Şu anda talep çok fazla mı Ziynet’te gram da çekili de işçilik gereğinden fazla yoksa çok düştüğü için fiyat mı oturmadı
Printable View
Türkiye'de bankaların şube sayılarına bakınca özeller küçülmeye devam etmiş.
Sıralamada baştakiler Garanti hariç, diğerleri kamu ya da yerli sermaye.
Kullandırılan kredilere göre de bakmak lazım. Kamular en önde olabilir.
Teknoloji geliştikçe şube sayısının azalması da normal. Yakında sedece elektronik ortamda çalışacak bankalar gelebilir.
https://www.tbb.org.tr/modules/banka..._bilgileri.asp
https://i.hizliresim.com/ox8ofwo.jpg
yalniz elimde az miktar bi namissiz coin var..üyle.intiyar etcek kaaa deel tabi ki.. coin almak için değil evi donumu bile satmam :)neyse gayet guzel uzun vade grafik calistirmislar yaw...hic te oyle tombala değilmiş...hic oturup özel palatonerle bakmamistim simdiye kadar bu kamikaze de bi bakayim noluyo laynnn deyince farkettim..:)
carsamba şu sun tekstil halka ırzına gecirmeye az miktar talep seyttim ama bakalim nasil olacak..p.tesi işleme baslar heralde bakmadim tarihine henuz..birazda ordan ırza gecsinler dedim :)
ABD Anayasa Mahkemesi’nin Halkbank’a Verdiği Süre Doldu
https://www.amerikaninsesi.com/a/abd...mpaign=dlvr.it
Bist 30 günlük satda,2730 üstünde günlük kapanışlar başlamadan shortların avantajı devam eder,düşüş devam ederse 2603 boşluğu ve 2550 50 günlük ho var.....ytd..........
16 Mayıs pazartesi ay tutulması.
Genellikle , mayıs ayında bilançolar açıklandıktan sonra , borsa , ağustos ayı sonuna kadar tat vermiyor , geri geri gidiyordu.
Bakalım , bu sene de aynı durum oluşacak mı.
Mayıs ayından . ağustos ayı sonuna kadar , portföyüm , hep , yaklaşık %30 değer kaybetmiştir.
akçay,
senin bankada yaptığını dün akşam unutucağım para ile luna da yaptım.:)
şimdilik güzel gidiyor.
Kayserili bir Öğretmen nasıl dolduruşa geldiyse 5-6 yıl önce evini 300 bin tl ya satıp kiraya çıkmış parasıyla ve ayrıca maaş ve ek dersiyle 7.00-9.30 aralığında 60 bin lot THYAO biriktirmiş, üzerinden salgın geçti, fiyatı 14 tl dan 7.40 tl ya kadar düşmüştü, eşiyle de boşanma aşamasına gelmişler, hırs yapıp beklemiş sonunda hepsini atlatmış THYAO şimdi 42.50 tl yani 2.5 milyn tl yapıyor, sattığı evi ise şimdi 600 bin tl olmuş, Bu fiyatı da Kayserili arkadaş söyledi!
Bunun nesi yanliş olmuş çokbilmiş, söylede bilelim ve düzeltelim!
Olay çok basit
Kayserili alacağını ucuza
Satacsğını pahalıya satmış..
Öyle olmasa da avcı hikayesi..
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kardeşimin Edirne, Enez te yazlığı var.
Geçen sene 100bin EUR isteyen komşusu
Satamamış.
Geçen hafta bir almancı gelmiş. 150.000 EUR
Verip evi almış. 2.4 mil TL..
Erenköyde 2500 TL ye oturan bir emekli çiftin
Evi yıkılacakmış. Ort 12.000 TL den
Aşağı semtte ev kalmamış.. Gelir 11.000
Konuşulmuyor, yazılmıyor ama çok vahim durumlar var.. Tezatlar var..
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Emlak ta enflasyon düşerse balon patlar..
Düşmeszse ulaşılmaz olur..
