Sayfa 94/1024 İlkİlk ... 44849293949596104144194594 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 745 - 752 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Alıntı Originally Posted by boğarlıyatırım Yazıyı Oku
    Savaştaki ve ülkesinin bir kısmı işgal altındaki ukrayna'yı mı örnek veriyorsunuz? saçma bence.
    Örnek verdiğim banka Türklerin Altınbaş holdinge ait
    Ayrıca 15 yıldır bu ülkeden ithalat yapıyorum..
    3 adet şirketin kurucu ortağıyım.!!
    Git gez..!!
    Kuzey batı Ukrayna'yı..!!
    Büyük iş fırsatları olduğunu görürsün..
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

2.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Günlük 180 gün sonra getiri

F1= ((1 + (0.125/365)*0.85) ^180) -1 = % 0.05378

180 gün mevduat bağlama

vergi avantajsız
    F2= (0.125/365*0.85) * 180 = % 0.052

vergi avantajlı
    F2= (0.125/365*0.88) * 180 = % 0.05424

vergi avantajsız
    F1/F2 = %2.65 yani 6 aylık mevduatın günlük 12.50 oranı geçebilmesi için minimum %2.65 ve üzerine yüksek orana sahip olması gerekli bu durumda:
    12.50*1.0265 = 12.83125 üzerindeki her oran günlük 12.50 yi geçer.

vergi avantajlı

F1/F2= -%0.85 yani 6 aylık mevduat vergi avantajıyla günlük 12.50*1.0085 ile eşit getiriye sahip oluyor. Yani günlük %12.50*1.0085= %12.60 oranın üzerindeki her oran %12.50 6 aylık mevduatı getiri olarak geçiyor. Bir başka değişle %12.394 üzeri her 6 aylık (180 gün) oran günlük %12.50 oranı getiri olarak geçer.
    çok teşekkürler, harika bir çalışma yapmışsınız. BES'i kapatıp tuttuğum bir miktar param var, buna dokunmamak adına uzun vade bağlamak istiyordum. 12,5 ile ing turuncuda devam ediyor. 12,4'ün üzerinde 6 aylık faiz bulursam bağlayacağım. Ya da yine benzer vadelerde DIBS bulabilirsem o da olur.

Odeabank Vadesiz ne kadar veriyor?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    camekanın dışında
    Gönderi
    1,797
    değerli üyeler

enpara da 750 tl ek para tanımla yazıyor ? detaylarda her ayın ilk günü tahsil edilir diyor? faiz %2.2 diyor ?

şimdi ayın 29 unda çektim ek parayı diyelim hemen 2 gün sonra tahsil edecek o halde ? ne iş ? çekilen günden itibaren 30 gün vade tanıması mantıklı değil mi ? 3 gün sonra ödeyecek olsam zaten senden niye alıyım parayı ?

faiz günlük işliyor diyor ?

ama vadesiz hesaba yatan para dan hemen keserim diyor ?

e neden o zaman borcun vadesi her ayın ilk günü diyosun ? vadesiz hesaba yatan her kuruşu hemen almanın acele edip kendini bu kadar sağlama almaya çalışmanın mantığı ne anlamadım ?

saygılar
    “Kalbimizde Tanrı'nın ışığı vardır, onun adı da vicdandır." Lev Nikolayeviç Tolstoy

5.  Alıntı Originally Posted by Günaydın Yazıyı Oku
    değerli üyeler

enpara da 750 tl ek para tanımla yazıyor ? detaylarda her ayın ilk günü tahsil edilir diyor? faiz %2.2 diyor ?

şimdi ayın 29 unda çektim ek parayı diyelim hemen 2 gün sonra tahsil edecek o halde ? ne iş ? faiz günlük işliyor diyor ?

ama vadesiz hesaba yatan para dan hemen keserim diyor ? e neden o zaman borcun vadesi her ayın ilk günü diyosun ? vadesiz hesaba yatan her kuruşu hemen almanın acele edip kendini bu kadar sağlama almaya çalışmak niye anlamadım ?

saygılar
    Vade dediği "en geç o gün ödemelisiniz" demek. Paranız varsa zaten faiz işlemesin diye hemen borcu kapatıyor. Ama paraya ihtiyaç varsa o limit hep tanımlı zaten. -750'ye düşebilen bir vadesiz hesap olarak düşünün. Para varsa artıya geçiyor, ihtiyaç varsa da oraya düşünceye kadar kullanabiliyorsunuz. Yatırdığınız para borcu kapattı diye krediyi tekrar kullanamıyor değilsiniz; sürekli olarak her gün -750'ye kadar düşürebilirsiniz açık hesap gibi. Bankalardaki tüm KMH ve BCH'lar bu mantıkla çalışır. Gün sayısı anlamında az faiz ödemenizi sağlayan bir sistem. Faizi hep çok yüksek olur ama teminatsız ve pratik yapısından dolayı.
    Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
    2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
    3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
    4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
    5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...

Kurallara AYKIRIDIR.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    camekanın dışında
    Gönderi
    1,797
     Alıntı Originally Posted by JonDowes Yazıyı Oku
    , ihtiyaç varsa da oraya düşünceye kadar kullanabiliyorsunuz. Yatırdığınız para borcu kapattı diye krediyi tekrar kullanamıyor değilsiniz; sürekli olarak her gün -750'ye kadar düşürebilirsiniz açık hesap gibi.

çok teşekkür ederim sn.moderatör, önce acaba bir tuzak mı dedim ama açıklayıcı paylaşımınız durumu netleştirdi anlaşıldı.

saygılarımla
    “Kalbimizde Tanrı'nın ışığı vardır, onun adı da vicdandır." Lev Nikolayeviç Tolstoy

7.  Alıntı Originally Posted by pinky Yazıyı Oku
    Odeabank Vadesiz ne kadar veriyor?
    Odeabank ;
    (Oksijen hesap) Vadesiz, Günlük % 13
    (Mevduat sınırı 53.000.- TL.ye kadar. (-) 3.000.-TL. boş'ta, Günlük vadeli üst sınırı ;50.000.-TL.)

8.  Alıntı Originally Posted by Günaydın Yazıyı Oku
    çok teşekkür ederim sn.moderatör, önce acaba bir tuzak mı dedim ama açıklayıcı paylaşımınız durumu netleştirdi anlaşıldı.

saygılarımla
    ufak bir katkı, aynı gün 750 çekip aynı gün yatırsanız da bir günlük faiz ödersiniz. yatan para +1 gün valörlü, çekilen para aynı gün valörlüdür. hatta cuma günü bu işi yaparsanız, çekip yatırma işini, bu sefer 3 günlük faiz ödersiniz.

Sayfa 94/1024 İlkİlk ... 44849293949596104144194594 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •