Merhaba Sayın STAH,
Bu fırtınalı günlerde, yolumuza ışık tuttuğunuz için teşekkür ederiz.
Esenkalınız...
Printable View
Merhaba Sayın STAH,
Bu fırtınalı günlerde, yolumuza ışık tuttuğunuz için teşekkür ederiz.
Esenkalınız...
saol sv.POLARIS..ama asıl ışık başka taraftan geliyor sanırım..:)
BU HERİF acaba jöle de kullanıyor mudur..?
http://666kb.com/i/dibx15e9su40yimjd.png
http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi...amasi-1790069/
1 ay içinde yaşanan %7-8 değer kayıplarından söz ediyorum...1 ay evvel bist-100 ün 90.000 lerde dolaştığı düşünülürse, benzer bir korelasyonda endeksin şimdi 83.000 ler civarında olması gerekiyordu...güçlü ekonomik verilerin faydasını gördük çok şükür...
Zaten açıklanan istatistiki verilerde bunu ispatlar nitelikte... çok şükür:halay:
http://666kb.com/i/dibzmn9zom5hpjmah.png
CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, "10 Nisan 2017 tarihinde Borsa İstanbul’da gerçekleşen olağanüstü artışın ardında tek bir aracılık şirketinin yaptığı işlemlerin olduğu” iddialarını Meclis’e taşıdı.
Öztrak, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:
“Borsa İstanbul’da 10 Nisan 2017 tarihinde yaşanan söz konusu olağanüstü gelişmeler piyasanın da dikkatini çekmiş; bu yükselişin ardında kimliği belirsiz bir fonun veya piyasa tabiriyle bir ‘herif/ahbap bağlantısı (dude-linked)’ bulunup bulunmadığı sorgulanmaya başlamıştır.
Tüm bunlar 16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak referandum öncesinde Borsa İstanbul’da siyasi bir manipülasyon yapıldığı kuşkularını gündeme getirmektedir.”
Öztrak, Başbakan’a şu soruları yöneltti:
“6741 sayılı Kanunla Başbakanlığa bağlı olarak kurulan Türkiye Varlık Fonu veya bu fona bağlı bir fon/iştirak Borsa İstanbul’da hisse senedi alım-satımına başlamış mıdır?
Türkiye Varlık Fonu veya ona bağlı bir fon işlemlere başladıysa hangi tarihler itibariyle Borsa İstanbul’da işlem yapılmış ve ne kadar hisse senedi alınmıştır?
Sermayesi kamuya ait başka bir kuruluş, bağlı ortaklık veya yurtiçi/yurtdışı iştirak Borsa İstanbul’da, 10 Nisan 2017 tarihinde ve sonrasında hisse senedi alımı yapmış mıdır?
10 Nisan 2017’de ve sonrasında kamu kaynakları kullanılarak Borsa’da alım yapılmasına ilişkin bir talimat tarafınızdan verilmiş midir?
Türkiye Varlık Fonu, İşsizlik Sigortası Fonu veya kamu ile irtibatlı herhangi bir kuruluşa hükümetinizce, referandum öncesinde döviz piyasasında fiyat hareketlerini etkilemeye dönük bir işlem yapma talimatı verilmiş midir?
Borsa İstanbul’da, 10 Nisan 2017 tarihinde ve sonrasında gerçekleşen olağanüstü fiyat hareketleriyle ilgili olarak Sermaye Piyasası Kurulu herhangi bir inceleme yapacak mıdır?
Borsa İstanbul Başkanının aynı zamanda, Türkiye Varlık Fonu yönetim kurulu üyesi olması, yapılacak incelemelerin tarafsızlığı ve doğruluğu konusunda şüphe doğurmayacak mıdır?
Sayın Ekonomi Bakanı, Borsada olağanüstü fiyat hareketlerine neden olduğu iddia edilen fonun işlem yapacağı tarihi nasıl bilmiştir? Bu konuda kendisinin bilgisine başvurmayı düşünüyor musunuz?”
