Yarın kapanıs eksi bile olmaz. Abdden daha sert ha işkembe serbest. Yf gelir 400 milyonluk daha alır hedef 135000 spotta max vade agustos sonu
Printable View
Yarından sonra nasıl bi seyir bekliyorsunuz
S&P vadeli şu anda +. Yarın bize nasıl yansır acaba? :wu:
biri bu sayfa için link verse iyi olurdu eski konuya
Marjın yüzde 20 olmamasından dolayı çok da şey değil ya. Marjın yüzde 20 olması çok kötü bişey umarım hiç gelmez. Olmadı bi günde Max yüzde 10 zarar olsa ne ticarette bile normal. Bence ky koruyan en önemli konu bu Marj. Yüzde 10 olduğu sürece borsamız eskisi gibi çok hasar görmez çöküşlerde. Umarım uzun yıllar bu yüzde 10 Marj devam eder.
Bence yüzde 10 Marj olduğu sürece shortçular kolay kolay kazanamaz üstüne açığa satış yasağı da devam ediyor. Tebrik ediyorum bist yönetimini yatırımcısını koruyor.
Short oynayan Viopçular yine düşüşlerde kazanabilir de , hisse düşüşüne oynayanlar bist yönetiminin aldığı yüzde 10 Marj ve açığa satış yasağı ile çok bişey elde edemezler gibi. Ee yüzde 5 te de devre kesici uygulaması var zaten . Ben yatırımcıyı koruma konusunda bist in aldığı kararları çok doğru buluyorum ve tebrik ediyorum
Dow günlükte sanki obo sağ omuz oluşacak gibi bir görüntü var sonrası ikili dip gündeme gelebilir
DUB-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yabancı niye çıktı zannediyorsunuz yıllarca ky açığa satış ile tokatlayıp tokatlayıp paraları cukkalıyorlardı. Varsın gelmesinler adam gibi yatırım yapmayacaklarsa. Yok öyle ülkenin gözbebeği şirketlerini bile açığa satışla pert et sonra ky dan aldığı paraları yurt dışına çıkarmak. Ya adam gibi yatırımını yap uygun yerlerde yine karını al ama sen milyon lotları topla sonra bas. yüzde 10 Marj, açığa satış yasağı devam ettiği sürece borsamız ine çıka ine çıka değerini bulur, bi süre sonra vatandaş borsaya sıcak bakmaya başlar, ülke ekonomisindeki para yurt içinde kalır. Yabancı da eskisi gibi hayvan gibi açgözlü olmayacak. Aslında yine kazanırlar ama tamah etmiyorlar çünkü yıllardır ülkenin milyarlarca parasını yiyorlardı. Ayrıca spk nın son zamanlarda uyarı üstüne uyarı yapması, twitter üstatlarına prim vermemesi, hile yapanı affetmem deyişi takdire şayan. Yerlisi de yabancısı da adam gibi hareket edip yatırımlarını buna göre yapacak. Burası kumarhane değil
Lambent abi nerelerdesin kaç gündür yoktun
iShares MSCI Turkey ETF (TUR)
Portföye Ekle
21,77 -0,94 -4,14%
ABD piyasaların düşüşü aynı korona belasının ilk dalgası gibi
Yüzde 20 bence iyi bir rakamdı, yüzde 10 ilgiyi azaltır. Açığa satışda olmalı bence ki viop dan para yapılsın... Bu arada asıl sorun bist deki şirketler ve türkiye... Bizim borsadan bir caxık olmaz... Çok çok çok düşükken alacaksın, dolar bazında 2-3 misline satıp geçeceksin, bir sonraki krize kadarda bakmayacaksın. Anca bu şekil işlem yaparım bistde...
Ha ky da bistin aldığı bu önlemlere nasıl katkı sağlayacak saçmasapan hisselere büyük paralar koymayacak, sepet yapmasını bilecek, destek nedir direnç nedir öğrenecek, trende eşlik etmesini öğrenecek, tamamen kendi analizi ve stratejisi ile hareket edecek, sosyal medya rüzgarına kapılmayacak, kenarda nakit tutmasını her daim bilecek, belli yerlerde kar almasını bilip sanki sonsuza kadar yükseleceğini inanmayacak, düşüşlerde düşüşün nerde sonlanacağını görüp ha burdan dönecek ha şurdan dönecek diye duygularına kapılmayacak gerekirse biraz yukardan almasını bilecek aynı şekilde dibi ve tepe yi bulacam derdine düşmeyecek. Orta vade hareket etmesini bilecek. Neyse çok konuştum bu gece 😀 umarım herkes daha doğrusu akıllı hareket edenler ve ülkemiz kazanır. Benden bugünlük bu kadar hadi iyi geceler
Yüzde 20 de yabancılar tahtaların hakimi olduğu için katılmıyorum buna sonuçta milyonlarca lot sahibidir. ky nın balinalarla aşık atacak hali yok. Zaten kazanmak çok zor ama kaybetmek 5 dk. Boşalttıkları an kaçma fırsatı bile vermiyorlar. Şuan ki kararların çok uygun olduğunu düşünüyorum. Bu kararlar uzun yıllar devam ederse dolar bazlı değerini de bulacağına inanıyorum bistin. Yıllarca dolar bazlı sürülmesinin başlıca nedeni bence bundan önceki yüzde 20 ve kontrolsüz açığa satış işlemleridir
Aciga satış yasağı ve %10 marj extreme günlerde kısa süreli uygulanması yatırımcıyı koruma yönünde faydalı olur ama bu durumun uzatulmasi tam tersi etki yapıp zarar verir veriyor. Açığa satış piyasanın balansidir. Açık yasağı geldiği gibi u30 daki bazı hisseleri gördük ucmayan pegayi mgrosu vb. Ufak hisseler ayrı bi dünya. Açığa satış yoksa manuplasyinun krali olur borsada. Bakın 2 den 50 olmuş yhisseyi 20-30 lardan bedava diye alıyor ky. Yatırımcı yasakla değil bikinclendirmeyle korunur. Sosyal medyada WhatsApp telegram onlleti alınmalı. Uygunsuz şüpheli islemler yapanları anında cezalandormali SPK ama usulünce tüm dünya borsalarında işlemler nasıl yapılıyorsa bizdede öyle olmalı. Bu işin başındakiler bunu bilir fark eder zamanı gelince olmadı gerektiği gibi olur.
secbul'u en son böyle görmüşler:
https://media.giphy.com/media/xmJO7iLZCcvqo/giphy.gif
Abd vadeliler %1 in üstünde artı.
Hadi longcular iyisiniz. Pala fazla kirbaçlamayacak [emoji41]
SM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Lafı evirip çevirme , söylediklerinin ne kadar yanlış olduğunu sende biliyorsun , parasını ödeyip sahip olamadığın herhangi bir şeyi alıp satma hakkın yoktur.Çünkü alıp sattığın herhangi bir şeyin özünde mülk edinme , hak edinme özelliğine sahip olamamışsın.Bu neye benzer hiç tanımadığın birisinin evini , arabasını , bahçesini altını çizerek söylüyorum haberi olmadan alıp satmaya benzer.Şöylede diyemessin adamın evini haberi olarak satım ama yerine aynısını koydum , o adam zararda değil diyemessin bu hırsızlıktır.Çünkü sahip olmadığın mal veya hizmetten izinsiz veya mülk edinmeden yararlanıyorsun.
Bana şöyle de açığa satış gizli bir hırsızlıktır de , açığa satış yapabilenler için bir avantajdır de , piyasayı olumlu veya olumsuz bir şekilde hareketlendirir de yazdıklarının hepsini kabul edeyim.
Konuya şu şekilde yaklaş açığa satış yaptın yerine koyamadın , açığa satış yaptıran aracı kurumda battı kim ödeyecek gerçek mal sahibinin zararını ???????????????????? borsada tecrübeli olanlar bilirler bir çok aracı kurum bu yüzden battı , bu arcı kurumlarda hesabı olanların hisse senetleri buhar oldu.........noldu gözlerim doldu...
Açığa satış gizli bir hırsızlıktır.
Sabah sabah fdow kısacı arkadaşların hevesini kursağında bırakmış [emoji4]
Yazık oldu gap a [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
dow futureler artıya geçmiş 25 bin destek..... bakalım biz de de 108 bin destek ...........dün 109 bin üzeri kapattık
Vallaa bizim burda da futurlar artida hisselere yansiyan bii sey yok. Hemen hemen hepsi kan kirmizi. (AUS)
Bağlantı kopmadı ... fdow ve dax dikkate alınıyosa ...biz onlar kadar primlenmedik ,, borsalar minik hisse gibi olmuş.. gıdım gıdım çık , sonra şelale ..Yatayda açsak akşama eksiyi görürüz ..
Dün neden düşmüyor dedirtti, bugün dowu yeşil gösterirler neden düşüyoruz deriz. Bizim piyasayı hep ters yönetiyorlar.
Yurtdışına bakip nakit geçenlerin satışını karşilayip endeksi tutan pala bence elindikeleri çıkmak için biraz yukarı yapabilir...Satanları yada poz alanları panikletmeden olmaz..
Aynen. Dow biz açılana kadar 25.500 ler üstünde olursa bizi 108 üstünde açıp 108.500 - 108.800 lere doğru tepki veriyorlarmış gibi yapabilirler. Tabiki 109 üstünde kalmadıkça aşağısı tekniği bozar...
Yine bankalar ve Bim ne yapacak ona bakarız. Bim dün düştü. Bugün bim ile borsayı tutmaya çalışırlar mı bakalım.
Palacan rahmetli Demirel'in dediği gibi dün dündür deyip bugüne bakarmı....
Bakarsa bamya olur....
Araba fiyatları ABD'de aynı ..
DOUG CASEY(yazar) son yazısında bu konuyuda not etmiş...
Günümüzde otomobiller çok uzun zaman önce evler kadar pahalıya mal oluyor.
Günümüzde çoğu insanın arabalarını kiralaması dışında devasa miktarda otomobil borcu var.
Arabalar, ortalama bir adamın bilançosundaki küçük bir varlıktan büyük bir yükümlülüğe dönüştü.
Joe Average araba taksit ödemesini yapamazsa, -muhtemelen bir işi olduğunu varsayarak- işe gidemeyecek.
Her durumda, araba ödemeleri artık çok büyük; ipotekle eşdeğerdirler.
Mudanya Halitpaşa Cad üstünde bir daire 160.000 TL'ye satıldı.
Renonun reklamı vardı,yeni model 540.000 TL... iyice uçtu rakamlar..
Borsa balon,emlak balon,araba piyasası balon... tüm kabarcıklar birleşip patlar mı?
selamun aleyküm hayırlı CUMA lar dostlar
meselenin özü kısa vadeli peryotta kendinize göre bir Grafik ayarı yapıp aşağıya gidiyorsa sende takıl yukarıya gidiyorsa atla vagona
o onu dedi bu bunu dedi ye kalırsan yaya kalırsın benim gibi unutma .....
https://i.hizliresim.com/Gno9eC.png