Sayfa 93/990 İlkİlk ... 43839192939495103143193593 ... SonSon
Arama sonucu : 7920 madde; 737 - 744 arası.

Konu: Viop XLVII

1. Kenan Sofuoğlu değil de başkası olsa daha detaylı düşünürdüm, verandada oturan bir küçük çocuk var o yalnız bırakılmış.

Öte yandan profosyonel çekim olması bir gösteriş yapma isteğini belli ediyor, kameraman sanki biz oradaymışız havası vermiş.

Ben kibirili insanları severim. Demirel marifet iltifata tabidir derdi.

Böyle bir şey varmış.

>>>>>>>>>>>
    "Marifet iltifata tâbidir,
    müşterisiz meta zâyidir.
    İltifatsız mal zâyidir."

Kişilerin başarıları takdir edildiği ve karşılığı verildiği müddetçe daha iyi sonuçlar elde edilir ve başarıların devamı sağlanır.

Çok kaliteli bir mal üreten kişi, eğer o mala alıcı bulamıyorsa başarısının bir anlamı yoktur. Kişilerin yararına kullanılmayan başarılar devamlı olamaz.

Beceri ve başarıları ödüllendirmek gerektiğini vurgulamak üzere söylenir.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

2.  Alıntı Originally Posted by Lucky Player Yazıyı Oku
    mağaza bey... idir..... o mağazada bey..... markalı o fiyata ayakkabı ne dişil ne eril hiç olmadı !!! başka markadır. Dediğiniz 26.500 kertiklik ayakkabının maliyeti de taş çıtırdasın 500 falan olmaz. ayakkabı işini iyi bilirim.
    Bellegimde Fiyat 26.500 TL olarak kalmis...Tekrar geriye dogru bir hafizami yokladim...Kafami karistirdiniz biraz.....Ama fiyatin kesinlikle 20 binli bir rakam oldugunu hala cok net hatirliyorum.

Sektorun icinde oldugunuza gore o zaman maliyet tahminim yanlistir. Ama 1000 TL yide gececek degildir herhalde.

3. Biri yüksek enflasyondan bahsetmiş %80. Yaşımız epey var. Ben ilk defa enflasyonu %10'nun altında Erdoğan zamanında gördüm ki gezi olaylarından önce faizler %5-7'lere düşmüştü. 0,64 ile kredi kullanmıştım ve ev almıştım. Fetö, gezi olaylarıyla sanırım düğmeye bastı. Sonra ne olduysa pek çok sorun yaşandı.
    Daha önce %10 gören var mı merak ediyorum.

Bir de Ecevit'in devülasyon yok deyip doları 650 den 1800 lere çıkarmıştı ki bir teneke sıvı yağ 4tl idi 12 tl olmuştu.
    Sonra Derviş gönderildi imf'den 3'lü kooalisyon vardı sanırım. Her gece bir yıl gibi yaşıyorduk. Yok şu yasa çıktı yok çıkmadı yok imf 1 milyar doları serbest bıraktı yok bırakmadı. Bilmem kaçıncı gözden geçirmede sorun çıktı. Derviş yasa yoksa para da yok vb. konuşmalar olurdu. Özlemişiz demek ki o günleri. Şimdi 3 yetmez 6+1 formülü öne çıkarıyorlar tutar mı bilmiyorum. Ama 2000 yıllara yaşayan bunun tutmayacağı görür. Bu yüzden çok umutlu değilim. Zaten ben ABB Mansur Bey aday olmazsa oy vermem. HDP'de açık açık dedi Mansur Bey aday olursa oy vermeyiz diye. Dada önce söyledim benim yaşadığım toplum kesimi HDP'nin oy verdiği hiçbir siyasi parti oy vermez. AKP olsun CHP olsun Saadet, İyi Parti farketmez.

Bu nedenle şeçim belirsizlik barındırır. Bu nedenle geçen sormuştum SEÇİME borsa için nasıl bir strateji ile girmek gerekiyor? diye.

4. Her görüş belli boyutlarıyla haklıdır akp 20 senelik dönemi biter mi emin değilim ama PR VE REKLAM devri biterse sevinirim dünyanın en fazla Afrika ülkesine yardım sağlayan islam ülkesi biziz buna Batılı ülkeler aşırı askeri ve hegemonya kurma iddiasındaki Türkiye demişler bir PR saçmalığı vardır doğru ama büyük ülke olmaya yaraşır bir milyarlarca dolar yardımı sadece suriyelisine değil tüm Afrika’ya yönlendirmiş bir devlet aklı var bu hataydı önce cari açık ve işsizlik sorunları göğüslemeliydi diye yazacaksınız haklısınız Afrika’ya DEVA olmadan önce 85 milyona deva olmalıydı devlet aklı uyruğunu şaşırmış da olamaz değil mi

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
     Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Kenan Sofuoğlu değil de başkası olsa daha detaylı düşünürdüm, verandada oturan bir küçük çocuk var o yalnız bırakılmış.

Öte yandan profosyonel çekim olması bir gösteriş yapma isteğini belli ediyor, kameraman sanki biz oradaymışız havası vermiş.

Ben kibirili insanları severim. Demirel marifet iltifata tabidir derdi.

Böyle bir şey varmış.

>>>>>>>>>>>
    "Marifet iltifata tâbidir,
    müşterisiz meta zâyidir.
    İltifatsız mal zâyidir."

Kişilerin başarıları takdir edildiği ve karşılığı verildiği müddetçe daha iyi sonuçlar elde edilir ve başarıların devamı sağlanır.

Çok kaliteli bir mal üreten kişi, eğer o mala alıcı bulamıyorsa başarısının bir anlamı yoktur. Kişilerin yararına kullanılmayan başarılar devamlı olamaz.

Beceri ve başarıları ödüllendirmek gerektiğini vurgulamak üzere söylenir.

Marifet atı gemsiz kişnetebilmekte, o da sevgili ile olur ise değerlidir, korku ile değil.

Kibire gelir isek; kibir insan için, şeytanın beslenmesine atılan kürek kürek kordan başkaca bir çaba değildir. Kibir şer'i de beraberinde getirir. Şer'e gelir isek aklıma şu replikler gelir, bir Pasolini filmi olan Salo ya da Sodom'un 120 günü filminden;

''Nothing is more contagious than evil. '' der ve sözü karşı tarafa bırakır. Karşı taraf da der ki ;

''You are mistaken, Your Excellency, some can do evil only when passion drives them to it''

hah işte bu passion ( tutku ) da kibirden gelir...
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
    sayfayı tazelerseniz, yenileme yatptım son yazıya hella sis farları eşliğinde
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

7. Lucky Üstad size katılıyorum,

Öte yandan kelimeler genelde çok yetersiz, detaylı yazınca da uzun oluyor.

Başarılı kişilerin döktüğü kan, göz yaşı, acı, emek, ayrılıklar, zaman vs sonunda kibirlenmesi normal, bunu hile, hurda, tehdit, şantaj, kopya, hırsızlık, torpil vs her türlü toplumca onaylanmayan yoldan eden kişinin ya da diğerlerini aşağılayıcı tavrın getirdiği hor gören kibirlenme ile karıştırmamak lazım. Bir de bazen boş beleş kişilerin aptalca diğerleri ile alay etmesi ve aşağılamasını kibir olarak görmemek lazım.

Mesela İlber Ortaylı'nın kibirlenmesini de ben seviyorum, çok caps vs var.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

8.  Alıntı Originally Posted by abartin Yazıyı Oku
    Resmi enflasyon yalani sadece bizde yok. Avrupada da vardir. Almanya ve ingilterede yasayan tanidik ve dostlardan edindigim bilgiler gore soyluyorum oralarda hane halkinin yillik enflasyonu %20 civaridir. Yani aciklanan resmi rakamin iki kati kadar. Tipki bizdeki gibi.....Resmi: %64... Gercek: %120 ...Istanbul haric tabi...
    Biri %20, diğeri %120 :-) çok yakınmış birbirine...
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

Sayfa 93/990 İlkİlk ... 43839192939495103143193593 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •