoş olmuyor şahsi düşüncem...
beklentin varsa potansiyelin varsa yürü git...
başkasının arkasına ne takılırsın anlamış değilim..
tabi daha önce de dediğim gibi bazı p.ç kuruları bunu yapıyor, yaptıkları tam şeyi de anlamak güç ama...
eğer tahtaya olan talebi böyle kaypak hareketler ve sebeplerle kaybettirirse zaten hedefine ulaşmış olacak o da ayrı...
kısaca pınsu tavana gidip kitlenmeseydi yine destekten döner miydi bilemediğim için bundan sonraki günlerde çok birşey diyemiyorum...ama iner ama çıkar o ayrı...
ama ortaklık beklentisi ve bilanço beklentisi için en azından ekrana bakmamanın daha iyi olacağını düşünüyorum...
eğer güveniniz yoksa o ayrı tabi..
teknik anlamda bundan sonrası için eski zirvesini deneyip çift tepe yapıp gene salar inancı biraz yaygın gibi ama..
ben net birşey diyemiyorum...tabi önceki zirve takip edilecek(giderse tabi) ama geçer ama geçmez bilinmez...
kesinlikle al sat tut yat tavsiyesi değildir...
Ayranı yok içmeye At ile gider çeşmeye.. Yaşar Grubu daha yeni topluyor kendini. Alamaz Uluun u normalde. Viking veya Pınsu yu satmaya çalışıyor zaten..
Benim aklıma hep Yünsa gibi bir ortak geldi. Devlet destekli. Varlık fonu gibi.. Stratejik ürün ya...[emoji3]SM-N975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dostum anladığım bu şirket globale daha da çok açılmak istiyor ve bunu yerli ortakla başarması daha zor. Adamların amacının şu anda yeni sermaye yerine belki de abddeki büyük unculardan biriyle pazarı genişletmek olduğunu düşünüyorum. Kapta yabancı ifadesi yok ama kaptan önce haber abd menşeili bir kaynaktan duyulmuştu, böyle olması yabancı algısını daha da güçlendirdi. Ha şartlar oluşmaz ortaklık olmayadabilir belki yerli de olabilir bunu hep beraber göreceğiz. Tek korkum vakko gibi yabancı ortak haber salıp sonra aa vazgeçtik yaa biz demeleri.
Bize en çok yarayan yabancı, sonra yerli en kötü senaryo ise aa vazgeçtik.
Yabancı olabileceği yönünde bir diğer husus ise yetki verilen Pragma danışmanlığın uluslararası birleşme ve yatırımlar üzerine çalışıyor olması. Aşağıda Pragmanın orjinal profil ifadesini paylaşıyorum dileyen google translate ile çevirebilir.
Pragma is the leading investment banking firm in Turkey providing financial advisory services on mergers and acquisitions. We closed
Our typical transactions are complex cross-border projects in Turkey involving sophisticated investors, investee companies and financing sources. Pragma provides its clients with either buy-side or sell-side advisory services from the beginning of the project until closing.
Our clients include an impressive list of multinational and Turkish companies. Our investment banking experience and senior level contacts allow us to successfully source and execute cross-border acquisitions and partnerships in Turkey.
We have a growing team of 30 investment bankers. Our leadership team is the most experienced one in Turkey with an average of more than 20 years of seniority in the industry. Our approach entails dedication of the required senior-level attention to provide top-notch service to our clients. We also capitalize on our in-depth industry know-how.
