Sayfa 94/490 İlkİlk ... 44849293949596104144194 ... SonSon
Arama sonucu : 3919 madde; 745 - 752 arası.

Konu: TTKOM - Türk Telekom

  1. 1 yıldır buraya yazdıklarımı özet geçmiş bayan.neyse hadi telif hakkı yatırımcımıza helal olsun

    Sabah Gazetesi yazarı Dilek Güngör, Türk Telekom hisselerinin Türkiye Varlık Fonu tarafından 1.6 milyan dolara satın alınmasını “Devletin altın yumurtlayan tavuğu kimseye bırakamazdı†şeklinde yorumladı.

    4 yıl sonra bedelsiz devir alacağı ve piyasa değeri 1.3 milyar dolar olan şirketin hisselerine 1.6 milyar dolar ödeyen Varlık Fonu’nun stratejik bir karar aldığını dikkat çeken Güngör, şöyle devam etti:

    Türkiye Varlık Fonu’nun (TVF) Türk Telekom operasyonu kim ne derse desin stratejik bir hamledir, devlet için bir kazançtır, dijitalleşen dünyada geleceğe önemli bir yatırımdır.
    Nedenlerini anlatayım…
    Malumunuz, Türk Telekom 2005’te özelleşti. Hariri ailesinin, Suudi Telekom Şirketi’yle ortak olduğu Oger Telecom, şirketin yüzde 55 hissesini 6 milyar 550 milyon dolara devraldı.
    (Özelleştirme süreci boyunca halka arz ve temettü gelirleri de hesaba katıldığında devlet toplam 15.6 milyar dolar gelir elde etti) OTAŞ, özelleştirme sırasında bankalardan borç aldı. Daha sonra ödeme güçlüğü yaşadı. Banka borcunu 2013’te yapılandırdı. 4.75 milyar dolar krediyi ödeyemedi. Kredide en büyük pay Akbank’ındı. Arkasından Garanti ve İş Bankası geliyordu. 2018’de bankalar kredi ödenmeyince OTAŞâ€™ın Türk Telekom’daki hisselerini LYY Telekomünikasyon adında bir şirket kurarak devraldılar. Esasında o dönemde epey de ‘kol kesti’ler. LYY’yi oluşturan irili ufaklı 22 banka bir süredir ellerindeki hisseyi satmak istiyorlar.
    Tabii, 2018’den bu yana yaşanan süreç her ne kadar başarılı bilanço dönemlerine imza atsa da Türk Telekom’un yönetimsel ve operasyonel süreçlerini etkiliyordu. Sadece ana hissedarın geçici olması görüntüsü dahi bir belirsizlik kaynağıydı.
    İşte tam da bu yüzden, pandemi sonrasında dijitalleşme bu kadar önem kazanırken, telekomünikasyon sektörü daha da stratejik bir hal alırken, devlet altın yumurtlayan tavuğu kimseye bırakamazdı.
    Bu saikle, Türkiye Varlık Fonu, Turkcell’de olduğu gibi Türk Telekom’u da kaderine bırakmadı. LYY’nin sahipliğindeki yüzde 55 hisseyi, 1 milyar 650 milyon dolara devralmak için önceki gün anlaşma imzaladı. Artık hissedarlar, bono yatırımcıları ve diğer paydaşlar için belirsizlik ortadan kalktı. TVF’nin çoğunluk hissedarı olması Türk Telekom’un önünü de açtı.

    Yazının tamamı için tıklayın!
    https://www.paramedya.com.tr/devami/...e-birakamazdi/
    yazdıklarım yatırım tavsiyesidir. beni dinleyin görün ebenizinkini.

