Borçlanabilirsiniz.
Ben öyle yapıyorum .Benimki 2 ay .
Printable View
Dogru mudur...
2008 sonrası çalışmaya başlayıp primi asgari ücretten yatanlar emekli olduklarında asgari ücretin %40'ı kadar emekli maaşı alacaklardır.
Bilgiler icin tskler.
Anladigim kadariyla, yurt disi borclanmasinda, yurtdisi ise giris tarihinin, Turkiye ise giris tarihi olarak saydirilabilmesi icin su ulkelerden birinde calismak gerekiyor:
İlk işe başlama tarihi, sigorta giriş başlangıç tarihi olarak kabul edilen ülkeler:
1. Almanya,
2. Arnavutluk,
3. Avusturya,
4. Azerbaycan,
5. Belçika,
6. Bosna Hersek,
7. Çek Cumhuriyeti,
8. Fransa,
9. Gürcistan,
10. Hırvatistan,
11. Hollanda,
12. İsviçre,
13. Kanada,
14. Kebek- Kanada
15. KKTC,
16. Lüksemburg,
17. Makedonya,
18. Slovakya
Bu ulkelere ayricaligin nedeni nedeni Turkiye ve yukaridaki ulkeler arasinda yapilan sosyal anlasmalardaki bir paragraf, diye biliyorum.
Baska ulkede calisma yapilmissa, yurt disindaki ise giris tarihi, Turkiye'de ise giris tarihi olarak sayilmiyor. Dava acilinca da degisik neticeler veriyor gibi (internetdeki yazilara bakilirsa).
saygilar
servetbey ve diger ark,
eksik olan gununuzu borclanacaginiz zaman dilekcede B mi C olarak mi dolduruyorsunuz?
Formdaki alan:
11.Borçlanmak istediğiniz süre:
A: Yurtdışı hizmetlerimin / sürelerimin tamamı
B: .....gün
C:........-........... Tarihleri arasındaki süre
Sormanin nedeni, ben su an eksik olan gunumu dolduracagim (240 gun). Bunlarin tarihleri 01/ 01 / 2011 - 30 / 08 / 2011 arasındaki süre. Ama bunu (C) tarih belirterek mi yazayim, yoksa sadece toplam 240 gun olarak mi (B) yazayim bilmiyorum.
Eger gun olarak yazilirsa (B), SGK bu gunleri hangi tarihe koyacak - 2017 senesi icine mi sayacak?
2017 icine sayacaksa, o zaman 2011 daha eski oldugu icin 2011 olarak belirtmekte fayda var diye dusunuyorum???
saygilar