ŞİRKETİN GERÇEK DEĞERİ NEDİR BU KONUDA BİRBİLGİ YOK ANLADIĞIM KADARIYLA.ULUSE DE AYNI DURUM OLDU ANCAK ORADA 400 MİLYON DOLAR GİBİ BİR PAZARLIK YAPILIYORDU.Haber çıktığında en az 100 milyon dolar üzerinde değerinde gibi bir ifade vardı ama kaç milyon usd belli değildi.Yarın anlama olursa şirketin % kaçı satılacak.Tamamının satılması durumunda iyi bir fiyata ulaşılabilir.Geri çağırma falan.Aksi halde uygun fiyat beklediğiniz fiyat olmayabilir.Hepsinden önemlisi bu satış gerçekleşecekmi.Aksi halde uluun bilançosunun cazibesi kadar bir yükseliş yaşayabilir.O fiyatta uçuk bir değer olmayacağı muhakkak.Lütfen düşsünde alayım diyen biri olarak yazmıyorum.3,7 maliyetli birinin ortalama 8 lerden sattığı hisseyi bu fiyatlardan alması mümkün değil.Speklerin cirit attığı hissede ky ye kolay kolay para kazandırmıyorlar.Tek hedefleri cebimizdeki üç beş kuruş.Birinde kazansak diğerinde avlanıyoruz.Robot icad oldu mertlik bozuldu.Hepinize yürekten bol şans dilerim.
Çok güzel tespitler ve katılmamak elde değil. Fakat benim anlatmak istediğim bu değildi. Petun ile birebir aynı hareketleri yapması (grafiği bile neredeyse aynı), peşine takılıp gitmesi beni işkillendiren durum. Yaşar grubunun ekonomik olarak ne durumda olduğu hiç önemli değil. Sadece borsa olarak söylüyorum hangi batık şirketlerin hangi şekilde kurtarıldığı ve ihale alıp prim yapan şirketlerin nasıl yüzüstü bırakıldığı (mesela otokar) belli. Zaten kar eden ve böyle bir bilançoya ulaşan şirket ne diye ortak arar onu da anlamam. Eğer bir alavere dalavere dönecekse bunu %1 ortaklık olarak bile yaparlar.
Böyle bir durumda patronlar nikah kıyarken ky ise donunu takı olarak gönderir. Umarım ky sevindirecek bir ortaklık olur ama bu Petun beni korkutuyor. İnşallah herkesin maliyeti düşüktür de bir oyun veya "Aaaa biz ortaklıktan vazgeçtik" durumunda kimseye birşey olmaz. YTD.
Patronun akıllı adam olduğunu düşünüyorum düzgün bir aile görüntüsü var. Yoksa onu başkan seçmezler, tahılla ilgili en ufak bir açiklamada tv ona bağlanıyor. Alavera dalevara olacağıni sanmam. Küçük hesaplarla niye uğraşsın ki şirketini globellestirmek adına kuvvetli şirketlerle iş birliğı yapmak zorunda.SM-J810F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Zaman gösterecek, düşünüyorum dedim kesin ifade değil. İnsan çiğ süt emmiştir ne zaman yan döneceģini kendim dahil bilemem.SM-J810F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
3 lerde olmayan ılgı 10-15 lerde oluyor spekler saolsun her zaman malı tepelerden satacak kucuk yatırımcı buluyor cevrfemde ınsanlar 100bın uluun 100bın petun aldım dıyen var buralardan sonrada zarar ettım dıyor.adama dıyorum kı cok cıkmadımı rısk almadan kazanc yokmus gordu kazancı
1. önce likle bu tahtanın petundan ayrışması gerek. piyasa artık bu ayrımı yapmalı
çünkü, petun , et de var, et kısmının petun bilançosunu nasıl etkileyeceği şu anda belli değil, örnek, şu an nusretler tüm dünyada aylardır kapal
petun la bu tahtanın nşa da hiçbir ilgisi yok. ilk çıkışı başlatanda bu şirkettir. potansiyel ortak açıklması ve virüs nedeniyle dünyada buğdaya un a talep patlaması yaşanması sebebiyle. sonra petun tahtası bunun peşine takıldı. Borsacı reflekssi , ikiz hisse mantığı ile
ama, aslında hiçbir alakası yok
Bu şirket tte et kısmı yok, sadece Un, bu bana göre daha iyi,
ayrıca bu şirket potansiyel ortak arıyor, muhtemelen yabancı olur. Çünkü ben patron olsam bu atmosferde yarısına en az 1.5 milyar tl isterim şirketin. bunun altına yarısına kimseyi ortak etmem. Bu parayı ülkemizde kim verebilir? 1 ya da 2 holding bel ki.