  2.  Alıntı Originally Posted by .bozoklu. Yazıyı Oku
    artık hissede beklenti kalmadı. bundan sonra dönemsel kara ve temettü oranı çok önemli.bunun için 7-8 ay süre gerekir. inşallah TVF SİYASETİN OYUNCAĞI HALİNE GETİRMEZ ttkomu.genel müdürün sütüne kalmış birşey.sütü temiz ise dürüst olur millet kazanır devlet kazanır hatta iktidar kazanır.başta siyasi iktidarın yatırımcıya verdiği olumsuz sinyalleri bertaraf edip 15 ay sonrasını düşünür.umarım siyasette namuslu bir zeminde kendisine çeki düzen verir.
    asıl şimdi beklenti başladı.işler şimdi yoluna giriyor.şirketin önü açıldı.biraz takip etseniz 1 lira üzeri temettü alacağımızıda bilirdiniz...
    yazdıklarım yatırım tavsiyesidir. beni dinleyin görün ebenizinkini.

  3. Şimdi bu söz konusu temettüyü satış sonrası bankalar büyük olasılıkla defaten ve peşin olarak alacaklardır. Böyle olursa bizim temettüleri geçen seneki gibi 3 taksit olarak ödeme durumu olabilir mi? Olursa şayet bu haksızlık olmaz mı? Belki ben tenettümü alıp vedalaşıcam bu hisseyle...

    VKY-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

  4.  Alıntı Originally Posted by Hayirsizhalim Yazıyı Oku
    Şimdi bu söz konusu temettüyü satış sonrası bankalar büyük olasılıkla defaten ve peşin olarak alacaklardır. Böyle olursa bizim temettüleri geçen seneki gibi 3 taksit olarak ödeme durumu olabilir mi? Olursa şayet bu haksızlık olmaz mı? Belki ben tenettümü alıp vedalaşıcam bu hisseyle...

    VKY-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    hayır herkese birlikte ödenir.31 mart genel kurul onayına kadar temettü miktarı teklif edilir.kurulda onaylanır.temettü aldığın gün hisse fiyatı aldığın miktar kadar düşer.zaten temettü alıp kaçma olayı yoktur bu yüzden...
    yazdıklarım yatırım tavsiyesidir. beni dinleyin görün ebenizinkini.

  5. Bende bankalarla ödenecek temettü miktarında anlaştıklarını ve tek seferde muhtemelen ödeyeceklerini düşünüyorum. Hisse devir onayını aldıktan sonra bir tarihte tek seferde ödenir. Tahminimce bankalara ödeyecekleri miktarı aşağı çekmek için ciddi bir miktar temettü ödeyeceklerini ve bu miktarı biraz da TT üzerine yükleyeceklerini düşünüyorum. Bizede muhtemelen tek seferde ödeyecektir ve bu mantıkla bakarsak iyi bir temettü açıklayabilir.

  6.  Alıntı Originally Posted by temelci Yazıyı Oku
    asıl şimdi beklenti başladı.işler şimdi yoluna giriyor.şirketin önü açıldı.biraz takip etseniz 1 lira üzeri temettü alacağımızıda bilirdiniz...
    Ben de aynı düşünüyorum, kalıcı olmayan zorunlu bir beraberlikti bankalar, belirsizlik ortadan kalktı, şimdi iyi bir yönetimle kısa sürede ülkenin çok iyi bir değeri olabilir, geçmişte yanlış hamlelerden çok çekti bu şirket.
    Temettü için de umarım iyi bir rakam olur.
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.!!!

  7. #751
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul
    Yaş
    64
    Gönderi
    35,352
    Merak etmeyin..
    Verirler yine hirsizin birine..
    Aradan avantayi, sakali kaparlar.
    Siz siz olun dovletin isin isinde oldugu yerlerden uzak durun.
    Dovletin derdi bizim arkamiza gecmek

    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

  8. Bu hafta temettüyü açıklamaları lazım artık, ay sonu genel kurul var.
    Ayrıca bu hisse devri için de beli prosedürler var, belki bir OGKT olabilir.
    İyi haftalar.
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.!!!

Sayfa 94/490 İlkİlk ... 44849293949596104144194 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •