Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Hayat bunlara güzel. Zerre özenmem, ama millete aza kanaati, bir lokma bir hýrkayý tavsiye edenler bunlar. Ýnsan utanýr be, biz ailecek yediðimiz mütevazý bir yemeðin fotosunu bile paylaþmýyoruz...olan var, olmayan var, görgüsüzlük yapmayalým diye düþünüyoruz...ama bunlarda bu kafa ne arar, edep yahu!!!!
https://twitter.com/onediocom/status...55220282449920
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
10 sene önce senede borsada senede yüzde 20/30 netle masadan kalkmissak þahane yýl diyorduk. Bu sene 3 kat yapmýþým yetmez daha yapmam lazýmdi. Nerede hata oldu diyorum. Ödüm bokuma karýþýyor her pozisyona girdiðimde ya yanlýþ ata oynayip bütün sene bekletirse yüzde elli ile masadan kalkarsam diye.. Mecbur muyum borsada takýlmaya arkadaþ. Seçenek te birakmiyor laleler.
Enflasyon herkes için zulümdür. Masadan çok þükür sefil kalkmiyoruz ama bu mal rejimin yaptýðý saçmalýðý da savunacak deðilim.
Þu var ama borsadan kalkýp dolara çevirip Londra'da yaþayacak kiþi için þahane..
Redmi Note 9 Pro cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
artýk emeklilik sistemi iyice zora girecek.
bes ve uzun vade yatýrým çok daha önemli hale gelecek gibi gözüküyor.
bulunsun hesabý bes yaptýrmýþtým. ayda ödediðim para bazý günlerdeki tekel masrafým bile deðil
kaç katýna çýkmýþ. inanýlmaz.
trade yaparak bu parayý kazanmak imkansýz.
ikinci strateji de holdinge veya patrona para aktarmak iþlevi olan þirketlere uzun vade yatýrým yapmak. misal serengetide ceylanlarýn su yollarýna yatýp aylarca bekleyen timsahlar vardýr. sürü geçerken 1 tanesini yakalar, o ona yeter.
þirketler de temettü öderken tüm ortaklara öder, bundan tüm ortaklar faydalanýr. buna patron da, 1 lotu olan yatýrýmcý da dahil.
misal 100 bin liralýk bir portföyle yýlda 6-8 bin lira arasý temettü almak mümkün. þirketlerin deðer artýþý da bonus olur. zaten o paraya ev vs bir þey alamazsýn. alsan dahi kiracý iyi deðilse bir o kadar da eve ödemek zorunda kalýrsýn.
demem o ki çok çýktý vs yorumlarý doðru ama tepeyi ve dibi hiçbir zaman net bilemeyiz. þu þartlarda uzun vade yatýrým çok daha cazip.
hala potansiyeli olan çok fazla hisse var. enerji ve kaðýt sektörleri favorim.
audentes Fortuna iuvat
Resmi enflasyon yalani sadece bizde yok. Avrupada da vardir. Almanya ve ingilterede yasayan tanidik ve dostlardan edindigim bilgiler gore soyluyorum oralarda hane halkinin yillik enflasyonu %20 civaridir. Yani aciklanan resmi rakamin iki kati kadar. Tipki bizdeki gibi.....Resmi: %64... Gercek: %120 ...Istanbul haric tabi...
Kenan Sofuoðlu oðlu çok þirinmiþ yetenklþ bir pilot ve deone ustasý olacak belli bu tarz videolara takýlmayýn sosyal medya ortamýnda aþýrý deðildir esas görgüsüzlük altýnla eti bulayýp yiyenlerin ettiði seviyelerle baþlar …
kainatýn BÝR varlýðýndan bütünleþip! kendi birliðinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediðimiz yüce varlýða salat ve selam olsun ! hamza sütbýyýk -aka- klaus maximilian kerpenter münche
yazmayým diyorum olmuyor.
aða bunlar hep pr iþleri. niye anlamamakta ýsrar ediyorsunuz?
düne kadar döviz stabil iken din, iman, allah, kitap diyenler
þimdi damadýn drone'larýný güzelliyor.
vallahi de billahi de bu sayfa çok okunduðu için yazarken noktaya virgüle bile dikkat ediyorum.
ama bu nedir?
audentes Fortuna iuvat
Yer Ýmleri