Tesbitiniz doğru iş güç yok. Ama bizim milletin bir özelliği de imkanı varsa çoluğuna çocuğuna ev, eşya almada yardıncı olur. Borç harç alır yine yardımcı olur. Sonra çok azınlıkta olsa işe yerleşen hayat kuran geçler de var.
Printable View
Power evet İzmir/Karşıyaka' lıyım ve bundan gurur duyuyorum. İzmir' de özel sektörde çalışmak isterseniz herkes ne kadar iş bulabiliyorsa siz de o kadar bulabilirsiniz. Bir tek istanbul tüm şehirlerden farklı diğerleri beş aşağı beş yukarı aynı. Burada yanlış anlama olmasın konut fiyatları acaip yüksek ben üstteki mesajımda sadece mecburi ihtiyaçdan bahsetmek istemiştim. Bu arada dolar 3.50 - 3.60 arası seviyeye gelirse almayı düşünüyorum. Bol kazançlar.
Rakam 1 milyon az üzeri finans swap 13.05 ..üzerine opsiyon 3.65 e dolar alırım 10.000 prim brut..spot 3.6780 ken ama baya bir yürek lazım ..Vade 35 gün ...bende yazmadım ..ama içim de pır pır
Sent from my SM-G800H using hisse.net mobile app
Döviz başlığında Kıbrıs'ta mevduat oranlarını soran olmuştu oraya yazdım, bilgi için tıklayınız.
Dün, Odea'dan dönüşüm vardı.
% 12,40 ile Yeniledim. 188 K.
Mevduattan kar'ımız yok ama,
üç'lü sepet icabı..
Bastırın, isteyin, taviz vermeyin.
:oleyo: Bu banka güvencesi olayı baya baya hikaye gibi. 3 senede tl'ye neler olur neler.
(bkz. geçtiğimiz 3 sene)
Aynı güvence döviz hesaplarına da var mı? Varsa uygulaması nasıl? TL değeri üzerinden mi? TL değeri üzerinden ise hangi tarihteki değeri üzerinden 3 sene sonraki mi, önceki mi? :oleyo:
TL değeri üzerinden olmaması zaten mantıken mümkün değil çünkü güvence 100bin tl'ye kadar.
TL üzerinden elbette. Hangi kur? Devlet babanın belirleyeceği...
Ne demek adı sanı bilinen ülke Yok.?
https://www.creditwest.ua/upload/ibl...4f5b497991.pdf
Örnek olarak yazdım..
Rodeo dan bugün mesaj geldi. Oksijen hesap 50000 tl ye kadar %13 , 100000 tl ye kadar %12. Oksijen hesaptan ay da 3000 tl lik işlem yapılırsa 2 sinema bileti bedava . Yani Batı Yakasında değişen bir şey yok.
Bu arada , verdiği cevapta hakaret içermeyen bir tarz sergilediğini söylemesine rağmen sözlerinde herkes sizin gibi devlete karşı olmak durumunda değil gibi bence devletimize karşı olduğum şeklinde çok ağır bir iftira atan saygıdeğer zat'a , acaba bu dediğini benim gözlerimin içine baka baka söylemesini bi denemek istermisiniz diye sorsam , Esenyurt ta arsasından 3 kat kazanmış , Allah daha çok versin , bak komşu sayılırız , Beylikdüzü Beykent Adnan Kahveci mah. de oturuyorum , hadi oturduğum siteyi herkese açık bu forumda şimdilik paylaşmayayım , bir kahve veya yemek ısmarlarım, tek ricalim karşımda siz devlete karşısınız demenizi duymak. Bunun böyle olmadığını , olamayacağını medeni bir şekilde size anlatabilmek isterdim.
12.25 6 aylik kaca denktir?
http://www.memurlar.net/haber/651445...-acabilir.html
Türkiye'deki 12 büyük bankadan 2007-2011 yılları arasında kredi çeken, mevduat yatıran, kredi kartı faizi ödeyen milyonlarca vatandaşa tazminat davası açma hakkı doğdu. Bu tarihler arasında faiz zararına uğrayan vatandaşlar zararlarını bankalardan tazmin edebilecek.
