Sayfa 91/1002 İlkİlk ... 41818990919293101141191591 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 721 - 728 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

Yatırım Fonları X

Alıntı Originally Posted by Ege35 Yazıyı Oku
    Her görüşe saygım vardır ama yazınızdaki "Adam faizi gram arttırmadan çözdü olayı. 25-30 puana kadar hesap dahilinde bence. Nass'dan da vaz geçmedi görüntüde." demenizi hayretle okudum. Nasıl böyle düşünebildiğinizi de merak ettim açıkçası. Dövize endeksli mevduat faiz arttırmamak anlamına gelmez tam tersi tepesi belli olmayan bir faiz artışı demek bile olabilir.

Bugünü örnek alırsak bugün için doların 1 yıllık getirisi son 3 gündür bu kadar düşmesine rağmen yaklaşık % 63. Eğer 1 yıl önce bu tür bir mevduat türü olsaydı ve paramızı buraya yatırmış olsaydık paramıza % 63 faiz alacaktık. Yani % 15 in üstüne % 48 ilave faiz verilecekti. Bu mu nass dan vazgeçmemek bu mu faizi gram arttırmamak.
    Algıları ve gösterilmek istenileni değil gerçekleri görmeye çalışalım.

Ayrıca bu tür bir mevduatın tüm yükünün hepimizin üstünde olması da cabası.
    Olay algı meselesi, görünürde faiz artışı yok kar payı ya da katkı payı var. Bu şekilde en azından faiz artırılmamış olacak.

2.  Alıntı Originally Posted by cerento Yazıyı Oku
    Opb opl de boyle gelebilirmi

M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    OPB gelmez.
    Uyuşmadı bir türlü dem'e "ben"de ki meşrep

3.  Alıntı Originally Posted by trust06 Yazıyı Oku
    Olay algı meselesi, görünürde faiz artışı yok kar payı ya da katkı payı var. Bu şekilde en azından faiz artırılmamış olacak.
    Faiz artışı var
    Hemde baya var.
    Yukarıda da yazdım nkolayın indirim furyası öncesi 19 olan faizi şu anda 19,5

Yani MB politika faizinin 14 gözükmesi sadece kağıt üzerinde kalmış durumda.

İç borçlanma senetleri %17'lerden %23'e çıktı.

Yani kısaca çok ciddi bir faiz artışı oldu.
    Kur buna rağmen bir zamanlar hayal bile edemeyeceğimiz derecede yüksek.
    10'u geçince olay olmuştu.

Şu anki 11,5 ne demek.
    5 ay önce bunu deseler hepimiz güler geçerdik.
    Şimdi kanıksadık ve düştü diye de seviniyoruz.

Sorulacak tek soru biz bu döngüyü ve stresi niye yaşadık olmalı.

Özet şu, faizi düşürecez dedik başaramadık.

Bir ülkenin göstergesi , cds ve tahvil faizleridir.2 Side tap seviyede .bakan 420 milyar ülkenin borcu var diyor .borcu yapan ve yaptıran kimse o ödemesi lazım

5.  Alıntı Originally Posted by cerento Yazıyı Oku
    Opb opl de boyle gelebilirmi

M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Satmadığım bu ikisi kaldı, tepki olur dedim o da olmadı. OPLde eksiydim, yarın OPBde de zarara geçerim.

Şu saatte ki kur volatidesine bakın.yabanci tamamen yok ise kim alıp satiyor ?

7.  Alıntı Originally Posted by dell14 Yazıyı Oku
    Bir ülkenin göstergesi , cds ve tahvil faizleridir.2 Side tap seviyede .bakan 420 milyar ülkenin borcu var diyor .borcu yapan ve yaptıran kimse o ödemesi lazım
    Faiz lobisi kimse yine net bir şekilde kazandı.
    Faizi düşürmeyi beceremedik.

8.  Alıntı Originally Posted by Ege35 Yazıyı Oku
    Her görüşe saygım vardır ama yazınızdaki "Adam faizi gram arttırmadan çözdü olayı. 25-30 puana kadar hesap dahilinde bence. Nass'dan da vaz geçmedi görüntüde." demenizi hayretle okudum. Nasıl böyle düşünebildiğinizi de merak ettim açıkçası. Dövize endeksli mevduat faiz arttırmamak anlamına gelmez tam tersi tepesi belli olmayan bir faiz artışı demek bile olabilir.

Bugünü örnek alırsak bugün için doların 1 yıllık getirisi son 3 gündür bu kadar düşmesine rağmen yaklaşık % 63. Eğer 1 yıl önce bu tür bir mevduat türü olsaydı ve paramızı buraya yatırmış olsaydık paramıza % 63 faiz alacaktık. Yani % 15 in üstüne % 48 ilave faiz verilecekti. Bu mu nass dan vazgeçmemek bu mu faizi gram arttırmamak.
    Algıları ve gösterilmek istenileni değil gerçekleri görmeye çalışalım.

Ayrıca bu tür bir mevduatın tüm yükünün hepimizin üstünde olması da cabası.
    Hocam ilk mesajımı okusaydınız %63 hesabını yapmazdınız.Zamanın ruhu diye bir kavram var.Cümle içindeki "görüntüde" kelimesi nass konusunda ne demek istediğimi anlatıyor.

Bir şey daha açıklayım ki bu mesajları çok sevinerek, iktidarı alkışlamak için yapmadım.Sadece durum tespitidir, ve başarılı olacak görüntüsü var bende.Su katılmamıi bir muhalif olarak da umarım başarılı olur, yoksa ülkemizin durumunu hiç iyi görmüyorum.Olayın buralara gelmesi de ayrı bir başarısızlık manzumesidir, o kısım ayrı.

Bu arada çok ciddi bir para da kaybettiğimi de belirteyim, durumdan faydalanmış bir kişi değilim yani.

Sayfa 91/1002 İlkİlk ... 41818990919293101141191591 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •