Bakalım ilerki dönemlerde kimler gider kimler kalır burada, tahtacı tavana kadar götürüp vermek isteyene bonkörlük yaptı resmen.
Printable View
Bakalım ilerki dönemlerde kimler gider kimler kalır burada, tahtacı tavana kadar götürüp vermek isteyene bonkörlük yaptı resmen.
hissenin kişiliği henüz tam olarak oturmadı..geçmişte çok defa primini geri verdiği için yatırımcılar güvenemiyor...üzerine de heyecan olunca bu tür hareketler normaldir...sonuçta su akar yolunu bulur..hisseler eninde sonunda temelinin gösterdiği yere gidiyor...gideceği yerde biz bekliyor olacağız...:kahkah:
SOSYAL medya da gördüm grafik hoşumada getti ilgilenenlere ...
https://i.hizliresim.com/7mp9rpp.png
kocaerin geçmişte kendine güvenememesi ,sık sık prim yapıp geri vermesini ben demir çelik sektörünün biraz da zayıf kalmasına bağlıyorum..bir de beklentilerinin henüz uzakta olmasına bağlıyorum...ama artık hava tersine döndü...global anlamda emtiyalar ve demir çelik sektörü fed sayesinde rüzgarı artık arkasına alıyor...kocaerin diğer güzel beklentilerine ise gittikçe yaklaşıyoruz...işte bu iki gelişme kocaeri daha kendine güvenli kılacaktır...
bir gün gelecek bu keko da kim oluyor da bu forumda çok konuşuyor diyecek yatırımcılar çıkacak...bu cümleyi gesan 20-25 tl iken söylemiştim....hakikaten de gesan 250-300 aralıklarına geldiğinde bir kaç yatırımcı arkadaş buna benzer kelimeler kullanmış ve tekmeyi yapıştırmak istemişlerdi...:kahkah:
https://twitter.com/business/status/1699725606802411747
"Yeşil çeliğe geçmek de ne oliii" diyen çok bilmişlere haberim var. Ne gerek var canıımmm çok paraymış, geçmeyiveririz gari :wave:
Yeşil enerji fonlarını da bilmez bunlar, hiç bilmesinler gari o kadar da uzun boylu anlatmaya değmez. Kocaer rocks :)
Çok güzel bilgiler içeriyor, para dergisi yayınlamış.
Koca oğlan yeşil enerji işinde tam gaz gidiyor.
https://www.paradergi.com.tr/is-duny...ecege-bir-adim
Kocaer Çelik 10.000 MW kurulu güce sahip GES'in alt yapısını sağladı
60'a yakın farklı kimyasal kompozisyon içeren kalitede ve 12 binin üzerinde çeşitli cins, ebat ve kalınlıklarda katma değerli ürüne sahip olan Kocaer Çelik, güneş enerji sistemlerinin alt yapısı için proje bazlı ve her sisteme uygun özel kaliteli çelikler üretiyor. Bu alanda global bir marka olmaya yoğunlaşan Kocaer Çelik, 2020 yılının Haziran ayından bugüne kadar global bazda toplam 10.000 MW kurulu güce sahip güneş enerjisi santrallerinin alt yapısal çeliğini sağladı. Bu miktar 2021 ve 2022 yıllarında AB'de yeni kurulan ilave kapasitenin %14'üne ABD'de kurulan ilave kapasitenin ise %21'ine eşdeğerdir. Dünyanın birçok coğrafyasında ve farklı iklim koşullarında kullanılabilen Kocaer Çelik güneş enerjisi çelik profilleri, korozif ortamlara dayanım için galvaniz kaplamalı, özel kalite ve üretim prosesleri ile rüzgar, sistem ve kar yüklerine karşı mukavemetli bir yapıda üretiliyor.
Kocaer Enerji ile yenilenebilir enerji sektöründe büyümeyi hedefliyor
Sürdürülebilirlik çalışmalarıyla da sektörüne öncülük eden Kocaer Çelik, yeşil enerji, sürdürülebilir üretim ve tüketim doğrultusunda yenilenebilir enerji yatırımlarına devam ediyor. Ege Bölgesi'nin en büyük çatı üzeri GES'lerinden birine sahip olan şirket, tükettiği elektrik enerjisinin %33'ünü kendi ürettiği temiz enerjiden karşılıyor. Stratejik büyüme alanı olarak seçtiği yenilenebilir enerji sektöründe, temiz enerji üretim kaynaklarını jeotermal enerji ile çeşitlendirmeyi amaçlayan Kocaer Çelik, yatırımlarını tek çatı altında toplayarak daha etkin yönetimini sağlamak amacıyla %99 iştiraki olan Kocaer Enerji A.Ş. unvanı ile yeni bir şirket yapılanması gerçekleştirdi. Aydın Kuyucak'ın Horsunlu-Ortakçı Köyü'nde toplam 10.844 hektarlık alana sahip Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Su sahası ve işletme ruhsatını alan şirket, birinci faz olarak yaklaşık 120 MW'lık güneş enerjisine eşdeğer 24 MW kapasiteli Jeotermal Enerji Santrali (JES) yatırımı için sismik ve manyetotellürik (MT) çalışmalarına başladı. Bu yatırımların tamamlanmasının ardından elektrik tüketiminin %100'ünü yenilenebilir kaynaklarla karşılamayı planlıyor. Şirket, aynı zamanda elektrik kaynaklı emisyonlarda karbon nötr hedefini gerçekleştirirken, enerjide bağımsız hale gelerek uluslararası rekabette de önemli bir avantaj kazanmayı amaçlıyor. Kocaer Enerji özellikle yenilenebilir başta olmak üzere enerji alanında yapacağı yatırımlar ile ulaştığı elektrik üretim kapasitesini ulusal elektrik dağıtım sisteminde değerlendirerek enerji satışı da gerçekleştiren bir yapıya dönüşmeyi hedefliyor. 24 MW'lık kapasiteye sahip JES yatırımının gerçekleşmesinin ardından MT ve sismik çalışma raporlarına göre, jeotermal kaynaklardan elektrik üretiminde kapasitenin artırılması için yatırımın diğer fazlarına başlanması hedefleniyor.
Merhaba Sn Keko....
Evet,Uzuun zamandır Borsa da ve Türkiye de yoktum..
Yeni yılı farklı bir ülkede kutlamak için ,Brezilya ya Rio Karnavalına gitmiştim..Başım girdi belaya,Zor döndüm istanbula..:-))
E,Para da bitince ,Borsayı ve Keko yu da kenardan izlemek düştü kısmete.. :-)
5-10 Bin TL Borç para ile ,Son günlerin modası olan halka arz olan şirketlere talep giriyorum..
Bu sabah bir uyandım,Taten,izener,enerya,bydöner,Hepsinin de Kablolarını kesmişler,Şalterler atmış,Mallar elde,Benim Cep gene boş kalmş.:-)))))
Evet..Geçen yıl seni,Gesan hissesinde ve sayfasında eleştirdim..
Çünki;Havadan sudan güneşten para kazanmanın bu kadar popüler olacağını tahmin etmiyordum..
Sen haklı çıktın..İstanbula yolun düşerse,haberim olsun,özür dileyip elini öpeceğim..Belki senden bana milyonerlik bulaşır...:-)))
Bendeki sıkıntı..
1- Ülkemizi yönetenlere.
2-Her şirketin patronuna.
3-Yasalarımıza Güvenmiyorum..
Sürekli tutatrsızlık, Sabah dan akşama sabaha her şey bir anda değişiyor..Örnekleri saymakla bitmez..
Borsa da tahtası kapanan,mefta olan şirketler de öyle..
Bütün bunların sonucu da beni Sabırsız bir insan yaptı..Daha geçen hafta , 214 tl den Çimsa,...210 TL den euro power verdim,iki hisse de 250 tl ye gitti..((-:
Sn Bawer arkadaşımız da benimle ilgili yazmış..ikiniz de Doğruyu söylemişsiniz. Emeksiz yemek olmuyor...
Koca erçelik ile ilgili niyetim,Piyasalar kırmızıya geçtiğinde,25 TL ve aşağısından kademeli almak..
Piyasaları ve Forum da yazılarları kenardan izleyeyim..
Bizlere ve Forum ahalisine katkıların,Emeklerin için Teşekkürler..:-)
Hisse tarihi kapanış zirvesi üzerinde kapatmayı başardı. Tarihi zirvelerini geçen hisseler genelde yukarı doğru sertleşir ve baya bir marj açılır önlerinde. Bakalım bu gelenek burda da sürecek mi
ah dostum bu yoklukta bir de rioya çıplak kadınları görmeye gidiyorsun...:kahkah: oraya harcadığın sermaye ile bir iki yılda burada seni lord ederdik...arz işleri artık ergenlerin işi oldu...5-10 lot ile gençlere çorba parası veriyorlar...gençleri şimdiden yatırım yapmaya teşvik ediyorlar...:kahkah: biraz daha sabır ile iyi bir yatırımcı olacağını düşünüyorum..tabi doğru hisselerde ve doğru vakitte aldığın hisselerdeki sabır ile...
foruma renk katıyorsun dostum...ben sana başarılar diliyorum..umarım en kısa sürede milyoner olursun...
Tam da kırılım olmuşken dinlenmeye geçmesi tuhaf, değişik bir tahtacısı var koca bebeğin.:)
bir an önce 26,00 üzerine atmalı .daha güvenilir olur. 25,36 altı kapanışlar iyi olmaz ..
Eeeee boşuna dememişler iyi günde kötü günde diye...:) %4 eksiye geçince traderlerin işi bitti, arazi oldular, biz bize kalacağız yine, hep öyle oluyor zaten.
İyi bir hafta sonu geçirmeniz dileğiyle.
dün tavana 2 kademeden dönüp malımı almaması herşeyi anlattı zaten,25.50 vs de hikaye..tahmin ettigim gibi dün yukarı yapıp bi güzel mallandırdı fincan kulpcuları..mal toplama böyle olmaz..yazık bu şirket böyle ellerde..hadi tabana oturda rahatla.95 -2000 arası doğan tahtasıda böyleydi..
G-20 zirvesinde dünya için önemli kararlar alındı arkadaşlar...2030 yılına kadar şu anki yenilenebilir enerji kapasitesi üç katına çıkarılacak ve bu iş için tam 5,8-5,9 trilyon dolarlık yatıırım yapılacak...fosil yakıların resmen ölüm fermanını imzaladılar...tüm dünya ülkeleri artık yenilenebilir enerjiye iyicene yüklenecek...bunun için gerekli yatırımları yapacak ve teşvikleri verecek..karbon emisyon hedeflerine ulaşılacak...
batı ülkeleri bunun ile iki üç kuş birden vuracak..birincisi dünya gerçekten de iklim olarak daha iyiye gidecek...ikincisi de rusya ,iran ,suudi arabistan, venezüella gibi ülkelerin gelir kaynaklarını kesecekler...bu yeni konjöktür türkiyenin işine yarıyor...çünkü cari açığının neredeyse tamamı fosil enerji kaynaklarına harcanıyor...geçen yıl fosil yakıtlara türkiye tam 97 milyar dolar ödeme yapmıştı ve bu miktar her yıl artarak devam ediyordu...
türkiye bu işi doğur yönetirse ?? 2030 yılına kadar ekonomik olarak daha özgür olacak...dünyada artık yazılım ve teknoloji belirleyici olmaya başlayacak...yenilenebilir enerji ve teknoloji &yazılım şirketleri ön planda olacak...
brlsm ,kocaer ve atatp bence doğru sektör ve doğru hisseler...bakalım nasibimizde neler olacak ???
piyasa ve üstadlar yavaş yavaş kocaeri keşif etmeye başlayacaklar...potansiyeli görecekler...kocaerin aşağıya ve yukarıya olan hareketleri iyicene sertleşti...buda hissenin iyicene toplandığını ve bundan sonraki hareketlerinin sertleşeceğini önümüzdeki süreçte tavan veya tavanların görülme ihtimalinin yüksek olduğunu gösteriyor...en azından tecrübelerim bunları bana söyletiyor...bakalım piyasa neye karar verecek ??
Bilanço dönemi yaklaştıkça daha belirgin ivmelenme beklenebilir, bu dönemde al-satçılarla savaş var.
İyi bir hafta olması dileğiyle.
bir başka "üstad" :)
https://twitter.com/azizserin75/stat...76019648938123
güzel...üstadlar tek tek bu hisseyi fark edecek...tabi asıl farkındalık jes yatırımlarının gündem olması ile olacak..en geç 2025 yılının ortalarına kadar...jes ile birlikte jeotermal tarım ve gıda sektörlerine de adımlar atılabilir...aslında kaçınılmaz bir adımdır..benim nezdimde %70 olasılıkla olacak olan şeydir...onlar da gündeme geldiğinde bu hisseden almayan kalmayacak...tıpkı gesan gibi..:kahkah:
biz 17,50 den alırken biraz da maliyetimiz en diplerden olsun düşüncesi ile ve belki de biraz erken aldık...elimizdeki cweneleri erken sattığıma üzüldüm ama kocaer ile teseli bulacağımı düşünüyorum..vakti geldiğinde piyasa gereğini yapacaktır...
kocaer bu sıralarda katma değeri yüksek ürünler için modernize ettiği brimlerin yaratacağı karlılık vede uluslararası konjöktürde demir çeliklerin lehine esen rüzgar ile yoluna devam edecektir...bu iki unsur kocaerin karlılığını çok artıracak buda bilanço beklentisi oluşturacak..
bilançolar ile güçlenecek finansallar ile enerji yatırımlarına girişecek..ardından da enerji ,tarım vede gıda beklentilerinin rüzgarını arkasına alacak...asıl fırtınaya sebep olacak rüzgar bu rüzgar olacak...:yes:
Keko Hocam bioen,pnlsn, brlsm, paseu, bvsan, kmpur bu hisseler hakkında bir fikriniz var mı?
26-27 ne kadar da büyük dirençlermiş arkadaş, çarpıp çarpıp geri dönüyor, golden horn lazım. Sayın tahtacı abinin işine geliyor bu durum galiba, bilanço döneminde de 1-2 ay sonra aynısını yapsın da görelim bakalım.
Hareketlendik yine 26'ya geldi..
Artık yolumuz açık olsun diyeilm mi?
Temmuz Ayında Dahilde İşleme İzin Belgesi Alan Borsa İstanbul Şirketleri04/09/2023 06:25:00
FİRMA ÜNVANI ÖNGÖRÜLEN
İHRACAT($) İTHALAT($)
KOCAER ÇELİK SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 26.023.775 20.590.000
Ne olacak böyle yine %7 lerden -2 ye
https://news-files.foreks.com/attach...6946091721.pdf
Vakıf Yatırım şirket ziyaret notları. Çoğu bildiğimiz şeyler ama yeni ve güzel bir bilgi de var:
"Kocaer Enerji, Aydın ilinde 10.844,18 hektarlık Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Su J-443 ruhsatı alırken, bu sahada birinci faz olarak 24 MW'lık jeotermal enerji santral yatırımı için fizibilite çalışmalarının 1-2 ay içerisinde tamamlanması bekleniyor."