karax güzel söylemiş.. cidden yeni yetme oğlanlara bakıyorum tayt giyor resmen.
:drunk::drunk:
ülkedeki ahlaki durum ekonomiden daha vahim.
sorsan inşallah hocam selamün aleyküm inşallah....maşallah
osmanlu evladı falan filen gidiyo.
Printable View
karax güzel söylemiş.. cidden yeni yetme oğlanlara bakıyorum tayt giyor resmen.
ülkedeki ahlaki durum ekonomiden daha vahim.
sorsan inşallah hocam selamün aleyküm inşallah....maşallah
osmanlu evladı falan filen gidiyo.
millet yapayzeka ile uğraşıyor biz geri zekalılarla..
Bakın bakın troller bile değişiyor...
Eski troller her şey güzel derdi..
Şimdi önce durumun kötü olduğunu kabul edip şu andaki proğramı güzelliyorlar.... Bide pantul leri topuk boyunda kısa....
Bence tek tip otoriter eğitim sisteminden kaynaklı anne baba okul eğitimi davranışı iki yüzlü insan, kendi olmayan sanal insan yetiştiriyor her kesimde...
Herkes bunun mağduru...
Mağdur diğerini ezerek iyi insan olacağını sanıyor yanılgısı..
Herkes yaralı bu ülkede..
Şifalar diliyorum
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Düz bir vatandaşın hangisini tercih etmesi gerektiğini gayet iyi biliyorsun...tabii ki, enf %5, gelir %2 artışı tercih etmeli.
Gayet zeki, piyasa bilgisi de iyi olan biri olarak olaya baksan benim dediğim ihtimal daha iyi dersin..ama trol görevin gereği birincinin senin ve ortalama vatandaş için daha iyi olduğunu savunursun..çünkü şu anki konjonktür ve aklını kiraya verdiğin kesim böyle yapmanı istiyor...seçimden sonra, eğer ikinciyi savunman gerekirse, onu da gayet iyi savunursun!
sadece şu kadarını söyleyeyim...sana faydası olmaz da(sen zaten hangisi daha iyi biliyorsun), kafası karışanlar için yazayım.
%5 enf olsa, hata payı, tüik vs...gerçek enf %7 olur..avrupada, abd de böyledir...bu kadar hata payı olur..ama enf %80 ise, vatandaşın hissettiği, tüik in de makyajı ile %120 olan enf. resmiyette %80 açıklanır.
Bakın matematik basit, %5 olan enf %40 yapma ile %7 olsa gerçekte; enf %80 açıklanıyorsa %40 sapma ile gerçekte %112 filandır...biz de ufak tefak manipülasyon ile gerçekte %120 olan enf %80 gösterilebilir...yani yüksek enflasyon da ahlaki çöküntü gereği, fiyatlar manipüle edilir, kamu baskısı nedeniyle herkes makyaj yapar vs.
Sonuç: %5 enf. %2 gelir artışı ile alım gücü pratikte çok daha az erir...Ülkede muhakeme gücü zayıf, hesap kitap yeteneği kıt olduğu için, üstüne bir de yalanı çok güzel söyleyen siyasetçiler ve onların yetenekli yandaş trolleri olduğu için, %80 enf ve %90 gelir artışı daha iyi yalanını yutturabilirsiniz.
Not: Dar gelirlinin gelir artışı genelde 6 ayda bir olur, ama enf. her ay acıtır...işin içinde zaman faktörünü de eklersek yüksek enf her türlü zarardır...Detaylı ve gerçek bir analiz yapılsa %80 enf ve %120 gelir artışı yerine, %5 enf ve %2 gelir artışının tercih edilmesi gerektiği görülür...ama o detaya girmeye gerek yok.
Enflasyon savunulur mu arkadaş? Saçmasapan istediğin argümanı getir saçmalık. Eflasyon yüzde 10 olsun gelir artışı sıfır olsun şu rezillikten iyidir. Hiç olmazsa bir sene sonra bir umudun olur. Herkes milyoner oldu ama ev sahibi olamadı. Al sana enflasyon.
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yüksek enf. en büyük lanettir, seçimden sonra, eğer bu iktidar devam ederse, karakemal gibi tüm yandaşlar %80 enf, %90 gelir artışı iyidir yalanını anlatacaklar ülkeye..yiyen de çok olur...zaten bu sistemden nemalalan azınlık mutlu, bir kesim zaten anlayamaz, kafası basmaz...bir kesim de ideolojik olarak inanmaya meyilli olur...bir 3-4 sene daha böyle devam eder, sonra duvara toslarız.
ne de olsa emlak ın dediği gibi millet yapay zeka ile biz gerizeka ile uğraşıyoruz.
Hayat bunlara güzel. Zerre özenmem, ama millete aza kanaati, bir lokma bir hırkayı tavsiye edenler bunlar. İnsan utanır be, biz ailecek yediğimiz mütevazı bir yemeğin fotosunu bile paylaşmıyoruz...olan var, olmayan var, görgüsüzlük yapmayalım diye düşünüyoruz...ama bunlarda bu kafa ne arar, edep yahu!!!!
https://twitter.com/onediocom/status...55220282449920
10 sene önce senede borsada senede yüzde 20/30 netle masadan kalkmissak şahane yıl diyorduk. Bu sene 3 kat yapmışım yetmez daha yapmam lazımdi. Nerede hata oldu diyorum. Ödüm bokuma karışıyor her pozisyona girdiğimde ya yanlış ata oynayip bütün sene bekletirse yüzde elli ile masadan kalkarsam diye.. Mecbur muyum borsada takılmaya arkadaş. Seçenek te birakmiyor laleler.
Enflasyon herkes için zulümdür. Masadan çok şükür sefil kalkmiyoruz ama bu mal rejimin yaptığı saçmalığı da savunacak değilim.
Şu var ama borsadan kalkıp dolara çevirip Londra'da yaşayacak kişi için şahane..
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
artık emeklilik sistemi iyice zora girecek.
bes ve uzun vade yatırım çok daha önemli hale gelecek gibi gözüküyor.
bulunsun hesabı bes yaptırmıştım. ayda ödediğim para bazı günlerdeki tekel masrafım bile değil :kahkah:
kaç katına çıkmış. inanılmaz.
trade yaparak bu parayı kazanmak imkansız.
ikinci strateji de holdinge veya patrona para aktarmak işlevi olan şirketlere uzun vade yatırım yapmak. misal serengetide ceylanların su yollarına yatıp aylarca bekleyen timsahlar vardır. sürü geçerken 1 tanesini yakalar, o ona yeter.
şirketler de temettü öderken tüm ortaklara öder, bundan tüm ortaklar faydalanır. buna patron da, 1 lotu olan yatırımcı da dahil.
misal 100 bin liralık bir portföyle yılda 6-8 bin lira arası temettü almak mümkün. şirketlerin değer artışı da bonus olur. zaten o paraya ev vs bir şey alamazsın. alsan dahi kiracı iyi değilse bir o kadar da eve ödemek zorunda kalırsın.
demem o ki çok çıktı vs yorumları doğru ama tepeyi ve dibi hiçbir zaman net bilemeyiz. şu şartlarda uzun vade yatırım çok daha cazip.
hala potansiyeli olan çok fazla hisse var. enerji ve kağıt sektörleri favorim.
Resmi enflasyon yalani sadece bizde yok. Avrupada da vardir. Almanya ve ingilterede yasayan tanidik ve dostlardan edindigim bilgiler gore soyluyorum oralarda hane halkinin yillik enflasyonu %20 civaridir. Yani aciklanan resmi rakamin iki kati kadar. Tipki bizdeki gibi.....Resmi: %64... Gercek: %120 ...Istanbul haric tabi...
Kenan Sofuoğlu oğlu çok şirinmiş yetenklş bir pilot ve deone ustası olacak belli bu tarz videolara takılmayın sosyal medya ortamında aşırı değildir esas görgüsüzlük altınla eti bulayıp yiyenlerin ettiği seviyelerle başlar …
yazmayım diyorum olmuyor.
ağa bunlar hep pr işleri. niye anlamamakta ısrar ediyorsunuz?
düne kadar döviz stabil iken din, iman, allah, kitap diyenler
şimdi damadın drone'larını güzelliyor.
vallahi de billahi de bu sayfa çok okunduğu için yazarken noktaya virgüle bile dikkat ediyorum.
ama bu nedir?
Kenan Sofuoğlu değil de başkası olsa daha detaylı düşünürdüm, verandada oturan bir küçük çocuk var o yalnız bırakılmış.
Öte yandan profosyonel çekim olması bir gösteriş yapma isteğini belli ediyor, kameraman sanki biz oradaymışız havası vermiş.
Ben kibirili insanları severim. Demirel marifet iltifata tabidir derdi.
Böyle bir şey varmış.
>>>>>>>>>>>
"Marifet iltifata tâbidir,
müşterisiz meta zâyidir.
İltifatsız mal zâyidir."
Kişilerin başarıları takdir edildiği ve karşılığı verildiği müddetçe daha iyi sonuçlar elde edilir ve başarıların devamı sağlanır.
Çok kaliteli bir mal üreten kişi, eğer o mala alıcı bulamıyorsa başarısının bir anlamı yoktur. Kişilerin yararına kullanılmayan başarılar devamlı olamaz.
Beceri ve başarıları ödüllendirmek gerektiğini vurgulamak üzere söylenir.
Bellegimde Fiyat 26.500 TL olarak kalmis...Tekrar geriye dogru bir hafizami yokladim...Kafami karistirdiniz biraz.....Ama fiyatin kesinlikle 20 binli bir rakam oldugunu hala cok net hatirliyorum.
Sektorun icinde oldugunuza gore o zaman maliyet tahminim yanlistir. Ama 1000 TL yide gececek degildir herhalde.
Biri yüksek enflasyondan bahsetmiş %80. Yaşımız epey var. Ben ilk defa enflasyonu %10'nun altında Erdoğan zamanında gördüm ki gezi olaylarından önce faizler %5-7'lere düşmüştü. 0,64 ile kredi kullanmıştım ve ev almıştım. Fetö, gezi olaylarıyla sanırım düğmeye bastı. Sonra ne olduysa pek çok sorun yaşandı.
Daha önce %10 gören var mı merak ediyorum.
Bir de Ecevit'in devülasyon yok deyip doları 650 den 1800 lere çıkarmıştı ki bir teneke sıvı yağ 4tl idi 12 tl olmuştu.
Sonra Derviş gönderildi imf'den 3'lü kooalisyon vardı sanırım. Her gece bir yıl gibi yaşıyorduk. Yok şu yasa çıktı yok çıkmadı yok imf 1 milyar doları serbest bıraktı yok bırakmadı. Bilmem kaçıncı gözden geçirmede sorun çıktı. Derviş yasa yoksa para da yok vb. konuşmalar olurdu. Özlemişiz demek ki o günleri. Şimdi 3 yetmez 6+1 formülü öne çıkarıyorlar tutar mı bilmiyorum. Ama 2000 yıllara yaşayan bunun tutmayacağı görür. Bu yüzden çok umutlu değilim. Zaten ben ABB Mansur Bey aday olmazsa oy vermem. HDP'de açık açık dedi Mansur Bey aday olursa oy vermeyiz diye. Dada önce söyledim benim yaşadığım toplum kesimi HDP'nin oy verdiği hiçbir siyasi parti oy vermez. AKP olsun CHP olsun Saadet, İyi Parti farketmez.
Bu nedenle şeçim belirsizlik barındırır. Bu nedenle geçen sormuştum SEÇİME borsa için nasıl bir strateji ile girmek gerekiyor? diye.
Her görüş belli boyutlarıyla haklıdır akp 20 senelik dönemi biter mi emin değilim ama PR VE REKLAM devri biterse sevinirim dünyanın en fazla Afrika ülkesine yardım sağlayan islam ülkesi biziz buna Batılı ülkeler aşırı askeri ve hegemonya kurma iddiasındaki Türkiye demişler bir PR saçmalığı vardır doğru ama büyük ülke olmaya yaraşır bir milyarlarca dolar yardımı sadece suriyelisine değil tüm Afrika’ya yönlendirmiş bir devlet aklı var bu hataydı önce cari açık ve işsizlik sorunları göğüslemeliydi diye yazacaksınız haklısınız Afrika’ya DEVA olmadan önce 85 milyona deva olmalıydı devlet aklı uyruğunu şaşırmış da olamaz değil mi
Marifet atı gemsiz kişnetebilmekte, o da sevgili ile olur ise değerlidir, korku ile değil.
Kibire gelir isek; kibir insan için, şeytanın beslenmesine atılan kürek kürek kordan başkaca bir çaba değildir. Kibir şer'i de beraberinde getirir. Şer'e gelir isek aklıma şu replikler gelir, bir Pasolini filmi olan Salo ya da Sodom'un 120 günü filminden;
''Nothing is more contagious than evil. '' der ve sözü karşı tarafa bırakır. Karşı taraf da der ki ;
''You are mistaken, Your Excellency, some can do evil only when passion drives them to it''
hah işte bu passion ( tutku ) da kibirden gelir...
sayfayı tazelerseniz, yenileme yatptım son yazıya hella sis farları eşliğinde
Lucky Üstad size katılıyorum,
Öte yandan kelimeler genelde çok yetersiz, detaylı yazınca da uzun oluyor.
Başarılı kişilerin döktüğü kan, göz yaşı, acı, emek, ayrılıklar, zaman vs sonunda kibirlenmesi normal, bunu hile, hurda, tehdit, şantaj, kopya, hırsızlık, torpil vs her türlü toplumca onaylanmayan yoldan eden kişinin ya da diğerlerini aşağılayıcı tavrın getirdiği hor gören kibirlenme ile karıştırmamak lazım. Bir de bazen boş beleş kişilerin aptalca diğerleri ile alay etmesi ve aşağılamasını kibir olarak görmemek lazım.
Mesela İlber Ortaylı'nın kibirlenmesini de ben seviyorum, çok caps vs var.
Yanımda çalışan birine, sen kim bunu yapmak kim haddini bil, mesaini bu işde kullanma lütfen dedim. Herif akşamları hafta sonları gizli gizli çalışıp güzel bir program yazmıştı, sonra bunu başka yerlere satalım vs diye düşünmüştük.
Bazen negatif motivasyon çok kuvvetli olabiliyor.
hangi marka ve ne tarz bir ayakkabı olduğunu söyleseniz aşağı yukarı bir şey söyleyebilirim. Deri midir , kumaş mıdır nedir ? Yani Balenciaga'nın Balmain'in uçuk kaçık tasarımlı sneakersları spor ayakkabıları var, bildiğin lastik ayakkabı, üstüne bi ton para koyar marka değeri olarak, fakat gene de işçiliği kullanılan malzemeler en iyi kalitedir. Sektörün içinde değilim, sadece haşin bir ayakkabı tüketicisiyim. Çoğunu da bir kaç ay giyer , kelepir fiyata düşürmeden ikinci ele postalarım.
çok daha alakalı bir şey üstad-ı azam orhan veli'den gelsin. amerikan vatandaşı olsa holivut 50 kere güzelleme çekerdi. şimdiki siyasal islamcılar türkçü geçinen he ağamcılar olmasa değeri kat kat daha fazla anlaşılırdı.
Eskiler alıyorum
Alıp yıldız yapıyorum
Musiki ruhun gıdasıdır
Musikiye bayılıyorum
Şiir yazıyorum
Şiir yazıp eskiler alıyorum
Eskiler verip Musikiler alıyorum.
Bir de rakı şişesinde balık olsam.
orhan veli
tek parti istikrarı buysa değil 6, 666 parti bir araya gelip yönetsin. bu kadar işleri berbat etmeyeceklerine emin olun...
( bu arada söz konusu zamanlarda bugün borsa devleri olan Tüpraş, Ereğli, Telekom vs. kamu sirketleriydi. tekeli, şeker fabrikalarini vs. hiç saymıyorum. sadece telekomu satsak dış borcu kapatacak değere sahiptir. şimdi ondan bundan tavizlerle, yalvar yakar borçlarla 450 milyar dolar borç, -55 milyar dolar kasa ve sıfır varlıkla mayın tarlasının tam ortasındayız maalesef)
Lozan ın gizli maddeleri açıklanacak diye yabancılar çıkıyor olabilir mi?
Babasının sözünü dinlemeyenler
Gelmiş tek bir adamın her şeyi iyi bildiği sisteme h0looooğ çekiyor...
Kötülüğün sıradanlaşması insanlık için ne kadar kötü.
Padişahlıkta bile oğlu bir alternatif iken..
Fikirlerin renklerin dinlerin farklı farklı olduğu bir zenginlik döneminde
Tahakküm siyaseti zorbalıktan başka bir şey değil...
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bizde petrol çok ama çıkarmamıza izin vermiyorlar bence diye düşünüyorum.
Fener yenilir ise borsa yarın coşar bence, diye düşünüyorum.
Abi adamlar birinci ağızdan gizlj madde yok dediler.
36 yasinda başlığın sıkı takipçisi az yazan bir vatandas olarak; özellikle +50 yasinda "eskiden şöyleydi" diye minareye kilif bulanlara bir şey deme vakti geldi, dayanamiyorum!
Bak +50 emmi. Sen bu ulkenin en balli kaymakli zamaninda yasamis ve dibine kadar oy uğruna her seyinden faydalanmis birisin. Yeri geldi 36 yasinda emekli oldun, yetmedi calismaya devam ettin hem emekli maasini senden sonrakilere daha 36 yasinda yiktin, hem de bir yandan daha ucuz fiyata razi gelerek senden sonra gelenin isine de mani oldun. Köyünden kactin geldin büyük şehre. Bir gecede bir araziye evini usulsuzce kondurdun, oy ugruna sana helaldir o arazi dendi. Yillar sonra bir müteahhit 3 5 katli bir apsrtmsn dikti cebin milyonları gördü. İlkokul mezunu iş buldun. Ortaokul mezunu ogretmenlik yaptin. Lise mezunu iktisatci oldun. Ya babandan kalma ticaretine devam ettin ya bunları redettin okudun memur oldun. Okudun dedigim de lise. Uni mezunuysan zaten bir sey demeye gerek yok... +60 çoğu Proflara bir bakin. Kimisi oyle vasaaat öyle cahil. Ulan diyorsun bu nasil prof. E okuyupta olmak isteyen oluyordu da ondan. Yeter ki olmak iste!
Bak +50 emmi. Suan ekmek oyle kolay degil. Hayat cok daha kolay diye ekmek kazanmayi da kolay saniyorsun. "Her sey ayagina geliyor" vb sozlerle sozum ona yatmaya alisti ya yeni nesil. He emmi he internete biraz gec kaldin diye bizim suçumuz. Gencler tembel degil. Gencler de umit yok. Benim babam sadece 1 maasla 3 katlı ev dikti. 4 evlat yetistirdi. Simdi tek maas ile yapsin bakayim genclik bunlari. Nah yapar. Nah yapar dedigimiz yer de bu gence ne nasihati +50 emmi?
80 milyon nufusuz. Herkes guzel bir hayat yasayacak diye bir sart yok. Caliskan ile tembelin, yatan ile erken kalkanin elbet farki olacaktir. Sen hayatta kalmayi yasamak sandigindan o vizyonsuz vasat hayatindan bana ornek vererek nasihatta bulunamazsin. Bu ulke battiysa seni emekli ettiginden batti. Bu ulke battiysa "yiyor ama çalışıyor' zihniyetinden batti. Bu ulke sen zamaninda hakkini aramadigindan vasatin, varosun sirf icimizden gibi diye yuceltilmesinden batti. Cahilim ogreneyim yerine kendin gibi zir cahili yucelttiginden batti.
İmf şöyle dayatti diye ortalikta dolasiyorsunuz. O imf dayatmalari olmasa nah gorurdun %7 8 faizi. Essek gibi yapmak zorunda olduklarini yaptiklari icin zaten bu refahi yasadik. Yapmak zorunda olmadigimizda o cikilmaz sarmala nasil girdik gördük. Su yasananlarin ne 80den ne 90lardan bir farki yok. Ha 1 sene de 3 kat ha 3 senede 4 kat gitmis dolar. Eger gerekiyorsa yapilir, memleket olarak herkes sabir ceker bu da gecer diyip kuru sogan yer atlatilir. Ama bu memleketin her kesiminin katilimiyla olur. Birisi yiyip birisi bakiyorsa hatta bir de ustune nutuk atiyorsa o gereklilik degil hak gorunendir.Bu genclige bir hayat borclusunuz. Ve sizin nesli hic rahmetle anilmayacak.
Tüm tv lerde reis bey var … hisse netçiler 100. Kişiye siyaset yapar ben 150 milyona sesimi duyururum diyor mealen Antalya’da şov var .. mecburen izliyoruz tüm tv ler aktarıyor 3:0 maç spor programları dizi film her şey iptal PR muazzam 😂😂😂
Turkiye de petrol reservleri varmi yokmu azmi cokmu konusu daha net degil... Cunku devlet hic bir donem bu sektorde ciddi bir calisma yapmadi. Ancak Son 2-3 yilda yumurta seye gelince misali devlet sahada ciddi bir calisma ve arastirm baslatti . Son yillarda sahada acilan kuyularda umut verici sonuclar alindi. TPAO nin bu yilki hedefi gunluk 100 bin varil uretim. Yaklasik ic tuketimin %10 undan daha fazla. 7-8 yil daha bu sekilde calismalar surdurulurse en kotu ic tuketimin %50 kadar uretebiliriz. Belkide tum ic tuketimimizi karsilayabilecek kadar gaz ve petrol reservlerimiz vardir.
Gecmiste Batili sirketler ulkemizde epey kuyular actilar...Ama rantabilite olmadigi gerekcesi ile kuyular tekrar kapatildi....Dogru olup olmadigini belki ileriki yillarda ogreniriz.