Temettu haric 12.60 larda bir satis olmus.zorunlulugu yok ki cagrida. Cagri yapacagina buralardan toplamasi daha mantikli onlar adina
Printable View
Temettu haric 12.60 larda bir satis olmus.zorunlulugu yok ki cagrida. Cagri yapacagina buralardan toplamasi daha mantikli onlar adina
yabancı cumhurbaşkanından korktuğu için durmadan satıyor.ortada net bir güven sorunu var ya ttkomun içini boşaltırsa ? bu soru yerliye ve yabancıya çok büyük baskı yapıyor tek ve yegane sorun bu.sorunu başka yerlerde arayan boş iş peşinde demektir.
35 senelik yatirimcilik hayatimda ogrendigim en onemli seylerden birisi de, belki de en onemlisi dovletin isin icinde oldugu seylerden kacmak gerektigidir...
Syg,
#TTKOM #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...03111116383791
#TTKOM #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...03111117001604
Ustte TL altta dolar bazinda...
Bankacilik sektorne 3.1 milyar dolar zarar yazdirdilar...
Syg,
Helallesme hesaplasma doneminde bu dosya mutlaka acilacak...
Syg,
Satış işinden de bir fayda göremedik, kaldı temettü, iyi bir oran verseler bari.
Temettüyle birlikte 13-14 lira eder biçildi ama hisse fiyatı buralarda.
Gider gider acele etmeyin.önümüzü tıkayan kayadan kurtulduk.
Tcell zamanında nasıl süründüyse bu da ona benzeyecek gibi. Varlık fonuna girince çiftliğe hoşgeldiniz.
Yazılarım yatırım tavsiyesi değildir.SM-M307FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tcell %5 yaptı, bizim yeni gelin 10 altına kaydı yine, bu da bir imtihan herhalde, la havle...
Dudu hocam Hektas ve tupras ta takip ediyordum sizi. Simdi buradasınız. Tupras hedef 200 demiştiniz erken ayrıldınız. Ben tupras çıkıp buraya geldim. Beklemedeyim.temettumu bekliyorum. Ayrica Hatırlarsanız tupras da surundurmustu bizi. Sabreden kazandı.
Varlık fonu 4.18 denir aldı
Vakufbank 9 nisan 2010
USD cinsinden değeri
2.77 dolar mıışşşş
TVF işlem fiyatının 3-4 lira üstünde bir fiyattan aldı, bu iyi, bankalar bir kaç senedir temettüsünü de aldılar, şirketin borcu da var.
Bu bankalar için de bir kazanç, batık kredileri sadece bu değil ki, çoğu kredi geri dönmeyip zarar olarak muhasebeleşti bile, bunda çoğunu kurtardılar bu satışla.
Şimdi yeni yönetimin niyeti önemli, karar almada sıkıntı kalmadı, iyi bir piyasa değerini hak ediyor.
1 senelik icraatlara bakacağız, kar ve temettü devam edecek mi görmek lazım, senelerdir aynı fiyatlarda debelendi durdu zaten.
Bana alım firsati verdigi icin tüm emeği gecenlere teşekkür ederim.
9.9x fiyatli 50000 lot paketlendi.
3 yil sonra gorusmek uzere..
8.9x
7.9x
6.9x
5.9x
Ilave alımlar icin asagida beklemedeyim.
;)
BİRTEK SORUMKLU yetkin biri günlük pastayı sayfaya atsa ne olur yani. elinden gelipte yapmamak ne kötü bişey
deneme yaptım
1,2 hafta daha kamala böyle almaya devam etsin piyasada zaten %10anxak kalacak. Şu an için %13,32 si halka acikti. Ziraatte 65 milyon lot oldu, 20 milyon lot sadece bu hafta yatırım fonuna aldı.
Bence ters köşe yapıp cagri bile yapabilir ama ben katılmam o ayrı.
Zaten yeni alıcısı hazır mal, bir sonraki satışa kadar burdayız yada satmaz ise devlet elektrikte yaptığı gibi fiyat zincirini serbest bırakıp internet fiyatlarını 20 dolar ve üstü seviyesine cektimi korkunç para basmaya başlar.
Gereken tek şey unutmak ve 2,3 yıl kıprasmamak ama buda çok zor, o yüzden Allah biliyor ya hiç tavan yapsın istemiyorum.
SM-G780F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Haftalık ve yılbaşından bugüne olan durumu:
Kusura bakmayın, yükleyemedim. Hata veriyor program.
artık hissede beklenti kalmadı. bundan sonra dönemsel kara ve temettü oranı çok önemli.bunun için 7-8 ay süre gerekir. inşallah TVF SİYASETİN OYUNCAĞI HALİNE GETİRMEZ ttkomu.genel müdürün sütüne kalmış birşey.sütü temiz ise dürüst olur millet kazanır devlet kazanır hatta iktidar kazanır.başta siyasi iktidarın yatırımcıya verdiği olumsuz sinyalleri bertaraf edip 15 ay sonrasını düşünür.umarım siyasette namuslu bir zeminde kendisine çeki düzen verir.
1 yıldır buraya yazdıklarımı özet geçmiş bayan.neyse hadi telif hakkı yatırımcımıza helal olsun:oleyo:
Sabah Gazetesi yazarı Dilek Güngör, Türk Telekom hisselerinin Türkiye Varlık Fonu tarafından 1.6 milyan dolara satın alınmasını “Devletin altın yumurtlayan tavuğu kimseye bırakamazdı†şeklinde yorumladı.
4 yıl sonra bedelsiz devir alacağı ve piyasa değeri 1.3 milyar dolar olan şirketin hisselerine 1.6 milyar dolar ödeyen Varlık Fonu’nun stratejik bir karar aldığını dikkat çeken Güngör, şöyle devam etti:
Türkiye Varlık Fonu’nun (TVF) Türk Telekom operasyonu kim ne derse desin stratejik bir hamledir, devlet için bir kazançtır, dijitalleşen dünyada geleceğe önemli bir yatırımdır.
Nedenlerini anlatayım…
Malumunuz, Türk Telekom 2005’te özelleşti. Hariri ailesinin, Suudi Telekom Şirketi’yle ortak olduğu Oger Telecom, şirketin yüzde 55 hissesini 6 milyar 550 milyon dolara devraldı.
(Özelleştirme süreci boyunca halka arz ve temettü gelirleri de hesaba katıldığında devlet toplam 15.6 milyar dolar gelir elde etti) OTAŞ, özelleştirme sırasında bankalardan borç aldı. Daha sonra ödeme güçlüğü yaşadı. Banka borcunu 2013’te yapılandırdı. 4.75 milyar dolar krediyi ödeyemedi. Kredide en büyük pay Akbank’ındı. Arkasından Garanti ve İş Bankası geliyordu. 2018’de bankalar kredi ödenmeyince OTAŞâ€™ın Türk Telekom’daki hisselerini LYY Telekomünikasyon adında bir şirket kurarak devraldılar. Esasında o dönemde epey de ‘kol kesti’ler. LYY’yi oluşturan irili ufaklı 22 banka bir süredir ellerindeki hisseyi satmak istiyorlar.
Tabii, 2018’den bu yana yaşanan süreç her ne kadar başarılı bilanço dönemlerine imza atsa da Türk Telekom’un yönetimsel ve operasyonel süreçlerini etkiliyordu. Sadece ana hissedarın geçici olması görüntüsü dahi bir belirsizlik kaynağıydı.
İşte tam da bu yüzden, pandemi sonrasında dijitalleşme bu kadar önem kazanırken, telekomünikasyon sektörü daha da stratejik bir hal alırken, devlet altın yumurtlayan tavuğu kimseye bırakamazdı.
Bu saikle, Türkiye Varlık Fonu, Turkcell’de olduğu gibi Türk Telekom’u da kaderine bırakmadı. LYY’nin sahipliğindeki yüzde 55 hisseyi, 1 milyar 650 milyon dolara devralmak için önceki gün anlaşma imzaladı. Artık hissedarlar, bono yatırımcıları ve diğer paydaşlar için belirsizlik ortadan kalktı. TVF’nin çoğunluk hissedarı olması Türk Telekom’un önünü de açtı.