Balon patlarsa bankaların eline kalır, yabancılar ucuza alır...
Kira sorunu sıcak gündem olmaya devam eder..
Film izler gibi izleniyor çoğu şey bakalım sonu nasıl olacak...
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Emlakta durgunluk ortaya çıkabilir. Ama balon patlamaz artık. Olay maliyet olayı. Maliyetler çok yükseldi. Diğer fiyat ve gelirlerin yavaş yavaş intibak etmesini beklemek daha doğru bir yaklaşım olur diye düşünüyorum..
Ücretler beş sene oncesi gibi olur mu ? Soru bu.. muhtemelen yeni denge beş sene öncesine göre daha kötü bir noktada kurulacak. Ücretli çalışanlar belki de hiçbir zaman o alım gücünü bir daha göremeyecek..
Uzun vadeli düşük faizli kredi alıyorlar.
TR de çalışıp, kazanıp Bi şeyler almak imkansızlaştı..
Arabasını tamire götürüp alamayanları duyuyorum. Fatura 15bin, kartlar dolu. Nakit yok..
Gayrimenkul sektöründe kagir yapı alacak ya da satacak ya da konuyla ilgilenen arkadaşlara maliyetlerle alakalı olarak metrekare bazında arsa payı hariç 7.000 tl fiyatını baz alabilirler. Bu fiyatın üzerine konum, bulunduğu kat, arsa, maliyeti v.b birçok rakam biniyor yani yeni yapılacak bir inşaatta Türkiyenin herhangi bir yerinde bu rakamların altına fiyatlar düşmeyecek gibi gözüküyor. arsa payı asgari %30 azami %50 gibi seyrediyor. Kira fiyatlarıyla alakalı iki kişi maaşlı çalışan insan kiralama yapıyor ve bir kişinin maaşı kiraya gidiyor dolayısıyla kiralar ödenebilecek seviyelerde kiralarda da bir şişkinlik veya balon görmüyorum. Ev sahipleri kombi fiyatlarının 10 bin mutfak dolabının 15-20 bin pimapenlerin 20-30 bin boyanın 3-4 bin olduğunu biliyor ya da bilmeli kiralar pahalı değil satın almak için olan fiyatlarda pahalı değil ALIM GÜCÜMÜZ DÜŞTÜ-PARA BİRİMİMİZ OLDUKÇA DEĞER KAYBETTİ...
Perşembe eşimin arabasında tekleme vardı.
Motor sorun açacak gibi geldi, hemen
Ara sıra uğradığım oto klinik bosch servisine bıraktım..
Akşam üstü aradılar, 41.000 TL ye kadar
Masraf çıkabilirmiş..!!
Oradan aldım kendi ustama götürdüm..
35.000 i bulur dedi..
Sonra sanayi de yine tanıdığım birine
Götürdüm..
Motor açılacak denildi. 5000 TL ok dedim
Sonra krank taşlama 3500 ve kapak taşlama
2000 dediler..
Pazartesi gidecek parçaları söyleyecek..
20.000 TL geçer gibi..
2007 astra bu.. 2 sene önce 40.000 TL idi
İhtiyaç olan hiçbirşey fazlalık değildir. İhtiyaç olan birşey satılıp (ev araba ) borsa yapılmaz bence. 2. Evin 2. Araban varsa borsada ihtimaller arasında ama kazanma olasılığın en düşük ihtimal. İyi ornekler parlatilip insanin akli çelinir. Borsayi muhteşem bir yer sanarsin . Ancak 100 kişiden 10 kişi başarılı olur. Cogu insan Ayse teyzenin biriktirdigi altin veya dolar kadar bile kazanamaz borsa ve turevlerinde. Herkes hektaş sasa ereğli egeen gibi birkaç başarılı şirkete yatırım yapamaz. Bist çöplüğünde tahtası kapanan veya 10 yıl önceki fiyatından işlem gören bir suru kepaze şirket var. Var olma ya da devam edecek ki düzenin ağaları senin benim onun tasarrufundan ekmek yemeye devam etsin. Borsa ve türevleri %90 pişmanlıktir. Herkes iyiyi ornek verir ama %90 bataktir.
