Alıntı Originally Posted by jebaha Yazıyı Oku
Dostum anladığım bu şirket globale daha da çok açılmak istiyor ve bunu yerli ortakla başarması daha zor. Adamların amacının şu anda yeni sermaye yerine belki de abddeki büyük unculardan biriyle pazarı genişletmek olduğunu düşünüyorum. Kapta yabancı ifadesi yok ama kaptan önce haber abd menşeili bir kaynaktan duyulmuştu, böyle olması yabancı algısını daha da güçlendirdi. Ha şartlar oluşmaz ortaklık olmayadabilir belki yerli de olabilir bunu hep beraber göreceğiz. Tek korkum vakko gibi yabancı ortak haber salıp sonra aa vazgeçtik yaa biz demeleri.

Bize en çok yarayan yabancı, sonra yerli en kötü senaryo ise aa vazgeçtik.
Çok güzel tespitler ve katılmamak elde değil. Fakat benim anlatmak istediğim bu değildi. Petun ile birebir aynı hareketleri yapması (grafiği bile neredeyse aynı), peşine takılıp gitmesi beni işkillendiren durum. Yaşar grubunun ekonomik olarak ne durumda olduğu hiç önemli değil. Sadece borsa olarak söylüyorum hangi batık şirketlerin hangi şekilde kurtarıldığı ve ihale alıp prim yapan şirketlerin nasıl yüzüstü bırakıldığı (mesela otokar) belli. Zaten kar eden ve böyle bir bilançoya ulaşan şirket ne diye ortak arar onu da anlamam. Eğer bir alavere dalavere dönecekse bunu %1 ortaklık olarak bile yaparlar.
Böyle bir durumda patronlar nikah kıyarken ky ise donunu takı olarak gönderir. Umarım ky sevindirecek bir ortaklık olur ama bu Petun beni korkutuyor. İnşallah herkesin maliyeti düşüktür de bir oyun veya "Aaaa biz ortaklıktan vazgeçtik" durumunda kimseye birşey olmaz. YTD.