Odatv.com
http://666kb.com/i/dibzz7sjykglvvixl.png
bizim jöleli HERİF de tırstı sanırım..:)
petrol arıyoruz kesinlikle 100 yıllık yetecek petrol bulacaz.Hep seçim öncesi buluyoz nedense...
Tut herif gidiyor...
gecenin ilerleyen saatlerinde değinilmesi gereken çok önemli konular var..bu topiği okuma zahmetine katlanan katılımcı arkadaşların geçmiş 8-10 sayfayı gözden geçirmelerinde faydalar vardır...
http://666kb.com/i/dic95ru1yj517k2hl.png
eğer doğru ise;
bu adi yaratık ve bu adi yaratık gibi düşünenlere için yazıyorum...diğer evet çiler üstüne alınmasın..
ulan şerrefsiz köpek..
eğer g.tün yiyorsa elinden geleni ardına koyma...
böyle bir şeye teşebbüs ettiğin anda seni anandan doğduğuna pişman etmeyen şerrefsizdir..
ama hiç merak etme...biz,ne karına ne de kızına bir şey yaparız..hepsi bacımız kardeşimizdir...
bizler,sizler gibi milletin karısının kızının ırzında namusunda gözü olan adi yaratıklar değiliz...
ve bu ırz düşmanı katil için ülke kanunlarında bir ceza maddesi olup olmadığını da merak ediyorum...
Sayın Stah;
Özellikle saatlik ve yarım günlük grafikte daha belirgin, toparlak-yusyuvarlak tosun gibi bir tepe görüyorum ben. Yukarıdaki gönderinizi okuyunca yazayım dedim.
Ben bu akşamki değerlendirmelerinizi merakla bekliyorum.
Belki de kendi beklentilerime destek argüman arayışıdır bu:Sad::Sad::Sad:
Sayın stah; bu karakter yoksunu zavallı yaratıklar mevcut yönetimden yüz bulmaktadırlar. Maalesef beyinleri S.......Leriyle kısadevre oldukları İÇİN başka şey bilmezler. Üzücü olan tarafı gün geçtikçe sayıları ve densizlikleri artmaktadır. Bizlere düşen ise bence yetiştirdiğimiz çocuklarımızı insan onuruna yakışır biçimde eğitmek, insan olmayı öğretmektir. Saygılarımla
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
bu bir savaş değil, sadece demokrasinin gereği olarak bir seçim.
hadi savaş diyelim. geçmişte hangi Türk devleti bir savaş sonunda düşmanın karısını ve kızına göz dikip, ganimet saymıştır.
müslimanlıkta da bildiğim kadarıyla böyle bir uygulama yok.
bir de bunu ifade eden "hem müslimanım, hem de Türk'üm" diyecek.
ne günlere kaldık. kısaca yuh artık diyorum.
olumsuz anlamda beni sürekli şaşırtıyor bu ülkemin bazı insanı.
daha neler göreceğiz, işiteceğiz?
Hocam nefret suçu, halkı kin ve düşmanlığa tahrik falan gibi suçlar var da bu ara cezayı yasayı falan pek takan yok, dünya kadar suç işleniyor, yasa çiğneniyor, hangi savcı akpliye işlem yapacak?
Diğer yandan sen kalk ismi lazım olmayan birine öh de aynı gece gözaltına alınır tutuklu yargılanırsın.
Umarım varlık fonunu borsada kullanmıyorlardır, beceremezler batırırlar o paraları. Hele yabancılar kokusunu alır da piyasaya taze fon gelmiş şunu bir ütelim derse duman ederler, varlık fonunun kaç milyarı var? yabancı payı yüzde altmış küsür borsada organize şekilde bir basarlar malı ne fon dayanır ne birşey. Şu anda küçük yatırımcının eti budu fazla olmadığı için küçük küçük çıkabiliyorlar fiyat düşmesin diye öyle yağlı alıcı bulurlarsa binerler tepesine.
* GENÇLERE YALAN SÖYLEMEK YANLIŞTIR
Gençlere yalan söylemek yanlıştır.