Yazının tamamı için tıklayın!
https://www.paramedya.com.tr/devami/...e-birakamazdi/
Şimdi bu söz konusu temettüyü satış sonrası bankalar büyük olasılıkla defaten ve peşin olarak alacaklardır. Böyle olursa bizim temettüleri geçen seneki gibi 3 taksit olarak ödeme durumu olabilir mi? Olursa şayet bu haksızlık olmaz mı? Belki ben tenettümü alıp vedalaşıcam bu hisseyle... [emoji848]
VKY-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bende bankalarla ödenecek temettü miktarında anlaştıklarını ve tek seferde muhtemelen ödeyeceklerini düşünüyorum. Hisse devir onayını aldıktan sonra bir tarihte tek seferde ödenir. Tahminimce bankalara ödeyecekleri miktarı aşağı çekmek için ciddi bir miktar temettü ödeyeceklerini ve bu miktarı biraz da TT üzerine yükleyeceklerini düşünüyorum. Bizede muhtemelen tek seferde ödeyecektir ve bu mantıkla bakarsak iyi bir temettü açıklayabilir.
Ben de aynı düşünüyorum, kalıcı olmayan zorunlu bir beraberlikti bankalar, belirsizlik ortadan kalktı, şimdi iyi bir yönetimle kısa sürede ülkenin çok iyi bir değeri olabilir, geçmişte yanlış hamlelerden çok çekti bu şirket.
Temettü için de umarım iyi bir rakam olur.
Merak etmeyin..
Verirler yine hirsizin birine..
Aradan avantayi, sakali kaparlar.
Siz siz olun dovletin isin isinde oldugu yerlerden uzak durun.
Dovletin derdi bizim arkamiza gecmek :)
Syg,
Bu hafta temettüyü açıklamaları lazım artık, ay sonu genel kurul var.
Ayrıca bu hisse devri için de beli prosedürler var, belki bir OGKT olabilir.
İyi haftalar.
artık hisse dünyanın en batakçı siyasi sömürü aracı TVF nunun %87 pay sahibi olduğu bir şirket hissesi. piyasa algısı bu.ilk dönem kesin zarar açıklar sonra hisse 5-6 tl lere doğru yol alır.beklenti bu olunca kimse cesaret edip alım yapamıyor.bizlerde boynumuzu uzattık yiğit bulut bizi kör bıçakla kessin diye bekliyoruz.bu güne kadar TVF nu sahip olduğu hisseleri en değersiz düzeye getirmek için ne gerekiyorsa yaptı.bundan sonrası ne olur bilmiyorum.bekleyip görelim.
Bu kadar kötümser bir öngörüyle hissede olmak çok zor olmuyor mu sn. Bozoklu.
Şahsen yeni yönetimin 1 senelik icraatını görmeden bir tahminde bulunamam ama yönetimin sadeleşmesini olumlu buldum.
Bakalım zaman bize neyi gösterecek, hisse ne zamandır kimseye bir şey kazandırmadı zaten.
evet çok zor ama 2023 haziran ayından sonra ekonomiden anlayan milli varlıkları gözü gibi koruyan ve kar ettirip ettiği karı paylaşacağını umduğum bir dönemin hasretiyle hissede kalmaya karar verdim.bunun içinde en fazla 15-16 ayvar sayın arkadaşım. düşünsene bir ALİ babacan gibi birinin yönetiminde TTKOM UN EN AZ 40 TL EDERİ VAR
Valla artık şirketi kim yönetirse yönetsin eski hataları tekrar etme lüksleri kalmadı, konu tamamen gündeme oturdu zaten, beteri beterini gördü nihayet.
Umutla beklemeye değer, konjonktür bundan yana gelişebilir seneye, onun için en az 1 sene zaman vereceğim şahsen.
AYNI FİKİRDEYİZ SAYIN BAWER bir yıl çabuk geçer bu yıl ki bilançolardan umudum kesinlikle yok .ttkomun ettiği karların vakıflara bağış olarak gideceğinide biliyorum.bir yıl sonrası için bir umut benim ki.
Bu arada paketlere de çok bindirmişler, 48 lira verdiğim vasat bir hattımı 75 liraya ancak yapabildiklerini bildirdiler, her şey pahalanıyor hisse hariç.:)
75 lira sıradan bi yemek parası artık
Günlük takas bu ama esasa firildak karanlik odada döndü
https://i.hizliresim.com/37oz5so.jpg