Sözcü gazetesinin haberine göre bankaların faizleri tüketici aleyhine birlikte belirlediklerinin Rekabet Kurulu kararıyla kanıtlanması üzerine, 2007-2011 tarihleri arasındaki 5 yıllık dönemde bu 12 bankadan kredi kullanan, mevduat yatıran, kredi kartı faizi ödeyen vatandaşlar, uğradıkları zararları bankalardan geri alabilmek için tüketici mahkemelerine dava açmak istedi. Ancak tüketici mahkemeleri, böyle bir davayı kabul etme yetkileri olmadığı gerekçesiyle başvuruları geri çevirdi. Bunun üzerine tüketici mahkemeleri Yargıtay'a şikayet edildi. Sonunda Yargıtay 13'üncü Hukuk Dairesi, 19 Ekim 2016 tarihinde oybirliğiyle aldığı kararla tüketici mahkemelerine davaları kabul etme zorunluluğu getirdi.
FAZLA FAİZ ÖDENMİŞ
Dava sürecini en başından bu yana takip eden Tüketici Hakları Derneği Başkanı Turhan Çakar, Yargıtay'ın kararının milyonlarca vatandaş ve şirkete bankaları dava etme yolunu açtığını söyledi. 2007-2011 tarihleri arasında bankalardan kredi kullanan, mevduat yatıran, kredi kartı faizi ödeyen herkesin dava açabileceğini belirten Çakar, "Demek ki bankalar o tarihler arasında aralarında uzlaşıp rekabeti bırakmışlar ve mevduata olması gerekenden daha düşük, kredilere ve kredi kartlarına yüksek faiz uygulamışlar. Kredi kullananlar bankalara daha çok faiz ödemek zorunda kalmış, mevduat yatıranlar da alması gereken gerçek faizi alamamış. Şimdi bu zararın giderilmesi için dava açma hakkı doğdu" dedi.
KARAR İÇİN BİLİRKİŞİ BEKLENECEK
Tüketici Hakları Derneği Başkanı Turhan Çakar, tüketicinin ne kadar zarara uğradığının bilinemediğini, bu nedenle 'belirsiz alacak' davası açılması gerektiğini söyledi. Mahkemelerin, zararın tespiti için Merkez Bankası ve Rekabet Kurulu'ndaki resmi verileri isteyebileceğine işaret eden Çakar, "O verileri inceleyen bilirkişiler, tüketicinin ödediği örneğin kredi faiziyle, piyasada o tarihte olması gereken kredi faizini karşılaştırıp farkı ortaya çıkaracak. Bu fark üzerinden de tüketicinin zararı, yani bankadan alacağı belirlenecek. Bu aşamadan sonra belki Yargıtay'a kadar uzanan yeni bir dava süreci başlayacak" dedi.
Rekabet Kurulu, şikayetler üzerine Türkiye'nin en büyük 12 bankasını kredi ve kredi kartı faizlerinde anlaşarak hareket ettikleri gerekçesiyle 2011 yılında inceleme başlattı. Kurul 16 Aralık 2015'te 12 bankaya toplam 1 milyar 116 milyon 957 bin lira ceza kesti.
KİM DAVA AÇACAK?
Vakıf, dernek ve kamu kuruluşları asliye hukuk mahkemelerine, firmalar ve tarım kredisi kullanan çiftçiler ticaret mahkemelerine, bireysel banka müşterileri ise tüketici mahkemelerine belirsiz alacak davası açabilecek. Davaya banka büyük olasılıkla itiraz edecek. Bu durumda dava tüketici mahkemesine gelecek. Buradan çıkacak karara göre dava Yargıtay'a taşınacak.
Arkadaşlar merhaba,
size sormak istediğim bir konu var,
Dünyanın en iyi 135 bankası listesinde (aktif toplama göre) tek bir türk bankası yok.
Listede olan ve türkiyede faaliyet gösteren yabancı bankalar hsbc, ing,
QNB
Bu durumda türkiyede bulunan en sağlam bankalar bunlar diyebilir miyiz (türk bankalarına göre) ?
Yorumlarınızı bekliyorum, teşekkürler.
http://i.hizliresim.com/R0VZ4n.png
Dünyada ilk sırada ıcbc var.
Geçen sene iki tane özel en büyük bankaların özel bankacılık mt si .