Yalanların doğru olduğunu göstermek yanlıştır.
Tanrı’nın gökyüzünde oturduğunu, ve yeryüzünde
işlerin yolunda gittiğini söylemek yanlıştır.
Gençler anlar ne demek istediğinizi. Gençler halktır.
Güçlüklerin sayısız olduğunu söyleyin onlara,
yalnız gelecek günleri değil, bırakın da
yaşadıkları günleri de açıkça görsünler.
Engeller vardır deyin, kötülükler vardır.
Varsa var, ne yapalım. Mutlu olamazlar ki
değerini bilmeyenler mutluluğun.
Rastladığınız kusurları bağışlamayın,
tekrarlanırlar sonra, çoğalırlar,
ve ilerde çocuklarımız, öğrencilerimiz
bağışladık diye o kusurları, bizi bağışlamazlar.
Yevgeni Yevtuşenko
771 nolu gönderide bazı konulara değinmiştik...önemli bir tanesi de buydu...
http://666kb.com/i/dicjf3hfr2943dvo9.png
önce kod rakamın durumuna bakalım...
kapanış<ortalama<90.610...denklemi gerçekleşmediği sürece ..YÖN YUKARI...
şeklindeydi...
şimdi rakamları yerlerine koyalım...
89.870<90.510<90.610
AŞAĞI YÖN İÇİN DENKLEM GERÇEKLEŞMİŞTİR...
yeni denklem;
kapanış>ortalama>91.420..denklemi gerçekleşmediği sürece ...YÖN AŞAĞI....
şu görüntüye baktığımızda ;
http://666kb.com/i/dick0w4j00zg2ro2h.png
YUKARI YÖN İÇİN GERÇEKLEŞEN DENKLEMİN NE KADAR JÖLELİ OLDUĞUNU DA DAHA İYİ ANLAMIŞ OLDUK...
yol haritasını da yazalım ve toplam olarak sonuçlara bir bakalım...
Direnç 3... 92.400
Direnç 2... 91.900
Direnç 1... 90.900
DENGE DEĞERİ.............................90.300
Destek 1... 89.300
Destek 2... 88.800
Destek 3... 87.800
**biz burada kendi çapımızda ve olanca dikkatimizle hesaplamalar yapıyoruz..borsa kendi dinamikleri içinde hareket ettiği sürece, standart sapmalar haricinde çok büyük sürprizler ile karşılaşmıyoruz..bununla birlikte görülüyor ki her şey gibi borsanın da dengeleri bozuldu..şimdi bu konu ile ilgili olarak bir örnek paylaşmak istiyorum...
bütün dünyada ortalama %60-70 oranında bir başarı ile kullanılan mum grafiklerin 15 şubat-30 mart arasındaki performansı bu şekilde;
http://666kb.com/i/dickuuaubt5us5me1.png
7 al-sat kararından sadece 1 tanesi doğru...:)
sonuç olarak;
ya mum grafik medotu yanlış...ya da bist-100 de yapılan işlemler yanlış...
gelelim şu 3 lü tepe görüntüsüne...
http://666kb.com/i/dicl83rr0z5603hqx.png
710 nolu gönderide detayı var...boğaz kısmı 88.500 civarında oluşmuş....yol haritasının bu seviyelere denk gelen rakamı 88.800...zaten 3 cü destek noktası 1.000 puan dipte...
yarın 90.300 ün altında kalındığı sürece herşey olabilir...yarın endeksin durumundan referandumun sonucunu, az da olsa tahmin etme imkanını da bulacağız..:)
Hayırlı sabahlar herkese.
ben de teorimi koyayim ortaya o zaman...bence bu zamana kadar yabanci dedigimiz belki de araplar olan yatirimcilar (sonucta deutche citi dedigimiz illa alman isvecli olacak degil, araplarin paralari da zaten isvicre vs de yerlerde) bize kaynak.sagladilar, borsamiz dunyaya ters.yaparak yukseldi..ama adamlar da artik biz ne kazandik diyecekleri zamana gelindi...varlik fonu kuruldu zorunlu bes hayata gecirildi..borsada tepeden yabanci dediklerimizin mallari bu kaynaklarla devir aliniyor ve bize sagladiklari kaynagin faizi demeyelim kar payi odeniyor su an...ve belki de yolun basindayiz daha..
Yatirim tavsiyesi icermemektedir. Her yatirim karari duyumlarla degil sahsi arastirmalar ile alinmalidir. Canli Derinlik için
https://www.youtube.com/channel/UC2B...QW3uriLSQ/live
http://666kb.com/i/didzz2scy4w14jzx5.png
NELER OLUYOR ACABA..:?
Hocam bilmediğimiz bir şeymiş var yoksa referandum sonucumu satın alınıyor.
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ŞÖLE BİR ETRAFA BAKTIM..HABERLERDE KAYDA DEĞER BİR ŞEY YOK...
referandum ile ilgili anketleri yabancılar da yaptırıyor....
acaba HAYIR ile ilgili çok güçlü verilere mi ulaştılar...?
çünkü; dün gelen haberlerde çok büyük bir denek gurubu ile çalışan bir yabancı kuruluşun %56 hayır sonucuna ulaştığını okumuştum..bunu duyduğum zaman böyle bir sonuç varsa dolar fırlar demiştim ama dolarda bir hareket göremeyince tevatür diye düşünmüştüm..
ilginç bir durum...:)
stah abi yarın 'HAYIR' çıkarsa sizce pazartesi günü endeks % kaç düşer?
Arkadaşlar,
Adil Gürün'ün manipülatif anket sonuçları çok kırılma yaratıyor. Aşağıdaki anket sonuçları gerçek bilgidir. Kasıtlı yaratılan yanlış algıyı kırmak adına hızla yaymamız çok önemli .
Goldman Sachs finans kuruluşunun Çarşamba ve Perşembe günü 46.000 denek üzerinde yaptırdığı anket sonucunda ;
Evet : 44
Hayır : 56
Dolardaki son dakika hareketi için şöyle bir komplo teorim var:
Piyasanın likit olmadığı bu anda hükümet düşük hacimle doları 3.68den 3.75e çekiyor veya çektiriyor. Referandum sonucunu dikkate almazsak pazartesi piyasalar açılınca bu fiyat doğal olarak dengelenip kaldığı yere yani 3.68e geri gelecektir. Şimdi eğer referandumdan evet çıkarsa dolar 3.68'e gelince hükümet/merkez bankası zorlanmadan masraf etmeden doları cuma kapanışa göre 7 kuruş düşürmüş olur, evet sonucu doları fazladan hiç düşürmese bile tüm yandaş medya evet çıktı dolar 7 kuruş düştü bakın ne kadar haklıymışız ne doğru iş olmuş diye yaygaraya başlar. Yani suni yüksek bir fiyat üzerinden hesap yapılıp değişmeyen kur bile düşürülmüş gösterilir, bu iş için gece yarısı yapılan azıcık bir işlem yetti. Olur da referandumdan hayır çıkarsa zaten işi salacaklardır bakın bir günde kurlar nereye çıktı bunlar hep hayırcılar yüzünden diye o manşetler de hazırdır zaten.
Yani bu da benim senaryom pis bir iş dönmüş ama aklım daha fazlasına ermedi. Çok parası olanın aklı da çok olur muhtemelen hesabını kitabını yapmışlardır bir şeyler çeviriyorlar, her ne oluyorsa pazartesiye yönelik.
Pazartesi ve genel olarak önümüzdeki hafta hem borsa her kurlar oynak ve karmaşık olacaktır, sörfü iyi yapanlar para kazanabilir, beceremem diyenler bir hafta kenara çekilmeli bence.
sv.güneysu..
bu topiği kapatır mısın lütfen...?
güncel bölümünde yorumsuz topiğini de kapat lütfen...
burada olduğum sürece anlayışlı davranışların ve emeklerin için teşekkür ediyorum...sevgi ve saygılarımla değerli arkadaşım...
biraz mola....