Tahmini ki şirketin patron ve hissedarlarının kafasında ki rakamı ancak devasa uluslararası fonlar verebilir.
Ayrıca ben patron olsam, şu anda dünyada böyle altın yumurtlayan tavuğum var, niye yerli birini ortak edeyim ki? Olursa abd li bi fon ile ortak olur abd pazarına girerim. orda da un kirizi varken, işlerimi daha da büyütür , top klass tarım şirketi olurum.
artık bu hisseleri toplayan mı diyelim, ya da yön veren by ler mi diyelim, petun tahtasından ayrışın, farkınız belli olsun.
2. rusya da virüs günlük 10 bin 10 bin artıyor, ülkemiz turizmi için kötü bi gelişme olsa da eğer bu sene buğdaya büyük önem verirsek, un şirketlerimiz için 100 yılda gelen bi fırsat olur . Rusya da virüs önlenemez bir şekilde ratıroyor kokutucu boyutlarda
yatırım tavsiyesi değildir,
al sat tut tavsiyesi değildir
bireysel görüşlerimdir
bugün nedense borsada ciddi bir çöküş yaşanacağına dair içimde bir his var... hayırlısı bakalım... tanı kiti üreten bir firma bulmak lazım.. :)
petun neden yükseliyor ya da düşüyor hiçbi fikrim yok
ama bu şirketin olayı sadece, virüs salgınından dolayı buğdayın Un un çok değerlenmesi, un a olan aşırı talep değil
tek sebep bu değil
bu şirket potansiyel ortak arıyor
türk traktör sıradan bi traktör üretici şirketten, new holland fiat la ortak olunca, top class şirket oldu, hisseler 5 tl lerden 80 lere kadar çıktı.. satışları arttı, dünya markası oldu
bu şirkette eğer yabancı özellikle abd li bi fon ya da bir şirketle ortak olursa,
işte o zaman Türkiye nin, Cargil i olur derim...
benim TüRKİYE NİN CARGİL İ KİM OLABİLİRE TEK ADAYIM BU ŞİRKETTİR
ŞU AN şartlarda rüzgarda lehte esiyor, bakalım neler olacak?
yatırımcı artık bu ayrımı yapmalı
petun düşünce bu da düşmemeli
bu çıkınca da petun çıkmamalı
yatırım tavsiyesi değildir
al sat - tut tavsiyesi değildir
bireysel fikirlerimdir
arkadaşım 4.20 dan Rta almış.. sadece 1.000 lot.. 4.200 tl ile.. 10.000 lot da selec almış 83.000 tl ile... 4.200 tl 100.000 liralık pörtföyünde ki bütün zararını karşılayıp, karda gözüküyormuş.. borsa enteresan birşey...
Evet Rtalb durdurulamıyor, ben mi yanlış okudum bilmiyorum ama patron mu firmanın kendisi mi alış yapmış hissede ucuza mart ayında şimdi de satmış kaç milyon tl kar etmiş bu habere bile düşmüyor. Tamam tanı kiti üretiyorsun da herşeyin de bir mantığı var, bu yıl kar açıklasa bile diğer yıl o kadar kazanamayacak taş çatlasın iki yıl kar eder sonra? Hisseler uzun döneme göre değerlenir, tamam fiyatı artması gerekiyordu ama bu fiyatlar artık abartı değil mi?
Onluk denilen hisseler vardır. RTABL da öyle oldu. 10 kat. Piyasa değeri 60 milyon filandı. 100 bin lot almıştım. Geçen yıl. Şimdi 1.5 milyar tl.. 25 kat.. [emoji3][emoji3][emoji3] Borsa işte... [emoji3][emoji3][emoji3]
SM-N975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.