Olay algı meselesi, görünürde faiz artışı yok kar payı ya da katkı payı var. Bu şekilde en azından faiz artırılmamış olacak.
Printable View
Faiz artışı var
Hemde baya var.
Yukarıda da yazdım nkolayın indirim furyası öncesi 19 olan faizi şu anda 19,5
Yani MB politika faizinin 14 gözükmesi sadece kağıt üzerinde kalmış durumda.
İç borçlanma senetleri %17'lerden %23'e çıktı.
Yani kısaca çok ciddi bir faiz artışı oldu.
Kur buna rağmen bir zamanlar hayal bile edemeyeceğimiz derecede yüksek.
10'u geçince olay olmuştu.
Şu anki 11,5 ne demek.
5 ay önce bunu deseler hepimiz güler geçerdik.
Şimdi kanıksadık ve düştü diye de seviniyoruz.
Sorulacak tek soru biz bu döngüyü ve stresi niye yaşadık olmalı.
Özet şu, faizi düşürecez dedik başaramadık.
Bir ülkenin göstergesi , cds ve tahvil faizleridir.2 Side tap seviyede .bakan 420 milyar ülkenin borcu var diyor .borcu yapan ve yaptıran kimse o ödemesi lazım
Şu saatte ki kur volatidesine bakın.yabanci tamamen yok ise kim alıp satiyor ?
Hocam ilk mesajımı okusaydınız %63 hesabını yapmazdınız.Zamanın ruhu diye bir kavram var.Cümle içindeki "görüntüde" kelimesi nass konusunda ne demek istediğimi anlatıyor.
Bir şey daha açıklayım ki bu mesajları çok sevinerek, iktidarı alkışlamak için yapmadım.Sadece durum tespitidir, ve başarılı olacak görüntüsü var bende.Su katılmamıi bir muhalif olarak da umarım başarılı olur, yoksa ülkemizin durumunu hiç iyi görmüyorum.Olayın buralara gelmesi de ayrı bir başarısızlık manzumesidir, o kısım ayrı.
Bu arada çok ciddi bir para da kaybettiğimi de belirteyim, durumdan faydalanmış bir kişi değilim yani.
Bu haftaki spk bülteninde onaylanan fonlardan,
- Ata Portföy Tarım ve Gıda Değişken Fon
- Hedef Portföy Birinci Borçlanma Araçları Fonu
-İstanbul Portföy Katılım Hisse Senedi Fonu(Hisse Senedi Yoğun Fon)
-Yapı Kredi Portföy Fintech ve Blockchain Teknolojileri Fon Sepeti Fonu
İleride kategorilerinde ilgi görebilecek fonlara benziyor.
Olay in boyutlari dahada buyuyecek sanirim, 1999 depremi aklima geldi ,gercek boyutlarinin ilk sonuclari gun agarinca ortaya cikmisti
bu dem muhabbetini bankalara soran varmı arkadaşlar? malum değişken fonlara satış verdik para salı günü hesaba geçecek. bi 3 aylık patlatsak reyize kaptırdıklarımızı geri alabilirmiyiz dersiniz? olumlu bakan varmı? biliyorum bu ülkede neye elini atsan patlıyor bi kulağımızın arkası kaldı icat çıkarma diyseksiniz ama bunda ana para koruma garantisi var. döviz yükselmezse en iyi getiren en sağlam baf fonu olan nzh'ye göre bile kaybım 3 ayda en fazla %1,5 olur diye hesapladım yanlış değilsem. (%14 faiz 3 ayda net %3,5 veriyor nzh %5 vermiş)
İlk 3 gün bizde destekledik düşüşü ama bi durulsun dinlensin bu nedir ya 12 ise 12, 11 ise 11'de kalsın kalp elektrokardiyografı gibi oldu. Yurt dışı da çökerse cepten yemeğe başlayacağız.
İşbankasi nin bazı fonları açıklanmış gene eksi ne olacak bu işin sonu millet ana paradan da gidiyor
https://twitter.com/etkilihaber/stat...02274343550985Alıntı:
Hazine Bakanı Nebati: 15 liradan, 16 liradan, 17 liradan dolar alanlar büyük finansörler değil. Büyük finansörler, bu işin bir şekilde döneceğini bilir. Ama çarpılan kim oldu? Küçük yatırımcılar. Şimdi kara kara düşünüyorlar.
Yazık gerçekten kendi halkına tuzak kuran bir yönetim.
Ben en çok mazlumun ahından korkarım.
Emekli Ayşe teyze, apartman görevlisi Mehmet efendi kıt kanaat elde ettikleri 3 kuruşları erimesin diye 1000 TL.den gram altın aldılar.
Sabah bir baktılar. 250 TLleri yok olmuş.
Onlar için 1 TL.nin bile önemi büyük.
Şu anda içleri kan ağlıyor.
Bu oyunu kim organize ettiyse milyonlarca ah aldı.
Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste.
Bekleyip göreceğiz.
doların 1 lira düşmesi yabancı fonlarda %7-8 eksi getiriyor sanırım, ana paradan zarar artıyor sürekli, bir de dolar 8-9 aralığına kadar inerse ana para da kalmayacak herhalde. 3 gündür düştükçe azar azar alıyordum ama bu seferde her düşüşte zarar daha da artıyor, nasıl hareket etmeli anlayamadım.
USD bu seviyelerde salinsa artik yeter ya 11.60 ok
Aranızda garanti emeklilik fonları hakkında bilgisi olan var mı acaba? 2 gün önce mevcut fonlara satış verdim, ilk gün neyse zarar yazdı belliydi ama dün ve bugünde zarar yazıyor bu fonlar ilk gün verdiğim emirden satılmadı mı ben mi yanlış biliyorum?
Genelde; satış verdiğiniz gün saat 13.30'dan önce verdiyseniz ilk hesaplanan(ertesi gün fiyatı) fiyattan hangi gün valörlü ise o gün hesaba geçer. Fakat hesaba geçene kadar arada kalan "1-3 gün" eksi-artı yazması sanki sizde hala o fon varmış gibi gözüktüğü için sistemsel olarak öyle gözüküyor.
Satım verdiğiniz gün sonrası fon fiyatını TEFAS sitesinden bakın. Para hesabınıza geçince, fiyat * pay adedi olarak dekont ile kıyaslayın. Bir sorun olmadığını görürsünüz.
Alım-satım yaptığınız tüm fonları portföy şirketinin sitesinde bulup ' yatırımcı bilgi formu' dosyalarını indirip alım satım esaslarını mutlaka okuyun. Orada bu tür bilgileri ayrıntılı şekilde görebilirsiniz.
benim ki kaba hesap tabi, geçen gün merkez kur 12.45 di dün 11.45 yabancı fonlar %8 zarar etmiş, 10 liranın altına ineceğini sanmam ama bir erken seçim açıklaması gelirse olabilir, ben yine de temkinli davranıp zararda olmayan veya az zararda olanların bir kısmını satıyorum, dolar ve borsa daha da düşerse elde nakit olsun.
Helal olsun ...
gunun en cok kazandiran degisken fonu..
NRC NEO PORTFÖY BİRİNCİ DEĞİŞKEN FON (mk 475)
4 gunluk dusus sonrasi ilk kez arti getiren fon (para piyasalari, borclanma araclari, kira sertifikalari katilim konu disidir)
Enerji fonları ayrı bir çakılmış,
Günaydın arkadaşlar IPV ve OJT Almıştım ve dün zarar kes yapıp sattım. RPD satmadım. Sizce doğru mu yaptım?ben doların çıkacağını düşünmüyorum