Icbc 14 veriyor dediğimde öyle abuk sabuk ufak bankaların oranını kaale almıyoruz sizde şakın almayın demişlerdi
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Günlük 180 gün sonra getiri
F1= ((1 + (0.125/365)*0.85) ^180) -1 = % 0.05378
180 gün mevduat bağlama
vergi avantajsız
F2= (0.125/365*0.85) * 180 = % 0.052
vergi avantajlı
F2= (0.125/365*0.88) * 180 = % 0.05424
vergi avantajsız
F1/F2 = %2.65 yani 6 aylık mevduatın günlük 12.50 oranı geçebilmesi için minimum %2.65 ve üzerine yüksek orana sahip olması gerekli bu durumda:
12.50*1.0265 = 12.83125 üzerindeki her oran günlük 12.50 yi geçer.
vergi avantajlı
F1/F2= -%0.85 yani 6 aylık mevduat vergi avantajıyla günlük 12.50*1.0085 ile eşit getiriye sahip oluyor. Yani günlük %12.50*1.0085= %12.60 oranın üzerindeki her oran %12.50 6 aylık mevduatı getiri olarak geçiyor. Bir başka değişle %12.394 üzeri her 6 aylık (180 gün) oran günlük %12.50 oranı getiri olarak geçer.
akbank 500k temdit 32 gün %12
akbank bir tık mevduat faizlerini arttırmış aynı miktar 10 gün kadar önce %11,75 idi..
çok teşekkürler, harika bir çalışma yapmışsınız. BES'i kapatıp tuttuğum bir miktar param var, buna dokunmamak adına uzun vade bağlamak istiyordum. 12,5 ile ing turuncuda devam ediyor. 12,4'ün üzerinde 6 aylık faiz bulursam bağlayacağım. Ya da yine benzer vadelerde DIBS bulabilirsem o da olur.
Odeabank Vadesiz ne kadar veriyor?
değerli üyeler
enpara da 750 tl ek para tanımla yazıyor ? detaylarda her ayın ilk günü tahsil edilir diyor? faiz %2.2 diyor ?
şimdi ayın 29 unda çektim ek parayı diyelim hemen 2 gün sonra tahsil edecek o halde ? ne iş ? çekilen günden itibaren 30 gün vade tanıması mantıklı değil mi ? 3 gün sonra ödeyecek olsam zaten senden niye alıyım parayı ?:)
faiz günlük işliyor diyor ?
ama vadesiz hesaba yatan para dan hemen keserim diyor ?
e neden o zaman borcun vadesi her ayın ilk günü diyosun ? vadesiz hesaba yatan her kuruşu hemen almanın acele edip kendini bu kadar sağlama almaya çalışmanın mantığı ne anlamadım ?
saygılar
Vade dediği "en geç o gün ödemelisiniz" demek. Paranız varsa zaten faiz işlemesin diye hemen borcu kapatıyor. Ama paraya ihtiyaç varsa o limit hep tanımlı zaten. -750'ye düşebilen bir vadesiz hesap olarak düşünün. Para varsa artıya geçiyor, ihtiyaç varsa da oraya düşünceye kadar kullanabiliyorsunuz. Yatırdığınız para borcu kapattı diye krediyi tekrar kullanamıyor değilsiniz; sürekli olarak her gün -750'ye kadar düşürebilirsiniz açık hesap gibi. Bankalardaki tüm KMH ve BCH'lar bu mantıkla çalışır. Gün sayısı anlamında az faiz ödemenizi sağlayan bir sistem. Faizi hep çok yüksek olur ama teminatsız ve pratik yapısından dolayı.
Teşekkürler.
Kusursuz bilgi.
Merkez bankası başkanı , bankanın ek uygulamaları başarıya ulaştı lafının ardından dolar 5 kuruş arttı.
Tekrardan faiz düşürme dönemine mi giriyoruz?
Fiba bankasındaki yeni MT ile görüşmemde bana 45K için internetten 12.60 veriyoruz ama ben şubeden 12'den fazla veremem dedi. Sizce böyle mi yoksa ben mi pazarlık yapmayı beceremedim.
enpara günlük %9,5 oldu (ayın enparalılarına)
çay kaşığı ile arttırmaya devam ediyorlar...
ykb vadeli %11.65 yapmış. (yeni para)
Siz bir ülkede Cumhurbaşkanı danışmanının aşağıda attığı twitten sonra TL ye güvenebilir misiniz?
http://i.hizliresim.com/qblr63.jpg