Favori ilanlarımdan 5 inin kiralık fiyatı dolar bazında %10 düşmüş.
Ev fiyatları zirve yaptı bundan sonra yatay gider,emtia fiyatları dünyada başlayacak durgunluk ile gerilerse satılık evlerinde fiyatları düşecektir.
2 mlyn tl nin aylık faiz getirisi 36 bin tl cıvarı.
Kredi kullanan inşaat şirketlerin aylık faiz maliyeti (2 mlyn tl.nin) 40-50 bin tl.cıvarı.
Ytd
Luna yı hangi siteden alabilirim.
Paribu ve bitlo da yok.,
Güvenilir olan bir site varmı.
ben köpük yaptığını düşünmeye başladım, 2015-2019 arası sadece emlak topiğinde yazardım ara sıra, o yıllar boyu bi grup vardı sürekli -sakın ev almayın, emlak almayın, varsa satın" diye propaganda yaparlardı, ben de -iyi fiyata bulunursa gayrimenkul her durumda alınır" görüşünü savunduğum için sayfalar boyu saldırılara uğrardım.. onlar gayrimenkul almıyorlardı, ama alana da mani olmak istiyorlardı, kimseye aldırmayarak beton lobisini dize getirmek gibi bi misyon üstlenmişlerdi kendi ifadeleriyle.. beton ekonomisi hüküm sürüyordu, emlakta balon vardı, sadece istanbulda 1.5 milyon boş konut, hızla uçuruma gidiyorduk- gayrimenkul balonu patlamaya doğru gidiyordu vs vs
20 sene kadar evvel gayrimenkulde TL faizinin ilk defa mümkün seviyelere gerilemesiyle -yüzde 20-30 bandı- mortgage kredisiyle tanıştı ülke, krediler üzerinden para girişiyle emlak fiyatları yükselişe geçti, bu yükseliş 2008 küresel krize kadar kuvetli ivmesini korudu, 2008-2009 kriz ortamında ise gerilemedi bile, bi süre yatay gitti, sonra yine yükselişe geçti, enflasyon/faiz/usd üstü getiri temposunu korudu, 2013 gayrimenkulün en iyi yılıydı, (2012-2014 marka projelerden konut/ticari vs alanlar bugün bile o usd-fiyatları göremedi..)
2015-2016 itibaren talep ivme kaybetmeye başladı, fiyatlar düzeltmeye başladı, düzenli olarak her hafta bombaların patladığı, terör-darbe-seçimler vs yabancıların menkul piyasasından deli gibi çıkmaya başladığı bir şehirde gayrimenkul nasıl yükselebiliyor olsun ki ?? 2017-2019 fırsat fiyatlar çıkmaya başlamıştı- emlak topiğinde bunu anlatıyordum- özellikle rahip krizinde doların yüzde 70 atak etmesi sonrası müteahhitler bütün şantiyeleri durdurdu, ne olacak tedirginliği had safhaya varmıştı- işte oralar yani 2018-2020 fiyatların dip yaptığı seviye oldu, sonra corona geldi kapatmalar-aşılar-maskeler derken evden bi çıktık ki, fiyatların dolar bazında yüzde 100+ arttığına şahit olduk, üstelik dolar corona iki yılında 6- 15 yazmışken, yüzde 150 kur artışının üstüne ev fiyatları yüzde 100+ daha aldı, yani TL bazında 5-6 katına çıktı.. çünkü 2018-2022 arası arz eksiği oluştu önce kur sonra corona etkisiyle, yani arz/talep dengede giderken küçük bir arz kısıntısı dengeyi bozmuş, gayrimenkulde balon falan yokmuş, gayrimenkulde fırsat varmış corona öncesinde, 2020 yazına kadar..